sdougalis Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Καλησπερα σε ολους, αντιμετωπιζω ενα προβλημα με το λαπτοπ μου (Fujitsu Siemens A1667G)... Αγορασμενο το 2006, με μονο χρηστη εμενα κ χωρις να εχει παει ποτε για επισκευη περαν καποιον formats που τα εκανα ο ιδιος ανα τα χρονια. πηγα να περασω Win 7 απο WinXP και κατα την εγκατασταση το συστημα (αφου δεν καταφερε να κανει expand τα copied αρχεια) εκανε επανεκκινηση. Μετα το reboot το συστημα εγινε bricked, δηλ δεν μπορει να περασει το POST και μου βγαζει στην οθονη "ENTER CURRENT PASSWORD". Δεν εχω περασει ποτε κανενα password στο BIOS και δεν ξερω ποιο θα μπορουσε να ειναι αυτο που μου ζητα. Δεν μου επιτρεπει να boot-αρω ουτε απο USB ή DVD/CD, δεν μπορω να μπω σε περιβαλλον DOS, εχει γενικως κλειδωσει, χωρις να εχω την δυνατοτητα να κανω flash το BIOS. Ετσι ξαφνικα δεν μπορω να χρησιμοποιησω το λαπτοπ μου. Εχω τρεις προσπαθειες να βαλω τον κωδικο κ μετα το συστημα γινεται halted και τον μονο που μπορω να κανω ειναι επανεκκινηση. Εχω κανει ΟΛΕΣ τις συνηθεις πρακτικες για να κανω reset τα οποια password που "πιθανον" να ειχε στο BIOS (εβγαλα μπαταρια CMOS, δοκιμασα καποια master passwords για BIOS) αλλα το προβλημα εξακολουθει να υπαρχει. Θα εκτιμουσα καθε βοηθεια αν εχει συμβει σε καποιον κατι αντιστοιχο καθως κ καθε πιθανη λυση. Δεν μπορω να καταλαβω για ποιον λογο εμφανιζεται ενα password που κανεις (ακομα κ η FS που δηλωνει πως δεν βαζει κωδικους στους υπολογιστες της) δεν γνωριζει. Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια. ΥΓ: δεν βρεθηκε καμια λυση ονλαιν απο την FS ουτε και απο την Amibios κ τα τηλ των αντιπροσωπων της FS δεν υπαρχουν πλεον.
Sheogorath Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 18 ώρες πριν, sdougalis είπε Καλησπερα σε ολους, αντιμετωπιζω ενα προβλημα με το λαπτοπ μου (Fujitsu Siemens A1667G)... Αγορασμενο το 2006, με μονο χρηστη εμενα κ χωρις να εχει παει ποτε για επισκευη περαν καποιον formats που τα εκανα ο ιδιος ανα τα χρονια. πηγα να περασω Win 7 απο WinXP και κατα την εγκατασταση το συστημα (αφου δεν καταφερε να κανει expand τα copied αρχεια) εκανε επανεκκινηση. Μετα το reboot το συστημα εγινε bricked, δηλ δεν μπορει να περασει το POST και μου βγαζει στην οθονη "ENTER CURRENT PASSWORD". Δεν εχω περασει ποτε κανενα password στο BIOS και δεν ξερω ποιο θα μπορουσε να ειναι αυτο που μου ζητα. Δεν μου επιτρεπει να boot-αρω ουτε απο USB ή DVD/CD, δεν μπορω να μπω σε περιβαλλον DOS, εχει γενικως κλειδωσει, χωρις να εχω την δυνατοτητα να κανω flash το BIOS. Ετσι ξαφνικα δεν μπορω να χρησιμοποιησω το λαπτοπ μου. Εχω τρεις προσπαθειες να βαλω τον κωδικο κ μετα το συστημα γινεται halted και τον μονο που μπορω να κανω ειναι επανεκκινηση. Εχω κανει ΟΛΕΣ τις συνηθεις πρακτικες για να κανω reset τα οποια password που "πιθανον" να ειχε στο BIOS (εβγαλα μπαταρια CMOS, δοκιμασα καποια master passwords για BIOS) αλλα το προβλημα εξακολουθει να υπαρχει. Θα εκτιμουσα καθε βοηθεια αν εχει συμβει σε καποιον κατι αντιστοιχο καθως κ καθε πιθανη λυση. Δεν μπορω να καταλαβω για ποιον λογο εμφανιζεται ενα password που κανεις (ακομα κ η FS που δηλωνει πως δεν βαζει κωδικους στους υπολογιστες της) δεν γνωριζει. Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια. ΥΓ: δεν βρεθηκε καμια λυση ονλαιν απο την FS ουτε και απο την Amibios κ τα τηλ των αντιπροσωπων της FS δεν υπαρχουν πλεον. Καλησπέρα, αυτό το έχεις δοκιμάσει; https://www.cgsecurity.org/wiki/CmosPwd
sdougalis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Καλησπέρα Sheogorath δεν έχω καθόλου πρόσβαση στο λαπτοπ, όπως ανέφερα πιό πάνω. Με το που το αναβω προσπαθεί να κάνει POST και περνάει στο CURRENT PASSWORD (είτε πατήσω είτε όχι το enter setup). Έχω τρείς προσπάθειες και μετα μονο επανεκκίνηση, δες κ τις τρεις φωτο μήπως και ρίξει καποιο φως σε αυτό το τούνελ... ΥΓ: το Password είναι 6 χαρακτήρες (max)
Sheogorath Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Βάλε δίσκο με λειτουργικό μέσα, να μπεις και να τρέξεις το προγραμμα από εκεί.
LeonV12 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) http://forums.devshed.com/motherboards-106/urgent-computer-current-password-update-bios-371586.html Δοκιμασε τη λυση αυτου του τυπου να δουμε. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2019 από LeonV12 1
malakudi Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, sdougalis είπε Καλησπερα σε ολους, αντιμετωπιζω ενα προβλημα με το λαπτοπ μου (Fujitsu Siemens A1667G)... Αγορασμενο το 2006, με μονο χρηστη εμενα κ χωρις να εχει παει ποτε για επισκευη περαν καποιον formats που τα εκανα ο ιδιος ανα τα χρονια. πηγα να περασω Win 7 απο WinXP και κατα την εγκατασταση το συστημα (αφου δεν καταφερε να κανει expand τα copied αρχεια) εκανε επανεκκινηση. Μετα το reboot το συστημα εγινε bricked, δηλ δεν μπορει να περασει το POST και μου βγαζει στην οθονη "ENTER CURRENT PASSWORD". Δεν εχω περασει ποτε κανενα password στο BIOS και δεν ξερω ποιο θα μπορουσε να ειναι αυτο που μου ζητα. Δεν μου επιτρεπει να boot-αρω ουτε απο USB ή DVD/CD, δεν μπορω να μπω σε περιβαλλον DOS, εχει γενικως κλειδωσει, χωρις να εχω την δυνατοτητα να κανω flash το BIOS. Ετσι ξαφνικα δεν μπορω να χρησιμοποιησω το λαπτοπ μου. Εχω τρεις προσπαθειες να βαλω τον κωδικο κ μετα το συστημα γινεται halted και τον μονο που μπορω να κανω ειναι επανεκκινηση. Εχω κανει ΟΛΕΣ τις συνηθεις πρακτικες για να κανω reset τα οποια password που "πιθανον" να ειχε στο BIOS (εβγαλα μπαταρια CMOS, δοκιμασα καποια master passwords για BIOS) αλλα το προβλημα εξακολουθει να υπαρχει. Θα εκτιμουσα καθε βοηθεια αν εχει συμβει σε καποιον κατι αντιστοιχο καθως κ καθε πιθανη λυση. Δεν μπορω να καταλαβω για ποιον λογο εμφανιζεται ενα password που κανεις (ακομα κ η FS που δηλωνει πως δεν βαζει κωδικους στους υπολογιστες της) δεν γνωριζει. Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια. ΥΓ: δεν βρεθηκε καμια λυση ονλαιν απο την FS ουτε και απο την Amibios κ τα τηλ των αντιπροσωπων της FS δεν υπαρχουν πλεον. Το πρόβλημά σου προέκυψε πιθανότατα από corrupted BIOS. Δηλαδή το eeprom chip του BIOS χάλασε και έγραψε σκουπίδια στην περιοχή που θα ήταν ο κωδικός. Εφ' όσον είναι eeprom password και όχι CMOS password (αν ήταν το δεύτερο θα καθάριζε όταν έβγαλες τη μπαταρία CMOS) η μόνη σου επιλογή είναι να βρεις νέο bios chip. Θα πρέπει να τσεκάρεις τη μητρική του laptop να δεις αν το BIOS chip είναι σε socket ή κολλημένο. Αν είναι σε socket θα είναι πιο εύκολη η αλλαγή. Μία άλλη εξήγηση είναι να έχεις προβληματική μνήμη ή CPU (γιατί είπες ότι πήγες να εγκαταστήσεις Windows αλλά δεν αποσυμπιέζονταν σωστά τα αρχεία) και αυτή να προκάλεσε το corruption στο BIOS. Νομίζω θα πρέπει να απευθυνθείς στην Fujitsu Siemens και να ανοίξεις ένα support case. https://support.ts.fujitsu.com/IndexContact.asp?lng=COM edit: Αν τελικά φταίει το bios όπως προσωπικά πιστεύω, μπορείς να αγοράσεις ένα νέο από αρκετά σημεία, πχ εδώ: https://www.biosflash.com/e/Bios-Chips-FUJITSU-SIEMENS-AMILO-A1667G-762.htm Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2019 από malakudi 1
sdougalis Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 17 ώρες πριν, Sheogorath είπε Βάλε δίσκο με λειτουργικό μέσα, να μπεις και να τρέξεις το προγραμμα από εκεί. ΔΕΝ υπαρχει αυτη η δυνατοτητα, το συστημα περνα στο CURRENT PASSWORD σε ολες τις περιπτωσεις 17 ώρες πριν, LeonV12 είπε http://forums.devshed.com/motherboards-106/urgent-computer-current-password-update-bios-371586.html Δοκιμασε τη λυση αυτου του τυπου να δουμε. Δεν υπαρχουν reset jumpers στην μητρικη του λαπτοπ. Το reset στο CMOS δεν αλλαζει τιποτα 16 ώρες πριν, malakudi είπε Το πρόβλημά σου προέκυψε πιθανότατα από corrupted BIOS. Δηλαδή το eeprom chip του BIOS χάλασε και έγραψε σκουπίδια στην περιοχή που θα ήταν ο κωδικός. Εφ' όσον είναι eeprom password και όχι CMOS password (αν ήταν το δεύτερο θα καθάριζε όταν έβγαλες τη μπαταρία CMOS) η μόνη σου επιλογή είναι να βρεις νέο bios chip. Θα πρέπει να τσεκάρεις τη μητρική του laptop να δεις αν το BIOS chip είναι σε socket ή κολλημένο. Αν είναι σε socket θα είναι πιο εύκολη η αλλαγή. Μία άλλη εξήγηση είναι να έχεις προβληματική μνήμη ή CPU (γιατί είπες ότι πήγες να εγκαταστήσεις Windows αλλά δεν αποσυμπιέζονταν σωστά τα αρχεία) και αυτή να προκάλεσε το corruption στο BIOS. Νομίζω θα πρέπει να απευθυνθείς στην Fujitsu Siemens και να ανοίξεις ένα support case. https://support.ts.fujitsu.com/IndexContact.asp?lng=COM edit: Αν τελικά φταίει το bios όπως προσωπικά πιστεύω, μπορείς να αγοράσεις ένα νέο από αρκετά σημεία, πχ εδώ: https://www.biosflash.com/e/Bios-Chips-FUJITSU-SIEMENS-AMILO-A1667G-762.htm Περιμενω απο τον τεχνικο της FS να με παρει τηλεφωνο, οπως δηλ μου ειπε η κοπελα στο τεχνικο τους τμημα... Δε πιστευω πως θα παρει κανεις για να ειμαι ειλικρινης αλλα λεμε τωρα. Εχω ηδη παραγγειλει νεο chip BIOS και ευτυχως ειναι σε socket (PLCC) οποτε ελπιζω να ερθει την επομενη εβδομαδα κ να λυθει το θεμα αυτο. Μου φαινεται πολυ περιεργο μια εγκατασταση λειτουργικου να "καιει" το τσιπακι του BIOS... Εχουμε καποιον που να εχει αλλαξει ηδη BIOS chip? βγαζες-βαζεις-δουλεψε ειναι η φαση; Ευχαριστω για τις απαντησεις σας
malakudi Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 50 λεπτά πριν, sdougalis είπε ΔΕΝ υπαρχει αυτη η δυνατοτητα, το συστημα περνα στο CURRENT PASSWORD σε ολες τις περιπτωσεις Δεν υπαρχουν reset jumpers στην μητρικη του λαπτοπ. Το reset στο CMOS δεν αλλαζει τιποτα Περιμενω απο τον τεχνικο της FS να με παρει τηλεφωνο, οπως δηλ μου ειπε η κοπελα στο τεχνικο τους τμημα... Δε πιστευω πως θα παρει κανεις για να ειμαι ειλικρινης αλλα λεμε τωρα. Εχω ηδη παραγγειλει νεο chip BIOS και ευτυχως ειναι σε socket (PLCC) οποτε ελπιζω να ερθει την επομενη εβδομαδα κ να λυθει το θεμα αυτο. Μου φαινεται πολυ περιεργο μια εγκατασταση λειτουργικου να "καιει" το τσιπακι του BIOS... Εχουμε καποιον που να εχει αλλαξει ηδη BIOS chip? βγαζες-βαζεις-δουλεψε ειναι η φαση; Ευχαριστω για τις απαντησεις σας Άσε τα τηλέφωνα και άνοιξε ένα case στο online support στο link που σου έδωσα. Είχα πάθει σε μητρική corruption στο BIOS από υπερβολικό overclock με αποτέλεσμα ότι κι αν άλλαζες στο BIOS να μην αλλάζει στην ουσία. Όχι ακριβώς ίδια περίπτωση με σένα αλλά παρόμοια. Το άλλαξα και αμέσως επανήλθαν όλα στο φυσιολογικό. Παρ' ολ' αυτά καλό είναι πριν κάνεις οτιδήποτε να ανοίξεις ένα support case να δεις και τι θα σου πουν.
koolisk6 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 έχεις σκεφτεί να μην ασχοληθείς καν και να βρεις κανα άλλο λαπτοπ? αυτό κ να το φτιάξεις θα σέρνεται,εκτός αν το κάνεις για την εμπειρία κ θες να πειραματιστεις.....
sdougalis Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Στις 8 February 2019 στις 10:27 ΠΜ, malakudi είπε Άσε τα τηλέφωνα και άνοιξε ένα case στο online support στο link που σου έδωσα. Είχα πάθει σε μητρική corruption στο BIOS από υπερβολικό overclock με αποτέλεσμα ότι κι αν άλλαζες στο BIOS να μην αλλάζει στην ουσία. Όχι ακριβώς ίδια περίπτωση με σένα αλλά παρόμοια. Το άλλαξα και αμέσως επανήλθαν όλα στο φυσιολογικό. Παρ' ολ' αυτά καλό είναι πριν κάνεις οτιδήποτε να ανοίξεις ένα support case να δεις και τι θα σου πουν. Οι κωμικοι της Fujitsu Siemens (γιατι μονο για αστειο μπορω να το αντιληφθω) μου ζητησαν τη αποδειξη αγορας σε ενα λαπτοπ 14 χρονων ως αποδειξη πως ανηκει σε μενα για να στειλουν τηναιτηση μου στη γερμανια κ να μου δωσουν τον κωδικο !!! Support case ανοιξα χωρις απαντηση εδω κ μερες. νεο BIOS chip ερχετε σε λιγες μερες γιατι ηταν, οπως τα λεει κ ο malakudi, η μονη λογικη λυση. Marakudi, βγαζεις chip, βαζεις νεο chip κ καθαρισες; Αν το εχεις κανει ως διαδικασια καλο θα ηταν να το μοιραστεις (αν θες κ εσυ). 14 ώρες πριν, koolisk6 είπε έχεις σκεφτεί να μην ασχοληθείς καν και να βρεις κανα άλλο λαπτοπ? αυτό κ να το φτιάξεις θα σέρνεται,εκτός αν το κάνεις για την εμπειρία κ θες να πειραματιστεις..... Δεν υπαρχει καμια περιπτωση να δωσω €500-700 για νεο αξιολογο λαπτοπ, για την χρηση που του κανω το A1667G, αν κ αρχαιο, ειναι αριστο. 1
koolisk6 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sdougalis είπε Δεν υπαρχει καμια περιπτωση να δωσω €500-700 για νεο αξιολογο λαπτοπ, για την χρηση που του κανω το A1667G, αν κ αρχαιο, ειναι αριστο. δε χρειάζεται να δώσεις τόσα, ένα λαπτοπ των 300 ευρώ με i3 και ssd θα είναι έτη φωτός μπροστά απ αυτό..... και μη ξεχνάς οτι τώρα σε άφησε απο bios ,αύριο θα σε αφήσει από μητρική, είναι ωρολογιακή βόμβα 13 χρονών λαπτοπ...... Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2019 από koolisk6
Crybal Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δες εδω μηπως βοηθησει https://bios-pw.org/
malakudi Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 10 ώρες πριν, sdougalis είπε Οι κωμικοι της Fujitsu Siemens (γιατι μονο για αστειο μπορω να το αντιληφθω) μου ζητησαν τη αποδειξη αγορας σε ενα λαπτοπ 14 χρονων ως αποδειξη πως ανηκει σε μενα για να στειλουν τηναιτηση μου στη γερμανια κ να μου δωσουν τον κωδικο !!! Support case ανοιξα χωρις απαντηση εδω κ μερες. νεο BIOS chip ερχετε σε λιγες μερες γιατι ηταν, οπως τα λεει κ ο malakudi, η μονη λογικη λυση. Marakudi, βγαζεις chip, βαζεις νεο chip κ καθαρισες; Αν το εχεις κανει ως διαδικασια καλο θα ηταν να το μοιραστεις (αν θες κ εσυ). Δεν υπαρχει καμια περιπτωση να δωσω €500-700 για νεο αξιολογο λαπτοπ, για την χρηση που του κανω το A1667G, αν κ αρχαιο, ειναι αριστο. Θα βγάλεις μπαταρία laptop, μπαταρία cmos. Μετά βγάζεις παλιό bios chip, βάζεις νέο. Και αν ήταν αυτό το πρόβλημα (που λογικά αυτό είναι) θα παίξει. Όπως όμως σου είπαν και τα παιδιά, αυτό το πρόβλημα δείχνει ότι κάτι δε πάει καλά γενικά στο laptop. Μπορεί να έγινε corrupt το BIOS από πρόβλημα πχ της μητρικής/cpu/μνήμης. Είπες πως δε σου αποσυμπίεζε σωστά τα αρχεία των Windows. Αυτό δείχνει πρόβλημα στο υποσύστημα μνήμης (εκτός κι αν είχες χαλασμένο στικάκι εγκατάστασης). Ελπίζω να τη γλυτώσεις μόνο με την αλλαγή bios και να μην υπάρχει κάτι πιο σοβαρό από κάτω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα