Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας.....

Ύστερα από μία δεκαετία +  με ένα σύστημα με Q9550,  8g RAM,  gtx660ti, ssd 256 και αλλους 4 δισκους (4Χ1,5)  ......αποφάσισα να πάω σε κάτι νεώτερο και δυνατότερο......

Λοιπόν :

Ποσό που διαθέτω :  800 ευρώ

Χρήση υπολογιστή :  Multitasking , ίσως δύο browser ανοιχτούς ταυτόχρονα με αρκετά  tabs ανοιχτά, λιγο image-video editing (όχι επαγγελματικής φύσεως) , office, ταινίες και ελάχιστο παιχνίδι (ίσως λίγο LOL  καμιά φορά)......

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:   Αυτά που ανέφερα πριν

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη:   Εχω 24αρι μόνιτορ ips τώρα....... άντε αργότερα να πάρω ένα 27αρι μόνιτορ ips

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι:   Όχι θα χρησιμοποιήσω αυτά που έχω.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος):   Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα:   Προτιμώ από ένα κατάστημα όλα μαζί.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο:   Προτιμώ συναρμολόγηση  από το κατάστημα.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο : windows 10 pro

Ευχαριστώ !

Επεξ/σία από kalwdios
Δημοσ.

Το υπάρχων σύστημα θέλεις να το κρατήσεις αυτούσιο?  Μπορείς δλδ να χρησιμοποιήσεις κάρτα γραφικών και δίσκους για το καινούργιο?

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, leros2004 είπε

Το υπάρχων σύστημα θέλεις να το κρατήσεις αυτούσιο?  Μπορείς δλδ να χρησιμοποιήσεις κάρτα γραφικών και δίσκους για το καινούργιο?

Ναι θα  κρατησω για δευτερους τους δισκους σιγουρα......για το λειτουργικο ομως λεω για καποιον καινουργιο Μ2.....την καρτα γραφικων οχι δεν θα την χρησιμοποιησω ......λεω για καποια καινουργια οικονομικη καρτα της amd .......επισης θα ηθελα να επισημανω οτι με ενδιαφερει κυριως  καποιο ολοκληρωμενο σετ με επεξεργαστη amd ryzen......το οποιο θα ηθελα να  κρατησω σιγουρα μια πενταετια.......

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλλαγή σχεδίων .....

Όπως προανέφερα το σύστημα μου αυτήν την στιγμή αποτελείται από : cpu Q9550, mobo asus maximus formula,  8g RAM,  gpu gtx660ti, case midi lian li, psu enermax 625,  ssd 256 και αλλους 4 δισκους (4Χ1,5G) ......

Αποφάσισα λοιπόν να κρατήσω κουτί, τροφοδοτικό, κάρτα γραφικών και τους δίσκους για αποθήκευση και να πάρω επεξεργαστή, μητρική, μνήμες, δίσκο Μ2 (για το λειτουργικό)  και με την βοήθεια ενός φίλου να τα συνθέσω εγώ και να μπεί και το λειτουργικό που επιθυμώ .

Σκέφτομαι λοιπόν για τα παρακάτω κομμάτια .......η χρήση θα είναι αυτά που προανέφερα...... ( Multitasking , ίσως δύο browser ανοιχτούς ταυτόχρονα με αρκετά  tabs ανοιχτά, λιγο image-video editing (όχι επαγγελματικής φύσεως) , office, ταινίες και ελάχιστο παιχνίδι (ίσως λίγο LOL  καμιά φορά)......

Έχω ένα δίλημα βέβαια εάν θα βάλω τον 1700 η πρέπει να διαλέξω τον 2600 .......ποιον πιστευετε ότι πρέπει να επιλέξω;;;;

Τέλος θα πρέπει να σας πω ότι δεν με ενδιαφέρει το κλοκάρισμα ούτε το πείραγμα γενικά......θέλω λοιπόν να στήσω ένα δυνατό σύστημα που να δουλεύει γρήγορα και ομαλά για αρκετά χρόνια χωρίς προβλήματα!

Αυτά που διάλεξα λοιπόν είναι σωστά για αυτά που ζητάω;;;;

965451179_Screenshot_2019-02-08E-shopgr.png.bf9014dd7619b16bb9c05451f1bab685.png

Επεξ/σία από kalwdios
Δημοσ.

Καταρχάς πρέπει να αλλάξεις τροφοδοτικό. Όσο ποιοτικό και να ήταν έχει φάει 10 χρόνια χρήσης. Πες μας ποιο μοντέλο είναι για να δούμε αν τουλάχιστον μπορεί να χρησιμοποιηθεί έστω προσωρινά. Εφόσον δεν θα κλοκάρεις τότε καλύτερα  να πας στον 1700Χ (απλά αυτός θέλει και ψύκτρα) ή στον 2600. Το budget των 800€ φαντάζομαι δεν ισχύει πλέον; 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό έχω ......

http://www.enermax.com/home.php?fn=eng/product_a1_1_1&lv0=1&lv1=54&no=10

Δουλεύει 10 ωρες την ημέρα τουλάχιστον 10-12 χρόνια.........

Εντάξει αφού θα κρατήσω κάποια πράγματα κι εάν πάρω και τροφοδοτικό .....εκεί γύρω στα 650-700 θα διαθέσω......είπαμε θέλω να το κρατήσω καιρό το σύστημα που θα φτιάξω !

Τώρα ποιον από τους δύο επεξεργαστές λέτε να επιλέξω ;;; τον 2600 ή τον 1700Χ ;;; από μητρική και μνήμες είμαι εντάξει με αυτές που έγραψα;;;; επίσης ποια ψύκτρα (εάν επιλεγει ο 1700Χ) και  ποιο τροφοδοτικό γύρω στα 600 W (θα ήθελα να είναι ποιοτικό) να διαλέξω ;;;

Εάν μπορείς φίλε tanasen01 γράψε μου μία ολοκληρωμένη σύνθεση για αυτα που σκοπεύω να αγοράσω ...........

Ευχαριστώ προκαταβολικά όλους σας για την βοήθεια σας !

Επεξ/σία από kalwdios
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kalwdios είπε

Αυτό έχω ......

http://www.enermax.com/home.php?fn=eng/product_a1_1_1&lv0=1&lv1=54&no=10

Δουλεύει 10 ωρες την ημέρα τουλάχιστον 10-12 χρόνια.........

Εντάξει αφού θα κρατήσω κάποια πράγματα κι εάν πάρω και τροφοδοτικό .....εκεί γύρω στα 650-700 θα διαθέσω......είπαμε θέλω να το κρατήσω καιρό το σύστημα που θα φτιάξω !

Τώρα ποιον από τους δύο επεξεργαστές λέτε να επιλέξω ;;; τον 2600 ή τον 1700Χ ;;; από μητρική και μνήμες είμαι εντάξει με αυτές που έγραψα;;;; επίσης ποια ψύκτρα (εάν επιλεγει ο 1700Χ) και  ποιο τροφοδοτικό γύρω στα 600 W (θα ήθελα να είναι ποιοτικό) να διαλέξω ;;;

Εάν μπορείς φίλε tanasen01 γράψε μου μία ολοκληρωμένη σύνθεση για αυτα που σκοπεύω να αγοράσω ...........

Ευχαριστώ προκαταβολικά όλους σας για την βοήθεια σας !

Aφού δίνεις τόσα πήγαινε στον 2700 τότε. Το τροφοδοτικό είναι οκ, αλλά έχει φάει πολλή χρήση...

Μια πρόταση από το multicopter

Untitled.jpg

• Thanks 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, tanasen01 είπε

Aφού δίνεις τόσα πήγαινε στον 2700 τότε. Το τροφοδοτικό είναι οκ, αλλά έχει φάει πολλή χρήση...

Μια πρόταση από το multicopter

Untitled.jpg

SUPER επιλογές ........τελικα θα πάω για τον 2700 ή τον 2600 .....θα αποφασίσω τελευταία στιγμή μάλλον.....!!!

Το καταστημα αυτό τι λέει ;;; είναι αξιόπιστο;;; γιατί βλεπω ότι κανει και άτοκες δόσεις  !

Ευχαριστώ πολύ !

Δημοσ.

Δεν είναι απαιτητική η χρήση που κάνεις και ο 2700 υπερβολικός. Έχει χαθεί πλέον η αξία το να κρατά κάποιος έναν επεξεργαστή χρόνια για τον λόγο ότι κάθε χρόνο πλέον βγαίνουν και νέας γενιάς επεξεργαστές. Επίσης το καλοκαίρι αναμένονται(έτσι γράφεται τουλάχιστον) οι νέοι ryzen που όπως επίσης γράφεται θα είναι αρκετά δυνατοί.

Στη θέση σου θα έπαιρνα είτε έναν φθηνό επεξεργαστή τώρα με σκοπό την αναβάθμιση το καλοκαίρι είτε να περιμένεις το καλοκαίρι.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε

Δεν είναι απαιτητική η χρήση που κάνεις και ο 2700 υπερβολικός. Έχει χαθεί πλέον η αξία το να κρατά κάποιος έναν επεξεργαστή χρόνια για τον λόγο ότι κάθε χρόνο πλέον βγαίνουν και νέας γενιάς επεξεργαστές. Επίσης το καλοκαίρι αναμένονται(έτσι γράφεται τουλάχιστον) οι νέοι ryzen που όπως επίσης γράφεται θα είναι αρκετά δυνατοί.

Στη θέση σου θα έπαιρνα είτε έναν φθηνό επεξεργαστή τώρα με σκοπό την αναβάθμιση το καλοκαίρι είτε να περιμένεις το καλοκαίρι.

Ναι τελικά μάλλον έχεις δίκιο...... θα προτιμήσω τον 2600.... .....είναι ψιλουπερβολή ο 2700 για μένα........θα βγει και πιο φτηνά το πακέτο κιόλας !

Έτσι και αλλιως η διαφορά που θα έχω με το τωρινό μου σύστημα θα είναι χαοτική και με τον ryzen 2600 !

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...