Προς το περιεχόμενο

Bios Uptade

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας, 

(MOBO:Gigabyte Aorus b450 m,CPU : RYZEN 5 2600, RAM: hyperx predator 8gb ddr4 3200mhz)

Χθες παρέλαβα τον καινούργιο μου υπολογιστή(gaming χρήση) και όπως περίμενα οι μνήμες δεν διαβαζόντουσαν στο advertised speed (3200) αλλά στα 2400. Ήξερα ότι υπήρχε πιθανότητα να συμβεί αυτό άλλα πίστευα ότι με ένα απλό xmp profile θα ήταν κομπλέ, όμως δεν ήταν αφού τεσταρα το πρώτο profile έφαγα bluescreen μετά από 20 λεπτά απλής χρήσης.. Για να επιβεβαιώσω ότι ήταν όντως αυτό  κατέβασα το prime95 και μου έβγαλε error 0.5 expected 0.4 κάτι τέτοιο δεν θυμαμε ελπίζω να καταλάβατε αν όχι ξανά κάνω το τεστ γιατί το διεγραψα και σας λέω ακριβός τι έγραφε. Μετά λοιπόν αφοί τρώω blue screen δοκιμάζω xmp profile 2 3000mhz αυτό επίσης με το τεστ έβγαλε το ίδιο error... Μέτα το αφήνω 2400 και δεν έβγαζε κανένα error για 20 λεπτά που το έτρεχα ενώ στα άλλα στα πρώτα 3 λεπτά είχε βγάλει.. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι με ένα bios uptade φτιάχνεται διότι έχω το version F2 ενώ το ακριβώς από πάνω είναι αυτό με το AGESA 1.0.0.6 http://prntscr.com/mfxvue που από ότι διάβασα είναι το uptade που φτιάχνοντε οι συχνότητες των ραμ κτλ.. Πρώτου προχωρήσω στο bios uptade έχετε κάποια συμβουλή να μου δώσετε? γνωρίζω ότι το usb πρέπει να είναι fat32 και να έχει φάει format και να έχει μέσα μόνο το βασικό αρχείο για το bios uptade άπλα φοβάμαι μην πάει κάτι στραβά.. άλλα από  την άλλη έχω ryzen και αν δεν το κάνω με 2400mhz δεν θα έχω το 100% του perfomance του..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Το τελευταιο (F5) θα περάσεις με τη μια, περιέχονται και οι διορθώσεις απο προηγούμενα bios.

Στην κατηγορία manual, έχει οδηγίες για το πως θα αναβαθμίσεις και με τους 2 τρόπους που μπορείς. ( Unique Features Introduction )

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

Το τελευταιο (F5) θα περάσεις με τη μια, περιέχονται και οι διορθώσεις απο προηγούμενα bios.

Στην κατηγορία manual, έχει οδηγίες για το πως θα αναβαθμίσεις και με τους 2 τρόπους που μπορείς. ( Unique Features Introduction )

Α δεν το ηξερα ότι περναει και τα προηγουμενα μαζι.. Απλα τωρα να το κανω ? η αληθεια είναι ότι δεν θα ηταν και ότι καλυτερο να σου χαλασει η mobo στην δευτερη μερα :P

Επίσης θα ήταν καλό να συμβουλευτώ αυτό το βίντεο? έχει και αυτος Aorus και νομίζω είναι ιδια διαδικασια με την δικια μου

σ

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

Στο έγραψα και παραπάνω, έχει αναλυτικές οδηγίες το pdf.

Δημοσ.

Τάσο, στο πρώτο σου ποστ δείχνεις μια εικόνα απο τη σελίδα της μητρικής σου, εκεί που είναι τα downloads, διπλα εχει καρτέλα που λεει Manual.

Κατεβάζεις αυτό που λέει Unique Features Introduction  και στα έχει αναλυτικά με εικόνες.

Δημοσ.

Το βρήκα είναι το ίδιο με αυτό που έστειλα πάνω :P Ευχαριστώ πολύ πάω να το κάνω σε λιγο

30 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

Τάσο, στο πρώτο σου ποστ δείχνεις μια εικόνα απο τη σελίδα της μητρικής σου, εκεί που είναι τα downloads, διπλα εχει καρτέλα που λεει Manual.

Κατεβάζεις αυτό που λέει Unique Features Introduction  και στα έχει αναλυτικά με εικόνες.

Όλα μια χαρά κρύος ιδρώτας βεβαία κατά την διαδικασία άλλα ακολούθησα το pdf και δεν πήγε τίποτα λάθος. Τώρα τεστάρω αν είναι stable με το xmp?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, tasosleagueoflegends είπε

(MOBO:Gigabyte Aorus b450 m,

Όσο τους κάνετε τη χάρη και τις αγοράζεται, τόσο θα παράγουν μέτριες μητρικές.... 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...