yiankap Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ο αδερφός μου, αγόρασε ένα μεταχειρισμένο laptop Lenovo S500 με i3 επεξεργαστή και 4 GB RAM (δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις - μόνο σερφάρισμα και βίντεο youtube). Ο υπολογιστής διαθέτει 2 κάρτες γραφικών μία GT720 και την on board HD 4000. Η δεύτερη όμως τρώει αρκετή από την μνήμη του laptop, με αποτέλεσμα το laptop να έχει μόνο 2,39 GB ως μνήμη συστήματος αντί των 3.2 που θα έπρεπε (έχει 32bit windows) και να σέρνεται. Ερωτήσεις : 1. Πως μπορώ (γίνεται?) να απενεργοποιήσω την HD4000 και κατά συνέπεια να απελευθερώσω τον χώρο για να φτάσω στο μέγιστο που υποστηρίζουν τα 32 bit windows? (To BIOS δυστυχώς δεν έχει τέτοια επιλογή. Οι επιλογές που έχει είναι ή ο συνδυασμός και των δύο ή μόνο η HD4000). 2. Σκέφτομαι να του κάνω μια ψιλοαναβάθμιση με ένα DIMM 8 GB DDR3L (έλεγξα τα voltage με το CPU-Z), έναν SSD 120 GB (από αυτούς που κυκλοφορούν γύρω στα 20 €) και αλλαγή στα Windows 64bit. Αξίζει? Θα δει σημαντική διαφορά ή να το πουλήσει και να πάρει κάτι σε refurbished? 3. Δεν βρήκα QVL για την μνήμη αλλά υποθέτω ότι οποιαδήποτε μνήμη DDR3L και οποιοσδήποτε δίσκoς θα με καλύπτει και δεν θα έχω προβλήματα συμβατότητας, σωστά? Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2019 από yiankap
Dr.Tesla Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 πήγαινε στο cpuz και ανεβασε εδώ μία φωταγραφία με την καρτελα που λέει spd. δεν αρκει το ρευμα και ο τύπος , πρέπει να ταιριάζουν πολλά χαρακτηριστικά. Με ssd και ram θα πετάει για τέτοιες δουλειές.
BlueBlood7 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Με παραπάνω μνήμη και ssd δεν θα έχει πρόβλημα για την χρήση που θέλει. Τώρα. Αγόρασε ένα μεταχειρισμένο. Να το πουλήσει και να πάρει refurbished είναι εντελώς παράλογο.
nik0laus Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Μια χαρά θα είναι με έναν ssd και διπλάσια μνήμη αρκεί να επιλέξεις τη σωστή όπως ειπώθηκε παραπάνω.
chsam Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Στις 4/2/2019 στις 12:25 ΠΜ, yiankap είπε 1. Πως μπορώ (γίνεται?) να απενεργοποιήσω την HD4000 και κατά συνέπεια να απελευθερώσω τον χώρο για να φτάσω στο μέγιστο που υποστηρίζουν τα 32 bit windows? (To BIOS δυστυχώς δεν έχει τέτοια επιλογή. Οι επιλογές που έχει είναι ή ο συνδυασμός και των δύο ή μόνο η HD4000). Δεν γινεται.Το HD4000 ειναι το ενσωματωμενο τσιπακι γραφικων στον επεξεργαστη.Μονο αν υπαρχει επιλογη μεγεθους μνημης που θα χρησιμοποιει μεσω του bios.Δυσκολο σε λαπτοπ ομως.
meletis_m Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Εάν προχωρήσει στήν αναβάθμιση , να το καθαρίσει και εσωτερικά (αλλαγή πάστας) εφόσον αγοράστηκε μεταχειρισμένο
yiankap Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Συγνώμμη για την καθυστέρηση. Δεν απάντησα τόσο καιρό γιατί περίμενα να μου στείλει ο αδερφός μου και τον φορτιστή (είχε μείνει από μπαταρία το laptop). Οι φωτογραφίες από το cpuz έχουν όπως παρακάτω. Τι πρέπει να προσέξω στην επιλογή της μνήμης ; Παίρνει την παρακάτω : https://www.e-shop.gr/ram-corsair-cmso8gx3m1c1600c11-8gb-so-dimm-ddr3l-1600mhz-pc3-12800-p-PER.549544 Όσο για το καθαρισμό που προανέφερε ο meletis_m ο προηγούμενος χρήστης του τον έδωσε καθαρισμένο. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Στις 4/2/2019 στις 12:25 ΠΜ, yiankap είπε Ο υπολογιστής διαθέτει 2 κάρτες γραφικών μία GT720 και την on board HD 4000. Η δεύτερη όμως τρώει αρκετή από την μνήμη του laptop, με αποτέλεσμα το laptop να έχει μόνο 2,39 GB ως μνήμη συστήματος αντί των 3.2 που θα έπρεπε (έχει 32bit windows) και να σέρνεται. Εισαι σιγουρος οτι πραγματικα σου κλεβει & τοσο πολυ ειδικα η HD4000? 👀 Σε Windows 10 64 bit με 4000 + 2η vga: -> με 8GB = 7.9 διαθεσιμα -> με 16GB = 15.9 " "
yiankap Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 @TheDevilMayCare Τι μπορεί να είναι αυτό που μου τρώει την μνήμη? Σε αναλογία με τις περιπτώσεις που προανέφερες, εγώ στα 4 GB (3,2 με τα 32bit) θα έπρεπε να είχα γύρω στα 3 GB. Να φταίνε τα 32 bit? Θα εγκαταστήσω τα 64 bit απλά περιμένω να τον αγοράσω πρώτα και να τα κάνω μια και καλή.
TheDevilMayCare Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Εφοσον ειναι αποφαση να πας σε 64bit, μονο "ακαδημαικο ενδιαφερον", 😋 θα ειχε να ασχοληθεις, και να την ψαξεις παραπανω τη δουλεια, χαχα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα