Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, forgotten είπε

Δεν έχω να πω τίποτε άλλο, αν αντιλαμβάνεσαι τι λέει το άρθρο τότε είναι αντιληπτο το τι λέω....

Ναι ναι... είναι απολύτως αντιληπτό :) 

Δημοσ.

Τα laptops κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να διαθέτουν μια μέτρια τίμια ενσωματωμένη κάρτα γραφικών χωρίς ιδιαίτερη κατανάλωση και κατά συνέπεια λιγότερες απαιτήσεις για ψύξη ούτως ώστε να αντέχουν τα κυκλώματα σε βάθος χρόνου και να μην αχρηστεύεται το laptop μετά από λίγα χρόνια.

Και στην περίπτωση που θα ήθελε κάποιος σοβαρό gaming στο laptop του να συνδέει ενα κουτάκι με εξωτερική κάρτα γραφικών η οποία και σωστά θα ψύχεται και θα λαμβάνει ηλεκτρικό ρεύμα απο ξεχωριστό τροφοδοτικό χωρίς να στρεσάρει την υπόλοιπη μητρική.

Έτσι, συνοψίζω, συνδυάζεται η αντοχή στο χρόνο, με την φορητότητα του laptop και την "αρθρωτή" εξωτερική επέκταση με μια σοβαρή κάρτα γραφικών η οποία και θα τροφοδοτείται και θα ψύχεται αξιοπρεπώς.

• Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Ardov είπε

Τα laptops κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να διαθέτουν μια μέτρια τίμια ενσωματωμένη κάρτα γραφικών χωρίς ιδιαίτερη κατανάλωση και κατά συνέπεια λιγότερες απαιτήσεις για ψύξη ούτως ώστε να αντέχουν τα κυκλώματα σε βάθος χρόνου και να μην αχρηστεύεται το laptop μετά από λίγα χρόνια.

Και στην περίπτωση που θα ήθελε κάποιος σοβαρό gaming στο laptop του να συνδέει ενα κουτάκι με εξωτερική κάρτα γραφικών η οποία και σωστά θα ψύχεται και θα λαμβάνει ηλεκτρικό ρεύμα απο ξεχωριστό τροφοδοτικό χωρίς να στρεσάρει την υπόλοιπη μητρική.

Έτσι, συνοψίζω, συνδυάζεται η αντοχή στο χρόνο, με την φορητότητα του laptop και την "αρθρωτή" εξωτερική επέκταση με μια σοβαρή κάρτα γραφικών η οποία και θα τροφοδοτείται και θα ψύχεται αξιοπρεπώς.

Η οποία λύση που προτείνεις υπαρχει. Απλά είναι ακριβή γιατί χρειάζεται thunderbolt επιπλέον τροφοδοτικό κτλ...

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω υπάρχουν κάποια ζητήματα συμβατότητας με παλαιότερες κάρτες γραφικών είτε με Thunderbolt είτε με USB Type-C λύσεις. Αλλά και πάλι τα enclosures αυτά κοστίζουν σχεδόν τα μισά λεφτά του laptop χωρίς να υπολογίσουμε την κάρτα γραφικών που θα μπεί μέσα.

Θέλω να πώ, αν ήταν εφικτό να αγοράσει κανείς ενα enclosure με 200€ και μια GTX1060-1070 να τη βάλει μέσα, θα αποκτούσε ενα εντυπωσιακό gaming laptop χωρίς να ανησυχεί για θερμοκρασίες κλπ, όμως έτσι αυτομάτως παρακάμπτονται πόσα mobile chips της nVidia/AMD πράγμα που δεν θα τους συμφέρει. Ίσως γι'αυτόν τον λόγο είναι τόσο άκριβα τα enclosures. (?)

Δημοσ.

Δεν είμαι ειδικός σε αυτού του είδους φορητά αλλά η ιδέα μου είναι ότι ακόμα και αν έχεις τις επιδόσεις είναι πολύ ακριβά σε σχέση με τα 10χχ φορητά τα οποία είναι πολύ καλά για τα σημερινά παιχνίδια. Πληρώνεις το ελάχιστο +$500 για να έχεις τον ίδιο επεξεργαστή και μία κάρτα γραφικών που δεν θα σε βοηθήσει και πολύ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης όποιος δεν θέλει τα κακά της Max-Q (χαμηλοί χρονισμοί και μειωμένη απόδοση) αγοράζει την έκδοση mobile της 2080 που είναι ενα 10% κάτω σε επιδόσεις από την αντίστοιχη desκtop (ίσως και λίγο λιγότερο). Ο Φίλος που έγραψε το άθρο  έκανε ένα μικρό λάθος. Η κάρτα έχει τρεις εκδόσεις. Την  desctop, την mobile και την Max-Q. Εκτιμώ ότι όπου γράφει laptop θέλει να πει Max-Q μάλλον

Υπάρχουν laptop που έχουν τις mobile εκδόσεις των καρτών (ακόμα και 15άρια με την mobile RTX 2080 (όχι την Max-Q). Κάτι τέτοιο κοιτάω αυτόν τον καιρό...

Δείτε εδώ για του λόγου του αληθές:

Desktop:

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-2080.c3224

Mobile:

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-2080-mobile.c3312

Max-Q:

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-2080-max-q.c3363

Επεξ/σία από Sondo214
προσθήκη πληροφοριών
Δημοσ.

Γιατί έχω αίσθηση οτι πρέπει να ήταν μια κακή χρόνια για την nvidia με τις rtx κάρτες .... πρέπει μα ξυπνήσει η amd οπως ξύπνησε με τους επεξεργαστές , να κανει κατι αντίστοιχο και με τις κάρτες ....

Δημοσ.

Με τόσο χαμηλά ρολόγια, θα πηγαίνουν άραγε καλύτερα από την 10 σειρά. Ρωτάω γιατί έχω ένα λαπτοπακι με 1060 και τρέχει σταθερά στα  1700 με το turbo boost. Με τα 960 MHz της 2060 ποσο πιο δυνατή θα είναι αν και λογικά τα hz αυτά θα είναι χωρίς το turbo boost.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/2/2019 στις 9:25 ΜΜ, afantos είπε

μήπως τελικά μια dedicated mobile λύση να είναι καλύτερη με καλύτερο optimization για mobile και χωρίς τσεκούρι 50% στα ρολόγια (ώστε να κρατάει η μπαταρία τουλάχιστον ένα τέταρτο-με το ζόρι).

Ναι όπως κάνει η alienware με proprietary pcie connector (που είναι φθηνότερο) και όχι thunderbolt που θέλει η intel έναν σκασμό λεφτά για την άδεια και το κύκλωμα. Έτσι μπορείς να έχεις έναν καλό επεξεργαστή στο λαπτοπ σου που θα ψύχεται καλύτερα και πιο εύκολα, με περισσότερη ώρα χρήσης στην ίδια μπαταρία και όταν θες να παίξεις να συνδέεις το egpu που είναι desktop class κάρτα με desktop class τροφοδοτικό και κάνεις την δουλειά σου. Επίσης στα πιο ακριβα egpu boxes θα μπορούσαν να παρέχουν και τροφοδωσία στο λαπτοπ, για να δουλέυεις με 1-2 καλώδια και να μην χρειάζεσαι το τροφοδωτικό.

Εμένα μου κόστισε περίπου 300€ το razer core X που είναι thunderbolt για να μπορώ να έχω μια 1070 σε ένα macbook pro 13 2018 στο bootcamp για forza motorsport/horizon 4. Αν είχα alienware θα είχα κάνει την δουλειά μου με 170€. 

Επεξ/σία από Xzidique

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...