axouu Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, το καλοκαίρι αγόρασα από τις αγγελίες του forum μία ελαφρώς μεταχειρισμένη GTX 1070 και μέχρι πριν λίγο καιρό όλα ήταν τέλεια πάνω της μέχρι που κάποια στιγμή παρατήρησα ένα όχι πολύ δυνατό αλλά και πάλι ενοχλητικό coil whine από την GPU όταν παίζω παιχνίδια. Στο site της EVGA αναφέρει σχετικά με το RMA: "The Standard RMA requires that you are the original owner of the product and can provide proof of purchase in the form of an invoice or receipt." Η κάρτα απ'ότι θυμάμαι δεν είχε περαστεί στο σύστημα της EVGA από τον αρχικό αγοραστή και το έκανα εγώ προς το τέλος του καλοκαιριού, είναι κανονικά περασμένη από εμένα στο σύστημα τους και έχει εγγύηση γύρω στα 2.5 χρόνια ακόμα. Δηλαδή εγώ που την πήρα μεταχειρισμένη λίγων ημερών πρέπει να υποστώ το coil whine επειδή η απόδειξη της κάρτας δεν είναι στο όνομα μου; Όποιος ξέρει σχετικά με το θέμα παρακαλώ ας με βοηθήσει σχετικά με αυτό το θέμα, ευχαριστώ. edit: https://forums.evga.com/secondhand-purchasers-warranty-only-vaild-if-you-have-valid-proof-of-purchase-from-resller-m2825672.aspx διάβασα εδώ από έναν moderator: Second hand purchases made on or after 5/25/2018 will need to obtain the original invoice from the original buyer for warranty. Οπότε απλώς θα ζητήσω την απόδειξη από τον αρχικό αγοραστή απ'ότι κατάλαβα και θα μπορώ να την στείλω πίσω για RMA. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2019 από axouu
7nisiotis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Το Coil Whine αν δεν είναι πολύ έντονο δε θεωρείται λόγος αντικατάστασης.
3DJIN Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) rma για coil whine ελεος... μπορει να φταιει και το τροφοδοτικο σου Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2019 από 3DJIN
Pwpwpw Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Οι καρτες ειτε εχουν εντονο coil whine εξαρχης η δεν εχουν, δεν προκυπτει στην πορεια που σημαινει αυτο που ακους το εκανε απ την πρωτη μερα που την πηρες, και για να το παρατηρησες τωρα σημαινει οτι το coil whine ειναι απειροελαχιστα αντιληπτο-φυσιολογικοτατο δηλαδη, αυτες που πανε rma ειναι αυτες που "τσιριζουν" οχι αυτες που πρεπει να κολησεις το αυτι πανω στην καρτα μπας και ακουσεις κατι, αν ηταν ετσι το 90% των καρτων rma θα πηγαιναν. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2019 από Pwpwpw 1
Dantε Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Οπως και να χει,απλα δε λες οτι τη πηρες δευτερο χερι. 1
denis_kos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Έχω κανει RMA τροφοδοτικό με απόδειξη άλλου άλλα το είχα περάσει μόνο εγώ στο σύστημα. Όλα πήγαν μια χαρα.
axouu Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα δοκιμής με άλλο τροφοδοτικό αυτήν την στιγμή, ο ήχος πάντως έρχεται σίγουρα από την κάρτα και όχι από αυτό. Εάν το προκαλεί το τροφοδοτικό δεν μπορώ να το γνωρίζω, το βρίσκω λιγάκι δύσκολο πάντως. Το coil whine εμφανίζεται μόνο όταν παίζω παιχνίδια (οποιοδήποτε παιχνίδι) ή γενικά όταν στρεσάρω την κάρτα και παράγει έναν υψηλής συχνότητας θόρυβο που είναι αντιληπτός από σχετικά μακριά. Τώρα που το ξανά ακούω με απόλυτη ησυχία στο δωμάτιο και ενώ έχω σταματήσει τον CPU fan είμαι σίγουρος πως δεν είναι φυσιολογικό αυτό το πράγμα έτσι όπως κάνει, μου δέχτηκαν και την αίτηση RMA που έκανα (ανέφερα όμως πως την πήρα δεύτερο χέρι σχεδόν καινούργια αλλά δεν μου είπαν κάτι από το σέρβις τους, μου έδωσαν κωδικό RMA κανονικά) οπότε λογικά πάει για αντικατάσταση. Θα ενημερώσω όταν και εάν τελικά πάρω κάρτα αντικατάστασης στα χέρια μου μήπως και βοηθήσω κάποιον που έχει ή θα έχει παρόμοιο πρόβλημα. κάνει παρόμοιο θόρυβο, από ένταση δεν μπορώ να καταλάβω αλλά πάνω κάτω το ίδιο θα είναι, παίζει ρόλο και η ευαισθησία του μικροφώνου της κάμερας κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα