Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, gbras said:

Αυτη η IPS και καλα τηλεοραση ποια ειναι μπορεις να μας πεις? Δεν εχει τετοια εικονα καινουργια τηλεοραση IPS. Αυτη φαινεται σαν να ειναι 10ετιας.

Μέσα από τον φακό μιας φωτογραφικής μηχανής και σε σκοτεινό περιβάλλον έτσι φαίνονται οι περισσότερες IPS. Στο μάτι μας ευτυχώς είναι κάπως καλύτερες... :) 

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 ώρες πριν, panther_512 είπε

Ποιό μοντέλο έχεις? Επειδή και εγώ χρησιμοποιώ στο σπίτι TV ώς PC monitor για περισσότερο από δεκαετία, με ενδιαφέρει πάρα πολύ η εμπειρία που έχεις. Τί χρήση κάνεις καθημερινα? Έχεις στατικές μπάρες/εικονίδια πολλές ώρες την ημέρα? Όταν σερφάρεις πώς είναι η εμπειρία με την αυτόματη αυξομείωση φωτεινότητας?

Έχεις βάλει καρτέλες για να δείς αν υπάρχουν ίχνη από Burn in?

4 ώρες πριν, TzortzisJosh είπε

Πράγματι, κάνε ένα Test για burn in μου φαίνεται περίεργο πως δεν έχεις ίχνος μετά από 2.5 χρόνια χρήσης ως pc monitor, δεδομένου ότι ακούγονται τόσα πολλά. Μήπως σου πούλησαν απλό μόνιτορ για OLED? 😁

Το έχω γράψει και στην 1η σελίδα του topic

Την LG55B6V  έχω και πραγματικά παιδιά ίχνος burn in και έχει φάει άπειρο static image λόγω browsing σε windows 10 περιβάλλον. Τώρα όλα αυτά με το μάτι, κάποιο ειδικό test δεν έκανα αλλά κάθομαι πάρα πολύ κοντά (περίπου 1.5 μέτρο max) θα το παρατηρούσα , θα κάνω και test μέσα στο Σ/Κ και θα επανέλθω.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DeareN είπε

Το έχω γράψει και στην 1η σελίδα του topic

Την LG55B6V  έχω και πραγματικά παιδιά ίχνος burn in και έχει φάει άπειρο static image λόγω browsing σε windows 10 περιβάλλον. Τώρα όλα αυτά με το μάτι, κάποιο ειδικό test δεν έκανα αλλά κάθομαι πάρα πολύ κοντά (περίπου 1.5 μέτρο max) θα το παρατηρούσα , θα κάνω και test μέσα στο Σ/Κ και θα επανέλθω.

Κοίταξε, για έλεγχο για burn in θέλει να τρέξεις καρτέλες fullscreen με εννιαίο χρώμα (blue/green/red/grey/magenta etc). Eκεί θα φανούν τα ίχνη του όποιου burn-in. Αν το έκανες αυτόν τον έλεγχο πρόσφατα και δεν είδες απολύτως τίποτα, τότε μήν αναμένεις να δείς κάτι ουσιαστικό στα επόμενα χρόνια.

Αν δεν έχεις κάνει τον παραπάνω έλεγχο μέχρι τώρα, και είσαι ικανοποιημένος με αυτό που βλέπεις και δεν αντιλαμβάνεσαι burn in, μήν τον κάνεις για εμάς που ρωτάμε. Συνέχισε να απολαμβάνεις την TV σου, και κάνε τον έλεγχο της όταν θα ψάχνεσαι για άλλη TV./monitor.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, gbras είπε

Αυτη η IPS και καλα τηλεοραση ποια ειναι μπορεις να μας πεις? Δεν εχει τετοια εικονα καινουργια τηλεοραση IPS. Αυτη φαινεται σαν να ειναι 10ετιας.

Οι φωτογραφιες μπηκαν ως συνεχεια προηγουμενου μου Post στον tzortzis, μιας και θορυβηθηκε με το banding στα 5 Ire. Εκει του ανεφερα οτι αλλα πραγματα ειναι πιο σημαντικα στην θεαση στα χαμηλα Ire. Oπως το native contrast.

Η συγκεκριμενη ips ( Τoshiba w2433/2434) εχει contrast 700:1, ενω οι καλυτερες ips εχουν φτασει το 1000:1 και με ελαχιστες περιπτωσεις να φτανουν και το 1200:1 native contrast. Oι φωτογραφιες μπηκαν για να καταδειξουν τι συμβαινει και οταν εχουμε χαμηλο native contrast. (εκτος απο banding/ανομοιομορφια)  Απο εκει και περα στις ips και VA δεν εχουμε καποια εξελιξη στο native contrast.  Τα IPS ειναι στασιμα εδω και μια δεκαετια, ενω τα VA εδω και μια επταετια.

Απλως εχει προστεθει το local dynamic dimming, οπου με επεξεργασια εικονας ανεβαζει την αντιθεση παραπανω αλλα ως δυναμικη, με τις ιδιες παρενεργειες που εχουμε π.χ. και σε εναν προβολεα με δυναμικη ιριδα.

Επεξ/σία από warewolf

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...