Moderators Malthador Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 23 minutes ago, C(r)y said: εγώ είχα βρει μέχρι 2ο από ισόγειο - ας πούμε εδώ ενδεικτικά : http://www.xe.gr/property/poliseis|katoikies|ekteloniston-eforiakon|356031707.html Τέλος πάντων μην είσαι τόσο απόλυτος βρίσκεις εάν ψάξεις, ούτε χρειάζεται να είσαι ειρωνικός. @AristidisZ Χωρίς ίχνος ειρωνείας, το συγκεκριμένο ακίνητο θεωρείται καλή αγορά; Δυόμιση χιλιάρικα το μέτρο για ισόγειο προσωπικά δεν τα έδινα, ούτε καν για να λέω ότι έχω δικό μου καινούριο σπίτι. Και κάτι ακόμα, για ποιό λόγο δύο νέοι άνθρωποι να αγοράσουν ένα σπίτι 70 μέτρα που θα το αποπληρώσουν σε 25 χρόνια; Αν αύριο μεθαύριο κάνετε οικογένεια που θα τη βάλετε; 5 minutes ago, amagawd said: Υπερβορεια παντος βρίσκεις μέχρι 400€ ωραία σπίτια αρκετών τετραγωνικών. Airbnb δεν έχουμε, μονο κάτι κυνηγούς το χειμώνα Καλά βρίσκεις γαμώ τα σπίτια από Εκάλη και πάνω, τι να το κάνεις όμως αν πρέπει να δίνεις άλλο μισό νοίκι το μήνα σε βενζίνες. 😕 1
C(r)y Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, Malthador είπε Χωρίς ίχνος ειρωνείας, το συγκεκριμένο ακίνητο θεωρείται καλή αγορά; Δυόμιση χιλιάρικα το μέτρο για ισόγειο προσωπικά δεν τα έδινα, ούτε καν για να λέω ότι έχω δικό μου καινούριο σπίτι. Και κάτι ακόμα, για ποιό λόγο δύο νέοι άνθρωποι να αγοράσουν ένα σπίτι 70 μέτρα που θα το αποπληρώσουν σε 25 χρόνια; Αν αύριο μεθαύριο κάνετε οικογένεια που θα τη βάλετε; Για τα επόμενα 8-10 χρόνια το θέλω το σπίτι σαν χρήση μετά ενοικιαση( σαν επένδυση) όταν τα παιδιά μας φτάσουν σε ηλικία 1η δημοτικού θα μείνουμε μόνιμα στο εξωχικό μου που είναι κοντά στην περιοχή της Αναβύσσου. Θα μου πεις οτι φαίνεται λίγο αγαθό γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει μέχρι τότε . ΟΚ ,το αποδέχομαι αλλά κάπως πρέπει να έχεις πλάνο. Όσον αφορά το οτι δεν είναι ευκαιρία , δεν είπα το αντίθετο απλά ήταν επιχείρημα στο οτι κοντά σε αυτά τα χρήματα δεν βρίσκεις σπίτι οικοδομής 2018-2019 σε εκείνη την περιοχή. Προσωπικά ψάχνω κάτι κοντά στα 100κ και πάντα ανάλογα το τι θα βρώ και τι θα μου πει η τράπεζα . δεν βιάζομααστε καθόλου @amagawd άσε έχω δει σε κάτι φοβερά σπίτια .... αλλά πολύ μακρια από ΜΜ 1
punky Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 27 λεπτά πριν, Malthador είπε Χωρίς ίχνος ειρωνείας, το συγκεκριμένο ακίνητο θεωρείται καλή αγορά; Δυόμιση χιλιάρικα το μέτρο για ισόγειο προσωπικά δεν τα έδινα, ούτε καν για να λέω ότι έχω δικό μου καινούριο σπίτι. Νομίζω πως ένα χιλιάρικο το μέτρο είναι το κατασκευαστικό κόστος, χωρίς κόστος γης και κέρδος κατασκευαστή, οπότε σε νεόδμητο "καλής" περιοχής μου φαίνεται δύσκολο να βρεις κάτι κάτω από 2 χιλιάρικα. Τώρα το συγκεκριμένο κι εμένα δεν με πείθει αλλά γούστα είναι αυτά. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Εν τω μεταξύ, κατακεραυνώνουν άπαντες το AirBnb οτι ταϊζει τη φοροδιαφυγή και στερεί έσοδα απο τους αγνούς πατριώτες ξενοδόχους που δηλώνουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ στην εφορία. Γελάνε και τα τσιμέντα. Η φοροδιαφυγή υπάρχει παντού γιατί σε αντίθετη περίπτωση μια επιχείρηση δε βγαίνει. Οπότε μην ακούτε τις κλασικές μπούρδες των Υπουργείων που φαντάζονται δις ευρώ στα ταμεία τους για να τα μοιράζουν στα φιλαράκια τους. Το πρόβλημα γενικά με τον τουρισμό είναι οτι παρουσιάζει κόπωση και ίσως πιάσαμε το πικ. Οπότε το AirBnb έκοψε την πίτα σε μικρότερα κομμάτια και για αυτό υπάρχει η τόση γκρίνια. Λογικό κι αναμενόμενο είναι, οι ξενοδόχοι καλά κάνουν και κάνουν lobbying στην Κυβέρνηση για να προστατέψουν τα συμφέροντα τους, ο καθένας στην τελική την τσέπη του κοιτάει. Επίσης δεν είναι όλες οι αγορές ίδιες οπότε μια κρατική ρύθμιση που θα τα βάζει όλα στον κουβά είναι λάθος. Η απόφαση πρέπει να πάει στις τοπικές αρχές καθώς κάθε περίπτωση ειναι διαφορετική. Η Αθήνα έχει ακόμα λίπος για το AirBnb συν πως μπορεί το AirBnb να βοηθήσει στην αναβάθμιση υποβαθμισμένων περιοχών. Μη ξεχνάτε οτι η αύξηση των ενοικίων είναι σε μεγάλο βαθμό απόρροια του οτι δε χτίζεται τίποτα. Η όποια κανονικότητα έχει επανέλθει στην οικονομία, ειναι απολύτως λογικό να ανεβάσει τις τιμές προς τα πάνω. Δε θα έχουμε τιμές κρίσης μια ζωη.
Ola150 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 7 ώρες πριν, C(r)y είπε Διαβάζω τόσα σχόλια και ομολογώ ότι ο τόσος φθόνος , ζήλια και ο μονοδιάστατος να προσεγγίσεις τόσα θέματα (με μοναδικό κριτήριο τον εαυτούλη του ο καθένας) είναι ένα από τους λόγους που έχουμε είμαστε η κατάντια των προγόνων μας . Το οτι μπορεί μέσω αυτού του τρόπου άνθρωποι που βουλιάζαν κάθε μήνα από τα χρέη , έστω να πάρουν μισή ανάσα και να ξανα αποκτήσουν την αξιοπρέπειας τους το έχει σκεφτεί κάνεις? Από όλους αυτούς που μπορεί να λένε με ενοχλεί να μου χτυπάει το κουδούνι 1 φορά το 2ημερό ένας ξένος? Κόβω το κεφάλι μου οτι από αυτούς που λένε τωρα οτι ενοχλοούνται απο τα κουδούνια η ότι άλλο, οτι είναι η μαστιγα της εποχής εάν είχαν τη δυνατότητα να βγάζουν σε 3 μήνες τα διπλά από οσα βγάζουν σε ένα χρόνο ενοικίασης σπιτιού θα το έκαναν στο δευτερόλεπτο. και είναι λογικό , γιατί οχι? Το θέμα τώρα ποιος φοροδιαφεύγει δεν έχει να κάνει με το airbnb ή το κάθε airbnb. Με την ίδια λογική να σταματήσουν να δουλεύουν , οι γιατροί/δικηγόροι ή οι μεγαλύτερη πλέμπα της φοροδιαφυγής , αυτοί του κλάδου της παραεκπαιδευσης, από την αττική γιατί φοροδιαφέυγουν. πως θα σας φαινόταν? Στο αρχικό θέμα τώρα, και εγώ έχω ψάξει για σπίτι στο ελληνικό-άλιμο-γλυφάδα και δυστυχώς καταλήξαμε στο συμπέρασμα οτι είναι πεταμενα λεφτά το ενοίκιο , και με την κοπέλα μου να κάνουμε μια διερεύνηση για δάνειο με τα εξής περίπου στοιχεία. προκαταβολή 30Κ και μεικτό εισόδημα 2,3Κ, εάν ενδιαφέρεστε , επειδή θα πάω αρχε΄ς επόμενης εβδομάδς να κάνω συζήτηση με τράπεζα να ενημερώσω και το φορουμ. Κάνε ρε φίλε, δεν χάνουμε τίποτα γιατί έπεσε σαν ιδέα κι αυτό σε 1-2 χρόνια. 6 ώρες πριν, Lezantas26 είπε ωραια θα ηταν μια ενημερωση. στο τοπικ τωρα, ας το νοικιασουν οπου θελουν, ΑΛΛΑ θα πρεπει να φροντισουν να μην προκαλειται επιπλεον ενοχληση στους υπολοιπους ενοικους. σε ενα μακρυπροθσμο ενοικιαστη φωναζεις την αστυνομια 1-2 φορες και σφιγγουν οι κωλοι, στο τουριστα που θα κατσει 2 μερες δε θα χει αποτελεσμα, και θα γινονται τα ιδια την επομενη βδομαδα με τον νεο "νοικαρη". οσο δικαιωμα εχει να το νοικιασει οπου γουσταρει αλλο τοσο δικαιωμα εχουν και οι υπολοιποι ενοικιαστες να αισθανονται ασφαλεια και ηρεμια στο μερος που αποκαλουν σπιτι τους (εστω και νοικιαρικο) επισης θα πρεπει να υπαρχουν μετρα για τη σωστη φορολογηση των εσοδων. μεταξυ ενηλικων δε νομιζω να χρειαζεται επεξηγηση περι τουτου το να το νοικιαζε σε μη-ρομα το σκεφτηκε σα λυση? περα απ τη πλακα, οπως ειδες πηγε απ το να βαζει τυχαιους μεσα στο σπιτι στο.. να βαζει τυχαιους μεσα στο σπιτι. η μονη διαφορα ειναι τα τσεπωνει χοντρα. αμα στο airbnb ειχε μονο ρομα παλι εκει θα το νοικιαζε /rageon ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΨΑΧΝΩ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΜΕΙΝΩ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΕΖΑΚΙ ΠΕΙΝΑΩ, ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ AIRBNB ΓΑΜΩΤΗ. /rageoff
Moderators Malthador Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 hours ago, punky said: Νομίζω πως ένα χιλιάρικο το μέτρο είναι το κατασκευαστικό κόστος, χωρίς κόστος γης και κέρδος κατασκευαστή, οπότε σε νεόδμητο "καλής" περιοχής μου φαίνεται δύσκολο να βρεις κάτι κάτω από 2 χιλιάρικα. Τώρα το συγκεκριμένο κι εμένα δεν με πείθει αλλά γούστα είναι αυτά. Σε γενικές γραμμές διαφωνώ με τα νεόδμητα (ότι κι αν σημαίνει αυτό, γιατί εδώ στα Μελίσσια γράφουν στην αγγελία «νεόδμητο» και εννοούν σπίτι του 2005, γελάνε και οι πέτρες δηλαδή), επειδή τα σπίτια της τελευταίας 10ετίας είναι πήχτρα στις κακοτεχνίες. Πολύ μικρές κουζίνες, πολύ μικρά Υ/Δ κλπ. Αν κοίταζα για αγορά, θα κοίταζα για σπίτια από το 1995 έως το 2010 το πολύ, ότι πιο καινούριο έχω δει είναι απαράδεκτο κατασκευαστικά, ότι πιο παλιό έχω δει είναι απαράδεκτο σε θέμα χαρακτηριστικών. Τα σπίτια σε αυτό το range έχουν γύρω στα €1500/τμ. 3 hours ago, ProponitisTouKanape said: Εν τω μεταξύ, κατακεραυνώνουν άπαντες το AirBnb οτι ταϊζει τη φοροδιαφυγή και στερεί έσοδα απο τους αγνούς πατριώτες ξενοδόχους που δηλώνουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ στην εφορία. Το Airbnb πρωτίστως πηδάει πατόκορφα τη δομή της κοινωνίας, όλα τα άλλα είναι δευτερευούσης σημασίας. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2019 από Malthador 3
archer100 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Να αναφερθει οτι οι ενοικοι του airbnb εχουν λεπτομερες προφιλ στο σαιτ και αξιολογουνται απο τους ιδιοκτητες Ειναι και ενας απο τους λογους που ειναι τοσο πετυχημενο. Αν καποιος θελει να βαζει μονο ησυχους ενοικιαστες με καλη βαθμολογια, μπορει να το κανει
Alexandros7474 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, C(r)y είπε είσαι υπερβολικότατος , έχω βρει αξιοπρεπέστατα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή. Ν.Σμύρνη-Κάτω Ηλιούπολη-Αγ.Δημήτριο-Σούρμενα κτλ . δεν μιλάω για Λόφο Πανί φυσικά Βρίσκεις μέχρι και καινουρια 70-80τμ οικοδομής 2018 στον άλιμο με φυσικό αέριο κτλ . αν ανέβεις στα 150-170Κ, εμείς δεν ξέρω πόσα μπορούμε να δανειστούμε(και αυτό θα μάθω με΄σα στην εβδομάδα) στη χειρότερη υπάρχει και η δυνατότητα του εγγυητή. Τέλος πάντων θα δούμε 10 ώρες πριν, AristidisZ είπε Παρεπιμπτόντως πρέπει να παντρευτείτε για να ενωθούν τα εισοδήματα Αν βρεις πάντως σπίτι εκεί (καινούριο) με κάτω από 1800 ευρώ το μέτρο, από 2ο και πάνω παρακαλώ να μου στείλεις pm Αν δεν έχετε ακίνητη περιουσία μην πας καθόλου στην τράπεζα Δεν υπάρχει κάτω απο 2.100 Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2019 από Alexandros7474 1
