teme Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Καλησπερα έχω κάνει αναβαθμίσει από 6600κ σε ι7 8700 Το κουτί μου είναι in win 901 λοιπον εχω Noctua NH-L9i και η θερμοκρασίες σε benchmark είναι 95-99! βασικά σταματάω το benchmark.... Αρχικά έχω να πω το κουτι χωράει μαξ 127μμ ψήκτρα και σκέφτομαι αν αγοράσω Noctua NH-U9S θα με καλύψει η όχι, καμιά λύση ??
BlueBlood7 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Σε μεγάλο βαθμό φταίει το κουτί. Δεν μπορεί να μπει αέρας από πουθενά. Κακό κουτί. Το έχω γράψει 100 φορές να κοιτάζετε την είσοδο-έξοδο αέρα. Προσωπικά θα άλλαζα κουτί με ένα με καλό airflow ώστε να βάλω τουλάχιστον 3.
teme Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, BlueBlood7 είπε Σε μεγάλο βαθμό φταίει το κουτί. Δεν μπορεί να μπει αέρας από πουθενά. Κακό κουτί. Το έχω γράψει 100 φορές να κοιτάζετε την είσοδο-έξοδο αέρα. Προσωπικά θα άλλαζα κουτί με ένα με καλό airflow ώστε να βάλω τουλάχιστον 3. Με τον 6600κ δεν είχα τέτοιο θέμα μαχ 65. Γενικά η 8η γενιά έχει ένα θέμα με θερμοκρασίες ο 8600κ είναι στην ίδια κατηγορία με τους ι7 από θερμοκρασίες ?
BlueBlood7 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δηλ. σε bench πόση ήταν η θερμοκρασία με τον 6600k?
teme Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 70 με 75 αλλά είχα αλλο cooler που δεν το έχω πλέων NH-u9b στο Μαξ η ανεμηστηρες Το Μαξ 65 ήταν με nepton 120 που μου χάλασε 26 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε Δηλ. σε bench πόση ήταν η θερμοκρασία με τον 6600k? Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2019 από teme
Stamer Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Εμένα μου ακούγεται πρόβλημα με την τοποθέτηση της ψύκτρας. Επίσης για δοκίμασε και δες θερμοκρασίες με ανοιχτό κουτί (βάλε και a/c στο χώρο).
diaol Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Θα συμφωνησω με τον Stamer, κατι δεν παει καλα με ψυκτρα - τοποθετηση . Ειναι πολυ περιεργες οι θερμοκρασιες που αναφερεις . 💀 Εχει πατησει σωστα ? η παστα που χρησιμοποιεις ποια ειναι ? και τελος ελεγχεις αυτο που σου ειπε ο BlueBlood7 , ειναι εκισου σημαντικο.
teme Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) όχι ρε παιδιά η εγκατάσταση της NH-L9i είναι πολύ απλή απλως δεν κανει για 8700 σε full load πάστα βάζω artic silver 5 . οταν πηρα το cpu και η ενδείξεις ήταν αυτές το επεστρεψα να τον δουν και η τεχνικη τους αυτη βαλα πανω μια artic silver ψυκτρα και η θερμοκρασιες ηταν 90 με ανοιχτα τα 2 πλαϊνά . Ειπαν οτι δεν φταιει ο 8700 αλλα το κουτι μου που είναι μικρός ο χώρος μέσα και δεν έχει air flow, μου πρότειναν την σειρά master case το θέμα είναι mini itx σε full tower και δευτερον οτι case τους έδειξα όχι μου λεγαν π.χ Phanteks ο λόγος που αγορασα τον 8700 ειναι τα 65W και όχι σε 95 γιατι πίστευα θα είναι πιο δροσερός Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2019 από teme
BlueBlood7 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, teme είπε όχι ρε παιδιά η εγκατάσταση της NH-L9i είναι πολύ απλή απλως δεν κανει για 8700 σε full load πάστα βάζω artic silver 5 . οταν πηρα το cpu και η ενδείξεις ήταν αυτές το επεστρεψα να τον δουν και η τεχνικη τους αυτη βαλα πανω μια artic silver ψυκτρα και η θερμοκρασιες ηταν 90 με ανοιχτα τα 2 πλαϊνά . Ειπαν οτι δεν φταιει ο 8700 αλλα το κουτι μου που είναι μικρός ο χώρος μέσα και δεν έχει air flow, μου πρότειναν την σειρά master case το θέμα είναι mini itx σε full tower και δευτερον οτι case τους έδειξα όχι μου λεγαν π.χ Phanteks ο λόγος που αγορασα τον 8700 ειναι τα 65W και όχι σε 95 γιατι πίστευα θα είναι πιο δροσερός Λογικό είναι με την Nepton να έχεις χαμηλότερη θερμοκρασία. Σε κουτιά με κακό ή μέτριο airflow οι υδροψύξεις είναι πάντα καλύτερες. Όχι το Phanteks. Θα είναι καλύτερο από αυτό που έχεις αλλά όχι κάτι ουσιαστικό. Καλύτερο όλων το NZXT https://www.skroutz.gr/s/14621751/NZXT-H200i.html Παίρνει 5 fans και radiator με 2πλο fan.
teme Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 20 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε Λογικό είναι με την Nepton να έχεις χαμηλότερη θερμοκρασία. Σε κουτιά με κακό ή μέτριο airflow οι υδροψύξεις είναι πάντα καλύτερες. Όχι το Phanteks. Θα είναι καλύτερο από αυτό που έχεις αλλά όχι κάτι ουσιαστικό. Καλύτερο όλων το NZXT https://www.skroutz.gr/s/14621751/NZXT-H200i.html Παίρνει 5 fans και radiator με 2πλο fan. Καμια επιλογη για ψυκτρα στο nzxt για τον 8700 noctua h be-quiet
BlueBlood7 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Αν εν τέλει αλλάξεις κουτί μείνε με αυτή που έχεις και με 3 fans 2 μπροστά, 1 πίσω βλέπεις πως είσαι. Το NZXT παίρνει και κανονικές ψύκτρες. Θα έλεγα για thermalright. https://www.skroutz.gr/s/8024159/Thermalright-HR-02-Macho-Rev-B.html
teme Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε Αν εν τέλει αλλάξεις κουτί μείνε με αυτή που έχεις και με 3 fans 2 μπροστά, 1 πίσω βλέπεις πως είσαι. Το NZXT παίρνει και κανονικές ψύκτρες. Θα έλεγα για thermalright. https://www.skroutz.gr/s/8024159/Thermalright-HR-02-Macho-Rev-B.html Αν τελικά κρατήσω το in win και άπλα πάρω μια υδροψυξη 120 ποια υλοποίηση να κοιτάξω, που θα βγει πιο οικονομικα απο κουτι + ψυκτρα.
BlueBlood7 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μια μονή υδρόψυξη που να αξίζει έχει 100-110 ευρώ. Μια καλή αερόψυξη όπως η παραπάνω έχει τα μισά χρήματα και έχει καλύτερες επιδόσεις. Άρα συνολικά για αερόψυξη+κουτί είναι στα 130 περίπου. 20-30 παραπάνω. Όμως αν πουλήσεις το κουτί σου έστω και ένα 30αρι είσαι στα ίδια. Τώρα τι σου αρέσει περισσότερο υδρόψυξη ή αερόψυξη εσύ το ξέρεις. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2019 από BlueBlood7
teme Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, BlueBlood7 είπε Μια μονή υδρόψυξη που να αξίζει έχει 100-110 ευρώ. Μια καλή αερόψυξη όπως η παραπάνω έχει τα μισά χρήματα και έχει καλύτερες επιδόσεις. Άρα συνολικά για αερόψυξη+κουτί είναι στα 130 περίπου. 20-30 παραπάνω. Όμως αν πουλήσεις το κουτί σου έστω και ένα 30αρι είσαι στα ίδια. Τώρα τι σου αρέσει περισσότερο υδρόψυξη ή αερόψυξη εσύ το ξέρεις. Γενικά δεν είμαι φαν της υδροψυξης με τα χρονιά πέφτουν επίδοση αντιθέτως με της άπλες ψυκτρες μόνο κάνα ανεμιστήρα Μου άρεσε αυτή εδώ thermalright ειναι 180W καμιά σχέση με noctua NH-L9i 95w δεν πιστεύω να είναι στην ίδια κατηγορία θα μπορουσα να την δοκιμασω στο in win τι λες αξίζει? και σαν δευτερη επιλογη αν παω στο nzxt True Spirit 140
BlueBlood7 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Είναι διαφορετικές. Η μία Low profile και η άλλη μια κανονική ψύκτρα. Για την low profile δεν έχω πλήρη άποψη ωστόσο βλέπω ότι έχει 6 heat pipes σε αντίθεση με τα μόλις 2 που έχει η noctua. Σίγουρα οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ καλύτερες από την noctua. Η True Split έχει 5 αλλά είναι μεγαλύτερη ψύκτρα και σαφώς καλύτερη. Είναι καλή ψύκτρα. Η macho που έβαλα πιο πριν είναι καλύτερη από όλες αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει όγκο και ο όγκος σε ένα mini-itx κουτί παίζει ρόλο. Δεν είναι όμως πολύ ογκώδες. Δες την παρακάτω φωτό στο phanteks που σου πρότειναν. https://www.google.com/search?q=macho+rev.b+in+mini+itx+case&tbm=isch&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwj48YONxqXgAhVqh4sKHfiPAPYQsAR6BAgGEAE&biw=1920&bih=1037#imgrc=0SZucuhy0jiEHM:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα