Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνεις μεγάλες αποστάσεις? 

Θα μεταφέρεις βάρος (άνω των 5kg περίπου κ συχνά) εν κινήσει?

Συνήθως είσαι μόνος η με δεύτερο άτομο πάνω στο σκούτερ?

Είχα, σε scarabeo 200ie μικρότερη (36lt) είναι πρακτική (κυρίως για να αποθηκεύω το κράνος, κλειδιά, booklet εγγράφων η εξοπλισμό παραλίας)...αλλά όχι ότι καλύτερο, αλλάζει αρκετά η συμπεριφορά στην οδήγηση του δικύκλου (ακόμα κ κενή, υπάρχουν αισθητοί στροβιλισμοι).

Επίσης, το ξέρω ότι είναι πρακτικό, αλλά ρε παιδιά, τα top cases δεν είναι για τα ψώνια απο τα super markets ούτε για 6αδες νερών (το παρατηρώ συχνά).

Δεν το καταλαβαίνουμε, αλλά είναι αρκετά πιο βαριά συνήθως, τα φορτία αυτά (για την αντοχή που μπορεί να έχουν-τα σκούτερ δεν έχουν τόσο ισχυρά υποπλαίσια, όπως σε μία μηχανή).

Επεξ/σία από TechnoState
Δημοσ.
11 ώρες πριν, TechnoState είπε

Κάνεις μεγάλες αποστάσεις? 

Θα μεταφέρεις βάρος (άνω των 5kg περίπου κ συχνά) εν κινήσει?

Συνήθως είσαι μόνος η με δεύτερο άτομο πάνω στο σκούτερ?

Είχα, σε scarabeo 200ie μικρότερη (36lt) είναι πρακτική (κυρίως για να αποθηκεύω το κράνος, κλειδιά, booklet εγγράφων η εξοπλισμό παραλίας)...αλλά όχι ότι καλύτερο, αλλάζει αρκετά η συμπεριφορά στην οδήγηση του δικύκλου (ακόμα κ κενή, υπάρχουν αισθητοί στροβιλισμοι).

Επίσης, το ξέρω ότι είναι πρακτικό, αλλά ρε παιδιά, τα top cases δεν είναι για τα ψώνια απο τα super markets ούτε για 6αδες νερών (το παρατηρώ συχνά).

Δεν το καταλαβαίνουμε, αλλά είναι αρκετά πιο βαριά συνήθως, τα φορτία αυτά (για την αντοχή που μπορεί να έχουν-τα σκούτερ δεν έχουν τόσο ισχυρά υποπλαίσια, όπως σε μία μηχανή).

αποστασεις εντος πόλης μόνο, βαρος εν κινησει μαξ 10 κg, τωρα έχω την βαλιτσα την μαμα που ειχε που ειναι 33λ, απλα αυτο θελω να μαθω αν μπορώ να βαλω μεγαλύτερη η θα εχω προβλημα ισορροπιας η αν δεν χωραω στο να κάνω σφίνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

...με τις σφήνες, εφόσον περνάει τιμόνι-καθρεπτες κ λίγη δεξιοτεχνία, δεν θα έχεις πρόβλημα.

Τα 10kg. δεν είναι λίγα.. κραδασμούς κ καταπόνηση, τα τρώει συνήθως η βάση που κλειδώνει το top case (κ τα πλαστικά χαμηλά) και εν συνεχεία το υποπλαίσιο στο οποίο εδράζεται η βάση

Επεξ/σία από TechnoState
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eχω βαλει 46 λτ σε παπi

Aυτο με την ισορροπια το θεωρω πολυ υπερβολη, εγω παντα.Να κοβει τελικη , αλλο αυτο.Το βασικο ειναι το βαρος, δηλαδη ουσιαστικα η σχαρα και ισως τα πλαστικα.Εχω πχ εχω βαλει αντιριδες για να μοιραζεται το βαρος και εξτρα λαμακι που ενωνει τις βιδες της σχαρας κατω απο την σελα  , παλι για να μοιραζεται η καταπονηση .Υπερβολη ? Ισως.

Επισης παντα συνηθιζω να τρυπαω την βαλιτσα και να την βιδωνω.Για να μην γινει καμμια στραβη, ειτε επειδη ξεχαστηκα, ειτε επειδη εσπασε κατι και φυγει στον δρομο και προκαλεσει ατυχημα.

ps.10 κιλα δεν ειναι λιγα .Βεβαια , μπορει να υπαρχει η βαλιτσα και κρινεις εσυ τι χωραει , τι  και ποσο επιβαρυνει την οδηγηση.Η γνωμη μου ειναι να παρεις  46 που χωραει (θα το τσεκαρεις ετσι ) δυο κρανη , αν δεν χρειαζεται τωρα, μπορει να χρειαστει στο μελλον.

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ.

.... αυτό με τις αντιριδες δεν με βρίσκει σύμφωνο αφού δεν προβλέπεται απο κανένα κατασκευαστή. 

Το μεγάλο βάρος σε συνδιασμό με μια μετατόπιση του κ φθαρμένα ελαστικά μπορεί να είναι εγκληματικό.

Συνέβη σε εργαζόμενο (βοηθ. μηχανικό αυτοκινήτων)... φόρτωσε 4 δισκοπλακες σε top case  παπιου(σχεδόν χρεπι) ώστε να πάνε μηχανουργείο για πλανισμα. Το βάρος αρκετά πάνω απο τα 10kg. σε απότομη στροφή κ απότομη μετατόπιση φορτίου έφαγε ένα επικίνδυνο καπάκι κ ευτυχώς.....μόνο επιφανειακά τραύματα κ υλικές ζημιές

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mα οι αντιριδες πουλουνται εξτρα.Ο κατασκευαστης δεν ξερει τι θα βαλεις  επανω στην σχαρα για να προτεινει η οχι.

Εγω ειπα για την ισορροπια σαν βαλιτσα και μονο.Ολα την επηρεαζουν την ισορροπια , η βαλιτσα (λιγοτερο για εμενα) , ο ανεμοθωρακας , οι χουφτες.Αλλα νομιζω οτι μιλαμε για ψιλα γραμματα, θεωρω οτι τα μηχανακια πολης 115-250 ειναι για να πηγαινεις στην δουλεια σου, οχι για να τρεχεις σαν τρελος , με βρεγμενο οδοστρωμα και.. 8 μποφωρ

Αυτο με την μεταποπιση ειναι  σημαντικο.Η μετατοπιση ανατρεπει και φορτηγα που λεει ο λογος.Αλλα ενταξει, οταν βαλει την εξαδα με το νερο ο αλλος θα παει λιγο προσεκτικα .Αμα βαλει τις δισκοπλακες η το..κομπρεσερ και στριψει λες και οδηγει αγωνιστικο, ε ναι, μπορει και να σκοτωθει.

Εγω αν ειχα να μεταφερω βαρια πραγματα θα εβαζα δεξια αριστερα κατι, για να μην υπαρχει μεταποπιση.Αν ειχα να μεταφερω δισκοπλακες θα τις εβαζα σε κουτι και δεξια αριστερα θα εβαζα  πετσετες (οπως εχω κανειμε βαρυ δεμα) .Και δεν θα επαιρνα την στροφη με 70-80, οπως υποπτευομαι οτι εκανε ο τυπος.

Επεξ/σία από bluesattack
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...