insomiaistas Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχω το μηχάνημα της υπογραφής μου με ένα μόνιτορ 60hz 2ms. χωρίς κανένα overclock και γενικά όλα στοκ ,σε κάθε παιχνίδι που παίζω αν δεν βάλω vsync έχω παράλληλες γραμμές που νομίζω λέγεται testing\stuttering λόγω πολλών φπς (70-100) . Sniper elite 4 ,pubg , battlefield 1 είναι τα παιχνίδια που παίζω. Πώς γίνεται να παίζω σε υψηλά φπς χωρίς vsync και tearing? Επίσης κάτι ακόμα όταν παίζω ένα παιχνίδι και κουνάω την κάμερα αριστερά-δεξιά τότε στα αντικείμενα παρατηρώ μία έντονη σκιά σαν να μένουν αναμμένα τα led στο σσπρο-γκρι για παρά πολύ λίγο σε αυτό τι φταίει; R5 5600 | evga 600w g2+ | asrock pro4 B450m | RX580 8GB nitro+ | 16GB RAM-3000mhz Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2019 από insomiaistas
Xristaras12 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 η λύση για να φύγει το tearing είναι αλλαγή μόνιτορ που να υποστηρίζει G-sync/freesync κλπ (αναλόγως την κάρτα). Εφόσον παίζεις παιχνίδια πρώτου προσώπου όπου χρειάζεσαι υψηλά fps, η αλλαγή οθόνης σε κάποια με μεγαλύτερο χρόνο ανανέωσης (πχ 144ΗΖ) είναι Must για καλύτερη εμπειρία.
insomiaistas Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Έχει νόημα τα 144hz μόνιτορ αφού δεν θα πιάνω 144 αλλά 70-80; 1
NoiSy MaN Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 45 λεπτά πριν, insomiaistas είπε Έχει νόημα τα 144hz μόνιτορ αφού δεν θα πιάνω 144 αλλά 70-80; Εν μέρει, θα μπορείς να αξιοποιήσεις αυτά τα έξτρα 10,20 fps, συν του ότι δε θα έχεις tearing. Ή απλά συμβιβάζεσαι με το vsync.
ilos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, insomiaistas είπε Έχω το μηχάνημα της υπογραφής μου με ένα μόνιτορ 60hz 2ms. χωρίς κανένα overclock και γενικά όλα στοκ ,σε κάθε παιχνίδι που παίζω αν δεν βάλω vsync έχω παράλληλες γραμμές που νομίζω λέγεται testing\stuttering λόγω πολλών φπς (70-100) . Sniper elite 4 ,pubg , battlefield 1 είναι τα παιχνίδια που παίζω. Πώς γίνεται να παίζω σε υψηλά φπς χωρίς vsync και tearing? Επίσης κάτι ακόμα όταν παίζω ένα παιχνίδι και κουνάω την κάμερα αριστερά-δεξιά τότε στα αντικείμενα παρατηρώ μία έντονη σκιά σαν να μένουν αναμμένα τα led στο σσπρο-γκρι για παρά πολύ λίγο σε αυτό τι φταίει; R5 5600 | evga 600w g2+ | asrock pro4 B450m | RX580 8GB nitro+ | 16GB RAM-3000mhz Είναι επειδή ήρθες από το μέλλον με ryzen 5ης γενιάς.😎 Aν ήσουν σαν τους υπόλοιπους plebs εδώ στο insomnia και είχες 1ης/2ης γενιάς θα έτρωγες την μπουκάλα του αιώνα με το θηρίο την 580. Πάντως καλό να ξέρω ότι βγήκαν bios updates για τις b450 μέχρι και για zen 3. 🤩
Ghost007 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) δοκιμασε αν το παιχνιδι εχει επιλογη bordeless π.χ να βαλεις αυτο ... επισης μπορεις να βαλεις καποιο ποσο που θες στα φπς να κραταει σταθερα για να μη σου κανει tearing ... με καποιο προγραμμα π.χ msi afterburner για nvidia τωρα σε ati δε γνωριζω ... Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2019 από Ghost007
insomiaistas Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Το pubg από ότι βλέπω έχει να βάλεις όσα φπς θέλεις εσύ σαν όριο . Το μόνιτορ είναι πολύ πολύ παλιό με dvi-d Samsung syncmaster p2370. Το θέμα με τις σκιές όταν κουνιέται η οθόνη ; 37 λεπτά πριν, ilos είπε Είναι επειδή ήρθες από το μέλλον με ryzen 5ης γενιάς.😎 Aν ήσουν σαν τους υπόλοιπους plebs εδώ στο insomnia και είχες 1ης/2ης γενιάς θα έτρωγες την μπουκάλα του αιώνα με το θηρίο την 580. Πάντως καλό να ξέρω ότι βγήκαν bios updates για τις b450 μέχρι και για zen 3. 🤩 Δεν κατάλαβα το μήνυμα σου
ilos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 10 λεπτά πριν, insomiaistas είπε Το pubg από ότι βλέπω έχει να βάλεις όσα φπς θέλεις εσύ σαν όριο . Το μόνιτορ είναι πολύ πολύ παλιό με dvi-d Samsung syncmaster p2370. Το θέμα με τις σκιές όταν κουνιέται η οθόνη ; Δεν κατάλαβα το μήνυμα σου Τίποτα χαβαλέ έκανα για το typo (το έχεις και στην υπογραφή σου).
insomiaistas Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Έβαλα στο pubg fps Target 60 αλλά και πάλι έχω οριζόντιες γραμμές .
Xristaras12 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 3 ώρες πριν, Ghost007 είπε με καποιο προγραμμα π.χ msi afterburner για nvidia τωρα σε ati δε γνωριζω ... σε ολες τις κάρτες ανεξαρτήτως "χρώματος" δουλεύει το συγκεκριμένο, δεν έχει προτίμηση. 8 λεπτά πριν, insomiaistas είπε Έβαλα στο pubg fps Target 60 αλλά και πάλι έχω οριζόντιες γραμμές . δοκίμασε να βάλεις 59 να δεις. Σε πολλές περιπτώσεις φτιάχνει κατα πολύ. 1
Acmilangr. Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δεν υπάρχει καμία αλλη λύση. Μόνο με V-sync/freesync/gsync
leros2004 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στο pubg χωρίς freesync δεν γλιτώνεις το tearing δυστυχώς. Ότι κόφτη και να βάλεις πάλι κάνει, το διαπίστωσα τη περίοδο που περίμενα τη καινούργια οθόνη και έπαιζα σε μια 20αρα 60hz no freesync... Αντιθέτως στη καινούργια οθόνη (144hz), το έχω απενεργοποιήσει γιατί δεν έχω tearing και ας μην κλειδώνω συνέχεια στα 144fps (100 με 144fps παίζει συνήθως με την vega64). Με την 580 μπορείς εύκολα να πας σε 75αρη freesync monitor, σε pubg τα κρατάει εύκολα με μικρές παραχωρήσεις στη ποιότητα των γραφικών. Όλα τα παραπάνω ισχύουν για το pubg όπου έχω προσωπική πείρα με: r52600, rx580, freesync ultra wide monitor... Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2019 από leros2004
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα