Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκέφτομαι το HYUNDAI i20 1.2B 84hp EXCLUSIVE με τιμή 13.400 ευρώ με το μεταλλικό χρώμα.

Υπάρχει κάποιο αντίστοιχο αυτοκίνητο με αντίστοιχη τιμή που να αξίζει περισσότερο? 

Γνωρίζετε κάποια αρνητικά για το Ι20?

ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
3 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Σκέφτομαι το HYUNDAI i20 1.2B 84hp EXCLUSIVE με τιμή 13.400 ευρώ με το μεταλλικό χρώμα.

Υπάρχει κάποιο αντίστοιχο αυτοκίνητο με αντίστοιχη τιμή που να αξίζει περισσότερο? 

Γνωρίζετε κάποια αρνητικά για το Ι20?

ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Είναι πολύ καλό αυτοκίνητο! Δες μόνο αν σε καλύπτει ο εξοπλισμός και φυσικά αν σου αρέσει να το οδηγείς. Οπωσδήποτε να οδηγήσεις και αυτό και οποιο άλλο σε ενδιαφέρει. 

Ποιο άλλο;  Σίγουρα δες και το αδερφάκι του το Kia, δες τα 2 Suzuki (swift-baleno), δες Skoda Fabia και seat Ibiza κτλ. Δες και τα γαλλικά Clio, 208  που πάνε για αντικατάσταση και θα έχουν προσφορές αλλά και το επίσης "γαλλικό" Nissan micra. 

Γενικά η κατηγορία βριθει επιλογών για όλα τα γούστα και βαλάντια. Αποκλείεται να μη βρεις κάποιο να σε καλύπτει. 

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή έχω και εγώ i20(μοντέλο 14 diesel)και κοίταζα πριν το πάρω το forum με τα hyundai κάποιοι έλεγαν για μεγάλη κατανάλωση στα 1.2 βενζίνη.Ριξε μια ματιά και εκεί που τα λένε κάτοχοι πιο αναλυτικά.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, andrapos είπε

Επειδή έχω και εγώ i20(μοντέλο 14 diesel)και κοίταζα πριν το πάρω το forum με τα hyundai κάποιοι έλεγαν για μεγάλη κατανάλωση στα 1.2 βενζίνη.Ριξε μια ματιά και εκεί που τα λένε κάτοχοι πιο αναλυτικά.

για μέσα στο λεκανοπέδιο - να πηγαινοέρχομαι στην δουλειά έχει νόημα το diesel?

η κατανάλωση που την συγκρίνω με άλλα αυτοκίνητα με ίδιο βάρος - ίδια κυβικά είναι ίδια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

η κατανάλωση που την συγκρίνω με άλλα αυτοκίνητα με ίδιο βάρος - ίδια κυβικά είναι ίδια.

Όχι δεν έχει νόημα το diesel. 

Έγινε μόδα το diesel νομίζοντας κάποιοι ότι θα γλυτώσουν χρήματα πηγαινοερχοντας σπίτι - δουλειά. 

Μια χαρά είναι το i20 βενζίνη για την πόλη. Και είναι και όμορφο αμάξι. 

Αν θέλεις πραγματική οικονομία σήμερα πας σε NCG με πολύ λίγες επιλογές όμως και λίγα πρατήρια προς το παρόν. 

Επεξ/σία από panoskatos
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, panoskatos είπε

Όχι δεν έχει νόημα το diesel. 

Έγινε μόδα το diesel νομίζοντας κάποιοι ότι θα γλυτώσουν χρήματα πηγαινοερχοντας σπίτι - δουλειά. 

Μια χαρά είναι το i20 βενζίνη για την πόλη. Και είναι και όμορφο αμάξι. 

Αν θέλεις πραγματική οικονομία σήμερα πας σε NCG με πολύ λίγες επιλογές όμως και λίγα πρατήρια προς το παρόν. 

εννοείται ότι γλυτώνεις με το Diesel. δίνεις τα μισά λεφτά σε καύσιμα το χρόνο

• Like 1
Δημοσ.

Ναι γιατί ως γνωστόν το πετρελαιοκινητο με το βενζινοκινητο έχουν την ίδια τιμή. 

Το πετρέλαιο κίνησης έχει την μισή τιμή ανά λίτρο σε σχέση με την βενζίνη. 

Και η κατανάλωση είναι ακριβώς η μισή! 

Πέφτει τρελό τρολαρισμα εδώ μέσα!! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το c3? Έχει εξαιρετικη τεχνολογια και είναι άνετο. Το 1.2 82 άλογα φουλ εξτρα παιζει γύρω στα 13.000 με το κλειδί στο χέρι 

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.
4 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Κοίτα εγώ δεν το αγόρασα καινούριο,και το πήρα φθηνότερα από ότι είχε ένα αντίστοιχο βενζίνης.Η κατανάλωση που βλέπω είναι 5-5,4 λίτρα/100χλμ.Συνηθως είναι στο 5,2 από γέμισμα σε γέμισμα.Τωρα για τη χρήση που λες μπορεί και να μην αξίζει,αν κάνεις 5+5 χλμ για τη δουλειά ή 15+15 αλλά είναι όλα μέσα στην κίνηση δεν θα σε βολεύει.Το φίλτρο dpf που έχουν θέλει να γίνονται και μεγάλες βόλτες που και που αλλιώς θα έχεις προβλήματα.Επισης έχουν και εντελώς διαφορετικές ροπές από τα βενζινοκίνητα που μπορεί να σου ταιριάζουν αλλά μπορεί και όχι.Σε επιτάχυνση από στάση και τελική το δικό μου δεν πάει μια σε σχέση με βενζίνης,αλλά σε ρεπριζ από 2-3500 στροφές είναι σαφώς πιο σβέλτο από ένα αντίστοιχο βενζίνης.Με την κατανάλωση αυτό που μου αρέσει είναι ότι και να το πατάω δεν ξεφεύγει πολύ,όπως σε βενζίνης που είχα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, panoskatos είπε

Ναι γιατί ως γνωστόν το πετρελαιοκινητο με το βενζινοκινητο έχουν την ίδια τιμή. 

Το πετρέλαιο κίνησης έχει την μισή τιμή ανά λίτρο σε σχέση με την βενζίνη. 

Και η κατανάλωση είναι ακριβώς η μισή! 

Πέφτει τρελό τρολαρισμα εδώ μέσα!! 

έγραψα πουθενά ότι τα πετρελαιοκίνητα έχουν ίδια τιμή με τα βενζινοκίνητα;;

Αυτό που έγραψα (αν διαβάσεις καλύτερα) είναι ότι σε ένα χρόνο δίνεις τα ΜΙΣΑ λεφτά σε καύσιμο με το πετρέλαιο

Παράδειγμα σημερινό με την τιμή της βενζίνης στα 1.48€ και πετρελαίου στο 1.28€ στο γειτονικό μου πρατήριο της Shell.

Κατανάλωση βενζίνης 8lt/100km  

Κατανάλωση Πετρελαίου 5lt/100km

Για 10.000 χιλιόμετρα τον χρόνο θέλω 800 λίτρα βενζίνης( 1.184€) ή 500 λίτρα πετρελαίου (640€) 

Άρα θέλω 46% λιγότερα λεφτά τον χρόνο

Τα νούμερα που σου βγάζω δεν είναι από το μυαλό μου. Τόσο είχα κατανάλωση βενζίνης στο προηγούμενο μου αμάξι και τόσο έχω κατανάλωση στο τωρινό μου αυτοκίνητο πετρελαίου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, karaLRS είπε

έγραψα πουθενά ότι τα πετρελαιοκίνητα έχουν ίδια τιμή με τα βενζινοκίνητα;;

Αυτό που έγραψα (αν διαβάσεις καλύτερα) είναι ότι σε ένα χρόνο δίνεις τα ΜΙΣΑ λεφτά σε καύσιμο με το πετρέλαιο

Παράδειγμα σημερινό με την τιμή της βενζίνης στα 1.48€ και πετρελαίου στο 1.28€ στο γειτονικό μου πρατήριο της Shell.

Κατανάλωση βενζίνης 8lt/100km  

Κατανάλωση Πετρελαίου 5lt/100km

Για 10.000 χιλιόμετρα τον χρόνο θέλω 800 λίτρα βενζίνης( 1.184€) ή 500 λίτρα πετρελαίου (640€) 

Άρα θέλω 46% λιγότερα λεφτά τον χρόνο

Τα νούμερα που σου βγάζω δεν είναι από το μυαλό μου. Τόσο είχα κατανάλωση βενζίνης στο προηγούμενο μου αμάξι και τόσο έχω κατανάλωση στο τωρινό μου αυτοκίνητο πετρελαίου.

Συγκρινεις ανόμοια πράγματα όμως και ξεχνάς να βάλεις στην εξίσωση την διαφορά χρημάτων του ίδιου μοντέλου το οποίο βγαίνει σε βενζίνη και πετρέλαιο. 

1ον Το πετρέλαιο συμφέρει κάποιον όταν κάνει πολλά χιλιόμετρα με την λογική ότι θα γίνει απόσβεση σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να πιάσει τόπο ή διαφορά τιμής που προτίμησε το πετρέλαιο. 

- Ο φίλος εδώ που σκέφτεται το i20 με βενζίνη αναφέρει ότι δεν έχει σκοπό να κάνει πολλά χιλιόμετρα άρα η σκέψη του είναι ορθή. 

2ον Εσύ συγκρινεις το παλιό σου αυτοκίνητο με βενζίνη με το καινούργιο σου πετρέλαιο. Ένα σημερινό αυτοκίνητο με βενζίνη έχει πολύ καλύτερη κατανάλωση από ένα παλιότερο. 

Άρα τα 3 λίτρα διαφορά που βγάζεις στην ουσία συγκρινεις ανόμοια πράγματα. 

Και για να καταλήξεις αν έκανες ορθή επιλογή θα πρέπει να βάλεις όλα τα δεδομένα στην εξίσωση .

Αν για παράδειγμα αγόρασες το καινούργιο αμάξι 15000€ και το παλιό σου το πούλησες 5000€ με την λογική να δίνεις λιγότερα χρήματα σε καύσιμα ανά έτος τότε με τις σημερινές τιμές βενζίνης / πετρελαίου και το νούμερο που ανέφερες τα 10000χλμ τον χρόνο θα αρχίσεις να βλέπεις τα οφέλη της επιλογής σου σε 20 χρόνια από σήμερα! 

Επεξ/σία από panoskatos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...