Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απ΄ο,τι φαίνεται, για να μην δείχνει ξαφνικα καμια καμερα απο τις 4  και να συμπεριφέρεται ετσι το dvr, λογικά τα έπαιξε αυτο..

Θα ανοιξω νεο θέμα για αγορα νέου dvr, σας ευχαριστω..

Δημοσ.
Στις 8/2/2019 στις 12:17 ΜΜ, ZELOMOTH είπε

Καλημερα και σ ευχαριστω φιλε μου για την απάντηση..

Ειναι μια εγκατάσταση φωτοβολταικών στην ουσιά και απ΄ο,τι μου είπε το παιδί, εδω και αρκετό καιρό δεν λειτουργουσε το σύστημα καμερων γενικά..

Αυτο που λες, βλακεία μου που δεν το σκέφτηκα με τα led.. Αν τους βάλω κάτι ωστε να τα "σκοτεινιάσω", λογικά θα πρέπει να ανάψουν τα led ωστε να δείξει οτι οι κάμερες λειτουργουν σωστα ε? Η΄αν πάω λιγο αργότερα που θα πετυχω νύχτα κτλ...

Εγω να σου πω την αλήθεια είχα στο μυαλό μου, να βρω ενα προχειρο καταγραφικο και να το βάλω επάνω ωστε κατευθειαν να δω αν φταίει αυτό ή  οι κάμερες..

Απλα μου κάνει εντύπωση που μόνο στο πρώτο κανάλι μου βγάζει μαυρη οθόνη με σημα "οχι βίντεο" (όποια κάμερα και να συνδέσω απο τις 4) ενω στα υπόλοιπα εχει μόνιμα λευκή οθονη..

Να πω οτι το καταγραφικο ειναι το ORASiS Η.264 Network  dvr (O-CH4-500G λέει απο κάτω... Δηλαδη orasis με 4 κανάλια και 500ρη δισκο), που οσο κι αν το εψαξα στο ιντερνετ, είναι φανταστικό! Στην κυριολεξία όμως φανταστικό! Δεν υπάρχει πουθενά!🤣

Ετσι μηπως του έκανα κανα firmware update..

καθόλου καλές οι σκέψεις βέβαια που θα βρεις το πρόχειρο dvr  ??? δεν είναι κάτι που έχει ο καθένας πεταμένο σε ένα ντουλάπι :P . Dvr αγνώστου μάρκας αλλά και  κάμερες υπάρχουν παντού. Είναι στην ουσία κινεζιές OEM που κάποιος τους δίνει όνομα. Το πρόβλημα το μεγάλο είναι όταν αλλάζει και το μοντέλο και δεν μπορείς να βρεις ένα αντίστοιχο.
Αν πας για αλλαγή βρες κάποιο που να έχει επίσημο suppοrt από επίσημη εταιρία . Δυστυχώς παίζουν πολλές κινεζιές τόσο σε κάμερες τόσο και σε dvr. Έχω κάνει τα ίδια λάθη για παράδειγμα με κάτι IP  κάμερες ANGA  που έχω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, manolis940 είπε

καθόλου καλές οι σκέψεις βέβαια που θα βρεις το πρόχειρο dvr  ??? δεν είναι κάτι που έχει ο καθένας πεταμένο σε ένα ντουλάπι :P . Dvr αγνώστου μάρκας αλλά και  κάμερες υπάρχουν παντού. Είναι στην ουσία κινεζιές OEM που κάποιος τους δίνει όνομα. Το πρόβλημα το μεγάλο είναι όταν αλλάζει και το μοντέλο και δεν μπορείς να βρεις ένα αντίστοιχο.
Αν πας για αλλαγή βρες κάποιο που να έχει επίσημο suppοrt από επίσημη εταιρία . Δυστυχώς παίζουν πολλές κινεζιές τόσο σε κάμερες τόσο και σε dvr. Έχω κάνει τα ίδια λάθη για παράδειγμα με κάτι IP  κάμερες ANGA  που έχω.

Λογικά θες να πείς "καθόλου κακές σκέψεις" να υποθέσω!🙄🙂

Οπως τα λες ειναι γι΄αυτο τελικά παρήγγειλα ενα της hikvision  που έχει site  με υποστηριξη, με software, με firmware κτλ...👍

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
On 05/02/2019 at 16:04, ZELOMOTH said:

Το έκανα για internet explorer και για mozilla αλλά τίποτα.. Το ίδιο μήνυμα μου βγάζει..

