Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια να κανω μια απλη ερωτηση σχετικα με ασφαλεια αυτοκινητου (για οποιον γνωριζει σιγουρα ομως!):

Σε 2 μερες ληγει η 6-μηνη ασφαλεια που εχω για το αυτοκινητο και επειδη δεν το πολυκυκλοφορω και τοσο (πχ δεν θα το χρειαστω σιγουρα για τις επομενες 10 μερες) ΚΑΙ επειδη εχω και κατι αλλα εξοδα τις επομενες ημερες, σκεφτομαι να αφησω να περασουν αυτες οι 10 μερες και να το ασφαλισω αμεσως μετα για ενα 6-μηνο παλι.

Ξερει καποιος αν κανουν "αυτοματες ηλεκτρονικες διασταυρωσεις" για να βλεπουν αν καποιο αυτοκινητο ειναι εστω και για μερικες ημερες ΕΚΤΟΣ ασφαλισης? Και αν ναι, βαζουν αυτοματως καποιο προστιμο σε αυτη την περιπτωση?!! Κατι ειχα ακουσει για ενα "αυτοματο προστιμο" 250 ευρω αν διαπιστωθει εστω και 1 ημερα εκτος ασφαλισης?!!! Ισχυει κατι τετοιο?!! (αν ισχυει να ΜΗΝ αφησω να υπαρξουν αυτες οι 10 μερες "παυσης", δεν συμφερει!! (λιγοτερο κοστιζει η 6-μηνη ασφαλεια απο το προστιμο!!). Ευχαριστω.

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Όχι δεν μπορείς να το αφήσεις ούτε μία μέρα ανασφάλιστο

Δεν το δέχονται οι ασφαλιστικές

Τι εννοείς δεν το δέχονται; Δεν τους πληρώνεις...

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Superior είπε

Παιδια να κανω μια απλη ερωτηση σχετικα με ασφαλεια αυτοκινητου (για οποιον γνωριζει σιγουρα ομως!):

Σε 2 μερες ληγει η 6-μηνη ασφαλεια που εχω για το αυτοκινητο και επειδη δεν το πολυκυκλοφορω και τοσο (πχ δεν θα το χρειαστω σιγουρα για τις επομενες 10 μερες) ΚΑΙ επειδη εχω και κατι αλλα εξοδα τις επομενες ημερες, σκεφτομαι να αφησω να περασουν αυτες οι 10 μερες και να το ασφαλισω αμεσως μετα για ενα 6-μηνο παλι.

Ξερει καποιος αν κανουν "αυτοματες ηλεκτρονικες διασταυρωσεις" για να βλεπουν αν καποιο αυτοκινητο ειναι εστω και για μερικες ημερες ΕΚΤΟΣ ασφαλισης? Και αν ναι, βαζουν αυτοματως καποιο προστιμο σε αυτη την περιπτωση?!! Κατι ειχα ακουσει για ενα "αυτοματο προστιμο" 250 ευρω αν διαπιστωθει εστω και 1 ημερα εκτος ασφαλισης?!!! Ισχυει κατι τετοιο?!! (αν ισχυει να ΜΗΝ αφησω να υπαρξουν αυτες οι 10 μερες "παυσης", δεν συμφερει!! (λιγοτερο κοστιζει η 6-μηνη ασφαλεια απο το προστιμο!!). Ευχαριστω.

Δεν μπορεις τοσες ημερες  θα φας προστιμο 

Δημοσ.

Αν γίνει ηλεκτρονική διασταύρωση κάποια από τις μέρες που είσαι ανασφαλιστος τότε θα το φας το πρόστιμο.Καλυτερα να μη ρισκάρεις γιατί αν ψάξεις στο ίντερνετ την έχουν πατήσει πολλοί για κάποιες μέρες μόνο που έμειναν ανασφαλιστοι.

• Like 3
Δημοσ.

Μονο αν παραδοσεις πινακιδες και τις ξαναπαρεις όταν αποφασισεις να το ξανακινησεις. Τοτε θα μπορεις να κανεις κ ασφαλεια.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tasinho είπε

Ασφάλισε το στην γνωστή εταιρία για 1 μήνα και μετά αν δε σε συμφέρει ξαναλλάζεις.

φιλε μου ποια "γνωστη" εταιρεια εννοεις? αυτη που το εχω τωρα?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Δεν δέχονται να καθυστερήσεις την έναρξη του συμβολαίου, η ημερομηνία λήξη του παλιου είναι και έναρξη για το νεο

Δεν νομίζω να ισχύει αυτό δηλαδή αν κάποιος το αφήσει ανασφάλιστο για 2 χρόνια θα πρέπει να πληρωσει ασφάλιστρα x2.....;

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Klausx είπε

Δεν νομίζω να ισχύει αυτό δηλαδή αν κάποιος το αφήσει ανασφάλιστο για 2 χρόνια θα πρέπει να πληρωσει ασφάλιστρα x2.....;

Ανασφάλιστο δεν μπορείς να το αφήσεις (νομότυπα τουλάχιστο), για να μην το ασφαλίσεις σου ζητάνε χαρτι ακινησίας, κλοπής, καταστροφής κλπ, τώρα να τους γράψεις για 2-3 χρόνια κακο του κεφαλιού σου

Δημοσ.

Αν είναι ΜΟΝΟ για 10 μέρες θεωρώ δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα απο την στιγμή που θα ειναι ακινητοποιημενο.

Μετα παίρνεις το καινούριο συμβόλαιο που θα είναι η συνέχεια του παλιού..

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Klausx είπε

Δεν κατάλαβες,εννοεί ότι σου στέλνουν το επόμενο συμβόλαιο που ξεκινάει από την επόμενη μέρα και όταν το πληρώσεις ενεργοποιηται.Αν εσύ δεν το πληρώσεις μπορείς κανονικά να κάνεις άλλο συμβόλαιο όποτε θες,απλά αν φας προστιμο,πρέπει πρώτα να κάνεις ασφάλεια και μετά να πληρώσεις το πρόστιμο.Δηλαδη δεν μπορείς να πεις ότι θα το αφήσω ανασφαλιστο εφόσον δεν το κινω για 6 μήνες κ αν φάω πρόστιμο θα είναι σαν να έκανα ασφάλεια.Θα πρέπει και να κάνεις ασφάλεια και να πληρώσεις το πρόστιμο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...