poulinos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 6 minutes ago, phanispal said: Έχω διαβάσει ότι ειδικά τα παπούτσια για τρέξιμο διατηρούν τις ιδιότητες που έχουν για 500-800 χιλιόμετρα. Δηλαδή κάποιος που "γράφει" αρκετά χιλιόμετρα τη μέρα, κάθε 2-3 μήνες πρέπει να τα αλλάζει. Υπαρχει οριο ζωης .τα χιλιομετρα ειναι λιγο σχετικα διοτι εχει να κανει με βαρος αθλητη,που τρεχει αν ειναι τερρεν αν ειναι χωμα αν ειναι ασφαλτος. τι παπουτσι ειναι αν δηλαδη η σολα ειναι σκληρη ή πιο soft κτλ.αλλα ναι σε γενικες γραμμες υπαρχει οριο. 1
Dakonblackblade Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Τα πραγματικά δερμάτινα παπούτσια δεν πετιούνται. Απλά αλλάζεις σόλα. Αλλά όταν το πιάσεις στα χέρια σου και δεις πόσο σκληρό και άκαμπτο είναι στα χέρια σου δε θα το αγοράσεις γιατί δεν είναι ''μαλακό και άνετο''. Όταν πήρα ένα τέτοιο ζευγάρι, το φόραγα στο σπίτι καλοκαιριάτικα με τη βερμούδα και κάλτσα , 1 μήνα, για να μαλακώσει και να γίνει όπως πρέπει στο πόδι μου. Είναι σαν τανκ. Τα παρακάτω τα είδα σε ένα μαγαζί στο χαλάνδρι και εντυπωσιάστηκα από το πόσο χοντρό είναι το δέρμα. Καμία σχέση με τα ''δερμάτινα'' με φόρδρα και γέμιση και μια φλύδα δέρμα. Ε τα παρακάτω, κάνουν 300-350 ευρώ , πέραν της σόλας, το υπόλοιπο για να χαλάσει πρέπει να τα περπατάς στα βουνά καμιά 10ετία. Να αναφέρω και τα New Balance 990v5 Made in Usa. Δεν τα έχω φορέσει. Αν κάποιος θέλει ας διαβάσει για αυτά , είναι ακριβά , ανθεκτικά , άνετα και Made in USA. Το τελευταίο ακόμα μετράει. Για μένα έχει σημασία και το Made in Spain και Made in Italy που έχουν μεγάλη παράδοση στα παπούτσια και ε, λίγο φιλότιμο παραπάνω από το Made in China. Αλλά το πληρώνεις. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από Dakonblackblade
sphinxgr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Εδω κ πολλά χρόνια εχω ως αποκλειστικό μοντέλο αθλητικών παπουτσιών τα Nike Vomero. Έχω παρατηρήσει ξεκάθαρα, ότι στα 500χμ-600χμ περπατήματος, όντως χάνουν τις ιδιότητες τους. Περπατάω κάπου 130χμ το μήνα, οπότε ξέρω ότι κάθε 5 μήνες περίπου θα πρέπει να έχω άλλο ζευγάρι. Πολλές φορές στοκάρω και απο το ίδιο μοντέλο να έχω. Η διαφορά μόλις φοράω για το ίδιο μοντέλο, παπούτσι με 500χμ και με 0χμ, είναι εμφανέστατα τεράστια. Δεν σημαινει οτι το παπούτσι των 500χμ είναι εντελώς για πέταμα, αλλά δεν σημαίνει πως η διαφορά δεν εξακολουθεί να είναι τεράστια. Οπότε ναι, τα αθλητικά έχουν χρόνο ζωής. 2
The_Judas Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, mindreader είπε Συμβαινει αυτο, και το θεωρω πολυ κριμα. Δηλαδη, ενω κατ'ουσια τα παπουτσια ειναι λειτουργικα, και καλα στα ποδια, για το 'εμφανισιακο' κομματι να πρεπει να τα αποσυρουμε. Μιλάω για πολύ παλιά παπούτσια πολλών ετών, στα οποία έχει μικρογραντζουνιές το δέρμα ή το ύφασμα. Οχι παπούτσια που έχουν απλά χάσει το χρώμα τους. Επίσης προφανώς και η σόλα, παρόλο που φαίνεται καλή και δεν έχει σπάσει, πρακτικά έχει λειανθεί αρκετά από κάτω και γλιστράνε και πιο εύκολα ή δεν πιάνουν όπως θα έπρεπε. ΥΓ: Λευκά παπούτσια δεν αγοράζω ποτέ. Με ενοχλεί που μετά από πολύ λίγο καιρό φαίνονται λερωμένα και δεν καθαρίζουν εύκολα Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από The_Judas 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα