mentorxxx Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2004 Για όποιον θέλει να σιωπήσει οποιονδήποτε δίσκο' date=' υπάρχει λύση, και τσάμπα κιόλας!http://www.overclockers.com/tips1126 Ακόμα και αν δεν έχετε τα απαραίτητα συστατικά, με αυτή την ιδέα και λίγη φαντασία θα δείτε αποτέλεσμα...[/quote'] απλα αγοραζεις Seagate Αυτες οι κατασκευες μειωνουν την αξιοπιστια του δισκου + οτι η μειωση σε dB θα ειναι τοσο μικρη που δεν αξιζει καν τον κοπο να κανεις κατι τετοιο.
yiannakas Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2004 λόγω dsl και κατεβάσματος ταινιών και παιχνιδιών όλο το 24ωρο δεν άντεχα τον ήχο του υπολογιστή δίπλα απο το κρεββάτι μου. Εκτός της ηχορύπανσης προσθέτουμε και την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και την μπόχα που βγάζει ο πισι.Η λύση ήταν ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ και ο πισι στο δίπλα δωμάτιο, αγόρασα μακρύτερα καλώδια για οθόνη, ποντίκι, πληκτρολόγιο, usb. Τώρα ΕΙΜΑΙ ΑΡΧΟΝΤΑΣ - Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΗΣΥΧΙΑ
StavrosD Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2004 Όπως ανάφερα σε προηγούμενο post, η προσωπική μου πείρα λέει ότι οι πιο αθόρυβοι δίσκοι είναι της Hitachi/IBM (δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου να γυρίζει, και με ενεργοποιημένο το quiet mode δεν ακούγεται ούτε η κεφαλή). Βέβαια απ'ότι βλέπω υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις, όπως ένας φίλος που πήρε MAXTOR και είναι λέει αθόρυβος. Αφού δεν συμφωνούμε στο ποιός έιναι ο πιο αθόρυβος, τουλάχιστον ας συμφωνήσουμε στο ποιός είναι ο πιο θορυβώδης από δίσκους για τυπικούς χρήστες (IDE ή SATA, στις 7200 στροφές). Όσοι ξέρω συμφωνούν ότι οι Western Digital κάνουν την περισσότερη φασαρία. Τι λέτε γι'αυτό; (Υ.Γ. Έχω έναν WD 200GB (IDE), αγορασμένο από το πλαίσιο τον Σεπτέμβρη, ο οποίος μου έχει σπάσει τα νεύρα. Έχω δώσει αρκετά ώστε όλο το σύστημα είναι αθόρυβο και μόνο αυτόν ακούω και θέλω να τον ξερφορτωθώ. Όποιος είναι στην Πάτρα και ενδιαφέρεται του τον δίνω με την απόδειξη αγοράς στην φτηνότερη τιμή που θα βρεί On-line χωρίς ΦΠΑ.)
mentorxxx Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2004 Όπως ανάφερα σε προηγούμενο post' date=' η προσωπική μου πείρα λέει ότι οι πιο αθόρυβοι δίσκοι είναι της Hitachi/IBM (δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου να γυρίζει, και με ενεργοποιημένο το quiet mode δεν ακούγεται ούτε η κεφαλή). Βέβαια απ'ότι βλέπω υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις, όπως ένας φίλος που πήρε MAXTOR και είναι λέει αθόρυβος. Αφού δεν συμφωνούμε στο ποιός έιναι ο πιο αθόρυβος, τουλάχιστον ας συμφωνήσουμε στο ποιός είναι ο πιο θορυβώδης από δίσκους για τυπικούς χρήστες (IDE ή SATA, στις 7200 στροφές). Όσοι ξέρω συμφωνούν ότι οι Western Digital κάνουν την περισσότερη φασαρία. Τι λέτε γι'αυτό; (Υ.Γ. Έχω έναν WD 200GB (IDE), αγορασμένο από το πλαίσιο τον Σεπτέμβρη, ο οποίος μου έχει σπάσει τα νεύρα. Έχω δώσει αρκετά ώστε όλο το σύστημα είναι αθόρυβο και μόνο αυτόν ακούω και θέλω να τον ξερφορτωθώ. Όποιος είναι στην Πάτρα και ενδιαφέρεται του τον δίνω με την απόδειξη αγοράς στην φτηνότερη τιμή που θα βρεί On-line χωρίς ΦΠΑ.)[/quote'] οι πιο αθορυβοι ηταν και συνεχιζουν να ειναι οι Seagate , εχει γινει σχετικο τεστ με μετρησεις κτλ , οχι εμπειρικα αλλα επιστημονικα με ειδικους μετρητες κτλ. http://www.tomshardware.com φυσικα δεν περνουμε υποψιν μας τα quiet mode και παρομοιες πατεντες γιατι ριχνουν παρα πολυ τις επιδοσεις του δισκου. Ολες οι μετρησεις εγιναν με τους δισκους να λειτουργουν στο 100% οσο για τους ποιο θορυβωδεις, ειναι φυσικα οι δισκοι που λειτουργουν στα 10.000+ rpm , οι περισσοτεροι ειναι SCSI και τωρα τελευταια εχουν σκασει μυτη και μερικοι ATA (απο την western digital).
Melven Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2004 alli mia psifos gia seagate.kapou eixa diavasei oti gia na meiosoun to thorivo exoun kati pou exoun onomasei oi idioi "silent package" kapos etsi kai ayto meionei symantika ton thorivo.ego pantos pio athorivo apo seagate den eixa.aisthiti i diafora se sxesi me western digital px kai maxtor.
parsifal Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2004 Παιδιά, έχω εδώ και 2 εβδομάδες περίπου τον 160άρη P-ATA της Seagate. Πολύ πιο αθόρυβος σε σχέση με τον 2ο μου (πλέον) 60άρη Maxtor...
