roula Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 καλησπερα σας, εχω στο λαπτοπ αλλα και σε εξωτερικους σκληρους πολλες φωτογραφιες και βιντεο ,το θεμα μου ειναι οτι φτιαχνω φακελους με την χρονια και μεσα σε αυτην βαζω φακελους με ημερομηνιες και για να ανοιξω να δω μια φωτο που τραβηχτηκε στις 29 Μαιου 2011 και μια φωτο που τραβηχτηκε 18 Ιανουαριου 2019 θα πρεπει να κανω τα εξης βηματα : φωτο -->2011 --> 2011.05.29 φωτο -->2019-->2019.01.18 δηλαδη για το ετος 2011 υπαρχουν τοσοι φακελοι οσες οι μερες του....το ιδιο και για το 2019 αλλα και για αλλες χρονιες, κλπ κλπ... υπαρχει προγραμμα ωστε να μπορεσω να τις βλεπω αλλιως και να τις αρχειοθετω αλλιως;
zx1234r Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 ACDSee? Δοκίμασε το σε trial και αν σε βολέψει αγόρασε το. 35€.
micos000 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν θέλεις μπορείς να πας σε ένα έτος π.χ. 2018 και να κάνεις αναζήτηση από πάνω δεξιά για *.jpg οπότε θα σου φέρει όλες τις φώτο του 2018. Μετά τις επιλέγεις όλες, τις κάνεις αποκοπή και μετά επικόλληση χύμα στον φάκελο 2018 οπότε θα έχεις όλες τις φώτο του 2018 σε έναν φάκελο. Επαναλαμβάνεις για τα υπόλοιπα έτη. Αν θέλεις μπορώ να σου κάνω ένα σκριπτάκι να το πετάς μέσα στον φάκελο που θέλεις και θα μεταφέρει όλες τις φώτο από τους υποφάκελους στον κεντρικό φάκελο του τρέχοντος έτους. Η εντολή είναι η παρακάτω και την εκτελείς μέσα στον φάκελο του έτους που θέλεις. for /r %%g in (*.jpg) do move %%g . Αν την τρέξεις απευθείας από command prompt και όχι μέσα από script θα αφαιρέσεις το ένα από τα δύο % της %%g και στην αρχή και στο τέλος. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2019 από micos000 1
dpolal Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 7 λεπτά πριν, micos000 είπε Αν θέλεις μπορείς να πας σε ένα έτος π.χ. 2018 και να κάνεις αναζήτηση από πάνω δεξιά για *.jpg οπότε θα σου φέρει όλες τις φώτο του 2018. Μετά τις επιλέγεις όλες, τις κάνεις αποκοπή και μετά επικόλληση χύμα στον φάκελο 2018 οπότε θα έχεις όλες τις φώτο του 2018 σε έναν φάκελο. Επαναλαμβάνεις για τα υπόλοιπα έτη. Αν θέλεις μπορώ να σου κάνω ένα σκριπτάκι να το πετάς μέσα στον φάκελο που θέλεις και θα μεταφέρει όλες τις φώτο από τους υποφάκελους στον κεντρικό φάκελο του τρέχοντος έτους. Η εντολή είναι η παρακάτω και την εκτελείς μέσα στον φάκελο του έτους που θέλεις. for /r %%g in (*.jpg) do move %%g . Αν την τρέξεις απευθείας από command prompt και όχι μέσα από script θα αφαιρέσεις το ένα από τα δύο % της %%g και στην αρχή και στο τέλος. Πολύ καλό αυτό που προτείνεις αλλά με ένα πρόγραμμα σαν αυτό που αναθέρθηκε θα μπορεί να τις βλέπει με φίλτρο την ημερομηνία ανά εβδομάδα, μήνα, χρόνο κλπ. Δεν υπάρχει λόγος να κάθεται να τις μετακινεί μαζικά πιστεύω.
micos000 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εναλλακτικά στο επί πληρωμή acdsee (αν δε θέλει ο ts να μετακινήσει τις φώτος) είναι το adobe bridge που είναι εντελώς δωρεάν για πάντα (ω, ναι! ) και είναι φοβερό. https://www.adobe.com/gr_en/products/bridge.html Ακόμα είναι και το επίσης φοβερό και open source (οπότε δωρεάν) digiKam στο οποίο αξίζει να του δώσει κάποιος μια ευκαιρία. https://www.digikam.org/ Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2019 από micos000
headbanger Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 καλο το bridge! +1 Και από αυτή την πλευρά
roula Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 σας ευχαριστω πολυ ολους σας, θα προσπαθησω ολα οσα μου ειπατε!!!
RTW4ever Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Εγώ χρησιμοποιώ το δωρεάν XnviewMP για την διαχείριση των χιλιάδων φωτογραφιών μου. https://www.xnview.com/en/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα