frozex Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Βσκ ότι λέει ο τίτλος. Θέλω να πάω Τουρκία αυτές τις μέρες με ΙΧ το οποίο είναι στο όνομα του πατέρα μου. Η ασφάλεια του αυτοκινήτου είναι και στο δικό μου όνομα (με δείχνει δλδ σαν οδηγό του οχήματος), έχω βγάλει πράσινη κάρτα (διεθνές ασφάλεια), υπάρχει άδεια κυκλοφορίας,, ΚΤΕΟ, τέλη κυκλοφορίας, δίπλωμα που με καλύπτει και ταυτότητα. Πρέπει να βγάλω κάτι άλλο;
adsl2+ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχεις βγάλει διεθνές δίπλωμα οδήγησης; έχει ισχύ για ένα χρόνο Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2019 από adsl2+
frozex Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 όχι, και το αστείο είναι πως πήγα από την ΕΛΠΑ και δεν μου είπαν τπτ. Ευχαριστώ
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Λογικά δεν εχεις πρόβλημα,εφόσων έχεις το νεο δίπλωμα κάρτα.Και εγώ που πήγα δεν είχα πρόβλημα. Αν τώρα θέλεις να είσαι εντελώς τυπικός επειδή μπορεί να πέσεις σε κάνα στραβό,βγάζεις το διεθνές. Δεν ξέρω τι γίνεται επειδή το αμάξι είναι στο όνομα του πατερα σου.Δηλαδη αν χρειάζεται εξουσιοδότηση. Καλό θα ηταν να πάρεις ενα τηλ στο τουρκικό προξενείο για σίγουρα εκτός αν γνωρίζει εδώ κάποιος άλλος στα σίγουρα.
lary7 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Το θεωρώ απίθανο να σου ζητήσουν διεθνές όταν έχεις την κάρτα που αναγράφει στα αγγλικα τα στοιχεία σου.Τουρκία δεν έχω πάει ακόμα , αλλά σε όλα τα Βαλκάνια ζητάνε πράσινη κάρτα και διαβατήριο-ταυτότητα. Το ότι αναγράφεται το όνομα σου στην ασφάλεια σε γλιτώνει και από εξουσιοδότηση από τον πατέρα σου. Μέχρι τώρα μόνο ένας Ελληνας τελωνειακός μου ζήτησε εξουσιοδότηση μετά από περίπου 80 διελεύσεις από εύζωνες-προμαχώνα. Σε μερικά άκυρα σύνορα μου ζήτησαν και την άδεια του αυτοκινήτου αλλά γέλαγαν αφού είναι όλα στα Ελληνικά(όπως και με την ταυτότητα του κουμπάρου μου, δεν ειχαν ξαναδεί Ελληνική...).
adsl2+ Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 23 ώρες πριν, frozex είπε όχι, και το αστείο είναι πως πήγα από την ΕΛΠΑ και δεν μου είπαν τπτ. Ευχαριστώ Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει: http://www.yme.gr/index.php?tid=378
Narayan Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Στις 6/2/2019 στις 5:05 ΠΜ, adsl2+ είπε Έχεις βγάλει διεθνές δίπλωμα οδήγησης; έχει ισχύ για ένα χρόνο Προσωπικά έχω νοικιάσει σε πάρα πολλές χώρες, εντός κι εκτός Ε.Ε., την τελευταία τριετία με το παλιό χάρτινο ροζ δίπλωμα. Δεν με έχουν σταματήσει για έλεγχο βέβαια αλλά στα γραφεία ενοικίασης δεν είχαν θέμα.
>>Morpheus>> Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Να τα παρουμε με τη σειρα. Για να βγεις απο Ελλαδα και να μπεις τουρκια με ΟΧΗΜΑ, χρειαζεσαι τα εξης: 1) Ταυτοτητα απο τις "καινουριες" που να εμφανιζει το ονοματεπωνυμο σου και με λατινικους χαρακτηρες 2) Αδεια κυκλοφοριας, κατα προτιμηση ΟΧΙ το κωλοχαρτο σε Α4 αλλα πρασινη, κανονικη "γνησια" hardcore απο ΥΜΕ. Χαρη μας κανουν που δεχονται τετοια κωλοχαρτα με σφραγιδα και ειμαστε ρεζιληδες μπροστα στα ματια τους. 3) Πρασινη καρτα σε ισχυ. 4) Διπλωμα δεν μου ζητησαν ΠΟΤΕ ωστοσο εννοειται πως πρεπει να το εχεις μαζι σου!! Για να εισαι καλυμενος, σε περιπτωση που εχεις τριπτυχο, θες διεθνες διπλωμα. Σε περιπτωση που εχεις καρτα, ειναι ΟΚ οποτε μην αγχωνεσαι καθολου. 5) ... και το σημαντικοτερο: Σε περιπτωση που το οχημα σου, δεν σου ανηκει 100% πρεπει παρων να ειναι ο ιδιοκτητης. Εαν σου ανηκει κατα 50%, για το υπολοιπο 50% πρεπει να ειναι ο ετερος ιδιοκτητης. Εαν δεν σου ανηκει καθολου θελεις μια υπευθυνη δηλωση του ιδιοκτητη ή ετερου ιδιοκτητη γραμμενη στα Ελληνικα και στα Αγγλικα, πως σου επιτρεπει με το ΤΑΔΕ αριθμου κυκλοφοριας, ταδε αριθμο πλαισιου, ταδε αριθμο κινητηρα, ταδε χρωμα, να ταξιδεψεις. Δε θα σου το ζητησουν κατα πασα πιθανοτητα στα συνορα, αλλα ακομα και ετσι, εισαι καλυμενος. Εαν δεν εισαι καμπανοφατσας, εαν εισαι ευγενικος και τυπικος ... δε θα αντιμετωπισεις κανενα προβλημα απο μεριας Τουρκων. Περισσοτερη ζοχαδα θα φας απο τα δικα μας τα κωλοζωα στα συνορα... εκτος και αν πεσεις σε περιπτωση. Προσωπικα, εχω βγει απο Καστανιες για Τουρκια ΑΠΕΙΡΕΣ φορες. Απο Κηπους, μονο 5-6 φορες. Καλο ταξιδι και καλα να περασεις Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2019 από >>Morpheus>> 1
frozex Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Πήγα και γύρισα σήμερα. Μου ζήτησαν ταυτότητες, άδεια κυκλοφορίας και διεθνής ασφάλιση οι Έλληνες και οι Τούρκοι τα παραπάνω + την εξουσιοδότηση η οποία ήταν στα ελληνικά γραμμένη. Έλεγχο πορτ μπαγκάζ και οι δύο στο γύρνα. Αυτά, ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. ΥΓ: κανείς δεν ζήτησε δίπλωμα 1 1
saq0809 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Καλησπέρα! Θα ταξιδεψω Κωνπολη με το αυτοκινητο μου. Υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα επειδή η άδεια του αυτοκινήτου είναι σε απλό χαρτί Α4; Ευχαριστώ πολύ!
bromiaris Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 6/2/2019 στις 5:05 ΠΜ, adsl2+ είπε Έχεις βγάλει διεθνές δίπλωμα οδήγησης; έχει ισχύ για ένα χρόνο Δεν χρειάζεται για την Τουρκία. 9 ώρες πριν, saq0809 είπε Καλησπέρα! Θα ταξιδεψω Κωνπολη με το αυτοκινητο μου. Υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα επειδή η άδεια του αυτοκινήτου είναι σε απλό χαρτί Α4; Ευχαριστώ πολύ! Ναι θα έχεις θέμα. Πρέπει η άδεια να είναι η κανονική. Προλαβαίνεις να πας να την αλλάξεις. . Επίσης άναψε κανένα κεράκι σε όποιον Άγιο πιστεύεις για να γυρίσεις ατρακάριστος… Εγώ δεν ξανά πάω με το αυτοκίνητο μου στην Πόλη… Δεν ξανά ρισκάρω να με τρακάρουν… Οι Τούρκοι είναι μακρόν οι χειρότεροι οδηγοί… Μου το έλεγαν και δεν το πίστευα… Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2019 από bromiaris
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα