Pleo Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 10 λεπτά πριν, warewolf είπε Banding εχουν ολες οι Oled απο 1-5% γκρι. Για να το δεις, θα πρεπει να βαλεις μια γκρι καρτελα 5% ή να πεσεις σε καποιο γκρι ενιαιο φοντο σκοτεινης σκηνης ή γκρι backround οπως ανεφερες. Στα αθλητικα δρωμενα banding δεν υπαρχει, ειναι αρκετα φωτεινες οι σκηνες σε αυτα. Οι αχνες γραμμωσεις ειναι ανεκτες εαν ειναι ορατες μεχρι το 5%. Αν εμφανιζονται και σε μεγαλυτερα ire και τις βλεπεις εντονα σε κανονικο υλικο ειναι προβλημα. Οπως και να εχει, ακομα και στις σκηνες που φαινεται, αυτο που θα δεις ειναι μακραν ανωτερο, απο το να εβλεπες την ιδια σκηνη σε μια lcd. Μπορεί να το τσεκάρει με γκρι καρτέλες ή με grey gradient pattern, ή δεν έχει νόημα;
TzortzisJosh Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Παρέθεσα μια εικόνα, επίσης βρήκα ένα βιντεάκι στο YouTube με Vertical banding test και είναι εμφανές εάν εστιάσεις εξαιρετικά, μέχρι το 8% περίπου
warewolf Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μπορει να βαλει καποιος γκρι καρτελες γκρι 5% και 10% και 15% ωστε να τσεκαρει τι παιζει. Φυσικα ετσι για να το κανω και πιο πικαντικο, βαλτε μια καρτελα π.χ. 4% γκρι και υστερα ανεβαστε μια φωτο να τη δουμε. 😄 Εννοω ακομα και οσοι εχετε και LCD ειτε va ειτε ips. Kατεβαστε την καρτελα γκρι 4% απο εδω αν δεν την εχετε. https://mega.nz/#!MclXzKIQ!jSSRZgq7LJpG-N2NfHD5Eze0q_qwzbuEvDTmLFFqgXY Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2019 από warewolf 1
TzortzisJosh Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 17 λεπτά πριν, warewolf είπε Μπορει να βαλει καποιος γκρι καρτελες γκρι 5% και 10% και 15% ωστε να τσεκαρει τι παιζει. Φυσικα ετσι για να το κανω και πιο πικαντικο, βαλτε μια καρτελα π.χ. 4% γκρι και υστερα ανεβαστε μια φωτο να τη δουμε. 😄 Εννοω ακομα και οσοι εχετε και LCD ειτε va ειτε ips. Kατεβαστε το πατερνακι απο εδω αν δεν εχετε. https://mega.nz/#!MclXzKIQ!jSSRZgq7LJpG-N2NfHD5Eze0q_qwzbuEvDTmLFFqgXY Πως σας φαίνεται γιατρέ;
warewolf Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Να σου απαντησω ειλικρινα ή να σου απαντησω ευγενικα. ?
TzortzisJosh Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, warewolf είπε Να σου απαντησω ειλικρινα ή να σου απαντησω ευγενικα. ? Ειλικρινά και ας πονέσει
warewolf Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν σε ενοχλει αυτο που ανεβασες, πρεπει να εισαι ή ψυχανωμαλος ή θυμα των τρολ του ιντερνετ. 😛 Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2019 από warewolf
TzortzisJosh Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, warewolf είπε Αν σε ενοχλει αυτο που ανεβασες, πρεπει να εισαι ή ψυχανωμαλος ή θυμα των τρολ του ιντερνετ. 😛 Χαχαχα, δεν με ενοχλεί να πω την αλήθεια, εφόσον και εσείς λέτε πως βρίσκεται στα πλαίσια του φυσιολογικού είμαι ήρεμος. Ευχαριστώ ιατρέ 🤣
warewolf Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Στη μια εικονα μια LCD με VA πανελ με την ιδια καρτελα 4%. Στην αλλη εικονα μια LCD με IPS πανελ. Σε αυτη δεν θα δειτε banding. Η ομιχλη ειναι πολυ πυκνη για να δεις οτιδηποτε. 😂😂 Η σκηνη ειναι απο το χαρυ ποτερ, γνωστη για διαφορα τεστ αφου εχει φωτεινοτητα περιπου 3 ire. Πισω απο την ips διακρινεται μια plasma οπου αναπαραγει την ιδια σκηνη.
DeareN Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Να πω και κάτι αρνητικό μετά απο 2.5 χρόνια χρήσης oled. Περίμενα ότι αυτή η τεχνολογία θα γίνει αρκετά πιο προσιτή οικονομικά όμως με λύπη διαπιστώνω ότι όλες οι εταιρίες γουστάρουν να πουλάνε lcd για το εύκολο κέρδος. Παλεύουν οι gamers με τα Hertzs, τα fps και τις αναλύσεις και ακόμα τους πουλάνε TN panel και στην καλύτερη IPS ή VA. Την TV ξεκίνησα να την έχω σαν μόνιτορ υπολογιστή με σκοπό κάποια στιγμή να αγοράσω ένα Oled monitor σε normal τιμή αλλά αυτό που διαπιστώνω μετά από 2.5 χρόνια είναι ότι ήταν όνειρο απατηλό αυτή η σκέψη. Και να βγει ένα Oled monitor έτσι όπως το θέλω για χρήση σταθερού υπολογιστή δε θα είμαι σε θέση να διαθέσω τα χρήματα που απαιτεί. Τόσο static image που έχει φάει η Oled μου τα τελευταία 2.5 χρόνια να δούμε πόσο θα αντέξει, είναι ένα πείραμα εξ αρχής αλλά τη συγκεκριμένη εικόνα δε την αλλάζω με τπτ...
panther_512 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ποιό μοντέλο έχεις? Επειδή και εγώ χρησιμοποιώ στο σπίτι TV ώς PC monitor για περισσότερο από δεκαετία, με ενδιαφέρει πάρα πολύ η εμπειρία που έχεις. Τί χρήση κάνεις καθημερινα? Έχεις στατικές μπάρες/εικονίδια πολλές ώρες την ημέρα? Όταν σερφάρεις πώς είναι η εμπειρία με την αυτόματη αυξομείωση φωτεινότητας? Έχεις βάλει καρτέλες για να δείς αν υπάρχουν ίχνη από Burn in? Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2019 από panther_512
TzortzisJosh Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 19 ώρες πριν, DeareN είπε Να πω και κάτι αρνητικό μετά απο 2.5 χρόνια χρήσης oled. Περίμενα ότι αυτή η τεχνολογία θα γίνει αρκετά πιο προσιτή οικονομικά όμως με λύπη διαπιστώνω ότι όλες οι εταιρίες γουστάρουν να πουλάνε lcd για το εύκολο κέρδος. Παλεύουν οι gamers με τα Hertzs, τα fps και τις αναλύσεις και ακόμα τους πουλάνε TN panel και στην καλύτερη IPS ή VA. Την TV ξεκίνησα να την έχω σαν μόνιτορ υπολογιστή με σκοπό κάποια στιγμή να αγοράσω ένα Oled monitor σε normal τιμή αλλά αυτό που διαπιστώνω μετά από 2.5 χρόνια είναι ότι ήταν όνειρο απατηλό αυτή η σκέψη. Και να βγει ένα Oled monitor έτσι όπως το θέλω για χρήση σταθερού υπολογιστή δε θα είμαι σε θέση να διαθέσω τα χρήματα που απαιτεί. Τόσο static image που έχει φάει η Oled μου τα τελευταία 2.5 χρόνια να δούμε πόσο θα αντέξει, είναι ένα πείραμα εξ αρχής αλλά τη συγκεκριμένη εικόνα δε την αλλάζω με τπτ... Πράγματι, κάνε ένα Test για burn in μου φαίνεται περίεργο πως δεν έχεις ίχνος μετά από 2.5 χρόνια χρήσης ως pc monitor, δεδομένου ότι ακούγονται τόσα πολλά. Μήπως σου πούλησαν απλό μόνιτορ για OLED? 😁
gbras Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Στις 10/2/2019 στις 10:35 ΜΜ, warewolf είπε Στη μια εικονα μια LCD με VA πανελ με την ιδια καρτελα 4%. Στην αλλη εικονα μια LCD με IPS πανελ. Σε αυτη δεν θα δειτε banding. Η ομιχλη ειναι πολυ πυκνη για να δεις οτιδηποτε. 😂😂 Η σκηνη ειναι απο το χαρυ ποτερ, γνωστη για διαφορα τεστ αφου εχει φωτεινοτητα περιπου 3 ire. Πισω απο την ips διακρινεται μια plasma οπου αναπαραγει την ιδια σκηνη. Αυτη η IPS και καλα τηλεοραση ποια ειναι μπορεις να μας πεις? Δεν εχει τετοια εικονα καινουργια τηλεοραση IPS. Αυτη φαινεται σαν να ειναι 10ετιας.
Pleo Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, gbras είπε Αυτη η IPS και καλα τηλεοραση ποια ειναι μπορεις να μας πεις? Δεν εχει τετοια εικονα καινουργια τηλεοραση IPS. Αυτη φαινεται σαν να ειναι 10ετιας. Σε αυτή τη σκηνή ακόμα και η καλύτερες LCD έτσι παίζουν πάνω κάτω. Που να τις βρουν τις διαβαθμίσεις στο μαύρο, το απόλυτο σκοτάδι, πίσσα κατράμι λέμε; Για πορτατίφ καλές είναι, ειδικά σε τέτοιες σκηνές δύσκολες... . Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2019 από Pleo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα