Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σας,

Αντιμετωπιζα αρκετα προβληματα στην ασυρματη συνδεση στον desktop pc μου (μιας που το ρουτερ απεχει περιπου 15 μετρα με 2 φαρδυ τοιχους ενδιαμεσα) ειχα στην αρχη usb wifi αλλα το σημα ηταν ασταθες και εκανε αποσυνδεσης αρκετες φορες στην διαρκεια της ημερας.

Μετα απο λιγο ψαξιμο ιντερνετ/φιλους, μου συνεστησαν να δοκιμασω τα λεγομενα powerline adapters. Χωρις ιδιαιτερα ψαξιμο (μεγα λαθος που εκανα ) αγορασα αυτα εδω . Με 20mb συνδεση κλειδωνα στα 2mb... Αρχισα να τραβαω τα μαλλια μου.. Επικοινωνησα με την εκαστοτε εταιρια TP-LINK και μου εδωσαν url για να κατεβασω το τελευταιο firmware του προϊοντος. Το κατεβασα εγκατεστησα και αρχισε να δουλευει πολυ καλυτερα. Κλειδωνα στα 19mb και 0 ms (speedtest), αλλα δυστηχως ειχα αρκετες ασταθειες  στην χρηση internet gaming. Ανεβαζε πολυ ping για καποια δευτερολεπτα. 

Στην αναλυση του σηματος στο utility της TP-LINK που εκανα εγκατασταση γενικως τα αποτελεσματα δεν ειναι και τοσο καλα. Τα εχω συνδεση σε πολυμπριζα και τα 2 powerlines, πολυμπριζα τα οποια εχουν 3-4 συσκευες συνδεδεμενες ταυτοχρονα (τα απαιτουμενα για τον desktop PC οθονη printer τροφοδοτικο) και στο powerline που βρισκεται το router εχω συνδεδεμενο το ρουτερ σταθερο τηλεφωνο και μια λαμπα.

Απ τα 500 mb που εχουν για ταχυτητα μεταδοσης τα powerlines,  ειμαι περιπου στα 120 (40 απ το ενα και 80 απ το αλλο)

Η ερωτηση μου ειναι αν ειχα παρει αυτα εδω που ειναι Passthrough και συνδεα τα Powerlines στις 2 κεντρικες πριζες και μετα σε αυτα τα πολυμπριζα, θα ημουν καλυτερα σε αποδοση?

Ευχαριστω.

Επεξ/σία από Lioner
Δημοσ.

Είχα το ίδιο θέμα με εσένα και παράτησα τα powerlines και πέρασα κατά μήκος του τοίχου ένα καλώδιο ethernet.Το έβαλα μέσα απ' τις πτυχώσεις του τοίχου και είναι αόρατο.Εκτοτε ούτε αποσυνδέσεις ούτε απώλειες κτλ.Και σου βγαίνει και πολύ φθηνότερα.

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή έχω τα 8010P της tp-link, χωρίς κανένα πρόβλημα. Είναι, βέβαια, passthrough!  Εννοείται ότι με τα passthrough θα έχεις πολύ καλύτερη απόδοση, δεδομένου ότι τα powerline εξ αρχής σου λένε να αποφύγεις τη σύνδεσή τους σε πολύπριζο! Ειδικά αν το πολύπριζο είναι ασφαλείας, τα πράγματα γίνονται χειρότερα.

Πάντως, αν μπορείς να περάσεις καλώδιο είναι σαφώς καλύτερη λύση. Εμένα δεν γινόταν χωρίς να το κάνω χάλια το σπίτι!

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον φίλο από πάνω.Αν όμως μπορείς να περάσεις το καλώδιο χωρίς να κάνεις καμιά ζημιά,βάλε καλώδιο χωρίς δεύτερη σκέψη.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, tasinho είπε

Είχα το ίδιο θέμα με εσένα και παράτησα τα powerlines και πέρασα κατά μήκος του τοίχου ένα καλώδιο ethernet.Το έβαλα μέσα απ' τις πτυχώσεις του τοίχου και είναι αόρατο.Εκτοτε ούτε αποσυνδέσεις ούτε απώλειες κτλ.Και σου βγαίνει και πολύ φθηνότερα.

3 ώρες πριν, Orestis_G είπε

Αυτή τη στιγμή έχω τα 8010P της tp-link, χωρίς κανένα πρόβλημα. Είναι, βέβαια, passthrough!  Εννοείται ότι με τα passthrough θα έχεις πολύ καλύτερη απόδοση, δεδομένου ότι τα powerline εξ αρχής σου λένε να αποφύγεις τη σύνδεσή τους σε πολύπριζο! Ειδικά αν το πολύπριζο είναι ασφαλείας, τα πράγματα γίνονται χειρότερα.

Πάντως, αν μπορείς να περάσεις καλώδιο είναι σαφώς καλύτερη λύση. Εμένα δεν γινόταν χωρίς να το κάνω χάλια το σπίτι!

Πιστεψτε με παιδια, αν ηταν να τρυπησω εναν τοιχο δεν θα μου ηταν καν κοπος. Δεν γινεται με την καμια να περαστει καλωδιο απευθειας στην περιπτωση μου.

Οποτε δηλαδη να δωσω πισω αυτα που πηρα και να δω για passthrough? 

Δημοσ.

Μπορείς σε πρώτη φάση να δοκιμάσεις με καθαρά τα powerline στις μπρίζες; Έχεις άλλη μπρίζα να βάλεις το PC εκεί κοντά;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Lioner είπε

Πιστεψτε με παιδια, αν ηταν να τρυπησω εναν τοιχο δεν θα μου ηταν καν κοπος. Δεν γινεται με την καμια να περαστει καλωδιο απευθειας στην περιπτωση μου.

Οποτε δηλαδη να δωσω πισω αυτα που πηρα και να δω για passthrough? 

Αν μπορείς να τα επιστρέψεις,ναι.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Orestis_G είπε

Μπορείς σε πρώτη φάση να δοκιμάσεις με καθαρά τα powerline στις μπρίζες; Έχεις άλλη μπρίζα να βάλεις το PC εκεί κοντά;

Στην μερια  του υπολογιστη μου εχω. Δεν εχω στην μερια  του ρουτερ να συνδεσω καθαρα μπριζα

Δημοσ.

Συμφωνώ κι εγώ για την αλλαγή σε passthrough, αλλά κάνε πάντως μία δοκιμή βγάζοντας το πολύπριζο του router (άσε μόνο το powerline) και κοίτα στο tp-plc να δεις αν οι παράμετροι επικοινωνίας των 2 έχουν βελτιωθεί

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Orestis_G είπε

Συμφωνώ κι εγώ για την αλλαγή σε passthrough, αλλά κάνε πάντως μία δοκιμή βγάζοντας το πολύπριζο του router (άσε μόνο το powerline) και κοίτα στο tp-plc να δεις αν οι παράμετροι επικοινωνίας των 2 έχουν βελτιωθεί

γενικα σημερα το πρωι που εκανα κατι μετρησεις πριν παω στην δουλεια, εβγαλα απ την μερια του υπολογιστη μου το plc και το συνδεσα σε μια προεκταση που πηγαινε κατευθειαν στην μπριζα. Ειχε αυξησει κατα πολυ. απ τα 112 mb πηγε στα 220

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τι ειναι το passthrough  και σπαω το κεφαλι μου να θυμηθω?και τι ταχυτητες πρεπει να βλεπουμε σε αυτα τα μαραφετια ,στην περιποτωση μου ας πουμε με 50αρα συνδεση?

Επεξ/σία από martin27
Δημοσ.

Λοιπον παιδια, εκανα τα εξης: 

Αγορασα 2 ανταπτορες ρευματος στο καθενα και τα συνδεσα στο καθενα, 1 πολυμπριζο και 1 powerline ωστε το powerline να μην εχει καμια σχεση με το πολυμπριζο. Οι ταχυτητες εφταναν στα 300 mb το καθενα και εγραφε πως ειναι εξαιρετικο το σημα.

Το προβλημα ειναι πως στο speedtest ειχα 1mb download.... που κανονικα εχω 20.. 

Τι μπορει να φταιει? εφοσον λεει πως το σημα ειναι εξαιρετικο....

17 ώρες πριν, martin27 είπε

τι ειναι το passthrough  και σπαω το κεφαλι μου να θυμηθω?και τι ταχυτητες πρεπει να βλεπουμε σε αυτα τα μαραφετια ,στην περιποτωση μου ας πουμε με 50αρα συνδεση?

passthrough , powerline

Η διαφορα ειναι πως στο passthrough εχεις και υποδοχη για να συνδεσης αλλη πριζα (πολυμπριζο) απο πισω του

• Thanks 1
Δημοσ.

Σε πρώτη φάση, είσαι σίγουρος ότι το router σου είναι ΟΚ σε συγχρονισμό και ότι η απώλεια ταχύτητας δεν οφείλεται στον πάροχο;

Δοκίμασε π.χ. ένα speedtest από κινητό, να το σιγουρέψουμε (το OOKLA έχει και εφαρμογή).

Επίσης δοκίμασε μία μεταφορά (μεγάλου) αρχείου μέσω των powerlines, να δεις πώς πας από ταχύτητα. Αυτό μπορείς να το κάνεις είτε συνδέοντας έναν δεύτερο υπολογιστή στο router, είτε με κινητό, εγκαθιστώντας έναν ftp server σε αυτό (ή με κάποια αντίστοιχη μέθοδο).

Μετά από αυτό θα ξέρουμε τουλάχιστον πού είναι το πρόβλημα.

Δημοσ.

Τα powerlines τα συνδέουμε πάντα μόνα τους στην πρίζα!

Νόμος αυτό!

Αν μπουν σε πολύπριζο αρχίζουν να χάνουν πακέτα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/2/2019 στις 10:38 ΜΜ, skiabox είπε

Τα powerlines τα συνδέουμε πάντα μόνα τους στην πρίζα!

Νόμος αυτό!

Αν μπουν σε πολύπριζο αρχίζουν να χάνουν πακέτα!

Τα εχω βαλει μονα τους σε πριζα, και εχω χαμηλο download, εως 5mb. Ενω οταν το 1 το βαζω σε πολυμπριζο πιανω 17.....

Πως εξηγειται αυτο? Δεν ξερω αν εχει θεμα η κεντρικη πριζα παντως το δοκιμασα σε 3 πριζες και μου εκανε το ιδιο πραγμα

Επεξ/σία από Lioner

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...