Προς το περιεχόμενο

Απόκοσμο πρόβλημα με μνήμη

ecthelion79

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα προχθές από το Πλαίσιο τη μητρική 7NJL3 Summit της Chaintech (η φτηνότερη που βρήκα) για Athlon. Έχει τρεις θύρες για μνήμες, που σηκώνουν, σύμφωνα με το εγχειρίδιο, από 1 giga η κάθε μία. Τοποθέτησα σε δύο από αυτές, δύο 256άρες DDR μνήμες που χρησιμοποιούσα στο παλιό μου PC, αλλά τα winxp που χρησιμοποιώ καταλαβαίνουν μόνο 256 ΜΒs μνήμης, αντί για 512. Δοκίμασα κάθε μνήμη ξεχωριστά, και σε κάθε περίπτωση τα xp αναγνωρίζουν 256MBs, πράγμα που σημαίνει ότι και οι δύο μνήμες λειτουργούν κανονικά. Δοκίμασα τους περισσότερους εκ των δυνατών συνδιασμών, αλλά εις μάτην. Όπως και να τις τοποθετήσω, τα xp μου δείχνουν πάλι ότι έχω μόνο 256MBs μνήμης. Επίσης, η μητρική αναγνωρίζει λάθος τη συχνότητα μνήμης (100hz ενώ είναι 133) και αναγκάστηκα να θέσω manually τη τιμή στα 133 μέσω του BIOS. Αν κάποιος είχε παρόμοιο πρόβλημα και ξέρει τι λύση, θα το εκτιμούσα πολύ αν μπορούσε να μου πει κι εμένα τι να κάνω γιατί δεν έχω όρεξη να ξοδεύομαι για μνήμες, τη στιγμή που έχω δύο που δουλεύουν μια χαρά.

Δημοσ.

Βρες το πλήκτρο(σε μένα είναι το F7),που στο bios,στη θέση που περιγράφει την μνήμη,σου βγάζει "Fail safe"(η κάπως έτσι).Μετά,χειροκίνητα,αλλάζεις τις άλλες τιμές που ενδεχομένως θα έχουν τροποποιηθεί...

Παλιό μου πρόβλημα που λύθηκε έτσι...

Δημοσ.

Δες αν υπάρχει κανένα καινούργιο firmware της mobo σου και κάντο εγκατάσταση... Είναι σύνηθες φαινόμενο τα κομμάτια που φτάνουν στα μαγαζιά να είναι 2-3 εκδόσεις πίσω στο firmware του bios τους...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...