sinikos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Καλησπέρα. Έχω μία φόρμα στην οποία, σε μερικά πεδία θέλω να έχω κάποια σταθερή μορφή. Προσπαθώ με κάποιους περιορισμούς σε html αλλά θέλω πιο άμεσα να γίνεται με jquery. Βρήκα κάποιες λύσεις στο github αλλά πρέπει να κατεβάσω ολόκληρα plugins. Πως μπορώ να το κάνω με κώδικα? Θέλω δηλαδή σε ένα πεδίο (username) να επιτρέπονται ΜΟΝΟ αγγλικοί πεζοί χαρακτήρες και νούμερα. Ούτε Ελληνικά, ούτε κεφαλαία, ούτε κενά, ούτε ειδικά σύμβολα. Το πεδίο το έχω με oninput και τρέχει μια συνάρτηση που ελέγχω με ajax αν το username έχει ήδη κατοχυρωθεί. Αν έχει κατοχυρωθεί βγάζει σε ένα div "το username δεν είναι διαθέσιμο". E, πάνω σε αυτό θέλω να προσθέσω και τους παραπάνω περιορισμούς. Δηλαδή άν κάποιος γράψει Ελληνικά, κενό, κεφαλαίο κλπ, απλά να ΜΗΝ γραφτεί στο πεδίο και να του εμφανίσει στο div το μήνυμα "Επιτρεπονται μόνο αγγλικά πεζά γράμματα και νούμερα". Αν συμορφωθεί με τους κανόνες, τότε να τρέξει το ajax για τον έλεγχο του username στην βάση.
Jordan95 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, αν κατάλαβα αυτό που θες να κάνεις σωστά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις απλή JavaScript και μια κανονική έκφραση για τον έλεγχο του Username. Αν θες δοκίμασε αυτό: <form id="submit"> Username: <input type="text" id="search" /> <input type="submit" value="Submit" /> </form> <br /> <div id="error"></div> <script> const search = document.getElementById("search"); const submit = document.getElementById("submit"); const regEx = /^[a-z0-9]+$/; // RegEx that allows Lowercase Alphanumeric Chars const errorMsg = (document.createElement("p").textContent = "Please use ONLY Lowercase Alphanumeric Characters!"); search.addEventListener("keyup", e => { // If input is ok, do NOT display error if (regEx.test(e.target.value) || e.target.value === "") { document.getElementById("error").style = "display:none"; } // If input is invalid, display error else { document.getElementById("error").innerHTML = errorMsg; document.getElementById("error").style = "color: red"; } }); // On Form Submit submit.addEventListener("submit", e => { let username = document.getElementById("search").value; // If input is invalid, prevent if (!regEx.test(username)) { e.preventDefault(); // Prevents Form from Submit alert(errorMsg); } }); </script> Αν θες κάνε Copy Paste τον κώδικα και δοκίμασέ τον εδώ. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2019 από Jordan95
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δεν χρειάζεσαι jQuery γι αυτό. Απλή JavaScript κι ελέγχεις τις ASCII τιμές για κάθε χαρακτήρα.
sinikos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Δούλεψε!!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα