Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, koulkos said:

Μετά θα επιστρέψεις στην κανονικότητα εκτός αν σε 3 μήνες βγάζουν όσα σε 12

Τι διαφορά έχει αυτό στο αποτέλεσμα (δλδ να μην νοικιάζουν στο airbnb) από την υπερφορολόγηση που είπες δεν μπορεί να γίνει? Καμμία.

• Απαντ. 220
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είχα το φοβερό timing στη ζωή, να πρέπει να νοικιάσω σπίτι όταν τα ενοίκια ανέβαιναν κάθε εβδομάδα και το 2010 να γίνω ιδιοκτήτης του πατρικού όταν όλοι μου οι φίλοι και οι γνωστοί, στην κορύφωση της κρίσης, είχαν φρικάρει με το τι σήμαινε ιδιοκτησία ακινήτου (ΕΝΦΙΑ, έξοδα για φθορές, απατεώνες μισθωτές που άφηναν φέσια) κλπ. Οπότε ξέρω το δράμα και των 2 κόσμων.

Προσφορά και ζήτηση. Όλα τα άλλα είναι υποκριτικές ηθικολογίες που εξυπηρετούν το συμφέρον του καθενός.

Το AirBNB δίνει εισόδημα σε ένα σωρό κόσμο. Το ότι δεν μπαίνει κάτι από αυτό απευθείας στην τσέπη μου, δεν πρέπει να με κάνει να φθονώ τους άλλους.

Πέρα από την πλατφόρμα αυτή, η μειωμένη διαθεσιμότητα ή τα ρημάδια που βρίσκετε οι υποψήφιοι μισθωτές έχουν να κάνουν και με την αδυναμία πολλών ιδιοκτητών να πάρουν το ρίσκο της μίσθωσης ή να ανακαινίσουν το ακίνητο. Μπαίνει ο άλλος, στο κάνει Βιετνάμ, δεν πληρώνει μερικούς μήνες ενοίκια και κοινόχρηστα, κι ο ιδιοκτήτης μπήκε μέσα την αποταμίευση της πενταετίας, αν είναι μικρομεσαίος.

Αφήστε όλες τις κατσίκες να ζήσουν !

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Το πρόβλημα στην κοινωνία που ανέφερες υποθέτω ότι είναι αντίστοιχο με αυτό που ανέφερε μερικά posts πριν ο duende. Δλδ το να μην βρίσκουν σπίτι ή φτηνά αυτοί που θέλουν να μισθώσουν μακροπρόθεσμα.

Από την στιγμή που βάζεις πλαφόν ημερών ή το επιτρέπεις για θερινούς μήνες, τότε ουσιαστικά συνεχίζεις αυτή την κατάσταση. Διότι αν θέλει οπωσδήποτε ο άλλος να το AirBnb δεν θα βάζει μέσα "μακρυπρόθεσμους" ενοικιαστές μιας κι ο νόμος ορίζει ότι η ελάχιστη διάρκεια συμβολαίου είναι τα 3 χρόνια. 

Με το πλαφόν ημερών, ο ιδιοκτήτης έρχεται στη διαδικασία να σκεφτεί αν θέλει να ρισκάρει μέσω του rbnb (πχ για 2 μηνες) ή αν θέλει να έχει εναν άνθρωπο μέσα σταθερά για χρόνια.

Υπάρχει βέβαια και η καλύτερη λυση όπου (κάποιοι που οντως έχουν επιχειρηματικο μυαλό το κάνουν), όπου βάζουν το σπιτι στη πλατφόρμα για τον Ιούλιο και τον Αυγουστο που γινεται ο χαμός και πριν βάζουν εκπαιδευτικούς, φοιτητές και γενικά άτομα που το καλοκαίρι επιστρέφουν στην οικία τους.

Γενικά λύσεις υπάρχουν, αλλά εδω το πράγμα πρέπει ντε και καλά να λειτουργησει υπερ της συγκεκριμένης μειοψηφιας που λειτουργεί πάντα.

Και μετά θα μιλαμε για πολιτισμικο σοκ στο κέντρο των πολεων κοκ.

Δημοσ.

Είπαμε, στην υπερφορολόγηση τίθεται θέμα ισονομίας. Δεν μπορείς να ζητάς διαφορετικό ύψος φόρου για το ίδιο πράγμα. Μπορείς όμως να ρυθμίσεις τη λειτουργία του. 

6 λεπτά πριν, billiboo είπε

με ποια λογικη θα επιτρεπεις μονο καλοκαιρινους μηνες?η γιατι να το υπερφορολογισεις? απλα να πεθανει η κατσικα του γειτονα δηλαδη.

Η κατσίκα όμως των άλλων είναι ψόφια τώρα που πρέπει να δίνουν 700-800 ευρώ για να ικανοποιήσουν μια βασική ανάγκη όπως αυτή της στέγασης. Για να μην πούμε για τα νησιά και την κατάσταση με τους δασκάλους που ανέφερε και ένας φίλος πιο πίσω. Με αυτή τη λογική και μένα δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται στη Μύκονο πχ γιατί είμαι από την ηπειρωτική Ελλάδα. Αλλά δεν πάει έτσι.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pontez2 είπε

Με το πλαφόν ημερών, ο ιδιοκτήτης έρχεται στη διαδικασία να σκεφτεί αν θέλει να ρισκάρει μέσω του rbnb (πχ για 2 μηνες) ή αν θέλει να έχει εναν άνθρωπο μέσα σταθερά για χρόνια.

Υπάρχει βέβαια και η καλύτερη λυση όπου (κάποιοι που οντως έχουν επιχειρηματικο μυαλό το κάνουν), όπου βάζουν το σπιτι στη πλατφόρμα για τον Ιούλιο και τον Αυγουστο που γινεται ο χαμός και πριν βάζουν εκπαιδευτικούς, φοιτητές και γενικά άτομα που το καλοκαίρι επιστρέφουν στην οικία τους.

Γενικά λύσεις υπάρχουν, αλλά εδω το πράγμα πρέπει ντε και καλά να λειτουργησει υπερ της συγκεκριμένης μειοψηφιας που λειτουργεί πάντα.

Και μετά θα μιλαμε για πολιτισμικο σοκ στο κέντρο των πολεων κοκ.

το να το νοικιαζεις μονο για καλοκαιρι airbnb και μετα σε φοιτητες κτλπ εχει πολλα αρνητικα. αρχικα οι περισσοτερες σχολες ας πουμε τελειωνουν εξεταστικη τελος ιουνιου και ξεκινανε τελος αυγουστου αρα χανεις 1+ μηνα συν οτι πολλοι φοιτητες βρισκουν δουλεια για σεζον (ειδικα επαρχια) και δεν θελουν να αφησουν το σπιτι. επισης το εαν ειναι μειωψηφια η οχι δεν εχει απολυτος καμια σχεση με το θεμα. το θεμα δεν ειναι ποιοι ειναι οι περισσοτεροι αλλα ποιος εχει δικιο.

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, koulkos said:

Είπαμε, στην υπερφορολόγηση τίθεται θέμα ισονομίας. Δεν μπορείς να ζητάς διαφορετικό ύψος φόρου για το ίδιο πράγμα. Μπορείς όμως να ρυθμίσεις τη λειτουργία του

Γιατί δεν το ζητάνε στους Ελ.Επ σε σχέση με τους μισθωτούς, τώρα θα ντραπούνε? 😛

Όταν η "ρύθμιση λειτουργίας" το καθιστά ασύμφορο τότε είναι ουσιαστικά απαγόρευση...

Είναι σαν το "free will" στην θρησκεία, που αν δεν κάνεις μετά αυτό που λέω πας στην κόλαση. :D

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, koulkos είπε

Είπαμε, στην υπερφορολόγηση τίθεται θέμα ισονομίας. Δεν μπορείς να ζητάς διαφορετικό ύψος φόρου για το ίδιο πράγμα. Μπορείς όμως να ρυθμίσεις τη λειτουργία του. 

Η κατσίκα όμως των άλλων είναι ψόφια τώρα που πρέπει να δίνουν 700-800 ευρώ για να ικανοποιήσουν μια βασική ανάγκη όπως αυτή της στέγασης. Για να μην πούμε για τα νησιά και την κατάσταση με τους δασκάλους που ανέφερε και ένας φίλος πιο πίσω. Με αυτή τη λογική και μένα δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται στη Μύκονο πχ γιατί είμαι από την ηπειρωτική Ελλάδα. Αλλά δεν πάει έτσι.

Δεν υπάρχει όμως κι άλλος τρόπος να δουλέψει η οικοδομή κι όλος αυτός ο κόσμος που διαλύθηκε κυριολεκτικά, με την κατάρρευση των εισοδημάτων και των αξιών των ακινήτων.

Έτσι γίνεται πάντα. Δεν ανεβαίνει όλη η οικονομία μαζί. Κάποιοι τομείς ανεβαίνουν και έμμεσα με κάποια καθυστέρηση, ακολουθούν κι άλλοι.

Δημοσ.

Είναι το ίδιο ο μισθωτός με τον ελ.επαγγελματία; Κάνουν την ίδια δουλειά, διέπονται από το ίδιο δίκαιο; Ξέρεις γιατί λοιπόν δεν το ζητάνε. 

Δημοσ.
2 hours ago, duende said:

ποιος θα σου δωσει τετοιο δανειο σημερα? ολες οι τραπεζες ειναι στα κοκκινα, εδω 3 χιλιαρικα το μηνα να βγαζεις και δε σου δινουν ουτε πιστωτικη, θα σου δωσουν τα 168 χιλιαρικα για 20 χρονια που λες? εκτος κ αν ξερεις κατι που δε ξερουμε..

Έχεις πάει με 3000€ το μήνα και δεν σου έδωσαν πιστωτική? 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, punky είπε

Δεν υπάρχει όμως κι άλλος τρόπος να δουλέψει η οικοδομή κι όλος αυτός ο κόσμος που διαλύθηκε κυριολεκτικά, με την κατάρρευση των εισοδημάτων και των αξιών των ακινήτων.

Έτσι γίνεται πάντα. Δεν ανεβαίνει όλη η οικονομία μαζί. Κάποιοι τομείς ανεβαίνουν και έμμεσα με κάποια καθυστέρηση, ακολουθούν κι άλλοι.

Μαζί σου. Δεν γίνεται όμως για να ανέβει ένας κλάδος να πρέπει να δημιουργηθούν προβλήματα σε μια κοινωνία. Ας το ρυθμίσουν όπως πρέπει, ας παίρνουν τον φόρο που πρέπει και ας βγάζουν οι ιδιοκτήτες εκατομμύρια. Μαγκιά τους στην τελική και καλοφάγωτα. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, billiboo είπε

το να το νοικιαζεις μονο για καλοκαιρι airbnb και μετα σε φοιτητες κτλπ εχει πολλα αρνητικα. αρχικα οι περισσοτερες σχολες ας πουμε τελειωνουν εξεταστικη τελος ιουνιου και ξεκινανε τελος αυγουστου αρα χανεις 1+ μηνα συν οτι πολλοι φοιτητες βρισκουν δουλεια για σεζον (ειδικα επαρχια) και δεν θελουν να αφησουν το σπιτι. επισης το εαν ειναι μειωψηφια η οχι δεν εχει απολυτος καμια σχεση με το θεμα. το θεμα δεν ειναι ποιοι ειναι οι περισσοτεροι αλλα ποιος εχει δικιο.

Το 40ημερο, ειναι πλέον το νομιμο σε Βερολίνο και Αμστερνταμ και ακολουθούν και άλλες χώρες. 

Για το θέμα μας, στη Κρήτη πχ, πολλά ξενοδοχεία, λειτουργουσαν με αυτο το τρόπο μέχρι πρόσφατα. Ο φοιτητής ή ο εκπαιδευτικος καθόταν μέχρι 30/6 και μετά άφηνε το σπίτι-δωμάτιο μέχρι τη 1η Σεπτεμβρίου.

Όλοι ηταν ευχαριστημένοι (και το γράφω διοτι το έχω ζήσει), πλην ελαχίστων περιπτώσεων που έβαζαν τα παιδιά να δωσουν εξεταστικές τον Ιουλιο πχ.

Δεν με απασχολεί αν ειναι μειοψηφία ή όχι. Με απασχολεί οτι δεν φορολογείτε όπως φορολογουνται οι υπόλοιποι. Δεν έχει να κάνει με τη κατσικα του γειτονα αλλά με ρεαλισμο. Ειναι ξεκάθαρο οτι δε θα μειωθει κανεις φόρος. Οποτε το να μιλάμε για κατσίκες (που λεει και ο Τhresh) δεν εξυπηρετει τη κουβέντα. 

Δε μπορεις λοιπον να φορολογεις διαφορέτικά εμένα που νοικιάζω με κανονικό συμβόλαιο, ή τον ξενοδόχο και να χαιδεύεις τον rbnbα! Η το κάνεις ίδιο για όλους προς τα κάτω ή προς τα πάνω. Αλλά δε το θέλουν...

Δημοσ.

Τι να λέμε τώρα για το airbnb 

Και πολλές είναι οι 90 μέρες...

Εγώ δεν έχω καμιά αντίρρηση να τα αφήνουν και 366 μέρες το χρόνο, αρκεί ο ιδιοκτήτης να έχει βιβλία και να αποδίδει τους σχετικούς φόρους, ΦΠΑ, ΕΦΚΑ και τα ρέστα 

Γιατί άλλο μισθώνω ένα ακίνητο με συμβόλαιο ενός - δύο - τριών χρόνων, άλλο το κάνω κατάλυμα (ήτοι μπίζνα) και βάζω κάθε μέρα και άλλον

Στην μία περίπτωση είμαι απλά ιδιοκτήτης, στην άλλη είμαι επιχειρηματίας 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, koulkos είπε

Μαζί σου. Δεν γίνεται όμως για να ανέβει ένας κλάδος να πρέπει να δημιουργηθούν προβλήματα σε μια κοινωνία. Ας το ρυθμίσουν όπως πρέπει, ας παίρνουν τον φόρο που πρέπει και ας βγάζουν οι ιδιοκτήτες εκατομμύρια. Μαγκιά τους στην τελική και καλοφάγωτα. 

Καμία αντίρρηση για το φόρο. Αλλά έχω την εντύπωση πως αυτό πια καλύπτεται από την πληροφόρηση που παρέχει απευθείας η πλατφόρμα στο κράτος ή τέλος πάντων είναι σε φάση ολοκλήρωσης.

Εγώ είμαι θετικός προς το AirBnB, χωρίς να έχω κανένα άμεσο συμφέρον, γιατί χαίρομαι που ακούω περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν βάλει μεράκι και προσπάθεια και την παλεύουν στην παγκόσμια αρένα, και που παράγουν εισόδημα. Η Αθήνα μετά από πάρα πολλά χρόνια, γίνεται πάλι αυτό που στη jargon του τουρισμού λέγεται city break. 

Το να έρθει το κράτος και να βάλει όρια τύπου 90 ημερών στην εκμετάλλευση, δεν είναι τίποτε άλλο παρά άμεση ληστεία στην περιουσία σου ρίχνοντας τεχνητά τη ζήτηση άρα και την αξία της, ώστε να ικανοποιήσει έναν εσωτερικό πελάτη που λέγεται ντόπιος μισθωτής.

Είναι αντίστοιχο με το να βγει νόμος που να λέγεται "ανώτατος μισθός" και να απαγορεύεται να πληρωθείς πάνω από αυτό το ποσό, όσο καλός και περιζήτητος κι αν είσαι.

• Super Moderators
Δημοσ.
15 minutes ago, pontez2 said:

Το 40ημερο, ειναι πλέον το νομιμο σε Βερολίνο και Αμστερνταμ και ακολουθούν και άλλες χώρες. 

Έχουν κι αυτοί κάτι αντίστοιχο με τα δικά μας 3 χρόνια ελάχιστης διάρκειας συμβολαίου για μακροχρόνια ενοικίαση?

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, punky είπε

Είχα το φοβερό timing στη ζωή, να πρέπει να νοικιάσω σπίτι όταν τα ενοίκια ανέβαιναν κάθε εβδομάδα και το 2010 να γίνω ιδιοκτήτης του πατρικού όταν όλοι μου οι φίλοι και οι γνωστοί, στην κορύφωση της κρίσης, είχαν φρικάρει με το τι σήμαινε ιδιοκτησία ακινήτου (ΕΝΦΙΑ, έξοδα για φθορές, απατεώνες μισθωτές που άφηναν φέσια) κλπ. Οπότε ξέρω το δράμα και των 2 κόσμων.

Προσφορά και ζήτηση. Όλα τα άλλα είναι υποκριτικές ηθικολογίες που εξυπηρετούν το συμφέρον του καθενός.

Το AirBNB δίνει εισόδημα σε ένα σωρό κόσμο. Το ότι δεν μπαίνει κάτι από αυτό απευθείας στην τσέπη μου, δεν πρέπει να με κάνει να φθονώ τους άλλους.

Πέρα από την πλατφόρμα αυτή, η μειωμένη διαθεσιμότητα ή τα ρημάδια που βρίσκετε οι υποψήφιοι μισθωτές έχουν να κάνουν και με την αδυναμία πολλών ιδιοκτητών να πάρουν το ρίσκο της μίσθωσης ή να ανακαινίσουν το ακίνητο. Μπαίνει ο άλλος, στο κάνει Βιετνάμ, δεν πληρώνει μερικούς μήνες ενοίκια και κοινόχρηστα, κι ο ιδιοκτήτης μπήκε μέσα την αποταμίευση της πενταετίας, αν είναι μικρομεσαίος.

Αφήστε όλες τις κατσίκες να ζήσουν !

καλη φαση, αλλα δε θα ψοφησει καμμια κατσικα αμα πληρωσουν και το φορο που τους αναλογει. just saying

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...