DYNDNS δεν μου ζητάει πουθενά αλλά έτσι κι αλλιώς τοπικά είμαι αυτή την στιγμή και προσπαθώ να συνδεθώ..

Στο κινητό μια χαρά μου βγάζει την οθόνη με τα χιόνια που έβλεπα και στην αρχική του dvr με vga οθονη που το είχα άρα ολα οκ είναι και απλά θα ψάξω στο pc τα υπόλοιπα..

Τεσπα, αυριο  όταν παω στο πάρκο και βάλω και τις κάμερες πάνω θα σιγουρέψω οτι δουλευει στο κινητό και μετά βλέπουμε...   Ισως και να δουλεψει και για το pc μετά αφου θα είναι όλα συνδεμενα και στο ιντερνετ με ddns και θα παίξω απο το σπίτι μετα με browsers κτλ..

Ετσι κι αλλιώς , πλέον δεν νομίζω να  υπάρχει  κάτι που να χρειάζεται αλλαγή στο dvr box άρα θα κάνω την εγκατάσταση και βλέπουμε....

γενικα κοιτα μηπως βρεις application και για το pc διοτι πολλες φορες για νεους browsers δεν παιζουν τα παλια Plugins.εκτος αν περασεις καποια portable πιο παλια εκδοση μηπως παιξουν τα Plugins. Πρωτα σε νοιαζει να τις δεις τοπικα και μετα θα δοκιμασεις με dyndns.

On 07/02/2019 at 20:43, ZELOMOTH said:

Καλησπέρα..

Τελικα πηγα και έκανα την σύνδεση με τις κάμερες αλλά δεν έγινε τίποτα...

Το ένα μόνο κανάλι δείχνει μάυρη οθόνη και γράφει "ΟΧΙ ΒΙΝΤΕΟ"  ενω τα άλλα 3 είναι με ολόλευκη οθόνη...  Οταν βγάζεις τα βύσματα των καμερών, μόνο  αυτο που είναι μαυρο αντιδρά και γίνεται όλο με ασπρόμαυρες γραμμές οριζόντιες ενω μόλις συνδέσεις οποιοδήποτε απο τα 4 βύσματα των καμερών σε αυτό, ξανα βγάζει την μαυρη οθόνη με το μήνυμα..  Εκανα και μια βόλτα στις 4 κάμερες γύρω γύρω και είδα οτι η μια είχε 1 απο τα λεντάκια της αναμμένο κόκκινο ενω οι άλλες 3 δεν ειχαν κανένα....

Αρα, το dvr εχει θέμα ή οι κάμερες?

αρα οπως τα λες ακομα και να βαλεις την θεωρητικα καλη καμερα στις αλλες υποδοχες δεν αλλαζει τιποτα στην οθονη.αν γινεται αυτο ειτε ειναι κλειστες(αν γινεται αυτο) το καταγραφικο εχει θεμα στην 2-3-4. αν ειχαν οι καμερες θεματα θα επρεπε οταν συνδεεις την 1 καμερα στην 2 υποδοχη να σου ψιλο αλλαζει την κατασταση με το μυνημα.

On 08/02/2019 at 12:17, ZELOMOTH said:

Εγω να σου πω την αλήθεια είχα στο μυαλό μου, να βρω ενα προχειρο καταγραφικο και να το βάλω επάνω ωστε κατευθειαν να δω αν φταίει αυτό ή  οι κάμερες..

Απλα μου κάνει εντύπωση που μόνο στο πρώτο κανάλι μου βγάζει μαυρη οθόνη με σημα "οχι βίντεο" (όποια κάμερα και να συνδέσω απο τις 4) ενω στα υπόλοιπα εχει μόνιμα λευκή οθονη..

Να πω οτι το καταγραφικο ειναι το ORASiS Η.264 Network  dvr (O-CH4-500G λέει απο κάτω... Δηλαδη orasis με 4 κανάλια και 500ρη δισκο), που οσο κι αν το εψαξα στο ιντερνετ, είναι φανταστικό! Στην κυριολεξία όμως φανταστικό! Δεν υπάρχει πουθενά!🤣

Ετσι μηπως του έκανα κανα firmware update..

αν μπορεις να βρεις αλλο καταγραφικο ναι θα ειναι μια καλη δοκιμη γιατι με βαση αυτα που λες μαλλον αυτο δεν παιζει.επισης δεν με παραξενευει αυτο που λες οτι δεν βρισκεις τιποτα.απειρα κινεζικα μηχανηματα απο εταιρειες που δεν εχουν καν site.μια που το πηρες και μια που επαιξες λοττο.

On 13/02/2019 at 15:14, manolis940 said:

οπως το ειπες.βλεπεις το ιδιο Hardware απλα αλλαζειτο ονομα.οπως ειχε κανει και το πλαισιο.router turbox και το ιδιο ακριβως σε tenda.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, poulinos είπε

γενικα κοιτα μηπως βρεις application και για το pc διοτι πολλες φορες για νεους browsers δεν παιζουν τα παλια Plugins.εκτος αν περασεις καποια portable πιο παλια εκδοση μηπως παιξουν τα Plugins. Πρωτα σε νοιαζει να τις δεις τοπικα και μετα θα δοκιμασεις με dyndns.

αρα οπως τα λες ακομα και να βαλεις την θεωρητικα καλη καμερα στις αλλες υποδοχες δεν αλλαζει τιποτα στην οθονη.αν γινεται αυτο ειτε ειναι κλειστες(αν γινεται αυτο) το καταγραφικο εχει θεμα στην 2-3-4. αν ειχαν οι καμερες θεματα θα επρεπε οταν συνδεεις την 1 καμερα στην 2 υποδοχη να σου ψιλο αλλαζει την κατασταση με το μυνημα.

αν μπορεις να βρεις αλλο καταγραφικο ναι θα ειναι μια καλη δοκιμη γιατι με βαση αυτα που λες μαλλον αυτο δεν παιζει.επισης δεν με παραξενευει αυτο που λες οτι δεν βρισκεις τιποτα.απειρα κινεζικα μηχανηματα απο εταιρειες που δεν εχουν καν site.μια που το πηρες και μια που επαιξες λοττο.

οπως το ειπες.βλεπεις το ιδιο Hardware απλα αλλαζειτο ονομα.οπως ειχε κανει και το πλαισιο.router turbox και το ιδιο ακριβως σε tenda.

Τελικά φίλε μου είχα δοκιμάσει το dvr και με άλλη κάμερα και ήταν μια απο τα ίδια.. Δηλαδή κάτι κουνιόταν στο πρώτο κανάλι και τα άλλα 3 εντελώς νεκρά..

Και μετά πήρα άλλο νεο dvr και οι κάμερες είναι εντελώς νεκρές αρα 99% θα έφαγε καναν κεραυνο εκει κοντά και τα μάμησε όλα..

Τώρα είναι ολα έτοιμα και το dydns κανονικά με το webbox και με το dvr, συνδέομαι κανονικα απο παντού κτλ  απλά θέλουν κοιταγμα τα ρεύματα των καμερών ή  για καμια ασφάλεια ή για αλλάγή όλες..

Φευγουν όλα στο έδαφος κατευθειαν τα καλώδια κτλ αρα εγω δεν μπορούσα να προχωρήσω παρα πέρα..

Σ ευχαριστώ πάντως και πάλι για όλη την βοήθεια που μου έδωσες!👍🙂

Δημοσ.
46 minutes ago, ZELOMOTH said:

Τελικά φίλε μου είχα δοκιμάσει το dvr και με άλλη κάμερα και ήταν μια απο τα ίδια.. Δηλαδή κάτι κουνιόταν στο πρώτο κανάλι και τα άλλα 3 εντελώς νεκρά..

Και μετά πήρα άλλο νεο dvr και οι κάμερες είναι εντελώς νεκρές αρα 99% θα έφαγε καναν κεραυνο εκει κοντά και τα μάμησε όλα..

Τώρα είναι ολα έτοιμα και το dydns κανονικά με το webbox και με το dvr, συνδέομαι κανονικα απο παντού κτλ  απλά θέλουν κοιταγμα τα ρεύματα των καμερών ή  για καμια ασφάλεια ή για αλλάγή όλες..

Φευγουν όλα στο έδαφος κατευθειαν τα καλώδια κτλ αρα εγω δεν μπορούσα να προχωρήσω παρα πέρα..

Σ ευχαριστώ πάντως και πάλι για όλη την βοήθεια που μου έδωσες!👍🙂

οποτε το dvd σιγουρα Off.Λογικα και οι καμερες θα πρεπει να ειναι off.4 διαφορετικες καμερες με 4 διαφορετικα καλωδια και να φταινε τα καλωδια ειναι δυσκολο εκτος αν τα περασαν ολα απο ενα κοινο σωληνα και είτε καποιος τον χτύπησε ή με κανα κεραυνο ελιωσε κανα καλωδιο πουθενα.η ευκολη λυση να βγαλεις μια καμερα και να την δοκιμασεις με καλωδια και ρευμα κοντα στο καταγραφικο.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, poulinos είπε

οποτε το dvd σιγουρα Off.Λογικα και οι καμερες θα πρεπει να ειναι off.4 διαφορετικες καμερες με 4 διαφορετικα καλωδια και να φταινε τα καλωδια ειναι δυσκολο εκτος αν τα περασαν ολα απο ενα κοινο σωληνα και είτε καποιος τον χτύπησε ή με κανα κεραυνο ελιωσε κανα καλωδιο πουθενα.η ευκολη λυση να βγαλεις μια καμερα και να την δοκιμασεις με καλωδια και ρευμα κοντα στο καταγραφικο.

Το είχα κοιτάξει τότε να σου πω την αλήθεια αλλά ετσι όπως τις είδα τις κάμερες, ξεκίναγε κατευθειαν σίδερο απο πίσω και δεν φαινόταν οτι μπορώ να έχω πρόσβαση για κάτι τέτοιο..

Πιθανό κάτι να μου ξέφυγε αλλά π'αντως 'ετσι το σκέφτηκα κι εγω..  Το να νεκρώσουν ταυτόχρονα όλες μαζί δεν γίνεται.. Μόνο στον πίνακα μήπως πέσανε ασφάλειες-α και δεν ξέρω ποιες-α είναι και δεν θυμόταν ούτε ο ιδιοκτήτης..

Αρα γι αυτό το άφησα ως έχει μεχρι κάποια στιγμή να έρθει απο Αθήνα και να ασχοληθει-ουμε παρέα..(Αυτος έκανε την εγκατασταση στα ηλεκτρολογικα λόγο δουλειάς..)

Δημοσ.
1 hour ago, ZELOMOTH said:

Το είχα κοιτάξει τότε να σου πω την αλήθεια αλλά ετσι όπως τις είδα τις κάμερες, ξεκίναγε κατευθειαν σίδερο απο πίσω και δεν φαινόταν οτι μπορώ να έχω πρόσβαση για κάτι τέτοιο..

Πιθανό κάτι να μου ξέφυγε αλλά π'αντως 'ετσι το σκέφτηκα κι εγω..  Το να νεκρώσουν ταυτόχρονα όλες μαζί δεν γίνεται.. Μόνο στον πίνακα μήπως πέσανε ασφάλειες-α και δεν ξέρω ποιες-α είναι και δεν θυμόταν ούτε ο ιδιοκτήτης..

Αρα γι αυτό το άφησα ως έχει μεχρι κάποια στιγμή να έρθει απο Αθήνα και να ασχοληθει-ουμε παρέα..(Αυτος έκανε την εγκατασταση στα ηλεκτρολογικα λόγο δουλειάς..)

η μια σιγουρα επαιρνε ρευμα για να δουλευει το λαμπακι απλα μπορει να εχει παθει κατι το καλωδιο.ακομα και σιδερο να εχουν μπορει το σιδερο να ειναι απλα το στεγανο κουτι για να μην παρει νερα και να ανοιγει και μεσα να ειναι η καμερα.σιγουρα καπως κουμπωνουν ξεκουμπωνουν τα καλωδια. αλλα καλο ειναι να τα τσεκαρει ο αλλος και να τσεκαρει και τα καλωδια μεχρι το καταγραφικο τι γινεται αν οι καμερες ειναι ενταξει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...