Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι πάρα πολλά τα μηνύματα οπότε δεν μπορώ να απαντήσω στον καθένα ξεχωριστά, ελπίζω να θυμάμαι τα περισσότερα αν όχι όλα. ΒΠ βολεύουν την κοπέλα γιατί θα πρέπει να πηγαίνει Νέα Ερυθραία για να παίρνει το λεωφορείο της δουλειάς, e-pass σε μένα δεν θα δίνουν, αν πάνε όλα καλά οι βενζίνες θα μοιράζονται με άλλα άτομα της επιχείρησης. Οι μισθοί συνδυαστικά θα αγγίζουν τα 1800-1900-2000€ κάπου εκεί, παρόλα αυτά υπάρχει ανάγκη αγοράς αυτοκινήτου από μέρους μου οπότε δεν μπορώ να δίνω τον μισθό μου στο ενοίκιο. Προσπαθώ να αποφύγω την κεντρική θέρμανση γιατί είτε δεν θα βάζουν είτε θα δίνω τα μαλλιοκέφαλα μου χωρίς να ζεσταίνομαι. Η πόρτα ασφαλείας και τα αλουμίνια είναι plus τα οποία θα ήθελα να υπάρχουν, αν δεν μπορώ να βρω τίποτα προφανώς θα κοιτάξω και για το κάτι παραπάνω, να πάω δηλαδή το budget στα 500 αλλά είναι λίγο δύσκολο να μπω σε τέτοιο έξοδο από τώρα χωρίς να έχω σιγουρέψει ότι θα μείνω μόνιμα στη δουλειά που θα είμαι τώρα. Προερχόμαστε και οι δύο από οικογένειες που μέναν στα σπίτια τους οπότε δεν γνωρίζουμε πόσο πάνε τα νοίκια, πόσο μάλλον στην πόλη μου που είναι σχετικά φθηνά (90τμ 200€) αν και στην περιοχή της κοπέλας είναι μια από αυτές που κοιτάμε οπότε ξέρουμε πάνω κάτω τις τιμές. Αν ξέχασα κάποιον ζητώ συγγνώμη, ελπίζω να έδωσα να καταλάβετε τι εννοώ.

• Απαντ. 220
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπράβο σας , αλλά δεν είστε ο ορισμός της αγοράς ακινήτων σήμερα στην Ελλάδα, είστε μια μειοψηφία. Οπότε το 80% αυτών που νοικιάζουν τα σπίτια σήμερα το κάνουν για ΑΛΛΟΥΣ λόγους , πχ δεν του κάθισε δουλειά στο Μαρούσι , νοικιάζει σε μια άλλη περιοχή και με τα λεφτά του ενοικίου πληρώνει το δάνειο. Κοινώς τα κορόιδα είναι αυτοί που νοικιάζουν.

Και να συμπληρώσω , οι ίδιοι σαλιάρηδες που νοικιάζουν 800 ευρώ την τρώγλη , την πουλάνε σε τιμή χώμα. Από εκεί καταλαβαίνεις για τι είδος ανθρώπους μιλάμε. Εγώ ξεκινάω να αγοράσω σιγά σιγά γιατί τους βαρέθηκα. Δεν αγόραζα γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φύγω στο εξωτερικό αλλά σκέφτηκα πως και να φύγω μπορώ να το παίζω εισοδηματίας …… αφού το δάνειο θα πληρώνεται μόνο του.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Ola150 είπε

Είναι πάρα πολλά τα μηνύματα οπότε δεν μπορώ να απαντήσω στον καθένα ξεχωριστά, ελπίζω να θυμάμαι τα περισσότερα αν όχι όλα. ΒΠ βολεύουν την κοπέλα γιατί θα πρέπει να πηγαίνει Νέα Ερυθραία για να παίρνει το λεωφορείο της δουλειάς, e-pass σε μένα δεν θα δίνουν, αν πάνε όλα καλά οι βενζίνες θα μοιράζονται με άλλα άτομα της επιχείρησης. Οι μισθοί συνδυαστικά θα αγγίζουν τα 1800-1900-2000€ κάπου εκεί, παρόλα αυτά υπάρχει ανάγκη αγοράς αυτοκινήτου από μέρους μου οπότε δεν μπορώ να δίνω τον μισθό μου στο ενοίκιο. Προσπαθώ να αποφύγω την κεντρική θέρμανση γιατί είτε δεν θα βάζουν είτε θα δίνω τα μαλλιοκέφαλα μου χωρίς να ζεσταίνομαι. Η πόρτα ασφαλείας και τα αλουμίνια είναι plus τα οποία θα ήθελα να υπάρχουν, αν δεν μπορώ να βρω τίποτα προφανώς θα κοιτάξω και για το κάτι παραπάνω, να πάω δηλαδή το budget στα 500 αλλά είναι λίγο δύσκολο να μπω σε τέτοιο έξοδο από τώρα χωρίς να έχω σιγουρέψει ότι θα μείνω μόνιμα στη δουλειά που θα είμαι τώρα. Προερχόμαστε και οι δύο από οικογένειες που μέναν στα σπίτια τους οπότε δεν γνωρίζουμε πόσο πάνε τα νοίκια, πόσο μάλλον στην πόλη μου που είναι σχετικά φθηνά (90τμ 200€) αν και στην περιοχή της κοπέλας είναι μια από αυτές που κοιτάμε οπότε ξέρουμε πάνω κάτω τις τιμές. Αν ξέχασα κάποιον ζητώ συγγνώμη, ελπίζω να έδωσα να καταλάβετε τι εννοώ.

Ψάξτε εκτός από χρυσή ευκαιρία κ.λπ. και στις πλατφόρμες airbnb, καθώς υπάρχουν και κάποιοι που τα νοικιάζουν και για μήνες, καθώς γλυτώνουν τα διαδικαστικά και τα τρεχάματα να αλλάζουν ενοικιαστή κάθε λίγο.
Δεν θα ξοδέψετε για εξοπλισμό και η τιμή θα τα περιλαμβάνει όλα και όχι μόνο το ενοίκιο.
Θα έχετε χρόνο να ψάξετε με την ησυχία σας για σπίτι και να δείτε πρώτα πώς πάει με τις δουλειές σας και τις μετακινήσεις.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mrkra είπε

Οι τραπεζες δεν μπορουν να ξεχρεωσουν τα δικα τους χρεη καλά καλά, πού θα βρουν λεφτά για να δωσουν ιδιωτικό δανειο ...

Διάβαζα πρόσφατα ότι οι τράπεζες έχουν αρκετό χρήμα διαθέσιμο για στεγαστικά, αλλά δεν υπάρχει πολύ ζήτηση, ή δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Αν κάποιος το έχει ψάξει πρόσφατα με στεγαστικό ας μας πει.

Δημοσ.

Παιδιά το να αγοράσουμε σπίτι αυτή την περίοδο δεν συζητιέται καν. 1 χρόνο μετά που ίσως έχει ανέβει και ο μισθός οκ, αλλά τώρα δεν υπάρχει περίπτωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Ison_ είπε

Τί εννοείς;

Η δική μου εκτίμηση είναι:

Κομμάτι airbnb

http://www.capital.gr/tax/3340974/pote-peftei-xartosimo-sta-enoikia-airbnb

https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1386163/triplo-dixtu-elegxou-gia-tis-misthoseis-tupou-airbnb

Αντιγράφω από το thread

"

Είναι ήδη νομοθετημένο εδώ και κάνα 6μηνο το ανώτατο όριο 90 μέρες το έτος ανά ιδιοκτησία και 60 μέρες για νησιά κάτω των 10000 κατοίκων.

Έχουν να κλάψουν μανούλες όταν ενεργοποιηθεί."

https://www.patris.gr/2018/08/02/asymfores-oi-etaireies-diacheirisis-akiniton-meso-airbnb/

https://www.cnn.gr/oikonomia/story/142367/toys-logariasmoys-reymatos-tha-skanarei-i-aade-gia-na-entopisei-adilota-enoikiazomena

Πλειστηριασμοί

Τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών είναι (σε μεγάλο βαθμό) επειδή έχουν πέσει οι τιμές των ακινήτων, οπότε και στο σφυρί να τα βγάλει δεν μπορεί να αποπληρωθεί το δάνειο. Η τρόικα πιέζει για μαζικούς πλειστηριασμούς, μέσω τις επιστροφής κερδών από τα ελληνικά ομόλογα.

http://agonaskritis.gr/η-ευρωπαϊκή-κεντρική-τράπεζα-εκτ-ζητά/

http://www.dimoprasion.gr/?p=123585

Δες το και αλλιώς. Αν το airbnb μπορούσε να αυξήσει σταθερά τα έσοδα, θα είχαν μειωθεί κατά πολύ τα κόκκινα δάνεια.

Πραγματικό περιστατικό: Γνωστός ψάχνει για σπίτι σε ψιλο-τουριστική περιοχή εκτός Αθηνών. Βρίσκει ένα που του αρέσει και φυσικά ( :P ) ζητά μείωση ενοικίου αλλά ο ιδιοκτήτης (όπως και όλοι οι άλλοι) αναφέρουν τη μαγική λέξη airbnb. Μετά από μερικές μέρες το σπίτι νοικιάζεται σε μειωμένη τιμή. 

Επεξ/σία από Ather
  • Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Ison_ είπε

Αν κάποιος έχει μια σταθερή (όσο μπορεί) δουλίτσα, δεν είναι πιο συμφέρον να αγοράσει το σπίτι και να ξεπληρώνει το δάνειο αντί για το νοίκι;

Αν κάποιος έχει σταθερή δουλειά το 2019 είναι δημόσιος υπάλληλος και τα 800€ δεν φτάνουν .....

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, giotis1982 είπε

Μπράβο σας , αλλά δεν είστε ο ορισμός της αγοράς ακινήτων σήμερα στην Ελλάδα, είστε μια μειοψηφία. Οπότε το 80% αυτών που νοικιάζουν τα σπίτια σήμερα το κάνουν για ΑΛΛΟΥΣ λόγους , πχ δεν του κάθισε δουλειά στο Μαρούσι , νοικιάζει σε μια άλλη περιοχή και με τα λεφτά του ενοικίου πληρώνει το δάνειο. Κοινώς τα κορόιδα είναι αυτοί που νοικιάζουν.

Και να συμπληρώσω , οι ίδιοι σαλιάρηδες που νοικιάζουν 800 ευρώ την τρώγλη , την πουλάνε σε τιμή χώμα. Από εκεί καταλαβαίνεις για τι είδος ανθρώπους μιλάμε. Εγώ ξεκινάω να αγοράσω σιγά σιγά γιατί τους βαρέθηκα. Δεν αγόραζα γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φύγω στο εξωτερικό αλλά σκέφτηκα πως και να φύγω μπορώ να το παίζω εισοδηματίας …… αφού το δάνειο θα πληρώνεται μόνο του.

Πάντως σε δέχομαι, έχεις καταλάβει πως λειτουργεί ο κόσμος.

Δημοσ.

Πάντως αν έχετε εισοδήματα κοντά στο 2λιαρο τα 600 τα δίνετε άνετα νομίζω και νοικιάσετε αξιοπρεπέστατο σπίτι...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, 26ska είπε

Πάντως αν έχετε εισοδήματα κοντά στο 2λιαρο τα 600 τα δίνετε άνετα νομίζω και νοικιάσετε αξιοπρεπέστατο σπίτι...

Κοίτα, 30% του εισοδήματος μόνο για νοίκι (χωρίς να περιλαμβάνονται λογαριασμοί, κοινόχρηστα κτλ) δεν είναι και λίγα... 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, AristidisZ είπε

Κοίτα, 30% του εισοδήματος μόνο για νοίκι (χωρίς να περιλαμβάνονται λογαριασμοί, κοινόχρηστα κτλ) δεν είναι και λίγα... 

Λίγα σαφώς δεν είναι,αλλά ποσό λιγότερο να δώσει από το 30% του εισοδήματος;

Δημοσ.

Αν μαζέψεις 30 χιλιάδες τότε με 600 ευρώ το ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ και μετά είσαι και εσύ cool ιδιοκτήτης,  όχι σαν την πλέμπα. Που δε μπορεί να δώσει 950 ευρώ για 2αρι στο Μαρούσι και κάνει παζάρια 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό με τα τωρινά δεδομένα;

Η πλειοψηφία θα έπρεπε να μένει σε τρώγλες με τη λογική σου.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό με τα τωρινά δεδομένα;

Η πλειοψηφία θα έπρεπε να μένει σε τρώγλες με τη λογική σου.

Είπα ότι δεν είναι λίγα, δεν εξετάζω τι γίνεται επί του πρακτέου

Δημοσ.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά,  στις πωλήσεις έχει 10 σελίδες αγγελίες και στις ενοικιάσεις 4. Γιατί; Γιατί όλοι θέλουν το παραδάκι μπροστά,  αν μπορούν όμως να βρουν και κάνα κορόιδο να πληρώσει τα σπασμένα στο ενοίκιο τότε όλα καλά.  Σας είπα μην την ψάχνετε . Μαζέψτε λίγα λεφτά και σε λίγο καιρό  θα το αγοράσετε.  Η κρίση αυτούς που πουλάνε ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΕ, δε θα ανακάμψει η τιμή σύντομα ακόμη και αν είχαμε 5% ανάπτυξη.  Άκου 30% του μισθού, σε αυτά τα νούμερα ΑΓΟΡΆΖΕΙΣ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...