Προς το περιεχόμενο

Hp 15-db0047nv Γερμανός

Kostas93

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, ifaist είπε

Αυτο ειναι το θεμα και τραβαω το κολλημα μου τωρα, οτι διαβασα σε φορουμ οτι αναφερεις παραπανω αλλα στα τεχνικα χαρακτηριστικα του δευτερου, με 2 χωρισματα, τον αναφερει ως PCI express με ταχυτητες (Read Speed 1500 MB/s Write Speed 800 MB/s) πολυ παραπανω απο εναν SSD.

Πολύ σωστά το λες. Και οι δύο είναι nvme. Η διαφορά τους είναι ότι ο 970 evo έχει interface PCIe 3 x4  ενώ ο Kingsron A1000  έχει PCIe 3 x2. Γι΄ αυτό και ο πρώτος έχει πολύ μεγαλύτερες επιδόσεις - οι οποίες βέβαια στην πράξη δύσκολα γίνονται αντιληπτές.

Δες: https://www.anandtech.com/show/12991/the-kingston-a1000-nvme-ssd-review  και  https://www.anandtech.com/show/12670/the-samsung-970-evo-ssd-review

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

19 ώρες πριν, fujitsuA530 είπε

Πολύ σωστά το λες. Και οι δύο είναι nvme. Η διαφορά τους είναι ότι ο 970 evo έχει interface PCIe 3 x4  ενώ ο Kingsron A1000  έχει PCIe 3 x2. Γι΄ αυτό και ο πρώτος έχει πολύ μεγαλύτερες επιδόσεις - οι οποίες βέβαια στην πράξη δύσκολα γίνονται αντιληπτές.

Mαλιστα... Τωρα φανηκε λιγο φως στο τουνελ..

Ακομα μια και τελευταια (ελπιζω) ερωτηση προς ΟΛΟΥΣ. Το λαπτοπακι  (HP Notebook 15-db0034nv) εγω το τσιμπησα απο το Γερμανο στα 249€  - 25€ επιστροφη (επειδη το πηρα με καρτα)  = 225€

Το πηρα με την λογικη της αναβαθμισης απο την πρωτη στιγμη. Ειχα στην κατοχη μου ενα Hard Drive Caddy και ενα SSD 240gb. Oποτε εκανα μια παραγγελια μια 4gb μνημη (30€) για να παω συνολο στα 8gb. Νομιζα οτι ημουν καλα, ωσπου "επεσα" σε αυτο το νημαααα... και φιδια με ζωσανε. :P Αξιζει η αγορα Nvme M2 ;  Θα δω επιδοσεις που δεν εχω ξαναδει;  ή με τον απλο Ssd ειμαι ΟΚ ;

Ευχαριστω εκ τον προτερων για οσους αναλωσουν το χρονο τους να απαντησουν, και γενικα οσους απαντησαν/ασχοληθηκαν με νημα.  :cool:

22 hours ago, ifaist said:

Eυχαριστω πολυ για την απαντηση.

... Αυτο ειναι το θεμα και τραβαω το κολλημα μου τωρα, οτι διαβασα σε φορουμ οτι αναφερεις παραπανω αλλα στα τεχνικα χαρακτηριστικα του δευτερου, με 2 χωρισματα, τον αναφερει ως PCI express με ταχυτητες (Read Speed 1500 MB/s Write Speed 800 MB/s) πολυ παραπανω απο εναν SSD.

https://www.skroutz.gr/s/14548093/Kingston-A1000-240GB.html#specs

Την εχει την 530. Γενικα το πηρα μονο για 10-20 μερες το χρονο που θα ειμαι εκτος σπιτιου και δε καιγομαι να το ψαξω. Περιμενω την μνημη για να το κλεισω και να βαλω τον ssd γιατι σερνεται με τον μηχανικο και δεν εχω συνηθίσει ετσι!

19 hours ago, fujitsuA530 said:

Δες: https://www.anandtech.com/show/12991/the-kingston-a1000-nvme-ssd-review  και  https://www.anandtech.com/show/12670/the-samsung-970-evo-ssd-review

Εχει δίκιο το παλικαρι. Δεν ξερω γιατι μπερδεψα slot(B-M) με interface (sata-pcie). Και οι δυο μπαινουν στο slot του laptop.

Καλησπέρα παιδια,

Το πήρα και γώ πριν 1,5 εβδομάδα περιπου... Να πώ ότι τον 970 Evo nvme τον βλέπει κανονικά που τον δοκίμασα απο το κύριο PC μου αλλά επειδή είχα εναν Sata Evo 860 έβαλα αυτόν που πιστεύω είναι αρκετός για Laptop. O Σάπιος μηχανικός έφυγε με τη μία. Το Laptop ανοίγει εύκολα με πλαστικό Prying Tool και ξεβιδώνοντας τις βίδες μαζί και αυτες κάτω από τα αυτοκόλλητα λαστιχένια Pads. Έβαλα επίσης επιπλέον 4 GB RAM της Kingston αλλά ακόμα με χάλαγε συνολικά σαν εμπειρία χρήσης γιατί ενώ το Panel ειναι 1080P είναι ΑΘΛΙΟ TN με τραγικές γωνιες θεασης στον καθετο αξονα, αθλιο κοντραστ και μαύρα ανύπαρκτα... Οπότε είπα να του αλλάξω το Panel με αυτό το IPS. Το εγκατέστησα χτές και είναι η μέρα με τη νύχτα... O Συγκεκριμενος πωλητής γραφει ότι στελνει 100% Compatible Panel βεβαια δεν είναι σίγουρο ότι θα στειλει το Wide Gamut AUO B156HAN01.2 που λεει ο τίτλος. Aν θελετε Wide Gamut θα βρειτε item στο ebay που να γραφει στον τίτλο EXACT δίπλα από το μοντέλο αλλά είναι 30+ ευρώ ακριβότερα τα Wide Gamut και καποιοι λένε ότι επειδή είναι πιο ενεργοβόρα ίσως ο edp διαυλος του laptop να μην το σηκώνει και να μαυρίζει η εικόνα πολλές φορές. Σε κάθε περίπτωση εγώ δεν θέλω να το χρησιμοποιώ επαγγελματικά για φωτογραφιες κτλ κτλ οπότε ενα κλασικό IPS μου ειναι αρκετό. Η οθόνη που μου εστειλε λοιπόν ηταν της AUO και μοντελο το B156HAN04.1

Πολύ καλές γωνίες θέασης, σαφως καλύτερα χρώματα, πολύ καλό Contrast και μαύρα...άξιζε με 1000 η αναβάθμιση. Στο κομμάτι που μου έστειλε δεν ειδα καμμενο pixel ούτε bleeding. Για να καταλήξω στο συμβατό IPS panel ελυσα την οθονη και το bezel της πάλι με το πλαστικό Prying Tool και είδα ότι φοράει το AUO B156HTN03.8

Ελπίζω να βοήθησα όσους δεν αντέχουν το συγκεκριμένο μαμά TN Panel. Κατά τ'αλλα είναι μια χαρά το λαπτοπ και βγαζει μπαταρια περίπου 5 ωρες με balanced power setting.

• Like 1
  • Thanks 1

με βλεπω να ψαχνω να αγορασω prying tool να το ανοιξω 😛 

μια ραμ σκεφτομαι σε πρωτη φαση να βαλω και δε ξερω με τον ssd ακομη τι να κανω. βεβαια το εχω στην ακρη και δε το χρησιμοποιω πολυ ακομη, αλλά σιγα σιγα θελω να το στησω και να το φερω στα μετρα μου. 

7 λεπτά πριν, Kostas93 είπε

με βλεπω να ψαχνω να αγορασω prying tool να το ανοιξω 😛 

μια ραμ σκεφτομαι σε πρωτη φαση να βαλω και δε ξερω με τον ssd ακομη τι να κανω. βεβαια το εχω στην ακρη και δε το χρησιμοποιω πολυ ακομη, αλλά σιγα σιγα θελω να το στησω και να το φερω στα μετρα μου. 

Μη σκας 😂 και με κάρτα πιστωτική ή πένα κιθάρας ανοίγει

• Like 1

• 3 μήνες μετά...

κατι ασχετο, μιας και μεχρι στιγμής δεν εχω βρει καποια χρησιμότητα, το f5 ειναι κενο σε όλους ή ξέχασαν σε μένα το αυτοκολλητάκι; 

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας κ σκεφτομαι να το παρω στη γυναικα για να αντικαταστησει το turbox που εχει, εχω ορισμενες ερωτησεις.

1. Γραφει οτι φοραει win 10. Δινουν κ το cd μαζι?

2. Θελω να αντικαταστησω τον σκληρο που φοραει (θα γινει εξωτερικος) με καποιον ssd. Ειμαι αναμεσα σε crucial mx 500gb κ samaung evo 860 500 gb.  Φανταζομαι κ οι δυο μπαινουν?

3. Επειδη τα 4 gb ram ειναι λιγα, θελω να βαλω αλλα 4. Ποια ειναι τα στοιχεια της αρχικης μνημης για να βρω μια ακριβως ιδια?

4. Η μπαταρια ειναι ενσωματωμένη η οχι? Επειδη θα χρησιμοποιειται κυρίως με ρευμα. 

5. Τελος, αν το ανοιξω για να βαλω σκληρο κ μνημη, χανω την εγγυηση?

Επεξ/σία από ilias78

Στις 1/7/2019 στις 3:21 ΜΜ, ilias78 είπε

Μιας κ σκεφτομαι να το παρω στη γυναικα για να αντικαταστησει το turbox που εχει, εχω ορισμενες ερωτησεις.

1. Γραφει οτι φοραει win 10. Δινουν κ το cd μαζι?

2. Θελω να αντικαταστησω τον σκληρο που φοραει (θα γινει εξωτερικος) με καποιον ssd. Ειμαι αναμεσα σε crucial mx 500gb κ samaung evo 860 500 gb.  Φανταζομαι κ οι δυο μπαινουν?

3. Επειδη τα 4 gb ram ειναι λιγα, θελω να βαλω αλλα 4. Ποια ειναι τα στοιχεια της αρχικης μνημης για να βρω μια ακριβως ιδια?

4. Η μπαταρια ειναι ενσωματωμένη η οχι? Επειδη θα χρησιμοποιειται κυρίως με ρευμα. 

5. Τελος, αν το ανοιξω για να βαλω σκληρο κ μνημη, χανω την εγγυηση?

Δε δίνουν cd αλλά δε το χρειάζεσαι κιόλας. Θα βάλεις το Microsoft account σου και κάθε φορά που θα θες format θα παίρνει αυτόματα τον κωδικό, δε θα χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο εσύ. 

Προφανώς και μπαίνουν, αν θες μπορείς απλά να βάλεις έναν m2 ssd και να κρατήσεις και τον hdd παράλληλα 

Δε το έχω μπροστά μου αυτή τη στιγμή, αλλά εγώ έβαλα την kingston που έβαλε και ο φίλος πιο πάνω και λειτουργεί άψογα.

Η μπαταρία είναι ενσωματωμένη. 

Δε το ξέρω, μπορείς να ρωτήσεις την hp 

2 ώρες πριν, dimitrisg5 είπε

Τελικά αξίζει να το πάρεις? για ταινίες και κάνα manager θέλω..και να είναι γρήγορο στο internet

Προφανώς και αξίζει στα χρήματα αυτά. 

Θες οπωσδήποτε έξτρα ραμ όμως... 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.skroutz.gr/s/18496265/Lenovo-ideapad-330-15ARR-5-2500U-4GB-1TB-128GB-FHD-No-OS.html

αυτο αξιζει μια και το λαπτοπ του νηματος δεν ειναι διαθεσιμο  ?

Επεξ/σία από ASDIC

• 6 μήνες μετά...
5 ώρες πριν, gousgounakos είπε

Είναι εύκολο να μπει δίσκος M2?

Αν και δεν εβαλα, προτιμησα ssd , αν ανοιξεις το καπακι μετα δεν εχει καποια δυσκολια.

Κατω απο τα λαστιχα - ποδαρακια εχει καποιες βιδες , μετα ειναι τα πλαστικα κλιψακια που κρατανε το καπακι. Με μια πλαστικη καρτα , πενα κιθαρας , το καταλληλο πλαστικο εργαλειο για να μην πληγωσεις τα πλαστικα του λαπτοπ το ανοιγεις σχετικα ευκολα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...