StavrosD Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2004 ...φυσικα δεν περνουμε υποψιν μας τα quiet mode και παρομοιες πατεντες γιατι ριχνουν παρα πολυ τις επιδοσεις του δισκου. Ολες οι μετρησεις εγιναν με τους δισκους να λειτουργουν στο 100% οσο για τους ποιο θορυβωδεις' date=' ειναι φυσικα οι δισκοι που λειτουργουν στα 10.000+ rpm , οι περισσοτεροι ειναι SCSI και τωρα τελευταια εχουν σκασει μυτη και μερικοι ATA (απο την western digital).[/quote'] α) όντως οι μετρήσεις γίνονται σε 100% λειτουργικότητα, αλλά το ανάφερα γιατί πολλοί δεν χρειάζονται όλη την ταχύτητα του δίσκου και προτιμούν ένα silent mode (π.χ. αν θέλει κάποιος να δει ταινία, τραγούδια, word, κτλ). Στο κάτω κάτω αυτό ψάχνει όποιος ξεκίνησε το post. β)Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για τους δίσκους αυτούς. Όμως το ερώτημα που έθεσα είναι ποιός δίσκος στις 7.200 στροφές έιναι πιο θορυβώδης; (εννοείται τελευταίας γενιάς, που υπάρχει στα καταστήματα)
triantis7 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2004 Loipon egw exw SEAGATE 200 GB SATA Baracunda 7200.7!Einai pragmatika athorybos.Akougetai ligo mono otan diabazei...Kai kati akoma.Epeidi kapoioi egrapsan oti einai pio argei oi seagate,o dikos mou exei to mikrotero xrono anazitisis apo tous allous sata 200arides....Opote dagkwto...Seagate!!
palawiaris Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2004 Σε τεστ που είδα στο γερμανικό chip πρώτο έβγαζε τον samsung,λοιπόν τον παίρνω και πίστεψέ μέ είναι ο πιο αθόρυβος δίσκος που έπεσε στα χέρια μου.Εγώ sata και ένας φίλος μου ide.Και οι δυο μας μείναμε ευχαριστημένοι
deathlok Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2004 ksanapostaro pleon meta apo prosopiki ebeiria.afou xamilosa tous anemistires sto elxasto to pc ekane pali ena boutito.leo tha einai oi tries wd jb opote bgazo tous dio kai afino ton enan.to idio.perno enan seagate kai bgazo ton wd kai pleon katalaba ti paei na pei isixia:). me liga logia oi wd einai trokania prionia kobreser kai alla tetia ou seagate einai sigoura para ma para poloi pio isixi apo tous wd kai isixoi genika afou pleon o thoribos pou me enoxlei einai ena 4mm animistiraki tis kartas grafikon(to opoio girnaei idi poli arga na do ti tha kano:))
MadSurfer Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2004 Seagate kai apo emena, einai telios athoryvos (exw kollhma me ton thoryvo )
eurochild Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2004 seagate einai mia xara exw enan 200 kai enan 120 kai den akougontai ka8olou
thcp Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2004 απλα αγοραζεις Seagate Αυτες οι κατασκευες μειωνουν την αξιοπιστια του δισκου + οτι η μειωση σε dB θα ειναι τοσο μικρη που δεν αξιζει καν τον κοπο να κανεις κατι τετοιο. Προσωπικά, λόγω προσωπικής εμπειρίας και μόνο (πες το κόμπλεξ) δεν αγοράζω άλλη μάρκα εκτός απο WD, και γι'αυτό με ενδιαφέρουν οι "πατέντες" σίγασης. Πραγματικά, οι 9 στους 10 που περάσανε από τα χέρια μου είναι σφυρίχτρες με όλη τη σημασία της λέξης. :? Την μέτρηση στη διαφορά dB θα την ανακοινώσω, αν ψήνεστε, όταν βρω εξοπλισμό να την κάνω (ένα Nokia 3550 κάνει; ). Πάντως, με δική μου πατέντα (κουτί παπουτσιών) δεν ακούγεται ΤΙΠΟΤΑ. 8) (Μόνο το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών, που και αυτό πάει για σουτ με μεγαλύτερη ψύκτρα). Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι η μείωση της αξιοπιστίας της συσκευής... Απο που και ως που; Δεν μίλησα ούτε για αεροστεγή συσκευασία, ούτε για υπερχρονισμό με ελλειπή ψύξη, ούτε για ασταθή συσκευασία που ενδέχεται να προκαλέσει μηχανικές βλάβες. Αν το ψάξουμε και λιγάκι θα βρούμε παρόμοιες "πατέντες" από κορυφαίους κατασκευαστές του χώρου (π.χ. Dell, IBM, Gateway) που μόνο από αξιοπιστία δεν πάσχουν! Θα εκτιμούσα να τεκμηριωθεί η όποια απάντηση, γιατί με ενδιαφέρει πολύ να μάθω περισσότερα για το θέμα.
Alex_gr Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2004 Mhn akouw... re paidia an exete piasei 2 diskous kai 1 flash drive min lete thn gnomi sas... asto na paei re file, apla asto ---> pros ton xeroloasxetogetalife internetocomputera Seagate fisika... PS: thn laxtara me ekeines tis partides WD to 99-01 den tha thn xexasw... opote kai pethane i etairia afti gia mena...
thcp Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2004 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2004 ontos... flash drive, o pio athoryvos diskos...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.