Προς το περιεχόμενο

Hdmi to display port/dvi adapter?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο forum,

Μόλις αγόρασα μια οθόνη 

-από τον εξαιρετικό πωλητή/συμφορουμιτη  alexkostas9136-

hp zr30w (2560*1600 με 10bit) το οποίο έχει 2 inputs, ένα dvi dual link και ένα display port.

Θέλω να δώσω εικονα από το laptop μου (εννοείτε σε native ανάλυση) το οποίο έχει εξοδο HDMI.

Αγόρασα στα βιαστικά αυτόν τον adapter από το πλαίσιο αλλά δυστηχως βγάζει μέχρι μονο 1280*800 για κάποιο λόγο.

-Εάν προσπαθήσω να βάλω χειροκίνητα resolution 2560*1600 μου πετάει μνμα "out of range-

Οπότε, μήπως ξέρει  κανείς τι ανταπτορακι πρέπει να πάρω για να γίνει η σωστή σύνδεση?

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Dantε είπε

Με καλωδιο θα κανεις τη δουλεια σου

https://www.skroutz.gr/c/1942/kalodia_DVI.html?from=catspan&keyphrase=hdmi+to+dvi

Το θεμα πιστευω ειναι και η μεγαλυτερης του fhd αναλυσης (2560x1600 10bit), αυτο ας πουμε παρολο που αναφερει αναλυση σιγουρα δεν θα κανει γιατι εχει λιγοτερα pins στο dvi,

αλλα δεν αρκει αυτη η συνθηκη-> ουτε αυτο θα κανει παρολο ομως που ειναι ειναι dual link αλλα αναφερει πως ειναι για max αναλυση 1080p (εμενα ειναι 1600p).

Υ.Γ Οσο το ψαχνω τοσο μου φαινετε οτι μπερδευει..

Ανακαλυψα οτι περα απο ολα τα υπολοιπα υπαρχουν active και μη active ανταπτορες

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ->

Το σημα απο dvi και hdmi ειναι ιδιας φυσης? Θελω να πω οτι υπαρχουν διαφορετικοι ανταπτορες εαν θες ->

a)HDMI->DVI (αυτο ψαχνω)

b)DVI->HDMI

Εγω μεχρι τωρα υπεθετα πως ηταν οπως τις 2 πλευρες του hdmi, οτι δεν ειχε σημασια ποια πλευρα θα κουμπωσεις στην εξοδο και ποια στην εισοδο...???

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.

Την ιδια απορια ειχα και εγω πριν λιγο γιατι κοιταζα για ανταπτορες.

Στο site της cablexpert παντως,σε ενα καλωδιο ελεγε οτι παιζει μονο προς τη μια μερια,ενω σε αλλο δεν ανεφερε κατι,οποτε υποθετω πως εαν δεν αναφερει κατι ,τοτε παιζει και στις 2 μεριες.

Γιατι δε παιρνεις ενα displayport to hdmi?

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Dantε είπε

Την ιδια απορια ειχα και εγω πριν λιγο γιατι κοιταζα για ανταπτορες.

Στο site της cablexpert παντως,σε ενα καλωδιο ελεγε οτι παιζει μονο προς τη μια μερια,ενω σε αλλο δεν ανεφερε κατι,οποτε υποθετω πως εαν δεν αναφερει κατι ,τοτε παιζει και στις 2 μεριες.

Γιατι δε παιρνεις ενα displayport to hdmi?

Θεωρησα πως μετα την αποτυχημενη αποπειρα με το hdmi->dvi οτι οντως θα ηταν πολυ πιο straightforward επιλογη το hdmi->displayport...

Ποσο λαθος ειχα.

Καταπρωτων ολα αναφεροντε ως displayport->hdmi (το αναποδο ψαχνω εγω)

Καταδευτερων, εστω οτι ειναι ιδια (οτι στα καλωδια με το ψηφιακο σημα δεν εχει διαφορα το βυσμα εισοδου/εξοδου) νομιζω πως πρεπει να παρω καποιο displayport version1.2+

ΕΣΤΩ οτι στεκουν τα παραπανω , υπαρχουν παλι 6 κατηγοριες->

α)Αυτα που ειναι σκετο καλωδιο

β)Αυτα που εχουν κατι σαν "κουτακια" στις ακρες

γ)Τα Passive (πιθανων να ειναι τα β αυτα)

δ)Τα Αctive χωρις τροφοδοσια ρευματος (?)

ε)Τα Active με διακριτη τροφοδοσια ρευματος

στ)All in one (που ομως λογικα αυτα πρεπει να ειναι αυστηρα displayport->ολα τα υπολοιπα μονοδρομα ομως)

Το μονο που καταφερα τοση ωρα  -περα απο το να χαωθω- ειναι οτι απεκλεισα να ειναι καποιο διεστραμενο θεμα driver μιας και σε αυτο το screenshot βλεπω οτι αναφερει 2560*1600 στην καρτελα των ενσωματωμενων γραφικων της intel... 

2560.JPG

Δημοσ.

Δοκίμασα και το Cru και έφτιαξα custom αναλύσεις, ναι μεν δεν τα κατάφερα να δουλέψει αλλά στην custom ανάλυση 2560*1600 30hz συμπεριφερόταν διαφορετικα το λαμπάκι που είχε.

Επιπλεων για όσους ψάχνονται, -για αναλύσεις μέχρι 2560*1440- το ανταπτορακι του πλαισίου δουλευει και δουλεύει κ αμφίδρομα.

Από κει και πέρα θα περάσω αύριο από e-shop να δω εάν έχουν τίποτα από HDMI σε display port και βλέπουμε.

Αν και δεν περιμένω και πολλά..

Οπότε μαλλων με βλέπω είτε να την ξαναπουλαω, είτε να στήσω ένα σταθερό μηχάνημα, είτε να πάρω άλλο laptop που να βγάζει display port.

Όλη αυτή η φασαρία για τα 160pixels διαφορά και για το ιδιότροπο monitor που δεν μπορεί να δεχτεί αυτή την ανάλυση η αλλά hz εκτός των 60.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/2/2019 στις 9:45 ΜΜ, @topos είπε

Δοκίμασα και το Cru και έφτιαξα custom αναλύσεις, ναι μεν δεν τα κατάφερα να δουλέψει αλλά στην custom ανάλυση 2560*1600 30hz συμπεριφερόταν διαφορετικα το λαμπάκι που είχε.

Επιπλεων για όσους ψάχνονται, -για αναλύσεις μέχρι 2560*1440- το ανταπτορακι του πλαισίου δουλευει και δουλεύει κ αμφίδρομα.

Από κει και πέρα θα περάσω αύριο από e-shop να δω εάν έχουν τίποτα από HDMI σε display port και βλέπουμε.

Αν και δεν περιμένω και πολλά..

Οπότε μαλλων με βλέπω είτε να την ξαναπουλαω, είτε να στήσω ένα σταθερό μηχάνημα, είτε να πάρω άλλο laptop που να βγάζει display port.

Όλη αυτή η φασαρία για τα 160pixels διαφορά και για το ιδιότροπο monitor που δεν μπορεί να δεχτεί αυτή την ανάλυση η αλλά hz εκτός των 60.

Σημερα παρελαβα αυτον τον ανταπτορα με αυτο το chipακι.

Δυστηχως ουτε αυτο δουλευει παρολο που θα πρεπε μιας και αναφερει οτι βγαζει 4κ 30hz .

Μηπως κανω εγω κατι λαθος...?

Y.Γ Ανεβασα ενα screenshot μηπως βοηθαει καπου->

monitor assist.JPG

Επεξ/σία από @topos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...