Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 220
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γενικα παιζει ρολο η διαρυθμιση. Μπορει να εχεις πχ 65τμ σαλονι μονο και 1 δωματιο 10τμ και μπανιο 4τμ οπως εδω που μενω. 

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, sezebo είπε

Πληρωνουμε τα γαμισιατικα του ΕΝΦΙΑ, ολα καλα!

Βαζουμε τα σπιτια μας στο airbnb μπας και βγαλουμε την ζημια, aaaaa δεν εχουμε σπιτια να νοικιασουμε και οι ενοικιαστες ειναι λαμογια και μας πινουν το αιμα

Δηλαδή αν το ενοικιάσεις σε μια νορμάλ οικογένεια τι διαφορά θα έχει; Και στην τελική πόσος ενφια σου έρχεται; Αν εννοείς πως βγάζεις περισσότερα με το Airbnb τότε κανένα πρόβλημα,  πλήρωσε οτι σου αναλογεί στην εφορία και μεις δε θα σε πούμε λαμόγιο. Και μεις πληρώνουμε 52% εφορία,  αν πληρώσουν οσοι φοροδιαφεύγουν και πέσει το ποσοστό μου θα αγορασω Κηφισιά μεζονέτα και δε θα χρειάζεται να ψάχνω κάποιο λογικό σπίτι και να μη βρίσκω. 

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 minutes ago, giotis1982 said:

αν πληρώσουν οσοι φοροδιαφεύγουν και πέσει το ποσοστό μου

Πνίγηκα. 😛

Αυτά τα πράγματα είναι σαν τα "μαύρα" στρατόπεδα. Εχεις Χ δύναμη φαντάρων και αντίστοιχες υπηρεσίες για να τους πηγαίνει καλή εμπλοκή, έρχονται νέες σειρές, λες "θα ανασάνουμε" και ξαφνικά δημιουργούνται καινούριες υπηρεσίες ώστε να μείνει σταθερή η εμπλοκή. :D

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, zio10 είπε

Εκτός του ότι γίνεται κι αυτό στα 80 τμ περίπου μπορούν να βγουν και 3 υπνοδωμάτια. 

Με πολλούς περιορισμούς 

Για τρία υπνοδωμάτια πρέπει να πας κοντά στα 100 μέτρα 

Εκτός αν θες να έχεις τον καναπέ μέσα στην κουζίνα 

Στα 80 μέτρα έχεις οριακά ένα καλό τριάρι, με καποιους συμβιβασμούς, στο παλιό μου σπίτι (78 τμ) πχ είχα δυο πολύ καλές κρεβατοκάμαρες αλλά η τραπεζαρία χώραγε με πολύ ζόρι στο σαλόνι  

• Like 2
Δημοσ.
Στις 9/2/2019 στις 12:42 ΠΜ, Malthador είπε

Σε γενικές γραμμές διαφωνώ με τα νεόδμητα (ότι κι αν σημαίνει αυτό, γιατί εδώ στα Μελίσσια γράφουν στην αγγελία «νεόδμητο» και εννοούν σπίτι του 2005, γελάνε και οι πέτρες δηλαδή), επειδή τα σπίτια της τελευταίας 10ετίας είναι πήχτρα στις κακοτεχνίες. Πολύ μικρές κουζίνες, πολύ μικρά Υ/Δ κλπ. Αν κοίταζα για αγορά, θα κοίταζα για σπίτια από το 1995 έως το 2010 το πολύ, ότι πιο καινούριο έχω δει είναι απαράδεκτο κατασκευαστικά, ότι πιο παλιό έχω δει είναι απαράδεκτο σε θέμα χαρακτηριστικών.

Έχεις δίκιο σε αυτό που λες με τις κακοτεχνίες και την χάλια διαρύθμιση, σε σημείο που να αναρωτιέσαι που πήραν τα πτυχία οι μηχανικοί και οι αρχιτέκτονες :)

Όμως τα νέα σπίτια έχουν ένα πολύ θετικό, είναι χτισμένα σύμφωνα με τον νέο αντισεισμικό κανονισμό του 2000 (τις προσθήκες που έγιναν στον προϋπάρχον). Για την χώρα που ζούμε, είναι σημαντικό και αυτό - για μένα κιόλας που μεγάλωσα σε μια "κουνιστή" πόλη, ήταν σημαντικότατο στην απόφασή μου.

Αναφορικά με τα στεγαστικά δάνεια, επειδή όλοι γράφετε ότι είναι πολύ δύσκολα, δεν δίνουν κλπ. Οι τράπεζες τα τελευταία 4 χρόνια και ακόμη περισσότερο τα 2 τελευταία χρόνια δίνουν πια στεγαστικά σχετικά εύκολα διότι πρέπει να κινηθεί η αγορά, αλλά και γιατί έχει βελτιωθεί η κατάσταση. Ρωτήστε κάποιον λογιστή, τραπεζικό ή μεσίτη και θα σας πει ότι όντως έχει αλλάξει η κατάσταση.

Δίνουν το 70% της αξίας του ακινήτου, εφόσον καλύπτεις και τις υπόλοιπες προϋποθέσεις βέβαια, δεν θα σου δώσουν αν είσαι άνεργος και ας έχεις το 30% ή αν είσαι στον Τειρεσία ξέχνα το. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορούν  να σου δώσουν και το 100% (προσωπικά δεν γνωρίζω κάποια τέτοια περίπτωση). Οποιοσδήποτε μπορεί να πάει στην τράπεζα και να γίνει έλεγχος ώστε να του πουν ακριβώς το ποσό που μπορεί να του δώσουν. Όμως, ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν θα εγκριθεί κανένα δάνειο αν δεν έχεις βρει ήδη το σπίτι που θες να αγοράσεις. 

Έχετε υπόψην, ότι για το δάνειο, η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Για παράδειγμα, εγώ μπαινόβγαινα στον "λευκό" Τειρεσία, διότι καθυστερώ να πληρώσω την πιστωτική μου, 2-3 μήνες κάθε φορά. Όμως δεν το έλαβαν υπόψην, διότι εξοφλούσα μεγάλο ποσό όταν το αποφάσιζα. Στην περίπτωσή μου μέτρησε αρκετά το γεγονός ότι ήμουν αρκετά χρόνια στον ίδιο εργοδότη και ένα καταναλωτικό που είχα πάρει πριν έναν χρόνο, το εξοφλούσα στην ώρα του. Και οι τρεις τράπεζες που ρώτησα, μου έδιναν χωρίς πολλά-πολλά 4 φορές το ετήσιο εισόδημά μου και πιθανά, αν χρειαζόταν να μπορούσαν κ παραπάνω - κ οι 3 μου το ανέφεραν αυτό. Δεν χρειαζόμουν τόσα, anyway.

Όταν λοιπόν βρέθηκε το σπίτι, αποφάσισα να πάω στην τράπεζα που μου πρότεινε το μεσιτικό γραφείο, διότι με τις γνωριμίες του γραφείου μου έδιναν το δάνειο με λίγο καλύτερο επιτόκιο και όλες οι διαδικασίες έγιναν χωρίς κόπο και άμεσα. Έχετέ το υπόψην και αυτό, το μεσιτικό μπορεί να είναι μεγάλη βοήθεια ακόμη κ στο δάνειο. Επίσης, στην αγορά σπιτιού, υπολογίστε και κάποια έξοδα διαδικαστικά, εφορία/παράβολα/κτηματολόγιο/συμβολαιογράφο/μηχανικό/δικηγόρο/ειρηνοδικείο (για την προσημείωση του ακινήτου, για το στεγαστικό). Για το δικό μου, όλα αυτά ήταν περίπου 5000, που δεν τα γνώριζα όταν άρχισα να σκέφτομαι την αγορά σπιτιού.

Αυτά και καλές αγορές ή ενοικιάσεις :)

(Επίσης, στην περιοχή που μένω, δεν υπάρχει σπίτι για ενοικίαση ούτε για δείγμα αλλά ούτε και airnb ή πως σκατά το λένε :) :) )

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, vampira είπε

Έχεις δίκιο σε αυτό που λες με τις κακοτεχνίες και την χάλια διαρύθμιση, σε σημείο που να αναρωτιέσαι που πήραν τα πτυχία οι μηχανικοί και οι αρχιτέκτονες :)

Όμως τα νέα σπίτια έχουν ένα πολύ θετικό, είναι χτισμένα σύμφωνα με τον νέο αντισεισμικό κανονισμό του 2000 (τις προσθήκες που έγιναν στον προϋπάρχον). Για την χώρα που ζούμε, είναι σημαντικό και αυτό - για μένα κιόλας που μεγάλωσα σε μια "κουνιστή" πόλη, ήταν σημαντικότατο στην απόφασή μου.

Αναφορικά με τα στεγαστικά δάνεια, επειδή όλοι γράφετε ότι είναι πολύ δύσκολα, δεν δίνουν κλπ. Οι τράπεζες τα τελευταία 4 χρόνια και ακόμη περισσότερο τα 2 τελευταία χρόνια δίνουν πια στεγαστικά σχετικά εύκολα διότι πρέπει να κινηθεί η αγορά, αλλά και γιατί έχει βελτιωθεί η κατάσταση. Ρωτήστε κάποιον λογιστή, τραπεζικό ή μεσίτη και θα σας πει ότι όντως έχει αλλάξει η κατάσταση.

Δίνουν το 70% της αξίας του ακινήτου, εφόσον καλύπτεις και τις υπόλοιπες προϋποθέσεις βέβαια, δεν θα σου δώσουν αν είσαι άνεργος και ας έχεις το 30% ή αν είσαι στον Τειρεσία ξέχνα το. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορούν  να σου δώσουν και το 100% (προσωπικά δεν γνωρίζω κάποια τέτοια περίπτωση). Οποιοσδήποτε μπορεί να πάει στην τράπεζα και να γίνει έλεγχος ώστε να του πουν ακριβώς το ποσό που μπορεί να του δώσουν. Όμως, ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν θα εγκριθεί κανένα δάνειο αν δεν έχεις βρει ήδη το σπίτι που θες να αγοράσεις. 

Έχετε υπόψην, ότι για το δάνειο, η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Για παράδειγμα, εγώ μπαινόβγαινα στον "λευκό" Τειρεσία, διότι καθυστερώ να πληρώσω την πιστωτική μου, 2-3 μήνες κάθε φορά. Όμως δεν το έλαβαν υπόψην, διότι εξοφλούσα μεγάλο ποσό όταν το αποφάσιζα. Στην περίπτωσή μου μέτρησε αρκετά το γεγονός ότι ήμουν αρκετά χρόνια στον ίδιο εργοδότη και ένα καταναλωτικό που είχα πάρει πριν έναν χρόνο, το εξοφλούσα στην ώρα του. Και οι τρεις τράπεζες που ρώτησα, μου έδιναν χωρίς πολλά-πολλά 4 φορές το ετήσιο εισόδημά μου και πιθανά, αν χρειαζόταν να μπορούσαν κ παραπάνω - κ οι 3 μου το ανέφεραν αυτό. Δεν χρειαζόμουν τόσα, anyway.

Όταν λοιπόν βρέθηκε το σπίτι, αποφάσισα να πάω στην τράπεζα που μου πρότεινε το μεσιτικό γραφείο, διότι με τις γνωριμίες του γραφείου μου έδιναν το δάνειο με λίγο καλύτερο επιτόκιο και όλες οι διαδικασίες έγιναν χωρίς κόπο και άμεσα. Έχετέ το υπόψην και αυτό, το μεσιτικό μπορεί να είναι μεγάλη βοήθεια ακόμη κ στο δάνειο. Επίσης, στην αγορά σπιτιού, υπολογίστε και κάποια έξοδα διαδικαστικά, εφορία/παράβολα/κτηματολόγιο/συμβολαιογράφο/μηχανικό/δικηγόρο/ειρηνοδικείο (για την προσημείωση του ακινήτου, για το στεγαστικό). Για το δικό μου, όλα αυτά ήταν περίπου 5000, που δεν τα γνώριζα όταν άρχισα να σκέφτομαι την αγορά σπιτιού.

(Επίσης, στην περιοχή που μένω, δεν υπάρχει σπίτι για ενοικίαση ούτε για δείγμα αλλά ούτε και airnb ή πως σκατά το λένε :) :) )

Περιοχη; 

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Περιοχη; 

Μαρούσι, όχι όμως κέντρο, από την άλλη πλευρά. Στην Σωρού περιοχή. Έχει μόνο νέες κατοικίες με πλαφόν 2 ορόφους και ιδιωτικά σχολεία. Επίσης βρίσκεις και κοτούλες, χωράφια και το βασικότερο για μένα, ΗΣΥΧΙΑ, σε σημείο να αγριεύεσαι/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, vampira είπε

- Νέο αντισεισμικό κανονισμό του 2000;  Ξέρει να μας πει κανεις τι άλλαξε σε σχέδιο με τον παλιότερο (του 1984 αν δεν κάνω λάθος);

- Πόσο πανε τα επιτόκια σήμερα για στεγαστικά; Παλιά έπαιζαν στο 5% που σε βάθος 30ετίας τελικά πληρωνεις τα διπλά απο οτι διανείστηκες.

Επεξ/σία από Dvs
  • 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...