Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχετε μπει ποτέ στην διαδικασία οι καπνιστές να υπολογίσετε το τι χαλάτε σε μηνιαίο,ετήσιο ή και σε πολυετές επίπεδο στην βλαβερή σας συνήθεια?

Αν ναι,κάνετε damage control τύπου "θα τα χάλαγα αλλού ούτως ή άλλως" ή χτυπάτε το κεφάλι σας?Κι εγώ καπνιστής είμαι,υπ΄όψιν και είμαι στη δεύτερη φαση.

Επεξ/σία από Rumpelstiltskin123
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Rumpelstiltskin123 είπε

Έχετε μπει ποτέ στην διαδικασία οι καπνιστές να υπολογίσετε το τι χαλάτε σε μηνιαίο,ετήσιο ή και σε πολυετές επίπεδο στην βλαβερή σας συνήθεια?

Αν ναι,κάνετε damage control τύπου "θα τα χάλαγα αλλού ούτως ή άλλως" ή χτυπάτε το κεφάλι σας?Κι εγώ καπνιστής είμαι,υπ΄όψιν και είμαι στη δεύτερη φαση.

Αν και ειμαι αντι-καπνιστης, είναι ηλιθιο να σκέφτεσαι οτι αν δεν χαλαγες Χ λεφτα σε κατι θα είχες Χ λεφτα παραπανω γιατι αυτα τα Χ λεφτα θα εφευγαν σε κατι αλλο που θα ηταν εξίσου ανουσιο.

Δεν ξερω αν εχεις ακούσει το ανεκδοτο που λεει:

-ΜΚ(μη καπνιστης): Με τοσα λεφτα που εχεις χαλασει σε τσιγαρα αυτα τα 15 χρονια θα μπορουσες να παρεις Ferrari.

-Kαπνιστης: Που εχεις παρκαρισμένη τη Ferrari Σου?

-ΜΚ: ...

• Like 5
Δημοσ.

Δεν μπήκα ποτέ στην διαδικασία να δω τι έχω χαλάσει γενικά.

Είχα μπει στη διαδικασία όμως να υπολογίζω το μηνιαίο κόστος κάποιες φορές .

Κάπνιζα απο τα 15 μέχρι τα 26.

1 με 2 πακέτα την ήμερα με γυμναστική πάντα...  , κάποια περίοδο λόγω πολύωρης εργασίας τα είχα αφήσει όλα για ενα χρόνο (γυμναστική , διατροφή κλπ) είχα πάρει κάνα 7-8 κιλά  το θυμάμαι σαν χθες να πηγαίνω να καπνίσω στο ισόγειο γιατί δεν επέτρεπαν στις εξωτερικές σκάλες μην γίνει ατύχημα και είχα τέτοια κόπωση όταν ανέβαινα με τα σκαλιά μετά  που με έκανε να το σιχαθω το έκοψα μαχαίρι και ξανά έβαλα στο πρόγραμμα μου δραστηριοτητες τώρα το έχω κόψει εδώ και 3 χρόνια δε μετανιώνω στιγμή. Όσες φορές λόγω ποτού η κακιάς συνήθειας(στο μυαλό) πήγα να κάνω μια τζούρα (χωρίς να κατεβάσω τον καπνό) μου έφερνε αηδία και αναγούλα.   

Θέλω να προσθέσω ότι ήμουν φανατικός καπνιστής και νομίζω την μεγαλύτερη βοήθεια εκτός του οτι σιχάθηκα μόνος μου τον ευατο μου  ήταν ενα φόρουμ αθλητικό που είχε βιώματα και καταστάσεις κάποιον που προσπαθούσαν να κόψουν το τσιγάρο τι ακρότητες είχα κάνει για να καπνίσουν και ταυτίστηκα τόσο πολύ ( με την κακή έννοια ) που το κοψα μαχαιρι χωρις να εχω κανει άλλη απόπειρα ούτε που φανταζόμουν να το κόβω.

Όσον αφορά δυστυχώς τα χρήματα είναι ένας τρόπος που κάποιοι βρίσκουν το αρνητικό της υπόθεσης ενώ δε θα έπρεπε να ναι αυτός ο λογος. Τα χρήματα που εξοικονομείς αν δεν καπνίζεις πάνε σε χομπι η ανάγκες που δημιουργουνται η ακόμη και αποταμίευση.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και όμως φίλοι μου.Πέραν της υγείας που είναι το κύριο δεδομένο ενός καπνιστή που κόβει το τσιγάρο μεγάλο είναι και το θέμα οικονομίας.

Σας το λέει ένας καπνιστής για 37 χρόνια.Σε όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν μπήκα στο τρυπάκι να κόψω το τσιγάρο για οικονομικούς λόγους.Λίγο η οικονομική κρίση λίγο το λαχάνιασμα στις σκάλες εδώ και 7+  χρόνια το έκοψα.

Δεν θα μιλήσω από πλευράς υγείας που σίγουρα είναι το μεγάλο όφελος αλλά μιας και το επιβάλει το θέμα για το οικονομικό.Κάπνιζα το λιγότερο 1,5 πακέτο και ήθελα 5 ευρώ την ημέρα άρα 150 ΝΑΙ  150 ευρώ το μήνα.

Στο δια ταύτα.Όχι δεν αποταμίευσα αυτά τα λεφτά γιατί φυσικά δεν έκοψα το τσιγάρο για αυτό το λόγο.Νομίζω όμως πως η εξοικονόμηση ενός τέτοιου ποσού κάθε μήνα δεν είναι λίγο και είναι σαν να έχεις ένα επί πλέον έσοδο το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις δημιουργικά για άλλους λόγους.

Οπότε ΝΑΙ η διακοπή του καπνίσματος είναι ένας πολύ καλός λόγος να κερδίσει κάποιος χρήματα.

Edit.Ειλικρινά δεν είχα κάνει ποτέ υπολογισμούς.Μετά τη δημοσίευση του μηνύματος υπολόγισα ότι τα 7 χρόνια αντιστοιχούν σε 12.600 ευρώ.:o

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 5
Δημοσ.

Το χρησιμοποιούσα σαν επιχείρημα σε φίλους που κάπνιζαν για χρόνια μήπως και πειστούν να το κόψουν. Άδικος κόπος ..

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Spect~ είπε

Αν και ειμαι αντι-καπνιστης, είναι ηλιθιο να σκέφτεσαι οτι αν δεν χαλαγες Χ λεφτα σε κατι θα είχες Χ λεφτα παραπανω γιατι αυτα τα Χ λεφτα θα εφευγαν σε κατι αλλο που θα ηταν εξίσου ανουσιο.

Δεν ξερω αν εχεις ακούσει το ανεκδοτο που λεει:

-ΜΚ(μη καπνιστης): Με τοσα λεφτα που εχεις χαλασει σε τσιγαρα αυτα τα 15 χρονια θα μπορουσες να παρεις Ferrari.

-Kαπνιστης: Που εχεις παρκαρισμένη τη Ferrari Σου?

-ΜΚ: ...

Xαχ ναι το ξέρω,αν και πόσοι αποταμιεύουν πολλά χρόνια λεφτά για να πάρουν πανάκριβο αμάξι?Εννοώ ότι ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα το πάρει όποιος είτε το έχει εύκολο το ποσό λόγω περιβάλλοντος(γόνος),είτε απέκτησε ένα τεράστιο ποσό ξαφνικά(κληρονομιά,λαχείο,λαμογιά κτλ.),είτε κάνει ένα τόσο επικερδές επάγγελμα που μπόρεσε να το μαζέψει εντός λίγων χρόνων,αν και η προτεραιότητα συνήθως είναι η κατοικία.Εκτός αν ξέρεις κάποιον που π.χ. έμενε στο νοίκι,και όταν οι καταθέσεις του έφτασαν τις 50.000 αυτός πήγε και τα έσπρωξε όλα για να πάρει αυτοκίνητο.

Δημοσ.

Πρώην καπνιστής(μανιακός),έχω περάσει από πολλά στάδια.Το χειρότερο ήταν μια εποχή που κάπνιζα 4 marlboro τη μέρα,ήθελα κάνα 500αρι το μηνα..Μετά θυμάμαι με καπνό μου έβγαινε 5 τη μέρα,150 το μήνα.Συνολικα πρέπει να έχω δώσει πάνω από 20000 ευρώ σε τσιγάρα.Τωρα ατμιζω και φτιάχνω υγρά μόνος μου οπότε μου βγαίνουν πολύ φτηνά.Πιστευω πάντως ότι και να μην κάπνιζα ποτέ ούτε θα είχα αυτά τα 20000 ευρώ στην ακρη,ούτε κ θα είχα κάνει κάποια άλλη μεγάλη αγορά με αυτά.Πιθανότερο αυτά τα λεφτά σε βάθος 8ετιας που τα χάλασα θα τα είχα φάει σε διασκεδαση-βολτες.

• Like 1
Δημοσ.

Κάνω ένα τσιγάρο κατά τις 6 το πρωί στη δουλειά με τον καφέ και ένα το βράδυ - όχι πάντα - με το κρασί πριν τον ύπνο.  Σαν τον Frank underwood φάση είμαι :lol:

Θέλω 12,00 € τον μήνα. Εντάξει δεν το λες κ σπατάλη οπότε δεν έχω μπει στο τρυπακι. 

Ανεκδοτακι :

- Πως ξαναρχίζει ο @papoys1 το κάπνισμα; 

- Βγάζουν τα λιντε τσιγάρα. 

• Like 1
Δημοσ.

Εγω παιδια που το εκοψα απο τον Οκτωβριο,μεχρι στιγμης πηρα iphone ενω πριν που καπνιζα μεχρι Cubot ημουν.😂

Περα απο την πλακα εδω και 4 μηνες σχεδον που το εκοψα δεν εχω δει την παραμικρη διαφορα στα οικονομικα,ουτε στην αντοχη ουτε στη γευση ουτε πουθενα.Καπνιζα 20 χρονια σχεδον αλλα ποτε δεν θυμαμαι περιοδο στην ζωη μου που να ξεπερασα το 1 πακετο την ημερα.Απο το 2011 δε που καπνιζα καπνο,ο μικρος μου εβγαζε 2 μερες και τελευταια ο 30αρης 4 μερες ανετα.Παντα δλδ καπνιζα πολυ λιγο.Αμα το σκεφτει καποιος απο οικονομικης πλευρας δεν εχει νοημα.Και εγω αν δεν εδινα κανενα 10χιλιαρο για το αμαξι,αν δεν εδινα κανενα 30αρι για τι σπιτι,κανενα 10αρικο για τις μηχανες και παει λεγοντας,θα εμενα σε κανενα δεντρο και θα ειχα 100 χιλιαρικα στην ακρη.Δεν εχει νοημα,τις "απολαυσεις" δεν τις μετρας χρηματικα.Σιγουρα το τσιγαρο κανει κακο,πολυ κακο αλλα ολοι εχουμε ιστοριες για ανθρωπους που δεν καπνισαν ποτε και προσβληθηκαν απο 5 καρκινους ή απο ανθρωπους που καπνιζουν απο τα 10 και ειναι τωρα 90 και ειναι μια χαρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, andrapos είπε

Πρώην καπνιστής(μανιακός),έχω περάσει από πολλά στάδια.Το χειρότερο ήταν μια εποχή που κάπνιζα 4 marlboro τη μέρα,ήθελα κάνα 500αρι το μηνα..Μετά θυμάμαι με καπνό μου έβγαινε 5 τη μέρα,150 το μήνα.Συνολικα πρέπει να έχω δώσει πάνω από 20000 ευρώ σε τσιγάρα.Τωρα ατμιζω και φτιάχνω υγρά μόνος μου οπότε μου βγαίνουν πολύ φτηνά.Πιστευω πάντως ότι και να μην κάπνιζα ποτέ ούτε θα είχα αυτά τα 20000 ευρώ στην ακρη,ούτε κ θα είχα κάνει κάποια άλλη μεγάλη αγορά με αυτά.Πιθανότερο αυτά τα λεφτά σε βάθος 8ετιας που τα χάλασα θα τα είχα φάει σε διασκεδαση-βολτες.

Χμ,το κάπνισμα όμως είναι κάτι που δεν υποκαθιστά κάτι άλλο,ώστε να πεις ότι αν δεν κάπνιζα/αν δεν κάπνιζα τόσα πολλά/αν έκανα καπνό θα έκανα αυτό στη θέση του οπότε ίσα βάρκα ίσα νερά.Αυτό που λες θα ίσχυε αν στη θέση του καπνίσματος είχαμε ξέρω γω το σινεμά.Εκεί ναι,λες ότι αν δεν τα ξόδευα στο σινεμά,θα τα ξόδευα στην ταβέρνα/στο γήπεδο/στην καφετέρια κτλ.Το κάπνισμα όμως είναι μια συνήθεια που συνδυάζεται με όλες σου σχεδόν τις δραστηριότητες χωρίς να τις υποκαθιστά.Έχεις ακούσει κανέναν να λέει φίλε δεν θα βγω σήμερα θα κάτσω να καπνίσω ένα πακέτο τσιγάρα? 😛 

Και να πω ότι αφορμή για το νήμα στάθηκε περίπτωση γνωστού μου που πιέζεται οικονομικά,με 600 τον μήνα είναι και κάνοντας 1 πακέτο και βάλε την ημέρα,ουσιαστικά δίνει κάτι παραπάνω από το 30% του μισθού του στο κάπνισμα.Εγώ δεν λέω αν δεν κάπνιζε,αλλά έστω να έκανε καπνό ή πουράκια μην πω μάρκα καλάβατε,θα του έμεναν 70-80 ευρώ τον μήνα,τα οποία ναι δεν θα σου αλλάξουν την ζωή,αλλά όταν πιέζεσαι μια χαρά ανάσα είναι.Και σε βάθος χρόνου,είναι διαφορετικό το να λες ξόδεψα το 1/4 της περιουσίας μου στο κάπνισμα από το ξόδεψα το 1/15.Νομίζω το πρώτο τσούζει περισσότερο.

5 λεπτά πριν, LouCi4er είπε

Εγω παιδια που το εκοψα απο τον Οκτωβριο,μεχρι στιγμης πηρα iphone ενω πριν που καπνιζα μεχρι Cubot ημουν.😂

Περα απο την πλακα εδω και 4 μηνες σχεδον που το εκοψα δεν εχω δει την παραμικρη διαφορα στα οικονομικα,ουτε στην αντοχη ουτε στη γευση ουτε πουθενα.Καπνιζα 20 χρονια σχεδον αλλα ποτε δεν θυμαμαι περιοδο στην ζωη μου που να ξεπερασα το 1 πακετο την ημερα.Απο το 2011 δε που καπνιζα καπνο,ο μικρος μου εβγαζε 2 μερες και τελευταια ο 30αρης 4 μερες ανετα.Παντα δλδ καπνιζα πολυ λιγο.Αμα το σκεφτει καποιος απο οικονομικης πλευρας δεν εχει νοημα.Και εγω αν δεν εδινα κανενα 10χιλιαρο για το αμαξι,αν δεν εδινα κανενα 30αρι για τι σπιτι,κανενα 10αρικο για τις μηχανες και παει λεγοντας,θα εμενα σε κανενα δεντρο και θα ειχα 100 χιλιαρικα στην ακρη.Δεν εχει νοημα,τις "απολαυσεις" δεν τις μετρας χρηματικα.Σιγουρα το τσιγαρο κανει κακο,πολυ κακο αλλα ολοι εχουμε ιστοριες για ανθρωπους που δεν καπνισαν ποτε και προσβληθηκαν απο 5 καρκινους ή απο ανθρωπους που καπνιζουν απο τα 10 και ειναι τωρα 90 και ειναι μια χαρα.

Μισό,εγώ δεν λέω ότι αν δεν κάπνιζες σώνει και ντε θα αποταμίευες,αλλά ότι θα είχες γενικά παραπάνω επιλογές.Θες να τα κρατήσεις,θες να τα κάνεις εξτρά βόλτες.ταξίδια,ρούχα δεν έχει σημασία,πάντως θα είχες περισσότερες επιλογές.Διαφορά στα οικονομικά σου δεν γίνεται να μην έχεις,αφού πλέον στον "πίνακα" εσόδων-εξόδων σου κάθε μήνα έχεις ένα +60 πλέον από αυτά που θα έδινες για καπνό.

Επεξ/σία από Rumpelstiltskin123
  • Like 2
Δημοσ.

Εγώ δεν ότι το κάπνισμα υποκαθιστά άλλους τρόπους διασκέδασης.Απλα αν δεν κάπνιζα θα μου περίσσευαν πιο πολλά λεφτά και έτσι θα έβγαινα περισσότερο,θα πήγαινα πιο πολλές διακοπες κλπ.Καλα στη θέση του φίλου σου θα το έκοβαν τελείως.Οταν χαλούσα 500 το μήνα για τσιγάρα είχα εισόδημα 2500+ το μήνα και εμένα στη μάνα μου.Μετα που δούλευα για 1000 το έριξα στον καπνό και όταν παντρεύτηκα και είχα αλλά σοβαρότερα έξοδα το έκοψα.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, andrapos είπε

Μετα που δούλευα για 1000 το έριξα στον καπνό και όταν παντρεύτηκα και είχα αλλά σοβαρότερα έξοδα το έκοψα.

Ορίστε φίλε, είσαι απόδειξη και διαφήμιση οτι ο γάμος κάνει καλό στην υγεία! :P

Δημοσ.

Το κάπνισμα είναι μια εξάρτηση.

Υπάρχουν άτομα που κλαίγονται για τα έξοδα αυτοκινήτου,όπως ΚΤΕΟ, ασφάλεια,αναλώσιμα όπως ελαστικα,αλλά δεν κλαίγονται όταν δίνουν το μήνα, ΚΑΘΕ μήνα τουλάχιστον 100-150 ευρω σε τσιγάρα.Γνωρίζω προσωπικά.

Δείτε το αλλιως,όταν είναι να πάρετε τσιγάρα,βαλτε το ποσο σε ενα κουμπαρα.Το χρονο θα μαζευτεί σίγουρα κάνα 1500αρι.Πάρτε τα και κάντε διακοπές ή ενα ταξιδι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...