APPLEGEEK Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 ψαχνω σπιτι βορεια 5 μηνες- κατω απο 600 δεν υπαρχει κατι αξιοπρεπείς με 1600 ευρω δεν μπορω να νοικιάσω πανω απο 400 ευρω
zio10 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 20 ώρες πριν, Malthador είπε Χωρίς ίχνος ειρωνείας, το συγκεκριμένο ακίνητο θεωρείται καλή αγορά; Δυόμιση χιλιάρικα το μέτρο για ισόγειο προσωπικά δεν τα έδινα, ούτε καν για να λέω ότι έχω δικό μου καινούριο σπίτι. Και κάτι ακόμα, για ποιό λόγο δύο νέοι άνθρωποι να αγοράσουν ένα σπίτι 70 μέτρα που θα το αποπληρώσουν σε 25 χρόνια; Αν αύριο μεθαύριο κάνετε οικογένεια που θα τη βάλετε; Καλά βρίσκεις γαμώ τα σπίτια από Εκάλη και πάνω, τι να το κάνεις όμως αν πρέπει να δίνεις άλλο μισό νοίκι το μήνα σε βενζίνες. 😕 Βολεύεται μια οικογένεια σε 70 τμ. Έτσι κι αλλιώς μετρημένα χρόνια είναι, μετά φεύγουν τα παιδιά και μένουν τα τεράστια σπίτια άδεια... Μιας και λέμε για στεγαστικά, τι γίνεται τελικά; Με τι προϋποθέσεις δίνουν και τι ποσοστό ξέρει κανείς;
Moderators Malthador Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 35 minutes ago, zio10 said: Βολεύεται μια οικογένεια σε 70 τμ. Έτσι κι αλλιώς μετρημένα χρόνια είναι, μετά φεύγουν τα παιδιά και μένουν τα τεράστια σπίτια άδεια... Βολεύεται και σε τροχόσπιτο. Ή σε σκηνή. Δεν είναι λογική αυτή, το καταλαβαίνεις πιστεύω. Ειδικά όταν ενδιαφέρεσαι για αγορά, κοιτάς για κάτι άνετο και βολικό στο οποίο θα θες να περνάς καλά, όχι να στριμώχνεσαι. Επίσης, ένα σπίτι 120 ή 140 μέτρα (που τόσο θες για μια τετραμελή οικογένεια πάνω κάτω) δεν το λες και τεράστιο... 1
sezebo Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Πληρωνουμε τα γαμισιατικα του ΕΝΦΙΑ, ολα καλα! Βαζουμε τα σπιτια μας στο airbnb μπας και βγαλουμε την ζημια, aaaaa δεν εχουμε σπιτια να νοικιασουμε και οι ενοικιαστες ειναι λαμογια και μας πινουν το αιμα 2
zio10 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, Malthador είπε Βολεύεται και σε τροχόσπιτο. Ή σε σκηνή. Δεν είναι λογική αυτή, το καταλαβαίνεις πιστεύω. Ειδικά όταν ενδιαφέρεσαι για αγορά, κοιτάς για κάτι άνετο και βολικό στο οποίο θα θες να περνάς καλά, όχι να στριμώχνεσαι. Επίσης, ένα σπίτι 120 ή 140 μέτρα (που τόσο θες για μια τετραμελή οικογένεια πάνω κάτω) δεν το λες και τεράστιο... Το βλέπω υπερβολικό προσωπικά. Για 1-2 παιδιά τα 70-80 τμ αρκούν.
phanispal Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Εξαρτάται απ' τη διαρρύθμιση, αλλά και πάλι οριακό το βλέπω. Άντε 1 παιδί ΟΚ, το δεύτερο πού θα πάει, στο ίδιο δωμάτιο με το άλλο; 1
zio10 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, phanispal είπε Εξαρτάται απ' τη διαρρύθμιση, αλλά και πάλι οριακό το βλέπω. Άντε 1 παιδί ΟΚ, το δεύτερο πού θα πάει, στο ίδιο δωμάτιο με το άλλο; Εκτός του ότι γίνεται κι αυτό στα 80 τμ περίπου μπορούν να βγουν και 3 υπνοδωμάτια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα