Προς το περιεχόμενο

Μαυρη οθονη αλλα εχιε ηχο κανονικα

Dragora24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μαγκες εχω μια turbo-x τηλεοραση η οποια μολις για καποιον λογο μαυρισε ξαφνικα η οθονη αλλα δουλευει κανονικα ο ηχος,ξερετε τι μπορει να ειναι; και αν ναι ειναι ακριβη αυτη η επισκευη; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, Dragora24 είπε

Μαγκες εχω μια turbo-x τηλεοραση η οποια μολις για καποιον λογο μαυρισε ξαφνικα η οθονη αλλα δουλευει κανονικα ο ηχος,ξερετε τι μπορει να ειναι; και αν ναι ειναι ακριβη αυτη η επισκευη; 

Σύνδεσε έναν αποκωδικοποιητή και δες αν δείχνει εικόνα... αν ναι μένεις όπως έχει αν όχι αγοράζεις νέα...

Δεν αξίζει ως κόστος να την επισκευάσεις αφού με λίγα χρήματα παραπάνω παίρνεις καινούργια...

• Like 1

24 λεπτά πριν, AtiX είπε

Σύνδεσε έναν αποκωδικοποιητή και δες αν δείχνει εικόνα... αν ναι μένεις όπως έχει αν όχι αγοράζεις νέα...

Δεν αξίζει ως κόστος να την επισκευάσεις αφού με λίγα χρήματα παραπάνω παίρνεις καινούργια...

Απλα για να ξερεις κυριολεκτικα δνε φαινεται τιποτα ουτε μενου ουτε τιποτα

1 ώρα πριν, Dragora24 είπε

Το είχα πάθει πρόσφατα με μία toshiba.Ακριβώς το ίδιο.Μόνο φωνή,Ρώτησα για επισκευή μου είχαν πει για δύο πλακέτες κοντά στα 200 ευρώ.Δεν ασχολήθηκα καν.Πήγε για ανακύκλωση.

Αν η τηλεόραση δεν είναι σχετικά καινούρια και αν δεν είχε κάποιο μεγάλο ποσό αγοράς(ανάλογα με την τσέπη πάντα) δεν πιστεύω οτι αξίζει επισκευής.

Θα συμφωνήσω με τα απο πάνω σχόλια πως καλυτερα να πας σε κάποια καινούρια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχουν 4 βασικές εκδοχές

1) Να κάηκε η πλακέτα που δίνει εικόνα στο πάνελ

2) Να χάλασε το πάνελ

3) Να χάλασε η τροφοδοσία του backlight

4) Να χάλασε το backlight

Βάλε ένα πολύ δυνατό φώς μπροστά στην TV όταν είναι αναμένη (το φακό από το κινητό σου). Αν βλέπεις αμυδρά την εικόνα, τότε αποκλείεις τα 1 και 2 και έχουμε να κάνουμε με το backlight.

Για την περίπτωση 3, ένα universal τροφοδοτικό backlight κάνει 3-5 ευρώ, οπότε ένας τεχνικός που δεν θέλει να σε κλέψει θα μπορεί να σου την φτιάξει με κάνα 30άρι - 50άρι.

Αν χάλασε η ταινία των LEDs, εκεί θα πρέπει να βρείς αντίστοιχη ταινία της TV σου, με το κόστος να εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα του εξαρτήματος.

Το πιό πιθανό πάντως είναι η περίπτωση 3.

Επεξ/σία από panther_512
  • Thanks 1

• 1 χρόνο αργότερα...

εχω το ιδιο θεμα,ηχο και οχι εικονα ,αλλα ακολουθωντας τις συμβουλες του panther εκανα με φακο και οντως υπαρχει εικονα.μαλιστα σε καποια φαση επανηλθε η εικονα κ ξαναχαθηκε.θα παω να την ελεγξουν αλλα για να ειμαι λιγο υποψιασμενος τι απο τα δυο που ειπε ο φιλος μπορει να ειναι ?το backlight η η τροφοδοσια του?

Στις 6/2/2019 στις 11:13 ΠΜ, panther_512 είπε

Υπάρχουν 4 βασικές εκδοχές

1) Να κάηκε η πλακέτα που δίνει εικόνα στο πάνελ

2) Να χάλασε το πάνελ

3) Να χάλασε η τροφοδοσία του backlight

4) Να χάλασε το backlight

Βάλε ένα πολύ δυνατό φώς μπροστά στην TV όταν είναι αναμένη (το φακό από το κινητό σου). Αν βλέπεις αμυδρά την εικόνα, τότε αποκλείεις τα 1 και 2 και έχουμε να κάνουμε με το backlight.

Για την περίπτωση 3, ένα universal τροφοδοτικό backlight κάνει 3-5 ευρώ, οπότε ένας τεχνικός που δεν θέλει να σε κλέψει θα μπορεί να σου την φτιάξει με κάνα 30άρι - 50άρι.

Αν χάλασε η ταινία των LEDs, εκεί θα πρέπει να βρείς αντίστοιχη ταινία της TV σου, με το κόστος να εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα του εξαρτήματος.

Το πιό πιθανό πάντως είναι η περίπτωση 3.

• 1 μήνα μετά...

LG 55LB730V αγορά 839.00€ 06/2015 μετά από αρκετή αναζήτηση αναρτήσεων και σχολίων, όχι αρνητικών και καλή κατανάλωση Watt
καλοκαίρι 2020 προς τέλη άρχισε τρέμουλο έσω οθόνης, θέμα LED μπάρας.
για την ώρα το τρέμουλο LED εμφανίζετε με το άνοιγμα μετά παίζει κανονικά μέχρι που κάποιες φορές η οθόνη μαυρίζει και δεν επανέρχεται μέχρι να γίνει επανεκκίνηση, κάποιες φορές επανωτά με αρκετά λεπτά διαλειμμάτων.
ο ήχος, zapping όλες oi άλλες λειτουργίες κανονικές.
όχι από τεχνικό, το ανταλλακτικό σετ LED μπάρας, γνήσια απ ότι είπε, ενδεικτική τιμή στα 95.00€ και δυσεύρετη η προμήθεια για το συγκεκριμένο τύπο.
όταν παύση τελείως θα τη παρκάρω και αν βρω μελλοντικά το LED σε λογική τιμή την επισκευάζω ο ίδιος.
είμαι σε προ - φάση πλέον ίσως όχι 55" νέας TV, 300.00€ - 400.00€ NO NAME σίγουρα όχι LG. :(
όλα τα TV κατά την αγορά τους αξιολογούνται με επαίνους αλλά η πενταετία ζωής αξιολογείται ώς ρεκόρ από παθόντες συμforumίτες, ακόμα και για τα νεο κυκλοφορούντα αρκετών χιλιάδων €υρώ
παθήματα για να μην πετάμε πλέων λεφτά από το εναπομείναν λίπος.

Αν εχεις την δυνατοτητα αφησε την ανοιχτη επ'αοριστου.Εχω μια 50αρα turbox που την ειχα παρει refurbished λογω μερικης αφραγκιας να κανω τη δουλεια μου και ξαφνικα την ακουσε. Στην τελικη λεω δεν την παραταω ανοιχτη κ οτι ηθελε προκυψει,καποια στιγμη μεσα στη νυχτα απλα ξεκινησε να δειχνει εικονα κ την εχω παρατησει μονιμα ανοιχτη μεχρι να παραγγειλω την επομενη,λογικα τωρα στο ιμιτασιον bf. Γνωμη μου μην ασχοληθεις να την πας σε μαγαζι για επισκευη κλπ θα σου βγει οσο να παρεις αλλη καινουργια.Το μονο που ισως να συμφερει,εαν ασχολεισαι, να την ανοιξεις,να δεις ποια display board χρησιμοποιει και να ψαχτεις απο ebay κλπ να βρεις μια σε καλη τιμη κ να την αλλαξεις μονος σου,

Εγω θα ελεγα γιατι να μην ασχοληθει με την επισκευη μπορει να παραγγειλει απο το aliexpress τα led bar και να τα παει σε ενα τεχνικο να πληρωσει και να του βγει π.χ ολα μαζι 100ευρω.Ρωτησε και Θεσσαλονικη electronika.gr τιμη και αν υπαρχουν ετοιμοπαροδατο.

• 2 χρόνια αργότερα...

Κάνω κι εγώ μια επική ανασκαφή του θέματος. Σε τηλεόραση lg 10ετιας περίπου, δεν είναι ούτε καν smart, εκεί που βλέπεις, σβήνει η εικόνα ΚΑΙ το πάνελ αλλα ο ήχος συνεχίζει να δουλεύει κανονικά. Το έκανε τυχαία πριν μερικές μέρες μια φορά και δούλεψε κανονικά. Τις τελευταίες δυο μέρες το κάνει πιο συχνά όμως. Αν τη σβήσεις από το κοντρολερ και την ξανά ανάψεις παίζει κανονικά. Μέχρι να ξανασβησει το πάνελ. Καμία ιδέα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...