Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Δεν θα σε κατακρίνω μιας και οι ώρες που περιγράφεις είναι πάρα πολλές, πρακτικά σαν μόνιμη εγκατάλειψη θα μπορούσα να πω, το σκυλί ήταν εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες, δείχνουν οτι ο άνθρωπος που θα το είχε δεν ενδιαφερόταν για την περίθαλψη και τις συνθήκες διαβίωσης του ζώου.

Παρόλα αυτά, προσοχή και σκέψη πριν ακολουθήσει κανένας τέτοιες πρακτικές, δηλαδή να πάρει το ζώο απ' τον ιδιοκτήτη του, διότι το τι θεωρεί ο καθένας σωστό και λάθος είναι υποκειμενικό.

Την δεκαετία του 90 η γιαγιά μου είχε πάρει ένα σκυλάκι στο σπίτι, το είχε δει από την βιτρίνα ενός petshop και την κοιτούσε στα μάτια το λυπήθηκε και το αγόρασε, τεριε ήταν η ράτσα του. Πολλές φορές όταν έβγαινε βόλτα με το αμάξι της έπαιρνε και το σκυλί μαζί, όλα ωραία και καλά μέχρι μια μέρα που έκανε το λάθος να βγει για ψώνια με 40 βαθμούς, πάρκαρε το αμάξι στο super market και άφησε το σκυλί μέσα στο αμάξι με μια μικρή χαραμάδα στο παράθυρο (στο οποίο χωρούσε να μπει χέρι να ανοίξει την ασφάλεια), όταν γύρισε η ασφάλεια της πόρτας ήταν ανοιχτή και ο σκύλος έλλειπε από μέσα. κέρματα ή άλλα αντικείμενα που υπήρχανε μέσα στο αμάξι δεν έλλειπαν ούτε είχαν ψαχτεί, πιστεύαμε όλοι οτι πήρανε κάποιοι το σκυλί για να το κρατήσουν επειδή θεωρούσαν οτι θα περάσει καλύτερα και κατ' αυτούς ο υποτιθέμενος ιδιοκτήτης που το έκλεισε μέσα στο αμάξι δεν ήθελε το καλό του, έκαναν λάθος όμως και καταστεναχώρησαν έναν άνθρωπο, περιττό να πω οτι η γιαγιά μου τότε έκλαιγε όταν μας μιλούσε στο τηλέφωνο και μας έλεγε την ιστορία, όσες φορές την είχα δει να κάνει έτσι ήταν μόνο όταν πέθαναν οι θείοι μου και γενικά άτομα της οικογένειας, καμιά άλλη φορά. Είναι επικίνδυνο για ένα σκυλί να μένει κλεισμένο σε αυτοκίνητα το καλοκαίρι γιατί μπορεί να πεθάνει από θερμοπληξία, αυτό βέβαια δεν το γνώριζε η γιαγιά μου και το σκυλί θα μπορούσε να παραμείνει άνετα μέσα στο σπίτι μέχρι να επιστρέψει, αλλά επειδή το ήθελε συνεχώς μαζί της και δεν ήθελε να το αφήνει μόνο του το έπαιρνε μαζί της παντού.

Στο παράδειγμα σου μάλλον πίστεψαν (ορθώς) οτι το σκυλί έχει 50-50 πιθανότητες να πεθάνει στην επόμενη ώρα! Επομένως μιλάμε για άλλη περίπτωση

Προσωπικά αν το έκανα εγώ όμως, δεν θα εξαφανιζόμουνα, θα ρωτούσα στο μαρκετ ή κάπως τελος πάντων θα περίμενα

Επεξ/σία από Stamer
  • Like 1
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, trib είπε

Όταν το σκυλί έχει ιδιοκτήτη, μιλάμε για κλοπή. Δεν υπάρχουν άλλες ευγενικές λέξεις ή χαρακτηρισμοί που δικαιολογούν την πράξη. Δεν υπάρχει "απελευθερώνω" από αυλή ή μπαλκόνι. Αν θέλεις να απελευθερώσεις με όλη τη σημασία της λέξεως, καλείς την αστυνομία όπως ειπώθηκε για κακομεταχείριση ή απευθύνεσαι σε σωματεία της περιοχής για να σε συμβουλέψουν.

Φεξε μου και γλιστρησα. Πηγαινε στην αστυνομια και πες τα αυτα, και οταν θα σου απαντησουν ελα να μου πεις το σου ειπαν. Εχεις παει ποτε αστυνομια να μιλησεις για αυτο; Εγω ναι.

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.

.Το οτι θα υπήρχε άτομο που θα μπορουσε να συνδέσει το "παρατημένο" σκυλάκι με τη τραγωδία στο Μάτι, με ξεπερνάει. 

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Δεν θα σε κατακρίνω μιας και οι ώρες που περιγράφεις είναι πάρα πολλές, πρακτικά σαν μόνιμη εγκατάλειψη θα μπορούσα να πω, το σκυλί ήταν εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες, δείχνουν οτι ο άνθρωπος που θα το είχε δεν ενδιαφερόταν για την περίθαλψη και τις συνθήκες διαβίωσης του ζώου.

Παρόλα αυτά, προσοχή και σκέψη πριν ακολουθήσει κανένας τέτοιες πρακτικές, δηλαδή να πάρει το ζώο απ' τον ιδιοκτήτη του, διότι το τι θεωρεί ο καθένας σωστό και λάθος είναι υποκειμενικό.

Την δεκαετία του 90 η γιαγιά μου είχε πάρει ένα σκυλάκι στο σπίτι, το είχε δει από την βιτρίνα ενός petshop και την κοιτούσε στα μάτια το λυπήθηκε και το αγόρασε, τεριε ήταν η ράτσα του. Πολλές φορές όταν έβγαινε βόλτα με το αμάξι της έπαιρνε και το σκυλί μαζί, όλα ωραία και καλά μέχρι μια μέρα που έκανε το λάθος να βγει για ψώνια με 40 βαθμούς, πάρκαρε το αμάξι στο super market και άφησε το σκυλί μέσα στο αμάξι με μια μικρή χαραμάδα στο παράθυρο (στο οποίο χωρούσε να μπει χέρι να ανοίξει την ασφάλεια), όταν γύρισε η ασφάλεια της πόρτας ήταν ανοιχτή και ο σκύλος έλλειπε από μέσα. κέρματα ή άλλα αντικείμενα που υπήρχανε μέσα στο αμάξι δεν έλλειπαν ούτε είχαν ψαχτεί, πιστεύαμε όλοι οτι πήρανε κάποιοι το σκυλί για να το κρατήσουν επειδή θεωρούσαν οτι θα περάσει καλύτερα και κατ' αυτούς ο υποτιθέμενος ιδιοκτήτης που το έκλεισε μέσα στο αμάξι δεν ήθελε το καλό του, έκαναν λάθος όμως και καταστεναχώρησαν έναν άνθρωπο, περιττό να πω οτι η γιαγιά μου τότε έκλαιγε όταν μας μιλούσε στο τηλέφωνο και μας έλεγε την ιστορία, όσες φορές την είχα δει να κάνει έτσι ήταν μόνο όταν πέθαναν οι θείοι μου και γενικά άτομα της οικογένειας, καμιά άλλη φορά. Είναι επικίνδυνο για ένα σκυλί να μένει κλεισμένο σε αυτοκίνητα το καλοκαίρι γιατί μπορεί να πεθάνει από θερμοπληξία, αυτό βέβαια δεν το γνώριζε η γιαγιά μου και το σκυλί θα μπορούσε να παραμείνει άνετα μέσα στο σπίτι μέχρι να επιστρέψει, αλλά επειδή το ήθελε συνεχώς μαζί της και δεν ήθελε να το αφήνει μόνο του το έπαιρνε μαζί της παντού.

Μαλλον μοιαζει με περιστατικο κλοπης για τους ιδιους ή για κερδος, ανεξαρτητου μεταχειρησης του ζωου. Μεσα στον ηλιο το αφησε ή σε σκια;

Δημοσ.

Δηλαδη αν παρω ενα σκυλι και το αφηνω σπιτι για να παω στη δουλεια μου τι?Αλλιως θα εχουν σκυλι μονο οι ανεργοι?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιλάς μαζί τους και τους λες το σκυλί σας κλαίει. Μπορεί να μην το γνωρίζουν καν. Από εσένα εξαρτάται από εκεί και πέρα τι θες να κάνεις και τι σχέση έχεις μαζί τους. Θα μπορούσες για παραδειγμα εάν έχεις χρόνο και γουστάρεις να το κρατάς εσύ λίγο το σκυλάκι που και που. Ακραίο ίσως, αλλά όλα ανθρώπινα είναι και πιθανά. Εάν γουστάρεις σκυλοκατασταση και δεν θες να ακούς και κλαψα όλη την ώρα, θα μπορούσε να γίνει και αυτό. Αλλιώς μπορείς να τους προτείνεις να δοκιμάσουν αυτά τα μαραφετια που έχουν βγάλει τελευταία και μπορείς να του μιλάς του σκύλου απομακρυσμένα, να του πετάς λιχουδιές κλπ. Εάν το σκυλί αντιλαμβάνεται υπάρχουν πιθανότητες να γίνει λίγη δουλίτσα. Αλλιώς πια δεν ξέρω, εάν θες μόνο να ηρεμήσεις, ωτοασπιδες, μουσική και σαν τελευταία λύση μετακομιση, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Σοζ για το on topic. ^_^

Edit: τώρα συνειδητοποίησα ότι έχεις μιλήσει μαζί τους ήδη.Αρα είναι ενήμεροι.Οποτε επιμένεις σε κάποιο από τα υπόλοιπα.

Επεξ/σία από Bigi444444
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, billdanos είπε

Είχα μια ελπίδα μπας και μέναμε ontopic αυτή τη φορά αλλά ...μπα! :) 

Τι περιμένεις όταν άνθρωποι που δεν έχουν συναναστραφεί ποτέ με τετράποδο εκφέρουν άποψη ακόμα και για το περιβάλλον στο οποίο πρέπει  αυτά να διαβιούν. Δεν μπορεί το μυαλό τους να συλλάβει ότι, για παράδειγμα, ένας μικρόσωμος σκυλάκος θα πεθάνει από τις συνθήκες περιβάλλοντος εάν μένει εκτός σπιτιού. Ότι τα σκυλιά είναι αποτέλεσμα ευγονικής διαδικασίας και δεν τους στερεί κανένας το φυσικό τους περιβάλλον γιατί πολύ απλά δεν τα βρήκαμε στη φύση (τουλάχιστον με τη μορφή που τα γνωρίζουμε σήμερα); Ότι αν βάλεις ένα λαμπραντόρ να μένει σε μια αυλή μακριά από την ανθρωπο-οικογένεια του αυτό θα πάθει κατάθλιψη; Ότι πολλές ράτσες είναι ανθρωποκεντρικές γιατί δημιουργήθηκαν για να είναι έτσι; 

Μα τι κάθομαι και γράφω κι εγώ, φωνή βοώντος εν τη ερήμω ή αλλιώς στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. 

Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μιλήσει με τους ιδιοκτήτες, όπως έχει σωστά προαναφερθεί. 

Επεξ/σία από lightsout
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, xagios είπε

Δηλαδη αν παρω ενα σκυλι και το αφηνω σπιτι για να παω στη δουλεια μου τι?Αλλιως θα εχουν σκυλι μονο οι ανεργοι?

αλλα αμα κλαιει ολη μερα και παραπονιουνται οι γειτονες θα σκασεις τα κατοσταρια να το εκπαιδευσεις ή θα γραψεις στα @@ σου οποιον σου παραπονεθει?

δε φταιει ο σκυλος ουτε οι γειτονες, αλλα ο ιδιοκτητης που δε καταλαβαινει το προβλημα. μεχρι που να φερουν οι γειτονες 2-3 φορες την αστυνομια για καταγραφη και μετα παει μεσω της δικαστικης οδου

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, trib είπε

Όταν το σκυλί έχει ιδιοκτήτη, μιλάμε για κλοπή. Δεν υπάρχουν άλλες ευγενικές λέξεις ή χαρακτηρισμοί που δικαιολογούν την πράξη. Δεν υπάρχει "απελευθερώνω" από αυλή ή μπαλκόνι. Αν θέλεις να απελευθερώσεις με όλη τη σημασία της λέξεως, καλείς την αστυνομία όπως ειπώθηκε για κακομεταχείριση ή απευθύνεσαι σε σωματεία της περιοχής για να σε συμβουλέψουν.

Τα σκυλια μου δεν εχουν ιδιοκτητη, αλλα γονεις. Επετρεψε μας να μην σκεφτομαστε ολοι με κουτακια, ουτε να μπλεκουμε με αστυνομιες.

5 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

αλλα αμα κλαιει ολη μερα και παραπονιουνται οι γειτονες θα σκασεις τα κατοσταρια να το εκπαιδευσεις ή θα γραψεις στα @@ σου οποιον σου παραπονεθει?

δε φταιει ο σκυλος ουτε οι γειτονες, αλλα ο ιδιοκτητης που δε καταλαβαινει το προβλημα. μεχρι που να φερουν οι γειτονες 2-3 φορες την αστυνομια για καταγραφη και μετα παει μεσω της δικαστικης οδου

Αμα κλαιει ολη μερα ο σκυλος προφανως και πρεπει να ασχοληθουν αλλα με το να φωναζεις αστυνομια οταν γαυγιζει ο σκυλος ανοιγεις την πορτα να σου φωναξουν αστυνομια οταν τα παιδια σου π.χ. φωναζουν ή κλαινε και δεν βγαινει πουθενα αυτο. 

Δημοσ.

Παιδιά είχατε ποτέ θέμα με το άγχος αποχωρισμού αλλά τελικά να το διορθώσατε?Κάποιος έγραψε ότι το αντιμετώπισε μέσα σε ένα Σ/Κ κατόπιν εκπαιδευτικής οδηγίας.Εγώ δεν έχω θέμα,αλλά ισχύει ότι κάνει δουλειά το να μην του δίνεις ιδιαίτερη σημασία ούτε όταν φεύγεις,ούτε όταν γυρίζεις,με την έννοια να μην συνδέσει το σκυλί την συμπεριφορά σας με την αποχώρήσή σας?

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Μαλλον μοιαζει με περιστατικο κλοπης για τους ιδιους ή για κερδος, ανεξαρτητου μεταχειρησης του ζωου. Μεσα στον ηλιο το αφησε ή σε σκια;

Μέσα στο αμάξι, δεν ξέρω αν το χτύπαγε ήλιος αλλά λογικά δεδομένης της ώρας μάλλον ναι. Αν ήθελαν να κλέψουν θα έπαιρναν και τα κέρματα ή θα έψαχναν το συρτάρι του αμαξιού τους τάπητες. Δεν μπορεί να αποκλειστεί η περίπτωση που αναφέρεις αλλά την βρίσκω τραβηγμένη, δεν κάθεσαι έτσι απλά να αρπάξεις έναν σκύλο, το τεριέ βέβαια πέραν από το γάβγισμα δεν μπορεί να σου κάνει και τίποτα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dazed είπε

Τα σκυλια μου δεν εχουν ιδιοκτητη, αλλα γονεις. Επετρεψε μας να μην σκεφτομαστε ολοι με κουτακια, ουτε να μπλεκουμε με αστυνομιες.

Αμα κλαιει ολη μερα ο σκυλος προφανως και πρεπει να ασχοληθουν αλλα με το να φωναζεις αστυνομια οταν γαυγιζει ο σκυλος ανοιγεις την πορτα να σου φωναξουν αστυνομια οταν τα παιδια σου π.χ. φωναζουν ή κλαινε και δεν βγαινει πουθενα αυτο. 

νομιζω ημουν πολυ συγκεκριμενος σ οτι ειπα, τα υπολοιπα που λες μου ακουγονται κινεζικα γιατι καμια σχεση δεν εχουν με το θεμα ή με την απαντηση μ

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Stamer είπε

Στο παράδειγμα σου μάλλον πίστεψαν (ορθώς) οτι το σκυλί έχει 50-50 πιθανότητες να πεθάνει στην επόμενη ώρα! Επομένως μιλάμε για άλλη περίπτωση

Προσωπικά αν το έκανα εγώ όμως, δεν θα εξαφανιζόμουνα, θα ρωτούσα στο μαρκετ ή κάπως τελος πάντων θα περίμενα

Αυτοί πίστεψαν οτι πίστεψαν, αλλά άντε να ηρεμήσεις και να πείσεις μετά έναν άνθρωπο που έχει καταστεναχωρηθεί και ήταν μέσα στο κλάμα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Rumpelstiltskin123 είπε

Παιδιά είχατε ποτέ θέμα με το άγχος αποχωρισμού αλλά τελικά να το διορθώσατε?Κάποιος έγραψε ότι το αντιμετώπισε μέσα σε ένα Σ/Κ κατόπιν εκπαιδευτικής οδηγίας.Εγώ δεν έχω θέμα,αλλά ισχύει ότι κάνει δουλειά το να μην του δίνεις ιδιαίτερη σημασία ούτε όταν φεύγεις,ούτε όταν γυρίζεις,με την έννοια να μην συνδέσει το σκυλί την συμπεριφορά σας με την αποχώρήσή σας?

Συγγνώμη για το offtopic αλλά πρέπει να απαντήσω. Εγώ συγκεκριμένα το έλυσα σε ένα σαββατοκύριακο με τον εξής τρόπο. Άνοιγα την πόρτα, έβγαινα, την έκλεινα και μετά απο ένα λεπτό ξανάμπαινα και έδινα μεζεδάκι.Ο σκύλος ακόμα και το ένα λεπτό που έλειψα αγχώθηκε και άρχισε να κλαίει και να γρατζουνάει την πόρτα.

Μετά βγήκα για 5 λεπτά και όταν επέστρεψα έδωσα μεζεδάκι. Μετά βγήκα για άλλα 10 λεπτά και πάλι μεζεδάκι. Τα στάδια ήταν 20λεπτο. μισάωρο, 40λεπτο, ώρα και δίωρο. Σύνολο επένδυσα ένα ολόκληρο πρωινό. Τώρα κάθε φορά που φεύγω δίνω πρώτα ένα μεζεδάκι ανάλογο σε μέγεθος του χρόνου που θα λείψω. Αν δηλαδή λείψω δύο ώρες θα δώσω ένα κοκκαλάκι. αν λείψω 8 ώρες θα δώσω ένα κάπως μεγαλύτερο κόκκαλο.

Αυτά.

• Like 3
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...