Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο υπολογιστής μου της υπογραφής έχει ένα πρόβλημα. Σε random στιγμές ίσως να κάνει hard hang. Η οθόνη μαυρίζει, και οι φωτεινές ενδείξεις στο κουτί του υπολογιστή σβήνουν. Μάλιστα για να τον ανοίξω ξανά δεν αρκεί να πατήσω το μπροστινό κουμπί στο κουτί που στέλνει μήνυμα στη motherboard, αλλά πρέπει πρώτα να κλείσω το διακόπτη του τροφοδοτικού psu και να τον ξανανοίξω ώστε μετά πατώντας το κουμπί μπροστά στο κουτί να ανοίξει ο υπολογιστής. Αυτό γίνεται σε περιβάλλον Windows. Το πρόβλημα αυτό ξεκίνησε να εμφανίζεται το περασμένο Σεπτέμβριο όταν χρησιμοποιούσα το κινητό (ένα Huawei) συνδεδεμένο με usb και έκανα χρήση tethering, ώστε να χρησιμοποιείται σαν wifi port, για να παίρνει internet ο υπολογιστής απ' το wifi.  Είχα σπάσει το κεφάλι μου τότε για το τι μπορεί να φταίει, και αφαίρεσα μεταξύ άλλων το overclock, και έκανα και format, και τελικά κατάλαβα ότι έφταιγε η σύνδεση του κινητού. Από όταν πήρε νέο καλώδιο για να τον συνδέσω στο router το πρόβλημα εξαφανίστηκε για 3 μήνες, αλλά τώρα επανήλθε δριμύτερο και τα hangs συμβαίνουν και χωρίς να έχω το κινητό συνδεδεμένο.

Έχω κάνει ήδη τα εξής:

#1 Απενεργοποίησα το overclock.

#2 Έλεγχος θερμοκρασιών, άνετα, καθαρό μέσα το κουτί.

#3 Stability test στον επεξεργαστή, πέρασε.

#4 Έλεγχος σκληρών δίσκων, όλοι είναι υγιείς.

#5 Έτρεξα το Memory Diagnostic Tool για τη RAM, κανένα πρόβλημα.

#6 Έχω όλα τα stability και reliability updates των Windows εγκατεστημένα.

#7 Όλοι οι drivers της motherboard εγκατεστημένοι και οι πιο πρόσφατοι.

#8 Ο driver της κάρτας γραφικών ο πιο πρόσφατος που έβγαλε η AMD. Αλλά σταμάτησε να υποστηρίζει το μοντέλο απ' το 2017, και έτσι έχει driver απ' το 2017. (2015 βγήκε το μοντέλο και τ' αγόρασα)

Στο πιο τελευταίο έλεγχο που έκανα, συνειδητοποίησα και ότι δε μπορώ ποια να μπω στις ρυθμίσεις BIOS της motherboard. Αν πατήσω το DEL τη στιγμή που πρέπει, πάει να φορτώσει την οθόνη με τις ρυθμίσεις, αλλά κάνει freeze πριν προλάβει να εμφανιστεί ολόκληρη η οθόνη. Προσοχή, όχι hard hang όπως συμβαίνει randomly στα Windows, αλλά απλό freeze με τον υπολογιστή να μην ανταποκρίνεται, αλλά οι φωτεινές ενδείξεις λειτουργίας στο κουτί να είναι ενεργοποιημένες, και το reset button του κουτιού να δουλεύει.

Τι να φταίει ; Είμαι μεταξύ τροφοδοτικού και motherboard, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Δημοσ.

Δύσκολη περίπτωση σίγουρα αλλά εμένα μου ακούγεται κάτι σχετικό με το "μοίρασμα" των βολτ από την motherboard. Γενικά θα έτεινα να κατηγορήσω πρώτα το mb και μετά το τροφοδοτικό. Δεν αποκλείεται να τα έχει παίξει και κάποιο καλώδιο αλλά θέλει να το πας δια της ατόπου.

Βέβαια πέρα από τα τεστ που έκανες, δοκίμασε να παίξεις και με τα dimm/slots των ram

Δημοσ.

Δοκίμασα κάτι ακόμα: το κόλπο με την αφαίρεση μπαταρίας της motherboard.

Με αυτό το κόλπο, μέρος του προβλήματος λύθηκε: τώρα ποια δε κάνει freeze στο BIOS Settings, αλλά μπορώ να κάνω ρυθμίσεις κανονικά.

Δε ξέρω αν λύθηκε και το random hard hang, αλλά το ελπίζω. Θα περιμένω να δω αν θα κρασάρει πάλι σήμερα ή τις επόμενες 2-3 ημέρες.

• Like 1
Δημοσ.

Αν το πρόβλημα επανεμφανιστεί, δοκίμασε και ένα άλλο τροφοδοτικό αν παίζει.
Θα σου έλεγα και μητρική, αλλα η αλλαγή του PSU είναι πιο εύκολη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...