Rumpelstiltskin123 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Συγγνώμη για να καταλάβω,θεωρείτε μερικοί ως 'εγκατάλειψη' την παραμονή του σκυλιού εντός οικίας,έστω και χωρίς παρέα? 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Εγώ την παραμονή ενός σκύλου ανάμεσα σε 4 τοίχους και όχι ελεύθερο σε μια αυλή να τρέχει και να παιζει,το θεωρώ βασανιστήριο για το σκύλο.
Stamer Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, Rumpelstiltskin123 είπε Συγγνώμη για να καταλάβω,θεωρείτε μερικοί ως 'εγκατάλειψη' την παραμονή του σκυλιού εντός οικίας,έστω και χωρίς παρέα? Όχι δεν νομίζω να θεωρεί κανείς κάτι τέτοιο. "μερικοί" λέμε μόνο οτι ίσως θα πρέπει να δοθεί περισσότερη σημασία/εκπαίδευση στον σκύλο ώστε να βιώνει την καθημερινότητά του καλύτερα 3
zx1234r Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 10 λεπτά πριν, Rumpelstiltskin123 είπε Συγγνώμη για να καταλάβω,θεωρείτε μερικοί ως 'εγκατάλειψη' την παραμονή του σκυλιού εντός οικίας,έστω και χωρίς παρέα? Εγκατάλειψη όχι. Παραμέληση όμως ναι. Ο σκύλος όμως όταν τον αφήνεις και φεύγεις, δεν ξέρει για πόσο θα λείψεις ή αν θα επιστρέψεις ποτέ. Οι σκύλοι δεν έχουν την αίσθηση του χρόνου. Είτε λείψεις μία μέρα είτε λείψεις μία ώρα είναι το ίδιο. Και όταν σε βλέπουν να τους αφήνεις τους πιάνει "άγχος εγκατάλειψης"¨(είναι ευρέως αποδεκτή έννοια) και γιαυτό κάποια σκυλιά κλαίνε, άλλα γαβγίζουν και άλλα κάνουν ζημιές. 3
pontez2 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, jmmys είπε Εγώ την παραμονή ενός σκύλου ανάμεσα σε 4 τοίχους και όχι ελεύθερο σε μια αυλή να τρέχει και να παιζει,το θεωρώ βασανιστήριο για το σκύλο. Οπως γράφτηκε και παραπάνω, ο σκυλος αποτελεί μέλος της οικογένειας, όσο ειναι δυνατόν. Επειδή ομως δεν υπάρχουν σχολεία για σκύλους, ούτε μπορεις να πληρωνεις ξενοδοχείο, όσο εσύ απουσιάζεις για οποιοδήποτε λόγο, μαθαίνεις στο ζώο να αισθανεται ασφάλεια και μόνο του. Βασανιστήριο ειναι να το αφηνουμε νηστικο στο δρόμο και να κινδυνευει να σκοτωθεί, φολιαστεί, πεθάνει απο το κρύο, οχι να το υιοθετήσεις. Αν ομως θέλεις να το γενικευσουμε, γενικά η πόλη δεν ειναι πλέον φιλική ούτε για ζώα, ούτε για τα παιδιά. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2019 από pontez2 4
Rumpelstiltskin123 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Stamer είπε Όχι δεν νομίζω να θεωρεί κανείς κάτι τέτοιο. Το λέω γιατί πιο πάνω μέχρι και για βασανισμό διαβάζω.Το σκυλί από την στιγμή που εργάζεται ο ιδιοκτήτης του,ή βρίσκεται σε οικογένεια που όλοι έχουν υποχρεώσεις(τα παιδιά σχολείο,γονείς εργασία κτλ) αναγκαστικά θα μένει κάποιες ώρες μόνο του.Ε δεν το βλέπω και ως κάτι τόσο τραγικό,από τη στιγμή πάντα που παραμένει εντός του διαμερίσματος,ελεύθερο και όχι απομονωμένο σε μπαλκόνι ή στην ταράτσα,πόσω δε μάλλον αν είναι και δεμένο κιόλας.Αν ο ιδιοκτήτης/τες του φροντίζει να του εξασφαλίζει 2 βόλτες την ημέρα,κάποιες στιγμές παιχνιδιού και φυσικά ελεύθερη μετακίνηση εντός του σπιτιού,τότε τα βασικά του τα παρέχει.Εγώ που το γράφω αυτό το πάω το δικό μου και σε μία καφετέρια που μου το επιτρέπουν,αλλά και σε σπίτια γνωστών που ξέρω ότι το θέλουν και δεν έχουν πρόβλημα μαζί του,αλλά δεν θα το απαιτήσω ποτέ από άλλους ιδιοκτήτες να το κάνουν,ξέρω ότι είναι πολυτέλεια. @zx1234r Δηλαδή τι προτείνεις?Να το έχεις μαζί σου 24/7?Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος? Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2019 από Rumpelstiltskin123 2
Stamer Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, Rumpelstiltskin123 είπε Το λέω γιατί πιο πάνω μέχρι και για βασανισμό διαβάζω.Το σκυλί από την στιγμή που εργάζεται ο ιδιοκτήτης του,ή βρίσκεται σε οικογένεια που όλοι έχουν υποχρεώσεις(τα παιδιά σχολείο,γονείς εργασία κτλ) αναγκαστικά θα μένει κάποιες ώρες μόνο του.Ε δεν το βλέπω και ως κάτι τόσο τραγικό,από τη στιγμή πάντα που παραμένει εντός του διαμερίσματος,ελεύθερο και όχι απομονωμένο σε μπαλκόνι ή στην ταράτα,πόσω δε μάλλον αν είναι και δεμένο κιόλας.Αν ο ιδοκτήτης/τες του φροντίζει να του εξασφαλίζει 2 βόλτες την ημέρα,κάποιες στιγμές παιχνιδιού και φυσικά ελεύθερη μετακίνηση εντός του σπιτιού,τότε τα βασικά του τα παρέχει.Εγώ που το γράφω το πάω και σε μία καφετέρια που μου το επιτρέπουν,αλλά και σε σπίτια γνωστών που ξέρω ότι το θέλουν και δεν έχουν πρόβλημα μαζί του,αλλά δεν θα το απαιτήσω ποτέ από άλλους ιδιοκτήτες να το κάνουν,ξέρω ότι είναι πολυτέλεια. Καλά τα λες προφανώς, συμφωνώ. Απλά κάποια σχόλια τα κάναμε/κάνουμε απόλυτα μιλώντας. Γιατί φυσικά άλλο είναι να λες οτι ο σκύλος θέλει εκπαίδευση/μεγαλύτερη ενασχόληση (ανάλογα και τον σκύλο) και άλλο να το κάνεις πράξη. Κάποια σκυλιά είναι εντελώς "κουλ" και δεν τρέχει τίποτα, άλλα (συνήθως αυτά τα μικρούλια) είναι πολύ απαιτητικά και επομένως μπορεί να χρειάζεται πάρα πολύς χρόνος ενασχόλησης τον οποίο κανονικά οφείλεις να βρεις.
dazed Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν ο σκυλος ειναι μεσα στο σπιτι και οχι σε κανενα μπαλκονι, τοτε απλα χρειαζεται υπομονη να συνηθισει ο σκυλακος. Αν βεβαια υπαρχει υποψια κακομεταχειριση αλλαζει το πραγμα, αλλα με αυτα τα δεδομενα που εχουμε ειναι απλα ενα κουταβι που αγχωνεται οταν παει στη δουλεια ο/η μπαμπας/μαμα και κλαιει. Καλο θα ηταν να τους προτεινεις να το βγαζουν μεγαλη βολτα το πρωι και να το κουρασουν ωστε να την πεσει μετα. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2019 από dazed
Rumpelstiltskin123 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Stamer είπε Καλά τα λες προφανώς, συμφωνώ. Απλά κάποια σχόλια τα κάναμε/κάνουμε απόλυτα μιλώντας. Γιατί φυσικά άλλο είναι να λες οτι ο σκύλος θέλει εκπαίδευση/μεγαλύτερη ενασχόληση (ανάλογα και τον σκύλο) και άλλο να το κάνεις πράξη. Κάποια σκυλιά είναι εντελώς "κουλ" και δεν τρέχει τίποτα, άλλα (συνήθως αυτά τα μικρούλια) είναι πολύ απαιτητικά και επομένως μπορεί να χρειάζεται πάρα πολύς χρόνος ενασχόλησης τον οποίο κανονικά οφείλεις να βρεις. Α υπ'όψιν,το 'μερικοί' πριν που χρησιμοποίησα δεν ήταν ειρωνικό,του στυλ 'μερικοί-μερικοί',απλώς δεν κάθησα να δω αναλυτικά ποιος χρήστης έγραψε ακριβώς και τι.Νομίζω ότι καλό θα ήταν να διευκρινιστούν τα όρια μεταξύ κακοποίησης,βασανισμού,παραμέλησης και 'οκ,αλλά μπορείς να του δώσεις και παραπάνω' για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις,γιατί δεν μπορεί να μπαίνει στο ίδιο πλαίσιο το να μείνει ένας κατά τα άλλα φροντισμένος σκύλος 6 ώρες μέσα στο σπίτι,με έναν που υπόκειται κανονικό βασανισμό. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2019 από Rumpelstiltskin123 1
zx1234r Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 29 λεπτά πριν, Rumpelstiltskin123 είπε Το λέω γιατί πιο πάνω μέχρι και για βασανισμό διαβάζω.Το σκυλί από την στιγμή που εργάζεται ο ιδιοκτήτης του,ή βρίσκεται σε οικογένεια που όλοι έχουν υποχρεώσεις(τα παιδιά σχολείο,γονείς εργασία κτλ) αναγκαστικά θα μένει κάποιες ώρες μόνο του.Ε δεν το βλέπω και ως κάτι τόσο τραγικό,από τη στιγμή πάντα που παραμένει εντός του διαμερίσματος,ελεύθερο και όχι απομονωμένο σε μπαλκόνι ή στην ταράτσα,πόσω δε μάλλον αν είναι και δεμένο κιόλας.Αν ο ιδιοκτήτης/τες του φροντίζει να του εξασφαλίζει 2 βόλτες την ημέρα,κάποιες στιγμές παιχνιδιού και φυσικά ελεύθερη μετακίνηση εντός του σπιτιού,τότε τα βασικά του τα παρέχει.Εγώ που το γράφω αυτό το πάω το δικό μου και σε μία καφετέρια που μου το επιτρέπουν,αλλά και σε σπίτια γνωστών που ξέρω ότι το θέλουν και δεν έχουν πρόβλημα μαζί του,αλλά δεν θα το απαιτήσω ποτέ από άλλους ιδιοκτήτες να το κάνουν,ξέρω ότι είναι πολυτέλεια. @zx1234r Δηλαδή τι προτείνεις?Να το έχεις μαζί σου 24/7?Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος? Εκπαίδευση. Εγώ στα δικά μου αφιέρωσα ένα σκ για να τα μάθω και να τα βοηθήσω να ξεπεράσουν το άγχος τους και κάποια στιγμή που προέκυψε ανάγκη και έλειψα 14 ώρες, εκείνα με περίμεναν ήσυχα στο κρεβάτι τους. Ούτε ζημιές ούτε κλάματα ούτε παρατράγουδα.
dazed Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 22 λεπτά πριν, zx1234r είπε Εκπαίδευση. Εγώ στα δικά μου αφιέρωσα ένα σκ για να τα μάθω και να τα βοηθήσω να ξεπεράσουν το άγχος τους και κάποια στιγμή που προέκυψε ανάγκη και έλειψα 14 ώρες, εκείνα με περίμεναν ήσυχα στο κρεβάτι τους. Ούτε ζημιές ούτε κλάματα ούτε παρατράγουδα. Καταλαβαινεις οτι δεν λεει κατι αυτο ε? Καθε σκυλι ειναι διαφορετικο. Εγω εχω τρια σκυλια, και τα 2 ειναι αδερφακια που εχουν μεγαλωσει μαζι, χωρις να χωριστουν ποτε. Το ενα εχει συμπεριφορα γατας, εντελως ανεξαρτητη και δυναμικη, χωρις φοβιες κλπ, και ο αλλος ειναι ο πιο μεγαλος χεστης και φωνακλας του κοσμου. Εχω παει για εκπαιδευση, εχω κανει απειρες προσπαθειες να χαλαρωσει ο μικρος (7 χρονων πλεον) αλλα αυτος τα δικα του. Ο τριτος σκυλος, που ειναι και ο πιο μεγαλος της παρεας, αγγελος κανονικος χωρις θεματα με αποχωρισμους κλπ. Δεν βγαινει ακρη ετσι απλα επειδη εσυ εκανες κατι και σου εκατσε. 1
Misokatsu64 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καποτε ειχα 2 σκυλια κανις, το ενα ητανε εκπαιδευμενο να φευγει απο τις 08:00 το πρωι μεχρι τις 19:00 το βραδυ, καθοτανε λιγο στο σαλονι και μετα αραζε στο μπαλκονι χωρις να κανει φασαρια μεχρι μια μερα το ριξανε φολα. Το επομενο το μεγαλυτερο προβλημα που ειχε οταν τον επιανε καποιος να το χαιδεψει κατουρουσε οχι τιποτα σταγονες αλλα κανονικα προσπαθησα να του κοψω αυτην την συνηθεια αλλα χωρις επιτυχια. Το καλο που ειχανε τα δυο σκυλια μου ητανε οτι δεν γαυγιζανε μεσα στο σπιτι η κοντα στην γειτονια. Ο πατερας μου εδωσε το δευτερο σε κατι φιλους χωρις να με ρωτησει. Μετα απο αυτο δεν ξανασχοληθηκα και τωρα δεν θελω καν τα εχω σπιτι μονο σε περιπτωση αν ειχα σπιτι με μεγαλη αυλη. Ειχα πολλες περιπτωσεις οικογενειων που ειχανε τα σκυλια για μοστρα, μεχρι να τρωνε μεσα απο τα πιατα τους και πολλα αλλα. Για την περιπτωση σου φιλε μου κανε υπομονη και μην στεναχωρεις το γεγονος που ειναι μονο του καποτε θα σκασει (πλακα κανω ) Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2019 από Misokatsu64
bluesattack Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, billdanos είπε . Αν είναι μέσα σε σπίτι και είσαι γείτονας που σε ενοχλεί (χωρίς να είσαι ταυτόχρονα υπερβολικά ευαίσθητος με κάθε ήχο των γειτόνων), μιλάς μαζί τους λογικά για να καταλάβουν το πρόβλημα. Για να κανουν τι ? Να το μαλωσουν ? Να του δωσοιυν κουδουνιστρα ? Οτα λεω εγω οτι τα περι ηχορυπανσης , συζητησης μεταξυ γειτονων και ''κοινης λογικης'' ειναι για γελια... Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2019 από bluesattack
vagos789 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, jmmys είπε Εγώ την παραμονή ενός σκύλου ανάμεσα σε 4 τοίχους και όχι ελεύθερο σε μια αυλή να τρέχει και να παιζει,το θεωρώ βασανιστήριο για το σκύλο. Ο μεσος σκυλος χρειαζεται δυο πραγματα. Παρεα απο τα αφεντικα του. Ασκηση εκτος σπιτιου-βολτα. Ο σκυλος προτιμαει χιλιες φορες μεσα σε ενα σπιτι 24/24 μαζι με τα αφεντικα του,παρα σε ενα τεραστιο κτημα παρατημενος 1
bluesattack Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ωρες κοινης ησυχιας και ντεσιμπελομετρο.Τα αλλα ειναι τσιφτετελοκαταστασεις .Τι παει πει κλαιει ο σκυλος και με ενοχλει? Δηλαδη αν αφησουν την τηλεοραση ανοιχτη για να μην ακουγεται ο σκυλος ενταξει ? Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2019 από bluesattack
Προτεινόμενες αναρτήσεις