Dev1l Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Καλησπέρα σε όλους, είμαι σε διαδικασία όπου πρέπει να πάρω οθόνη καθώς η προηγούμενη αρχίζει να παραδίδει πνεύμα σιγά σιγά. Αυτή που έχω τώρα είναι η LG 23MP68VQ-P (24άρι IPS 75Hz), για ένα μικρό διάστημα είχα την ASUS PG278QR TN 27" 144Hz (απόλυτα ευχαριστημένος από την οθόνη προς τα μάτια μου αλλά όχι από την εταιρία γιατί ήταν ελλατωματική και η μαμά εταιρία έριχνε το σφάλμα στον πύργο και όχι στον προϊόν της παρ' ολο που μέχρι και το ίδιο κατάστημα όπου και έγινε η αγορά της διαπίστωσε θέμα στην οθόνη). Επειδή η αγορά θα γίνει με δόσεις είμαι ανάμεσα στα 2 αυτά προϊόντα: 1) Dell S2716DG - G-Sync 144Hz / 27" 16:9 / TN Panel / 1ms GTG 3ετή εγγύηση της Dell. 2) HP Omen X35 - G-Sync 100Hz / 35" 21:9 / VA Panel / 4ms GTG 2ετή εγγύηση της HP. Η Dell βρίσκεται στα 569,00€ και η HP στα 999,00€. Θα ήθελα λοιπόν την αποψή σας για τα εξής: Για αρχή η απόσταση που έχω από την οθόνη είναι περίπου 66 - 67,5 CM, δεύτερον ψάχνω να είναι άνετη στα μάτια όπως η PG278QR που είχα, έκανα πολυωρα sessions και δεν με ενόχλησε καθόλου το μάτι μου λόγο της eye rest τεχνολογίας που είχε, ξέρουμε αν αυτές οι οθόνες έχουν eye rest, από κατόχους αν υπάρχουν, είναι ξεκούραστες μετά από πολλές ώρες χρήσης σε Gaming ? (ιδανικότερα High Competitive & Fast Paced Games). Ποιά αξίζει την αγορά της περισσότερο ?, ποια είναι πιο άνετη από αυτές τις 2 ?, σύμφωνα με την απόσταση που κάθομαι ποιά είναι η πιο ιδανική ? Το hardware του υπολογιστή μου έχει ως εξής: AMD Ryzen 5 - 2600 16GB DDR4 3000Mhz C15 MSI Trio X RTX 2080 8GB Παίζω κυρίως TitanFall 2, COD BO 4, Anthem, The Division 1 & 2 και σπανιότερα και racing παιχνίδια. Σας ευχαριστώ πολύ!
3DJIN Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 τωρα πας και συγκρινεις βουρτσα με π... μεγαλη τιμη της κανεις της 2716 που τη βαζεις διπλα στην omen
VagVene Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Πραγματικα η συγκριση ειναι ατυχής, τι σχεση εχει η 35αρα ultrawide με μια 27αρα.. πηγαινε δες μια ultrawide απο κοντα και αν σου αρεσει απλα παρε την omen
Dev1l Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, 3DJIN είπε τωρα πας και συγκρινεις βουρτσα με π... μεγαλη τιμη της κανεις της 2716 που τη βαζεις διπλα στην omen 1 ώρα πριν, VagVene είπε Πραγματικα η συγκριση ειναι ατυχής, τι σχεση εχει η 35αρα ultrawide με μια 27αρα.. πηγαινε δες μια ultrawide απο κοντα και αν σου αρεσει απλα παρε την omen Για αρχή σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας, τώρα ο καθένας έχει το δικό του μέτρο σύγκρισης αλλά υπάρχει και κάτι το οποίο διαφέρει σημαντικά και αυτό είναι η σχεδόν 2πλάσια τιμή του, αναλογικά το πήγαινα το ερώτημα, αξίζει 600 η dell ή καλύτερα να ρίξω τα διπλά για την omen... κάπως έτσι το είχα στο μυαλό μου. Δυστηχώς εδώ βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλονίκη / Χαλκιδική) δεν έχουμε ultrawide εκθεσιακό monitor να παω να δω, δεν έχω δει από κοντά ultrawide, επίσης το φοβάμαι λίγο το VA panel γιατί έχουν πει πολλά για ghosting, clouding και backlight bleeding σε μεγάλο βαθμό (το μόνο VA panel που εχω δει απο κοντά είναι το y27g της lenovo που όπως το πήρα έτσι το γύρισα πίσω - ναι τώρα θα μου πεις οτι συγκρίνω την β*** με την π... αλλά ήταν η μοναδική οθόνη που πέρασε από τα χέρια μου με VA panel), για TN έχω ακούσει για λίγο πιο ήπειο color banding και λιγότερο bleeding, καθόλου ghosting & clouding, δηλαδή για εμένα που παίζω τα παραπάνω games θα είναι θέμα το VA panel η να το παίξω εκ του ασφαλούς για TN panel ? Βασίζομαι δηλαδή στην χρήση και ποια θα ήταν αποδοτικότερη σύμφωνα με την χρήση που κάνω. Μην βαράτε... Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2019 από Dev1l
3DJIN Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 προφανως και δεν πετας 6 κατοσταρικα για 27" ΤΝ,αν εκανε 350 μια χαρα οθονη θα ηταν 1
Dantε Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ας ξεκινησουμε με το οτι δε κοιτας καν το 2716. Κοιτας το S2719DGF που ειναι το ιδιο αλλα σε νεοτερη εκδοση(και λιγοτερα προβληματα) και με freesync που παιζει μια χαρα στη καρτα που εχεις.Δεν υπαρχει κανενας μα κανενας λογος να πας στο gsync,εφοσον το freesync υποστηριζεται κανονικα απο την nvidia πλεον. Αρα πλεον δεν ειναι η διπλασια διαφορα,αλλα 368Ε(τιμη απο το καταστημα της dell) με 999Ε... https://www.exclusivestores.gr/dell/dell_product_details/209-80-DEMSS2719DGF/DELL-Monitor-S2719DGF-27''-Gaming-LED-1ms-QHD-155Hz-HDMI-Display-Port-Height-Adjustable-AMD-FreeSync-3YearsW- Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2019 από Dantε 3 1
amiga500 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Εννοείται ότι για competitive - fast paced games πας Αποκλειστικά για ΤΝ panel (βεβαια υπάρχουν και αυτοί που γουστάρουν ips και va για gaming γιατι τους αρέσει το glowing το ghosting ,το παραπάνω input lag ,κλπ .) .Υπάρχουν οθόνες για όλες τις δουλειές και όλα τα γούστα , αλλά για τον τύπο παιχνιδιών που αναφέρεις η μόνη σου επιλογή είναι TN panel . Επίσης με Nvidia κάρτα και αφού θέλεις VRR θα πάς αποκλειστικά σε οθόνη με G-Sync. Τα Freesync /Gsync compatible monitor δεν έχουν και δεν θα έχουν ποτέ την ίδια απόδοση, σε σχεση με ένα Gsync monitor, όταν χρησιμοποιείς Nvidia κάρτες . Πολλά προβλήματα (flickering , χαμηλό VRR range , αρκετό input lag , κλπ). bonus βιντεάκι σχετικά με το input lag, όταν συνδιάζεις Νvdia gpu με Freesync /gsync compatible monitor.
Dantε Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Προσωπικα δε θα εδινα 200Ε παραπανω για gsync και ας εχει (αν εχει) ενα ελαχιστο Input lag παραπανω. Καλα εγω εχω Freesync καρτα και μονιτορ και παλι κλειστο το εχω,απλουστατα γιατι δεν εχω tearing πουθενα.Που ειναι η καλυτερη εμπειρια. 1
amiga500 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Τα 10ms + input lag δεν ειναι λίγα ...... Επίσης λες ότι δεν έχεις tearing ; και ότι έχεις την καλύτερη εμπειρία ...τοτε χρησιμoποιείς v-sync ? fps limiter ? .. Γνωρίζεις τι ακριβώς ειναι το VRR και πως λειτουργεί ; λες ότι δεν το χρησιμοποιείς ποτέ το freesync αλλά έχεις άποψη όχι μονο για αυτό αλλά και για το G-sync και για το πως λειτουργεί το freesync με nvidia gpu's. Αξίζει να δώσεις 200€ παραπανω για την καλύτερη δυνατή VRR εμπειρία, για τους υπόλοιπους υπάρχουν, ευτυχώς, αρκετες επιλογές.
Dantε Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Ναι ξερω τι ειναι το VRR. Ειχα και nvidia gpu με gsync και τωρα amd με freesync. Αρα απο προσωπικη μου εμπειρια και οχι διαφορα βιντεο στο youtube ,εχω τη καλυτερη εμπειρια με κλειστο. Σε καλυψα? Εσυ κρινεις οτι αξιζει να δωσεις 200Ε για 10ms.Ασε καποιον αλλον να πιστευει οτι θελει αυτος. 1
leros2004 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, amiga500 είπε Τα 10ms + input lag δεν ειναι λίγα ...... Επίσης λες ότι δεν έχεις tearing ; και ότι έχεις την καλύτερη εμπειρία ...τοτε χρησιμoποιείς v-sync ? fps limiter ? .. Γνωρίζεις τι ακριβώς ειναι το VRR και πως λειτουργεί ; λες ότι δεν το χρησιμοποιείς ποτέ το freesync αλλά έχεις άποψη όχι μονο για αυτό αλλά και για το G-sync και για το πως λειτουργεί το freesync με nvidia gpu's. Αξίζει να δώσεις 200€ παραπανω για την καλύτερη δυνατή VRR εμπειρία, για τους υπόλοιπους υπάρχουν, ευτυχώς, αρκετες επιλογές. Έχει δίκιο ο Dante, ούτε εγώ έχω συναντήσει tearing σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια που παίζω... Και δεν αναφέρομαι σε παιχνίδια με κολλημένα 144fps, πχ frostpunk παίζω 70 με 90 μαξ και δεν έχω tearing. Μόνο στο Rust χρειάστηκε το gsync στο 1 απο τα 2 pc που χρησιμοποιώ. Στο 2ο Pc που είναι στημένο με vega και freesync monitor δεν το έχω δοκιμάσει για να ξέρω αν χρειάζεται.. Προφανώς και έχω κλειστό vsync και είμαι χωρίς κόφτες και στα 2 setup. Αντιθέτως όσο ήμουν με 75hz μονιτορ το freesync ήταν must, χωρίς αυτό είχα του κόσμου το tearing ακόμα και με κόφτη στα fps. Σε γενικές γραμμές freesync/gsyng θα χρειαστείς αν ξεπερνάς το μέγιστο fps range της οθόνης, που στη περίπτωση σου είναι αρκετά πιθανό γιατί έχεις δυνατή κάρτα γραφικών. Τα Low fps προφανώς και δεν σε απασχολούν με τέτοια κάρτα... Δεν νομίζω ότι θα ξανά αγόραζα gsync monitor αφού μπορώ να έχω καβάντζα τη freesync τεχνολογία (όποτε και άμα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί). Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2019 από leros2004
Arkin Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Να πούμε εδώ ότι ο καθένας έχει άλλη ευεσθησια στο tearing. Κάποιος μπορεί ούτε καν να το βλέπει και κάποιος να μην μπορεί να παίξει. Είναι πολύ λεπτή η γραμμή. Ο καθε εγκέφαλος αντιλαμβανετε αλλιώς κάποια πράγματα.
Dantε Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Καλα μη τρελαθουμε,το tearing κανει μπαμ. Αλλα εαν καποιος δεν εχει stuttering/tearing τοτε δεν εχει λογο να ενεργοποιησει gsync/freesync. Εδω πανω μας ελεγε να δωσουμε 200Ε για 10ms,θα ενεργοποιησεις μια τεχνολογια που σου προσθετει input lag,εαν δεν ειναι αναγκαιο? Στο witcher πχ θα χρησιμευε γιατι η μηχανη του εχει microstuttering.Εφοσον ομως σε αυτα που παιζω,δεν εχω θεμα,δε το ενεργοποιω κιολας.
Arkin Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Μερικους απλα τους ενοχλει λιγοτερο εγω δεν το μπορω καθολου. Με vsync εφοσον δεν υπαρχει stutter και τα min fps ειναι πανω απο τα fps της οθονης οι διαφορες πρακτικα δεν υπαρχουν με freesync/gsync οπως σωστα γραφεις. Εκατσε τελωνειο το display port που εχω παρει να δουμε ποτε θα ερθει εχω να τεσταρω αρκετα παιχνιδια.
Dantε Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δεν ειμαι σιγουρος,αλλα το παραδοσιακο vsync ακομα και πανω απο τα hz του μονιτορ να εισαι μονιμα,εχει παραπανω input lag απο τα free/gsync. Οποτε και παλι σιγουρα ειναι προτιμητεα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα