VassosUser Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΜΟΥ MSI GF615M-P33 ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΔΙΣΚΟ ΤΥΠΥ Μ.2 ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΑΠΤΟΡΑ ΚΛΠ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΘΑ ΕΧΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΛΑΣΣΙΚΟ SSD? CPU PHENOM II X2 555. 6 Gb RAM.EYXARISTW Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2019 από VassosUser
Stamer Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Κοίταξε, υπάρχουν τέτοιοι ανταπτορες: https://www.amazon.co.uk/glotrends-PCIe-Adapter-2230-2280-PA05/dp/B079546NPR/ref=sr_1_1_sspa?ie=UTF8&qid=1549357428&sr=8-1-spons&keywords=m.2+nvme+adapter&psc=1 https://www.skroutz.gr/c/134/pc-controlers.html?from=catspan&keyphrase=m.2+nvme Απλά θα πρέπει να δεις τι ταχύτητες θα έχει ο m.2 και δίαυλος pci που θα τον βάλεις. Αν πάρεις δηλαδή έναν m.2 που να αξιοποιεί pci express 3 και τον βάλεις σε pci express 2, θα χάνεις ταχύτητες. Θα κοιτάς πάντως για m.2. nvme Οι nvme είναι οι πιο γρήγοροι αλλά γενικότερα δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς με αντάπτορες (και να δώσεις και λεφτά σε αντάπτορα) αντι να ξεμπερδέψεις με έναν ssd (μιλώντας για το δικό σου σύστημα). Πιστεύω μόνος κάποιος με πραγματική εμπειρία και σε παρόμοιο σύστημα με το δικό σου μπορεί να μας διαφωτίσει.
VassosUser Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) ευχαριστώ πολύ ! H θυρα pci e δεν κανει ? Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2019 από VassosUser
50EuroUser Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1ον. Η μητρική σου "ΔΕΝ" θα μπουτάρει απο τον NVME "ΑΝ" καταφέρει και τον δει κανονικά το BIOS. Δεν έχει και πολύ νόημα να βάλεις NVME και να μην μπορείς να του βάλεις το OS μέσα. 2ον. H μητρική είναι PCIe version 1.0 δηλαδή 250MB/sec / x1 LANE (NVME Card X4 Lane) άρα και τον Samsung 970 EVO να έβαζες που λέει ο λόγος 800-900 MB/sec θα έβλεπες στην καλύτερη περίπτωση. 3ον. Με ένα απλό SSD θα έχεις ταχύτητες SATA-2 (260~280 MB/sec max) και μάλλον μόνο σε IDE mode, η μητρική δεν πρέπει να έχει AHCI. *Πιο καλά να πάρεις ένα απλό SSD 240GB για να πάρεις το boost και όταν κάνεις update βάζεις κάτι καλύτερο στο νεο pc, δεν έχει και πολύ νόημα NVME αν δεν μπορείς να του φορέσεις OS και να μην πιάνεις τις ταχύτητες που δίνει. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2019 από 50EuroUser
VassosUser Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 7 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε Να δεις διαφορά σε τι? ταχυτητα υλοποιησης rendering ας πουμε
VassosUser Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 23 ώρες πριν, 50EuroUser είπε 1ον. Η μητρική σου "ΔΕΝ" θα μπουτάρει απο τον NVME "ΑΝ" καταφέρει και τον δει κανονικά το BIOS. Δεν έχει και πολύ νόημα να βάλεις NVME και να μην μπορείς να του βάλεις το OS μέσα. 2ον. H μητρική είναι PCIe version 1.0 δηλαδή 250MB/sec / x1 LANE (NVME Card X4 Lane) άρα και τον Samsung 970 EVO να έβαζες που λέει ο λόγος 800-900 MB/sec θα έβλεπες στην καλύτερη περίπτωση. 3ον. Με ένα απλό SSD θα έχεις ταχύτητες SATA-2 (260~280 MB/sec max) και μάλλον μόνο σε IDE mode, η μητρική δεν πρέπει να έχει AHCI. *Πιο καλά να πάρεις ένα απλό SSD 240GB για να πάρεις το boost και όταν κάνεις update βάζεις κάτι καλύτερο στο νεο pc, δεν έχει και πολύ νόημα NVME αν δεν μπορείς να του φορέσεις OS και να μην πιάνεις τις ταχύτητες που δίνει. ...έχει AHCI.
50EuroUser Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Βγάλε μια φώτο απο Bios με την επιλογή IDE/AHCI γιατί είμαι 99.99% σίγουρος οτι το 6150-NF430 δεν έχει τέτοια επιλογή παρά μόνο IDE / Raid. Παρόλα αυτά αν βάλεις SSD θα δεις χαοτικές διαφορές σε σχέση με ένα HDD ακόμα και σε IDE mode.
VassosUser Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Στις 6/2/2019 στις 9:15 ΜΜ, 50EuroUser είπε Βγάλε μια φώτο απο Bios με την επιλογή IDE/AHCI γιατί είμαι 99.99% σίγουρος οτι το 6150-NF430 δεν έχει τέτοια επιλογή παρά μόνο IDE / Raid. Παρόλα αυτά αν βάλεις SSD θα δεις χαοτικές διαφορές σε σχέση με ένα HDD ακόμα και σε IDE mode. Εχεις δικιο. Εγώ εκανα λάθος..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα