Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, haris_216 είπε Μου φαίνεται περίεργο ο μετρητής να μπει στο μπαλκόνι. Γενικότερα η εταιρία αερίου τοποθετεί ρυθμιστή και μετρητή πολύ κοντά στο δρόμο (και πολλές φορές ακριβώς στο πεζοδρόμιο, αν δεν υπάρχει κάποια άλλη λύση πχ πυλωτή). Το να βάλει τον μετρητή στο όποιο μπαλκόνι και, μεταξύ των άλλων, να επωμιστεί και το κόστος των σωληνώσεων μέχρι εκεί είναι κάτι αρκετά ασυνήθιστο Ειναι ασυνηθιστο ειναι ομως κατι που χρησιμοποιειται. Οταν δεν υπαρχει χωρος κτλπ. Εκει που θα μπει ο μετρητης (ας πουμε στην εισοδο της πολυκατοικιας) θα πρεπει να υπαρχει χωρος για να τοποθετηθουν ΟΛΟΙ οι μετρητες για ολα τα διαμερισματα της πολυκατοικιας ασχετως αν θα βαλουν ποτε ΦΑ η οχι. Η απλα βαζεις αν θες να πληρωσεις για να το εχεις στο μπαλκονι και να το ελεγχεις. Αυτοι οι μετρητες ειναι και καλα 'smart" και ειναι σχεδιασμενοι μονο για το συγκεκριμενο σημειο απο οσο γνωριζω. Γινονται ειδικη παραγγελια που μπορει να κανει και ενα μηνα για να τοποθετηθουν απο τον εγκαταστατη. Το κοστος των σωληνωσεων δεν παει στην ΕΔΑ αλλα στον εγκαταστατη ουσιαστικα. Που πληρωνεται απο καποιον εργολαβο της ΕΔΑ η την ιδια την ΕΔΑ σε μια συμφωνηθεισα τιμη. Η οποια αλλαζει αναλογα με τα μετρα. Αλλα γενικα αυτου του ειδους οι εγκαταστασεις πληρωνονται καλα.
afelis Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Καλημέρα σε ολους χρόνια μας πολλά, ερώτηση προς αυτούς που γνωρίζουν επιτρέπεται να τρυπησω το μπαλκόνι μου στον πρώτο οροφο πολυκατοικίας για να ανέβει κατακόρυφα η σωλήνα φυσικού αερίου; ευχαριστώ.
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 29 λεπτά πριν, afelis είπε Καλημέρα σε ολους χρόνια μας πολλά, ερώτηση προς αυτούς που γνωρίζουν επιτρέπεται να τρυπησω το μπαλκόνι μου στον πρώτο οροφο πολυκατοικίας για να ανέβει κατακόρυφα η σωλήνα φυσικού αερίου; ευχαριστώ. αν επιτρεπεται απο ποιον? Παρα πολλοι το κανουν και τρυπουν πολλα μπαλκονια (παιρνοντας αδεια απο ολους τους ιδιοκτητες) για να ανεβουν σε ολους τους οροφους η στην ταρατσα και να τοποθετηθουν εκει οι μετρητες. 1
afelis Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 41 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε αν επιτρεπεται απο ποιον? Παρα πολλοι το κανουν και τρυπουν πολλα μπαλκονια (παιρνοντας αδεια απο ολους τους ιδιοκτητες) για να ανεβουν σε ολους τους οροφους η στην ταρατσα και να τοποθετηθουν εκει οι μετρητες. Καλημέρα ειναι μόνο το δικό μου μπαλκόνι δεν γνωρίζω αν επιτρέπεται να τρυπηθεί η πλάκα του μπαλκονιού για αυτόν τον λόγο και η ερώτηση.
agiannesg59 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Υπαρχει ενα θεμα μια και πλακα δεν τρυπαμε αλλα και παλι ειναι δικο σου
kostasbm Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 6/2/2019 στις 1:35 ΜΜ, vagos789 είπε Απο οτι ακουω,αυτα τα ατομικα λεβητακια δεν αναμενεται να εχουν σοβαρο χρονο ζωης, 2 χρονακια με το ζορι,ιδωμεν εχω επιτοιχιο λεβητα RADIANT με μποιλερ 23 χρονια και δεν εχει παθει κατι,εναν αισθητηρα αλλαξα πριν 5 χρονια εσυ εχεις η απο οτι διαβαζεις και λενε??? Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2021 από kostasbm
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, afelis είπε Καλημέρα ειναι μόνο το δικό μου μπαλκόνι δεν γνωρίζω αν επιτρέπεται να τρυπηθεί η πλάκα του μπαλκονιού για αυτόν τον λόγο και η ερώτηση. Μονο το δικο σου; Δεν βαζει ολη η πολυκατοικια Φ.Α.? Ακομα και αν δεν βαζουν μετρητες θα πρεπει η γραμμη με το γαλβανι να φτανει σε καθε μπαλκονι. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2021 από Αλεξανδρος A.92
NikosKallithea Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 7 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Ακομα και αν δεν βαζουν μετρητες θα πρεπει η γραμμη με το γαλβανι να φτανει σε καθε μπαλκονι. ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ αν μιλαμε για μετρητες Riser οχι δεν κανω. Φτανουν στο μπαλκονι τους μπαινει βανα ταπα και τελος. Οποτε θελουν απο κει και περα και κανουν αυτησεις βαζουν και τον μετρητη τους. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2021 από Αλεξανδρος A.92
afelis Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 6 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Μονο το δικο σου; Δεν βαζει ολη η πολυκατοικια Φ.Α.? Ακομα και αν δεν βαζουν μετρητες θα πρεπει η γραμμη με το γαλβανι να φτανει σε καθε μπαλκονι. Πονεμένη ιστορία,18 διαμερίσματα κεντρική πετρελαίου, 3 δεν πληρώνουν γιατί ετσι, 3 δεν εχουν ή ετσι λένε τουλάχιστον 2 κλειστά διαμερίσματα μόλις ειδα οτι σκάψανε στον δρόμο μας και περνάνε φυσικό αέριο είπα σώθηκα και το εχω ρίξει στο διάβασμα να βγάλω ακρη.
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Μόλις τώρα, afelis είπε Πονεμένη ιστορία,18 διαμερίσματα κεντρική πετρελαίου, 3 δεν πληρώνουν γιατί ετσι, 3 δεν εχουν ή ετσι λένε τουλάχιστον 2 κλειστά διαμερίσματα μόλις ειδα οτι σκάψανε στον δρόμο μας και περνάνε φυσικό αέριο είπα σώθηκα και το εχω ρίξει στο διάβασμα να βγάλω ακρη. Μπορεις να βαλεις κανονικα Φ.Α. θελεις ομως συγκαταθεση 51% για το που θα τοποθετηθουν μετρητες/ρυθμιστες γιατι η μελετη του γραφειου που εγκρινεται απο την ΕΔΑΑ θα αφορα ολα τα διαμερισματα και ας μην θελουν αυτη την χρονικη στιγμη και θα πρεπει να χωρανε ολοι οι μετρητες σε εκεινο το σημειο. Εσυ γιατι ψαχνεις για το τρυπημα στο μπαλκονι
afelis Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 19 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Μπορεις να βαλεις κανονικα Φ.Α. θελεις ομως συγκαταθεση 51% για το που θα τοποθετηθουν μετρητες/ρυθμιστες γιατι η μελετη του γραφειου που εγκρινεται απο την ΕΔΑΑ θα αφορα ολα τα διαμερισματα και ας μην θελουν αυτη την χρονικη στιγμη και θα πρεπει να χωρανε ολοι οι μετρητες σε εκεινο το σημειο. Εσυ γιατι ψαχνεις για το τρυπημα στο μπαλκονι Υπάρχουν 4 ημιυπόγειες αποθήκες με τζαμαρίες, που φτάνουν σε υψος 1,80 μέτρα απο το πεζοδρόμιο,και η κεντρική είσοδος πλάτος 3 μέτρα με τζάμια δεξιά - αριστερά, δεν υπάρχει χώρος εξωτερικός παρά μια λουρίδα τοίχου πλάτους 35 εκατοστά και προσπαθώ να βγάλω ακρη πώς θα ερθει στο μπαλκόνι μου στον πρώτο όροφο.
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 2 λεπτά πριν, afelis είπε Υπάρχουν 4 ημιυπόγειες αποθήκες με τζαμαρίες, που φτάνουν σε υψος 1,80 μέτρα απο το πεζοδρόμιο,και η κεντρική είσοδος πλάτος 3 μέτρα με τζάμια δεξιά - αριστερά, δεν υπάρχει χώρος εξωτερικός παρά μια λουρίδα τοίχου πλάτους 35 εκατοστά και προσπαθώ να βγάλω ακρη πώς θα ερθει στο μπαλκόνι μου στον πρώτο όροφο. το θεμα ειναι να μιλησεις με εναν εσωτερικο εγκαταστατη για να σου εξηγησει ολες τις αποριες να του πεις πως εχει η κατασταση με την πολυκατοικια για να σου δωσει τις λυσεις. Εσυ κοιτας αν θα τρυπησεις το μπαλκονι και τελικα να μην χρειαζεται καν. 1
NikosKallithea Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 2 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε αν μιλαμε για μετρητες Riser οχι δεν κανω. Φτανουν στο μπαλκονι τους μπαινει βανα ταπα και τελος. Οποτε θελουν απο κει και περα και κανουν αυτησεις βαζουν και τον μετρητη τους. Αυτο που λες εφαρμόζετε σε μια οικοδομή που ειναι εξ αρχής υπολογισμένο να πάρουν ολοι φ/α, δηλαδή ουτε στο 1% των εγκαταστάσεων και μάλλον αφορά νέες οικοδομές 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα