Retromaniac Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Κάβουρας είπε Θέλουμε και νέο modem για αυτό; Το wifi δεν έχει καμία σχέση με το Modem. Προφανώς εννοείς router. Τώρα αν έχεις router-modem (το πιθανότερο), απενεργοποιείς το wifi από εκεί και κοτσάρεις ένα άλλο router (σκέτο χωρίς modem) πάνω στον router/modem σου του isp ή κάποιον wifi extender που υποστηρίζει wifi 6. 5 λεπτά πριν, panagi0tisgr είπε Γιατί εγώ έχω ακούσει ότι η μπάντα 5ghz μπλοκαρετε από eu γιατί επιρεαζει τα συστήματα που καταγράφουν τον καιρό; η κάτι τέτοιο τέλος πάντων Αυτό δεν αφορά το wifi. 1 ώρα πριν, ScorpioX777 είπε Mεχρι να δωσει η Cosmote router με WiFi 6 θα εχει βγει το 8... Πάρε σκέτο router, χωρίς modem, δικό σου.
KostasKri Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 7 λεπτά πριν, Istros είπε Έτσι θέλω να πιστεύω και γω Μπράβο λοιπόν είσαι μέσα στο 0.01% των χρηστών που ξέρουν και θα "αξιοποιήσουν" το πρότυπο. Το υπόλοιπο 99.99% απλά θα το αγοράσουν γιατί "ουαου έχει WiFi 6, πολύ κουλ!". Well done samsung, marketing done right. 2
Retromaniac Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 14 λεπτά πριν, KostasKri είπε Και φαντάζομαι θα αξιοποιήσεις στο έπακρο τις ταχύτητες του WiFi 6 με την 50άρα γραμμή σου. To wifi 6 δεν είναι για να έχεις καλύτερο internet (γενικά), αλλά για να επικοινωνούν οι εσωτερικές συσκευές μεταξύ τους γρηγορότερα. Επίσης θα σου βελτιώσει και το internet σε περίπτωση που το wifi είναι φορτισμένο από συσκευές που επικοινωνούν μεταξύ τους ή βρίσκεσαι σε κάποιο δύσκολο σημείο μέσα στο σπίτι. 4 1
Arkin Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Παντα μπροστα η samsung μπραβο. Να ερχονταν και ο 855 Ευρωπη τι καλα που θα ηταν. Περνουμε παντα τον χειροτερο exynos. 1
KostasKri Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, Retromaniac είπε To wifi 6 δεν είναι για να έχεις καλύτερο internet (γενικά), αλλά για να επικοινωνούν οι εσωτερικές συσκευές μεταξύ τους γρηγορότερα. Επίσης θα σου βελτιώσει και το internet σε περίπτωση που το wifi είναι φορτισμένο από συσκευές που επικοινωνούν μεταξύ τους ή βρίσκεσαι σε κάποιο δύσκολο σημείο μέσα στο σπίτι. Για να παίξουν οι εσωτερικές συσκευές προϋποθέτει ότι όλες οι συσκευές θα είναι wifi 6. Επίσης προϋποθέτει το ότι θα έχεις και υλικό να μεταφέρεις συνέχεια μεταξύ των συσκευών σου. Οι συσκευές μεταξύ του θα 'ναι μια χαρά και με καλά access points. Στο σπίτι μου έχω τα ίδια που χρησιμοποιούμε σε εταιρία με 150+ χρήστες συνέχεια συνδεδεμένους. Επίσης το ότι το wifi 6 υποστηρίζει τόσο μεγάλες ταχύτητες δεν σημαίνει ότι το compatible access point που θα αγοράσεις θα το υποστηρίζει κιόλας. Quoted: "The theoretical max speed of 802.11ac is eight 160MHz 256-QAM channels, each of which are capable of 866.7Mbps, for a total of 6,933Mbps, or just shy of 7Gbps. That's a transfer rate of 900 megabytes per second" Τα access points που χρησιμοποιώ έχουν 1.8Gbps στα 5Ghz και 800Mbps στα 2.4Ghz. Και είναι της τάξεως των 200€. Τώρα αν εσείς σκοπεύετε να αγοράσετε πιο ακριβό εξοπλισμό επειδή έχετε ένα τηλέφωνο που θεωρητικά φτάνει ακόμα πιο ψηλά τότε ναι είστε στο 0.01%
JcD Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, KostasKri είπε Για να παίξουν οι εσωτερικές συσκευές προϋποθέτει ότι όλες οι συσκευές θα είναι wifi 6. Επίσης προϋποθέτει το ότι θα έχεις και υλικό να μεταφέρεις συνέχεια μεταξύ των συσκευών σου. Οι συσκευές μεταξύ του θα 'ναι μια χαρά και με καλά access points. Στο σπίτι μου έχω τα ίδια που χρησιμοποιούμε σε εταιρία με 150+ χρήστες συνέχεια συνδεδεμένους. Επίσης το ότι το wifi 6 υποστηρίζει τόσο μεγάλες ταχύτητες δεν σημαίνει ότι το compatible access point που θα αγοράσεις θα το υποστηρίζει κιόλας. Quoted: "The theoretical max speed of 802.11ac is eight 160MHz 256-QAM channels, each of which are capable of 866.7Mbps, for a total of 6,933Mbps, or just shy of 7Gbps. That's a transfer rate of 900 megabytes per second" Τα access points που χρησιμοποιώ έχουν 1.8Gbps στα 5Ghz και 800Mbps στα 2.4Ghz. Και είναι της τάξεως των 200€. Τώρα αν εσείς σκοπεύετε να αγοράσετε πιο ακριβό εξοπλισμό επειδή έχετε ένα τηλέφωνο που θεωρητικά φτάνει ακόμα πιο ψηλά τότε ναι είστε στο 0.01% Βασικά εγώ μέχρι σήμερα το πρωί που δεν γνώριζα για το wifi 6 δεν ήμουν σίγουρος ότι το θέλω το τηλέφωνο, έλεγα να πάρω κανένα iphone! Συνεκλονίστικα όμως από την είδηση και δεν έχω άλλη επιλογή, πείστηκα από το απόλυτα επιτυχημένο marketing.! 1
KostasKri Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, JcD είπε Βασικά εγώ μέχρι σήμερα το πρωί που δεν γνώριζα για το wifi 6 δεν ήμουν σίγουρος ότι το θέλω το τηλέφωνο, έλεγα να πάρω κανένα iphone! Συνεκλονίστικα όμως από την είδηση και δεν έχω άλλη επιλογή, πείστηκα από το απόλυτα επιτυχημένο marketing.! προφανώς, μα τα νούμερα πίσω από το κουτί της συσκευής πρέπει να κοιτάς πάντα δεν το ήξερες; οι 8 πυρήνες είναι πάντα καλύτεροι από τους 6! 1
panathatube Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 "Τα νέα Samsung δεν διαθέτουν καινοτόμα χαρακτηριστικά". "Θα υποστηρίζει και WiFi 6" "Πφφφ έλα μωρέ, τι χρειάζεται το WiFi 6 μάρκετινγκ, πότε θα το χρησιμοποιήσουμε" κλπ. Άμα κάποιοι δεν θέλουν να ικανοποιηθούν δεν θα ικανοποιηθούν δε πα να σού βάλει η εκάστοτε εταιρεία και τον HAL 9000. 1
Istros Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, KostasKri είπε προφανώς, μα τα νούμερα πίσω από το κουτί της συσκευής πρέπει να κοιτάς πάντα δεν το ήξερες; οι 8 πυρήνες είναι πάντα καλύτεροι από τους 6! Wifi 6 σημαίνει αύξηση ταχύτητας στη μεταφορά δεδομένων,βελτιωμένη απόδοση σε χώρους με μεγάλη συμφόρηση από συσκευές χωρις αποσυνδέσεις,έξυπνη διαχείριση μπαταρίας. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2019 από Istros
CMOS_Z Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 46 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Το wifi δεν έχει καμία σχέση με το Modem. Προφανώς εννοείς router. Τώρα αν έχεις router-modem (το πιθανότερο), απενεργοποιείς το wifi από εκεί και κοτσάρεις ένα άλλο router (σκέτο χωρίς modem) πάνω στον router/modem σου του isp ή κάποιον wifi extender που υποστηρίζει wifi 6. Αυτό δεν αφορά το wifi. Πάρε σκέτο router, χωρίς modem, δικό σου. Για να τα λεμε και πιο σωστα ουτε το router δεν εχει καμια σχεση με το wifi. Το wireless router ειναι απλα ενα router με wireless access point εσνωματωμενο. Αρα δε θελεις ακομα ενα wifi router αλλα ενα wireless access point με wifi 6. 4
Retromaniac Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, CMOS_Z είπε Για να τα λεμε και πιο σωστα ουτε το router δεν εχει καμια σχεση με το wifi. Το wireless router ειναι απλα ενα router με wireless access point εσνωματωμενο. Αρα δε θελεις ακομα ενα wifi router αλλα ενα wireless access point με wifi 6. Απλά οι περισσότεροι θα πάνε σε λύση router... Το modem δεν χρειάζεται άσε που μάλλον δεν θα παίζει πια, γιατί οι isp δεν δίνουν τα password για vdsl. Δεν ξέρω όμως το access point θα πάει την κίνηση μέσω του router ή όχι, οπότε αν ναι σημαίνει μικρότερη ταχύτητα επικοινωνίας μεταξύ των συσκευών; 44 λεπτά πριν, KostasKri είπε Για να παίξουν οι εσωτερικές συσκευές προϋποθέτει ότι όλες οι συσκευές θα είναι wifi 6. Επίσης προϋποθέτει το ότι θα έχεις και υλικό να μεταφέρεις συνέχεια μεταξύ των συσκευών σου. Οι συσκευές μεταξύ του θα 'ναι μια χαρά και με καλά access points. Στο σπίτι μου έχω τα ίδια που χρησιμοποιούμε σε εταιρία με 150+ χρήστες συνέχεια συνδεδεμένους. Επίσης το ότι το wifi 6 υποστηρίζει τόσο μεγάλες ταχύτητες δεν σημαίνει ότι το compatible access point που θα αγοράσεις θα το υποστηρίζει κιόλας. Quoted: "The theoretical max speed of 802.11ac is eight 160MHz 256-QAM channels, each of which are capable of 866.7Mbps, for a total of 6,933Mbps, or just shy of 7Gbps. That's a transfer rate of 900 megabytes per second" Τα access points που χρησιμοποιώ έχουν 1.8Gbps στα 5Ghz και 800Mbps στα 2.4Ghz. Και είναι της τάξεως των 200€. Τώρα αν εσείς σκοπεύετε να αγοράσετε πιο ακριβό εξοπλισμό επειδή έχετε ένα τηλέφωνο που θεωρητικά φτάνει ακόμα πιο ψηλά τότε ναι είστε στο 0.01% Καταρχήν έχεις βάλει το 802.11ac και όχι το 802.11ax που είναι το wifi 6. Και αυτό που ήθελα να τονίσω είναι γιατί χρησιμοποιείται όχι για τον αν συμφέρει, ή αν μπορεί να παίξει τώρα κτλ Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2019 από Retromaniac 1
KostasKri Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, Istros είπε Wifi 6 σημαίνει αύξηση ταχύτητας στη μεταφορά δεδομένων,βελτιωμένη απόδοση σε χώρους με μεγάλη συμφόρηση από συσκευές χωρις αποσυνδέσεις,έξυπνη διαχείριση μπαταρίας. Θα επαναλάβω πως μεταφορά δεδομένων δεν θα δεις τρομαχτική διαφορά για τους λόγους που προανέφερα. Για την συμφόρηση ίσως ναι αλλά γενικά αυτό συμβαίνει αν χρησιμοποιείς access points των 20€. Αν πάρεις ένα αξιοπρεπές access point δεν θα έχεις θέμα. Όσο για την μπαταρία οκ αυτό θα ισχύει λογικά. Αλλά το wifi γενικά δεν τρώει τόσο πολύ. Δεν λέω ότι δεν είναι καλό. Απλά δεν είναι τόσο καλό ώστε να μπορείς να το δώσεις σαν feature από την στιγμή που θα το έχουν όλοι σε μερικούς μήνες 6 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Απλά οι περισσότεροι θα πάνε σε λύση router... Το modem δεν χρειάζεται άσε που μάλλον δεν θα παίζει πια, γιατί οι isp δεν δίνουν τα password για vdsl. Δεν ξέρω όμως το access point θα πάει την κίνηση μέσω του router ή όχι, οπότε αν ναι σημαίνει μικρότερη ταχύτητα επικοινωνίας μεταξύ των συσκευών; Καταρχήν έχεις βάλει το 802.11ac και όχι το 802.11ax που είναι το wifi 6. Και αυτό που ήθελα να τονίσω είναι γιατί χρησιμοποιείται όχι για τον αν συμφέρει, ή αν μπορεί να παίξει τώρα κτλ Αυτό ήθελα να βάλω για να σου πω ότι και το ac υποστηρίζει πολύ παραπάνω αλλά το hardware που έχουμε δεν φτάνει ακόμα αυτά τα νούμερα
Istros Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, KostasKri είπε Θα επαναλάβω πως μεταφορά δεδομένων δεν θα δεις τρομαχτική διαφορά για τους λόγους που προανέφερα. Για την συμφόρηση ίσως ναι αλλά γενικά αυτό συμβαίνει αν χρησιμοποιείς access points των 20€. Αν πάρεις ένα αξιοπρεπές access point δεν θα έχεις θέμα. Όσο για την μπαταρία οκ αυτό θα ισχύει λογικά. Αλλά το wifi γενικά δεν τρώει τόσο πολύ. Δεν λέω ότι δεν είναι καλό. Απλά δεν είναι τόσο καλό ώστε να μπορείς να το δώσεις σαν feature από την στιγμή που θα το έχουν όλοι σε μερικούς μήνες Την στιγμή που κάποιος θα αγοράσει μια συσκευή με σκοπό να την κρατήσει για κάποιο χρονικό διάστημα καλό είναι να υποστηρίζεται αφενός και αφετέρου η Samsung στις ναυαρχίδες τις χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία. 1
KostasKri Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Istros είπε Την στιγμή που κάποιος θα αγοράσει μια συσκευή με σκοπό να την κρατήσει για κάποιο χρονικό διάστημα καλό είναι να υποστηρίζεται αφενός και αφετέρου η Samsung στις ναυαρχίδες τις χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία. Το θέμα είναι πως αυτός που θα αγοράσει την συσκευή και θα τον νοιάζει τόσο το WiFi 6 δεν θα είναι κάποιος μέσος χρήστης αλλά κάποιος που πιθανότατα θα αλλάξει τηλέφωνο σε 1-2 χρόνια γιατί θα έχει την τεχνογνωσία για να φτιάξει το σπίτι του και τα λεφτά προφανώς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα