funbreaker Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 1 minute ago, koufs said: η κατανάλωση σε standby του NAS που έχω είναι 6 W. τα βράδυα και πρωινά είναι κλειστό (μπορεί να ανοίγει κλείνει με schedule) UPS δέν έχω, το πολύ πολύ να τινάξει πέταλα σε κάποια σοβαρή διατραχή του ρεύματος (αν και δε μου έχει συμβεί ΠΟΤΕ τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια που έχω υπολογιστή και επίσης έχω πολύπριζο ασφαλείας) κόστος αγοράς εν μέρει θα αποσβετεί από την πώληση (το ξαναέκανα με NAS) και εκτός των backups έχει και άλλες χρήσεις πχ κάμποσα GB FLACS με τη μουσική μου που παίζει το στερεοφωνικό κάμποσες χιλιάδες φωτος από την οικογένεια που μπορεί όποιος από εμάς θέλει να βλέπει από κινητό ή υπολογιστή, κι άλλες εφαρμογές (calendar syncronization, αυτόματα backup από στικάκια, καταγραφή logs από το ρούτερ, καταγραφή από κάμερες, διάφορους servers , όλο και κάτι θα χρειάζεται κάποιος) Ναι καλά όλα αυτά αλλά αν ο NAS δεν αποτελεί αξιόπιστο back τότε τί να τα κάνω όλα αυτα;
pantelikas Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, koufs είπε η κατανάλωση σε standby του NAS που έχω είναι 6 W. τα βράδυα και πρωινά είναι κλειστό (μπορεί να ανοίγει κλείνει με schedule) UPS δέν έχω, το πολύ πολύ να τινάξει πέταλα σε κάποια σοβαρή διατραχή του ρεύματος (αν και δε μου έχει συμβεί ΠΟΤΕ τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια που έχω υπολογιστή και επίσης έχω πολύπριζο ασφαλείας) κόστος αγοράς εν μέρει θα αποσβετεί από την πώληση (το ξαναέκανα με NAS) και εκτός των backups έχει και άλλες χρήσεις πχ κάμποσα GB FLACS με τη μουσική μου που παίζει το στερεοφωνικό κάμποσες χιλιάδες φωτος από την οικογένεια που μπορεί όποιος από εμάς θέλει να βλέπει από κινητό ή υπολογιστή, κι άλλες εφαρμογές (calendar syncronization, αυτόματα backup από στικάκια, καταγραφή logs από το ρούτερ, καταγραφή από κάμερες, διάφορους servers , όλο και κάτι θα χρειάζεται κάποιος) για μένα δεν ισχύει, αλλά μπορεί για σένα να είναι έτσι, αν είσαι σίγουρος ότι το cloud θα σε καλύψει 100% ΟΚ, αλλοιώς γράψου σε δύο διαφορετικά cloud ή κράτα και ένα backup σπίτι σου Για την Δεη είσαι απλά τυχερός, φαντάζομαι το ξέρεις. Την standby κατανάλωση δεν την έχεις ποτέ με τόσες λειτουργίες. Επίσης δεν θα έκλεινα ποτέ το nas αφού έχει πάνω κάμερες, logs κτλ. Είναι αντικρουόμενα αυτά που γράφεις. Φαντάζομαι έχεις synology ή qnap. Πώς μεταφέρεις τα αρχεία σου στο νέο nas αν δεν έχεις περίσσιους καινούργιους δίσκους; Τι κάνεις αν καεί η μητρική του nas και είναι παλιότερο μοντέλο; Τροφή για σκέψη όλα αυτά, χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης. 1
funbreaker Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 1 minute ago, pantelikas said: Για την Δεη είσαι απλά τυχερός, φαντάζομαι το ξέρεις. Την standby κατανάλωση δεν την έχεις ποτέ με τόσες λειτουργίες. Επίσης δεν θα έκλεινα ποτέ το nas αφού έχει πάνω κάμερες, logs κτλ. Είναι αντικρουόμενα αυτά που γράφεις. Φαντάζομαι έχεις synology ή qnap. Πώς μεταφέρεις τα αρχεία σου στο νέο nas αν δεν έχεις περίσσιους καινούργιους δίσκους; Τι κάνεις αν καεί η μητρική του nas και είναι παλιότερο μοντέλο; Τροφή για σκέψη όλα αυτά, χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης. Τα αρχεία στον νέο νας τα μεταφέρει πρώτα στους νέους δίσκους και μετά πουλάει τους παλιούς. Το cloud είναι όντως καλύτερη λύση αν συνυπολογίσεις και τον χρόνο που πρέπει να αφιερώσεις για όλα αυτά αλλά δεν βλέπω να υπάρχει καμιά λύση σε υποφερτή τιμή για τον όγκο που λέω. Επίσης αν πω να ανεβάσω 3ΤΒ σε cloud, πόσο καιρό θα κάνουν; Και όποτε θέλω να εχω πρόσβαση στα αρχεία θα έχω γρήγορη πρόσβαση; πχ θα μπορώ να ακούσω μουσική ή να δω ταινία;
pantelikas Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Πρόσφατα προσπάθησα να ανεβάσω από 50άρα vdsl με 5άρι upload 4tb και μου ζήτησε 411 μέρες!!!! Έδωσα τον έναν σκληρό μου σε φίλο με οπτικές και τα ανέβασε σε 14 μέρες
karaLRS Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 δοκίμασε και το Google photos που είναι τζάμπα. μειώνει ελαφρώς το μέγεθος τών φωτογραφιών αλλά δεν νομίζω ότι γίνεται εμφανές σε Home user. εγώ προσωπικά έχω 1)file server πάνω στο router μου wrt1200ac για local sync όλων τών αρχείων 2)doc,xls κλπ στο Google drive στο πρόγραμμα τών 100gb 3) JPEG,mp4,κλπ στο Google photos τζάμπα
pantelikas Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Μέχρι 16mpx νομίζω δεν τα πειράζει. Όσα είναι παραπάνω τα μειώνει. Αν είσαι οκ με αυτό είναι καλή λύση.
koufs Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 17 λεπτά πριν, pantelikas είπε Για την Δεη είσαι απλά τυχερός, φαντάζομαι το ξέρεις. Την standby κατανάλωση δεν την έχεις ποτέ με τόσες λειτουργίες. Επίσης δεν θα έκλεινα ποτέ το nas αφού έχει πάνω κάμερες, logs κτλ. Είναι αντικρουόμενα αυτά που γράφεις. Φαντάζομαι έχεις synology ή qnap. Πώς μεταφέρεις τα αρχεία σου στο νέο nas αν δεν έχεις περίσσιους καινούργιους δίσκους; Τι κάνεις αν καεί η μητρική του nas και είναι παλιότερο μοντέλο; Τροφή για σκέψη όλα αυτά, χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης. καμία διάθεση αντιπαράθεσης, κουβέντα να γίνεται, - synology έχω, όταν το πήρα, το σύνδεσα στο δίκτυο, μετέφερα ότι ήθελα από το Qnap το οποίο μετά πούλησα στις αγγελίες, έχασα βέβαια λεφτά, αλλά ήταν λίγα και από τα καλύτερα πεταμένα λεφτά στην ασχολία μου με υπολογιστές η κατανάλωση χοντρικά είναι κοντά στην standby για μένα, δεν έχει και πολύ φόρτο ή καλύτερα δεν έχει καθόλου στο 99% της μέρας κάμερες δεν έχω για την ώρα και σταμάτησα να κρατάω logs από το ρούτερ (τα κρατάει μόνο του σε SSD 128άρη, χωράει πάνω από χρόνο λετομέρειες όλης της κίνησης) το βράδυ κλείνει όπως και το πρωί που δεν είναι οι χρήστες σπίτι -- άμα καεί η μητρική, κάηκε, θα πάει σκουπίδια, ας είναι καλά τα backups (ασχολούμαι με υπολογιστές από εποχή ZX81 - γύρω στο 1982 αν θυμάμαι καλά- δεν μου κάηκε ποτέ μητρική, ε ας γίνει και μία φορά, δε θα είναι το τέλος του κόσμου)
funbreaker Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Μα δεν έχω μόνο φωτογραφίες. Επίσης όλα αυτά τα cloud services ανεβάζουν όλες τις φωτογραφίες χύμα σε εναν φάκελο κι αν έχεις χιλιάδες άντε να βρεις αυτή που θες. Εγώ θέλω να τις ανεβάζει στους φακέλους που έχω οργανώσει στο κινητό.
karaLRS Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 19 ώρες πριν, funbreaker είπε Μα δεν έχω μόνο φωτογραφίες. Επίσης όλα αυτά τα cloud services ανεβάζουν όλες τις φωτογραφίες χύμα σε εναν φάκελο κι αν έχεις χιλιάδες άντε να βρεις αυτή που θες. Εγώ θέλω να τις ανεβάζει στους φακέλους που έχω οργανώσει στο κινητό. έτσι νόμιζα και εγώ αλλά το google photos κάνει εντυπωσιακό καταμερισμό σε πρόσωπα, μέρη, χρονολογίες, σαββατοκυριακα κλπ. Πέταξα μέσα φακέλους από κινητά, φωτογραφικές, download απο facebook και μου τα έχει χωρίσει σε ωραίες λίστες.
funbreaker Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 1 hour ago, karaLRS said: έτσι νόμιζα και εγώ αλλά το google photos κάνει εντυπωσιακό καταμερισμό σε πρόσωπα, μέρη, χρονολογίες, σαββατοκυριακα κλπ. Πέταξα μέσα φακέλους από κινητά, φωτογραφικές, download απο facebook και μου τα έχει χωρίσει σε ωραίες λίστες. Ναι αλλά εγώ προτιμώ την δική μου οργάνωση. Αυτό γίνεται κάπως;
poulinos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 On 06/02/2019 at 17:45, funbreaker said: Συμφωνώ αλλά ποια είναι η λύση τότε; nas με raid 1 το ένα συστημα. το δευτερο σύστημα δηλαδη το backup του nas μπορει να ειναι. α.cloud. β.εξωτερικος δισκος που βεβαια δεν θα ειναι διπλα στο Nas για περιπτωση κλοπης. γ.εξωτερικος δισκος στο Pc πχ του αδερφου σου αν ειναι σε αλλο σπιτι ,της κοπελας σου ,στο Pc της εργασιας και να τα περνας και εκει τα αρχεια.θες με Usb θες απο το internet το αποφασιζεις εσυ αναλογως τον ογκο και την ταχυτητα της συνδεσης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα