Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με subwoofer

tsofras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στην παρέα

Έχω έναν ενισχυτή Yamaha 8ετιας αν χρειαστεί θα σας πω το μοντέλο και 5.1 ηχεία της Crystal audio ίδιας ηλικίας.

Ξαφνικά σταμάτησε να παίζει το sub, το λαμπάκι του είναι ανοιχτό κανονικά αλλά δεν κάνει κάτι. Όταν κάνω τεστ τα ηχεία από τον ενισχυτή κάνει σε όλα αυτό το παράσιτο και όταν φτάνει στο sub δεν κάνει τίποτα

Είμαι λίγο άσχετος με τα ηχοσυστήματα, νομίζω είναι passive το sub, είχα γράψει και σε ένα ποστ κάποια στιγμή ότι όταν ήταν ανοιχτό έκανε ένα βουητό αλλά όταν άρχιζε να παίζει το σταματαγε.

Πως μπορώ να το ελέγξω ότι δεν έχει πάθει κάτι? Ο ενισχυτής βγάζει για 2 subs και στα 2 που δοκίμασα δεν άλλαξε κάτι

Ευχαριστώ για οποιαδήποτε βοήθεια, αν χρειαστεί να αναφέρω κάτι άλλο να βοηθήσω πείτε μου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνωστό το θέμα με το συγκεκριμένο sub. Τσέκαρε μην τυχόν και φταίει το καλώδιο και είναι κομμένο κάπου εσωτερικά, κι αν όχι μην ασχοληθείς καθόλου με επισκευή, θα στο ξανακάνει κάποια στιγμή. Ενεργό είναι παρεμπιπτόντως όχι παθητικό.

Πέτα το, πάρε άλλο. Sub υπάρχουν πολύ καλύτερα σήμερα έτσι κι αλλιώς.

Επεξ/σία από Pleo

Στις 6/2/2019 στις 11:01 ΜΜ, Pleo είπε

Γνωστό το θέμα με το συγκεκριμένο sub. Τσέκαρε μην τυχόν και φταίει το καλώδιο και είναι κομμένο κάπου εσωτερικά, κι αν όχι μην ασχοληθείς καθόλου με επισκευή, θα στο ξανακάνει κάποια στιγμή. Ενεργό είναι παρεμπιπτόντως όχι παθητικό.

Πέτα το, πάρε άλλο. Sub υπάρχουν πολύ καλύτερα σήμερα έτσι κι αλλιώς.

Συγνώμη τώρα είδα την απάντηση. Κατάλαβες ποια ηχεία έχω?

Οκ θα δοκιμάσω καλώδιο και  αν συνεχίσει να μην παίζει πάει κάδο δλδ? Θα κοιτάξω τότε για κάτι άλλο.

Βασικά για τόσα λεφτά που είχα δώσει τότε δεν μπορώ να πώ ότι έμεινα ευχαριστημένος ούτε απο ποιότητα ήχου ούτε απο κατασκευής

31 λεπτά πριν, tsofras είπε

Συγνώμη τώρα είδα την απάντηση. Κατάλαβες ποια ηχεία έχω?

Οκ θα δοκιμάσω καλώδιο και  αν συνεχίσει να μην παίζει πάει κάδο δλδ? Θα κοιτάξω τότε για κάτι άλλο.

Βασικά για τόσα λεφτά που είχα δώσει τότε δεν μπορώ να πώ ότι έμεινα ευχαριστημένος ούτε απο ποιότητα ήχου ούτε απο κατασκευής

Τι σημασία έχουν τα ηχεία; Το sub είναι ξεχωριστό πράγμα όταν είναι ενεργό.

Βάλε ένα link από τα ηχεία και το sub να σου πω τι μπορείς να πάρεις που θα είναι έτσι κι αλλιώς καλύτερο από τα Crystal Audio. Αυτά ήταν καλά στην εποχή τους, πριν από καμιά 20ετία. Σήμερα έχουν αλλάξει τα πράγματα άρδην.

1 ώρα πριν, Pleo είπε

Τι σημασία έχουν τα ηχεία; Το sub είναι ξεχωριστό πράγμα όταν είναι ενεργό.

Βάλε ένα link από τα ηχεία και το sub να σου πω τι μπορείς να πάρεις που θα είναι έτσι κι αλλιώς καλύτερο από τα Crystal Audio. Αυτά ήταν καλά στην εποχή τους, πριν από καμιά 20ετία. Σήμερα έχουν αλλάξει τα πράγματα άρδην.

Οκ δεν γνωρίζω την διαφορά απο ενεργό/παθητικό  , εννοούσα αν κατάλαβες ποια ηχεία έχω όχι ότι έχουν σχέση :)

Λοιπόν το sub είναι αυτό 

https://www.crystalaudio.gr/el/thx-select-certified-10in-subwoofer-for-5-1-home-theater-systems.html

Ηχεία Crystal Audio Plasma Tower , για κάποιο λόγο δεν βρίσκω κάποιο link ( μάλλον με ψάξιμο είναι τα Plasma-5.0-BGL )

Ενισχυτής : Yamaha RX-V663

Κλασική περίπτωση ηχείων δορυφόρων και sub. Και ηχεία θα ήταν καλό να αλλάξεις κάποια στιγμή με κάτι καλύτερο.

Ωστόσο στην παρούσα φάση σε ενδιαφέρει το sub. Δες μήπως βρεις κανένα Polk Audio PSW110 με κανα 300άρι ευρώ. Καλύτερα θα παίζει κι ας είναι φτηνότερο.

Αλλιώς θα πρέπει να πας σε ακριβότερο.

• Thanks 1

5 ώρες πριν, Pleo είπε

Κλασική περίπτωση ηχείων δορυφόρων και sub. Και ηχεία θα ήταν καλό να αλλάξεις κάποια στιγμή με κάτι καλύτερο.

Ωστόσο στην παρούσα φάση σε ενδιαφέρει το sub. Δες μήπως βρεις κανένα Polk Audio PSW110 με κανα 300άρι ευρώ. Καλύτερα θα παίζει κι ας είναι φτηνότερο.

Αλλιώς θα πρέπει να πας σε ακριβότερο.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, όταν έρθει η στιγμή να πάρω ηχεία θα κοιτάξω σε 2.1 γιατί απο όταν έκανα τα παιδιά τα έχω και τα 4 μπροστά και παίζουν στο -50 ( του ενισχυτή) 

• Like 1
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...