LeonV12 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Καλημερα μαγκες μου. Εχω φαει ενα μπερδεμα με τα καλωδια και διαβαζοντας στα ξενα forum πανε σε πολλες αναλυσεις και μπερδευομαι ακομα πιο πολυ.Τελικα αν θελει καποιος να τρεξει μονιτορ με πανω απο 60hz σε τι καλωδιο παει και σε ποια εκδοση του πχ.1.4a κτλ. Και γενικα για τη βελτιστη εικονα ποιο ειναι το καλυτερο.
Pleo Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δεν υπάρχει έκδοση καλωδίου HDMI 1.4a. Ούτε 2.0 ή 1.3 ή 2.1 ή ό,τι τέλος πάντων ισχύει για τις θύρες. Τα καλώδια HDMI έχουν άλλες προδιαγραφές. https://www.hdmi.org/consumer/finding_right_cable.aspx
BlueBlood7 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 13 ώρες πριν, LeonV12 είπε Καλημερα μαγκες μου. Εχω φαει ενα μπερδεμα με τα καλωδια και διαβαζοντας στα ξενα forum πανε σε πολλες αναλυσεις και μπερδευομαι ακομα πιο πολυ.Τελικα αν θελει καποιος να τρεξει μονιτορ με πανω απο 60hz σε τι καλωδιο παει και σε ποια εκδοση του πχ.1.4a κτλ. Και γενικα για τη βελτιστη εικονα ποιο ειναι το καλυτερο. Τα hz έχουν να κάνουν με την οθόνη. Αυτή θα σου δώσει τα παραπάνω hz είτε με 1.4a είτε με 2.0. Το HDMI 2.0 υποστηρίζει για 4k max 60hz. Για 4k και 120hz υποστηρίζει το 2.1. Θεωρητικά πάντα.
LeonV12 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 11 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε Τα hz έχουν να κάνουν με την οθόνη. Αυτή θα σου δώσει τα παραπάνω hz είτε με 1.4a είτε με 2.0. Το HDMI 2.0 υποστηρίζει για 4k max 60hz. Για 4k και 120hz υποστηρίζει το 2.1. Θεωρητικά πάντα. Αρα αμα παρει καποιος μια 4Κ τηλεοραση και τη συνδεσει με 1.4 δε θα του παιζει με 60hz?
Pleo Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, LeonV12 είπε Αρα αμα παρει καποιος μια 4Κ τηλεοραση και τη συνδεσει με 1.4 δε θα του παιζει με 60hz? Τι να συνδέσει με 1.4; Δεν έχεις επιλογή να αλλάξεις τα specs της θύρας. Ό,τι έχει επάνω η TV. Αν έχει θύρα 1.4 παίρνει 4Κ έως 30Hz, εάν έχει 2.0 παίρνει 4Κ έως 60Hz. Τα καλώδια δεν έχουν σχέση.
LeonV12 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Pleo είπε Τι να συνδέσει με 1.4; Δεν έχεις επιλογή να αλλάξεις τα specs της θύρας. Ό,τι έχει επάνω η TV. Αν έχει θύρα 1.4 παίρνει 4Κ έως 30Hz, εάν έχει 2.0 παίρνει 4Κ έως 60Hz. Τα καλώδια δεν έχουν σχέση. Εαν η τηλεοραση παιζει στα 60hz και βαλεις καλωδιο που δεν υποστηριζει αυτη τη συχνοτητα θα παιξει στα 30hz. https://www.gamersnexus.net/guides/2113-hdmi-interface-questions-addressed-1080p-120hz Αν καποιος ειναι καλος στ αγγλικα θα βγαλει ακρη νομιζω. Μαλιστα λεει για μεγαλυτερα refresh rates ειναι καλυτερο το DVI η το display port.Ομως δε ξεκαθαριζει εαν θα εχεις καλυτερη ποιοτητα εικονας η χειροτερη απο το HDMI. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2019 από LeonV12
Pleo Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, LeonV12 είπε Εαν η τηλεοραση παιζει στα 60hz και βαλεις καλωδιο που δεν υποστηριζει αυτη τη συχνοτητα θα παιξει στα 30hz. Να μου πεις ποιος στο έχει πει αυτό να του στείλω συγχαρητήρια για το χιούμορ του. Άλλο πάλι κι αυτό. Τα καλώδια υποστηρίζουν συχνότητες... . Μην το πεις παραέξω. Είναι απίθανο να μην σου κάνει και ένα απλό High Speed καλώδιο. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2019 από Pleo
LeonV12 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, Pleo είπε Να μου πεις ποιος στο έχει πει αυτό να του στείλω συγχαρητήρια για το χιούμορ του. Άλλο πάλι κι αυτό. Τα καλώδια υποστηρίζουν συχνότητες... . Μην το πεις παραέξω. Είναι απίθανο να μην σου κάνει και ένα απλό High Speed καλώδιο. Δες λιγο το link που εβαλα πριν και πες μου.Εκτος και αν καταλαβα τοσο λαθος.
Pleo Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, LeonV12 είπε Δες λιγο το link που εβαλα πριν και πες μου.Εκτος και αν καταλαβα τοσο λαθος. Με δουλεύεις; Ούτε καν διαβάζεις αυτά που ανεβάζεις; One quick note, just to address some other confusion: There's no such thing as “HDMI 2.0 cables.” You can use “old” HDMI cables for HDMI 2.0 devices; just make sure the display device and video card both support the HDMI 2.0 interface. Πάμε άλλη μια για να το καταλάβεις. Εάν κάποιος σου πει για HDMI καλώδιο 1.4, 2.0, 65.93, 48.49994 ή δεν ξερω γω τι αλλη προδιαγραφή θύρας έχει μπερδέψει με τις προδιαγραφές των καλωδίων, κάνεις το εξής: Δένεις ένα καλώδιο HDMI γύρω από το λαιμό του, το σφίγγεις όσο πάει για να δεις αν κλειδώνει και το τραβάς μέχρι όποια συχνότητα μπορείς να φτάσεις. Αν φτάσεις τις 30 φορές το δευτερόλεπτο σημαίνει ότι το καλώδιο πάει μέχρι 30Hz, αν φτάσεις μέχρι τις 60 φορές το δευτερόλεπτο σημαίνει ότι κλειδώνει στα 60Hz κ.ο.κ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΩΔΙΑ HDMI ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2019 από Pleo
LeonV12 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 12 λεπτά πριν, Pleo είπε Με δουλεύεις; Ούτε καν διαβάζεις αυτά που ανεβάζεις; One quick note, just to address some other confusion: There's no such thing as “HDMI 2.0 cables.” You can use “old” HDMI cables for HDMI 2.0 devices; just make sure the display device and video card both support the HDMI 2.0 interface. Τι εξηγει τοτε στο αρθρο αυτος και μπερδευτηκα με τα νουμερα και τις αναλυσεις;Στη τελευταια παραγραφο δεν εδωσα βαση,πιο πολυ στα πανω κολλησα.
Pleo Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, LeonV12 είπε Τι εξηγει τοτε στο αρθρο αυτος και μπερδευτηκα με τα νουμερα και τις αναλυσεις;Στη τελευταια παραγραφο δεν εδωσα βαση,πιο πολυ στα πανω κολλησα. Τις προδιαγραφές των συσκευών με HDMI εξηγεί και όχι των καλωδίων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα