Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα με μπέρδεψε πάντως το άρθρο του rtings. Οι μπακιγχαμιώτες όταν λένε ˈstʌtə(r) και ˈdʒʌdə(r) εννοούν διαφορετικά πράγματα. Κάτι που δεν δείχνει να είναι ξεκάθαρο στην απόδοση των δύο όρων στο άρθρο. 

Θα έλεγα επίσης ότι αποτυγχάνει πανηγυρικά να δώσει οπτικά το παράδειγμα με τα δύο GIFάκια και όλο αυτό να το γίνει κατανοητό με τους χρόνους απόκρισης εναλλαγής καρέ στον πίνακα, ενώ είναι γνωστό πως η θολούρα των LCD ευθύνεται πολλές φορές για το πως αντιλαμβανόμαστε την κίνηση και ενδέχεται να λειτουργεί υπέρ της υπό προϋποθέσεις.

Γενικά πολύ θολούρα και το άρθρο.

Επεξ/σία από Pleo
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι η τέλεια απόκριση σε μία τηλεόραση (στην παρούσα φάση OLED) λειτουργεί αρνητικά στην ομαλότητα της κίνησης σε υλικό χαμηλού framerate, ειδικά σε panning shots, κάτι απόλυτα λογικό. Χρειάζεται επεξεργασία κίνησης εικόνας (motion interpolation) για να διασφαλισθεί η ομαλότητα της κίνησης.

Επειδή οι LCD έχουν φυσική θολούρα, λόγω της εκ φύσεως χαμηλής απόκρισής τους, προσφέρουν ομαλότερη κίνηση πρίν ακόμα μεσολαβήσει κάποια επεξεργασία εικόνας. Αλλά εκεί όσο πιό αργή η απόκριση, τόσο περισσότερο βλέπεις ουρές σε γρήγορα κινούμενα αντικείμενα.

Γι'αυτό και βλέπουμε για παράδειγμα εισαγωγή τεχνητού motion blur στα video games, το οποίο αντισταθμίζει το κάτω των 60fps framerate.

Στο link του rtings που παρέθεσε ο werewolf, για την ομαλότητα κίνησης σε υλικό 24p, είναι αφού έχουν ενεργοποιηθεί οι ανάλογες επιλογές επεξεργασίας εικόνας που διαθέτει η εκάστοτε τηλεόραση, και τις οποίες προτείνουν παρακάτω. Εκεί χρησιμοποιούν τον όρο judder, όπως έλεγε ο werewolf. Στα τέστ για stuttering του link που παρέθεσα εγώ, δεν ενεργοποιούν τις επεξεργασίες κίνησης.

Συμφωνώ ότι βλέποντας τα δύο άρθρα τους για stutter και judder, μπερδεύεσαι. Ενώ το κάθε ένα τους είναι ξεκάθαρο μόνο του, αν τα πάρεις μαζί, διαφαίνεται κάποιο μπέρδεμα στις ορολογίες. Oι αρθρογράφοι είναι διαφορετικοί.

Η προσωπική μου άποψη για όλα αυτά είναι ότι αφενός δεν υπάρχει η τέλεια τηλεόραση ακόμα, και ότι μιά SONY OLED ίσως να είναι η καλύτερη επιλογή σήμερα για αυτόν που θέλει OLED τηλεόραση.

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ.

Διακρινω ενα μπερδεμα και μια προσπαθεια να ανακαλυφθουν προτερηματα ή ελλατωματα εκει που δεν υπαρχουν.  Η ουσια ειναι οτι το κινηματογραφικο judder ειναι αυτο που ειναι. Οι τεχνολογιες προβολης που χρησιμοποιουνται σημερα στις αιθουσες, εχουν response time αντιστοιχο των τηλεορασεων που ειναι στον πατο της λιστας.

Την πιστή λοιπον αναπαρασταση της κινησης, οπως στην κινηματογραφικη αιθουσα, παμε να την ονομασουμε μειονεκτημα. Ετσι ειναι αν ετσι πιστευετε.

Η τηλεοραση περα απο τα διαφορα βελτιωτικα ή ενισχυτικα, πρεπει να μπορει να αποδιδει πρωτιστως πιστά. Αν θελω πιο ομαλη κινηση, θα παρω μια τηλεοραση με F.I. και θα το ενεργοποιησω. Να ψαχνω ομως να βρω ποια τηλεοραση εχει τη μεγαλυτερη θολουρα για να πω οτι θα εχω πιο "ομαλη" κινηση, ειναι λογικη παραλογου. 

Και με μια Tv που εισαγει "φυσικη θολουρα" (νεος ορος ) σε ολα τα frames λογω κακου response time, θα παρω τα @ρχ@ μου οταν θα θελω να δω ποδοσφαιρο ή να παιξω Games στα 60 fps.

Η εν λογω λιστα ειναι απλα αστεια και δεν καταλαβαινω τι αναγκη εχει ενα υποτιθεται ανεξαρτητο site να χρυσωσει το χαπι στους τελευταιους.

Υ.Γ.

Πανθηρα βλεπω πως και η δικη σου tv στον πατο της λιστας βρισκεται. Πως την παλευεις με τοσο "stutter". ? 🙂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, warewolf είπε

Πανθηρα βλεπω πως και η δικη σου tv στον πατο της λιστας βρισκεται. Πως την παλευεις με τοσο "stutter". ? 🙂

Όταν βλέπω ταινίες, έχω πάντα ενεργοποιημένη την επεξεργασία εικόνας. Σε ταινίες έχω ενεργοποιημένο το TrueCinema και σε σειρές το έχω Custom με Smoothness στο 2 και Clearness στο 1, όπου έχουμε BFI. Τα αποτελέσματα στις πλείστες των περιπτώσεων είναι άριστα, με κάποια περιστασιακά hiccups, όπως φαίνεται από ότι καταλαβαίνω και στη λίστα του λίνκ που είχες βάλει.

Έχω πετύχει όμως μία δύο περιπτώσεις στο Netflix, με πιό πρόσφατη στο Black Mirror, episode MetalHead, όπου στα τελευταία λεπτά έχει πολλά panning shots, οριζόντια και κάθετα.  Δεν έχω ξαναδεί τέτοια απίστευτα σπασίματα σε εικόνα, no matter τα settings motion interpolation που επιλέγω. Τα σπασίματα μειώνονται σε αποδεκτό βαθμό μόνο με πλήρη απενεργοποίηση της επεξεργασίας εικόνας, όπου εκεί όμως χάνεις απίστευτα στην ευκρίνεια της εικόνας λόγω του motion blur.

Γενικά όμως είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος, ειδικά για PC monitor, PC/PS4 gaming, που ήταν ο κυριότερος λόγος αγοράς LCD τεχνολογίας . Έχω ακριβώς δίπλα της μιά Samsung LE40R86BD για την γυναίκα μου και καθημερινά εντυπωσιάζομαι από την εξέλιξη όλων αυτών των ετών στη συγκεκριμένη τεχνολογία. 

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ετσι για το εγκυκλοπαιδικο του θεματος για οποιον ενδιαφερεται.

Σε διαφορες συζητησεις περι frame interpolation υπαρχει κι αλλη μια παρανοηση απο αρκετους.  Eπειδη εισαγει κι αλλα καρε και μειωνεται το judder ( η τρεμουλιαστη κινηση) ο κοσμος νομιζει οτι μειωσε το Motion blur του πρωτογενους υλικου, και αρα αυξησε την ευκρινεια του, πραγμα που ειναι λαθος.

To frame interpolation εισαγει (σχεδιαζει) νεα frames αντιγραφοντας την εικονα των υπαρχοντων. Απλα υπολογιζει την οποια θεση του αντικειμενου μεταξυ της θεσης Α του πρωτου καρε και τη θεση Β του δευτερου καρε.  Ομως το πρωτο καρε και το δευτερο ΗΔΗ ειναι θολα λογω της κινησης που ειχαν ως αντικειμενα ή την κινηση της καμερας. Οποτε το νεο καρε που θα εισαχθει θα ειναι και αυτο θολο.

Το motion blur του αρχικου 24p υλικου δεν δυναται να διορθωθει. Αυτο που διορθωνεται με F.I. ειναι οτι στην αρχη ειχες θολες εικονες σπαστης κινησης και υστερα εχεις θολες εικονες smooth κινησης.

Για αυτο και οι αλγοριθμοι F.I. παντα θα ειναι κατωτεροι απο ενα πρωτογενες υλικο 60p οσον αφορα το motion blur. (και λογω τεχνουργηματων βεβαια που εισαγουν)

Σε αυτο το Motion blur πηγαινει και προστιθεται αλλο ενα blur λογω της αργης αποκρισης του πανελ.

Και εχουμε δυο στρατοπεδα. Αυτους που παιζουν ταινιες με f.i. γιατι τους ενοχλει ιδιαιτερα το μετεικασμα του ματιου απο το judder και αυτους που θελουν να βλεπουν τα 24p ετσι οπως εμαθαν μια ολοκληρη ζωη ως "κινηματογραφικη αισθηση".

Το να διαλεξεις για αγορα ενα αργο panel επειδη προσθετει "φυσικη θολουρα" που βοηθαει στο judder (ουτε στο stutter, ουτε στο Blur) ειναι εντελως ατοπο. Μιας και το αργο response time θα προκαλεσει εξτρα  motion blur ΚΑΙ σε υλικο με frame interpolation ή σε παιχνιδια στα 60 fps.

Μπορεις να μειωσεις φωτεινοτητα/contrast και να δεις σε πιο χαμηλες (και σωστες) τιμες ωστε το judder να ειναι πιο υποφερτο, oπως κανουμε ολοι απο παντα, ή να ενεργοποιησεις το frame interpolation σε μια low κλιμακα, ωστε να δημιουργηθουν 30 καρε αντι για 60 και ετσι να μην εχεις εντονο φαινομενο βιντειλας.

Σε καθε περιπτωση αγορα τηλεορασης με αργη αποκριση πανελ για να βλεπεις πιο "ωραια " το 24p αν μη τι αλλο ακουγεται αστειο για τους γνωστες της εικονας.

Η ζωη κυλαει και οι συσκευες εξελισσονται οπως προ ειπωθηκε. Πλεον οι τηλεορασεις ως συσκευες εκτος απο αμιγως συσκευες θεασης ταινιων,  ειναι και συσκευες θεασης αλλου υλικου που θελουμε 60 καρε ειτε πρωτογενες, ειτε με f.i.. Και εκει που εχουμε πολλα καρε, εξτρα blur απο το ιδιο το πανελ ειναι αρνητικο, οχι θετικο.

Θα πεταχτει και κανενας Pleo σε λιγο απο καμια γωνια και θα αρχισει τα : 😄

images.jpeg

Επεξ/σία από warewolf
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, panther_512 είπε

Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι η τέλεια απόκριση σε μία τηλεόραση (στην παρούσα φάση OLED) λειτουργεί αρνητικά στην ομαλότητα της κίνησης σε υλικό χαμηλού framerate, ειδικά σε panning shots, κάτι απόλυτα λογικό. Χρειάζεται επεξεργασία κίνησης εικόνας (motion interpolation) για να διασφαλισθεί η ομαλότητα της κίνησης.

Επειδή οι LCD έχουν φυσική θολούρα, λόγω της εκ φύσεως χαμηλής απόκρισής τους, προσφέρουν ομαλότερη κίνηση πρίν ακόμα μεσολαβήσει κάποια επεξεργασία εικόνας. Αλλά εκεί όσο πιό αργή η απόκριση, τόσο περισσότερο βλέπεις ουρές σε γρήγορα κινούμενα αντικείμενα.

Γι'αυτό και βλέπουμε για παράδειγμα εισαγωγή τεχνητού motion blur στα video games, το οποίο αντισταθμίζει το κάτω των 60fps framerate.

Στο link του rtings που παρέθεσε ο werewolf, για την ομαλότητα κίνησης σε υλικό 24p, είναι αφού έχουν ενεργοποιηθεί οι ανάλογες επιλογές επεξεργασίας εικόνας που διαθέτει η εκάστοτε τηλεόραση, και τις οποίες προτείνουν παρακάτω. Εκεί χρησιμοποιούν τον όρο judder, όπως έλεγε ο werewolf. Στα τέστ για stuttering του link που παρέθεσα εγώ, δεν ενεργοποιούν τις επεξεργασίες κίνησης.

Συμφωνώ ότι βλέποντας τα δύο άρθρα τους για stutter και judder, μπερδεύεσαι. Ενώ το κάθε ένα τους είναι ξεκάθαρο μόνο του, αν τα πάρεις μαζί, διαφαίνεται κάποιο μπέρδεμα στις ορολογίες. Oι αρθρογράφοι είναι διαφορετικοί.

Η προσωπική μου άποψη για όλα αυτά είναι ότι αφενός δεν υπάρχει η τέλεια τηλεόραση ακόμα, και ότι μιά SONY OLED ίσως να είναι η καλύτερη επιλογή σήμερα για αυτόν που θέλει OLED τηλεόραση.

Δεν κατάλαβες. Εγώ αναφερόμουν στη θολούρα του ενός άρθρου χωρίς απαραίτητα να λάβεις υπ' όψη και το δεύτερο, εκείνου που λέει μόνο για το ˈstʌtə(r) και έχει ένα πίνακα πιο μπερδεμένο κι από τις πληροφορίες επιβίβασης σε αεροδρόμιο.

Εάν διαβάσεις όλο το άρθρο μέχρι τέλους, ο πίνακας δεν βγάζει κανένα νόημα ειδικά με αυτά που γράφουν και τα δυο GIFάκια που χρησιμοποιούν στο τέλος του άρθρου. Άλλα λέει το άρθρο άλλα ο πίνακας, ο οποίος τελικά δεν ξεκαθαρίζεται πως προκύπτει και άλλα το παράδειγμα με τα GIFάκια.

Κοινώς...

1 ώρα πριν, warewolf είπε

Και εχουμε δυο στρατοπεδα. Αυτους που παιζουν ταινιες με f.i. γιατι τους ενοχλει ιδιαιτερα το μετεικασμα του ματιου απο το judder και αυτους που θελουν να βλεπουν τα 24p ετσι οπως εμαθαν μια ολοκληρη ζωη ως "κινηματογραφικη αισθηση".

Guilty as charged μια και το ανέφερες. Γιατί δεν έχω δει αλγόριθμο F.I. όσο εξελιγμένος και να είναι να μην καταστρέφει το εφέ της απότομης κίνησης της κάμερας που χρησιμοποιεί η σκηνοθέτης προκειμένου να δραματοποιήσει περισσότερο μια σκηνή.
Τι λέω; Ούτε καν υπάρχει σκηνή σε εσωτερικό αυτοκινήτου σε σκηνή καταδίωξης που να μην τα κάνει μπάχαλο το F.I.

Ένα τελευταίο παράδειγμα πολύ χαρακτηριστικό είναι οι σκηνές εκτόξευσης στο First Man με τους αστροναύτες στην κάψουλα καβάλα στον τρομακτικό Saturn. Εκεί ο σκηνοθέτης έχει χρησιμοποιήσει το τράνταγμα της κάμερας προκειμένου να "βγάλει" αυτή την αίσθηση. Άντε να το δεις τώρα αυτό με το F.I. ενεργοποιημένο. Αντί για εκτόξευση θα έβλεπες κρουαζιέρα... .

Επεξ/σία από Pleo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ δεν υποστήριξα σε καμία περίπτωση ότι η χαμηλή απόκριση των Lcd αποτελεί λόγω αγοράς. Μου χρεώνεις λόγια και συμπεράσματα που δεν έχω εκφράσει. Το έχεις ξανακάνει και σε παλαιότερα ποστ σου werewolf, οπότε σε ενημερώνω ότι αυτό με ενοχλεί, και θα σε παρακαλέσω να είσαι πιο προσεκτικός σε αυτά που μου αποδίδεις. 

Και ούτε αγόρασα Lcd για τη φυσική θολουρα, ούτε λειτουργώ οπαδικα υπέρ κάποιας τεχνολογίας, ούτε με ενδιαφέρουν οι προσωπικές αντιπαραθεσεις. Κατεύθυνες τη συζήτηση σε προσωπικό επίπεδο και το σταματώ εδώ. 

Οι λόγοι που κατέληξα με LCD TV είναι πολύ συγκεκριμενοι, η αγορά έγινε εις γνώση ότι οι OLED έχουν καλύτερη εικόνα, και σε κάθε ενδιαφερόμενο για την ίδια TV εκείνο τον καιρό, τους τόνιζα κάποια συγκεκριμένα εκείνη τη περίοδο προβλήματα. 

Αυτα. Ελπίζω να ήμουν ξεκάθαρος.

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

20 ώρες πριν, panther_512 είπε

Εγώ δεν υποστήριξα σε καμία περίπτωση ότι η χαμηλή απόκριση των Lcd αποτελεί λόγω αγοράς. Μου χρεώνεις λόγια και συμπεράσματα που δεν έχω εκφράσει. Το έχεις ξανακάνει και σε παλαιότερα ποστ σου werewolf, οπότε σε ενημερώνω ότι αυτό με ενοχλεί, και θα σε παρακαλέσω να είσαι πιο προσεκτικός σε αυτά που μου αποδίδεις....

Το παραπανω ποστ μου ξεκινησε ως εξης: " για οποιον ενδιαφερεται" και ηταν μια γενικη τοποθετηση για το πως λειτουργει το frame interpolation σχετικα με το judder/motion blur.

Υπηρξε και μια παραγραφος οπου εκανα αναφορα για τα συμπερασματα του rtings οπου θεωρουν οτι γρηγορη αποκριση = κακο, λογω stutter και αργη αποκριση = καλο λογω ελλειψης stutter.

Αυτα που ειπες ειναι καταγεγραμμενα. Δεν ισχυριστηκα ποτε οτι υποστηριξες οτι ειναι λογος αγορας ενα αργο πανελ. Το αρθρο εμμεσα το υποστηριζει αυτο.

To αρθρο σχολιασα πως θεωρει την αργη αποκριση ως υπεροχή και ετσι μπορει να σπρωξει εναν αδαη προς αποκτηση του. Εσυ ισχυριζεσαι οτι εδειχνα εσενα.

Οσον αφορα το ατομο σου, τοποθετηθηκα  σε προηγουμενο χρονο, οταν  δηλωσες πως "οι oled επεσαν θυματα της γρηγορης αποκρισης τους."

Οχι μονο ειπες οτι οι lcd με τη φυσικη τους θολουρα υπερεχουν στο stutter, δηλαδη υπαστηριξες τη θεωρια του rtings αλλα ειπες και οτι οι OLED εχουν θεμα με stutter ως θυματα της γρηγορης αποκρισης.

Αυτα τα ειπες...και για αυτα τοποθετηθηκα  εξηγωντας τι ειναι judder και stutter.

Μηπως καταλαβετε οτι ο πινακας ειναι λαθος.

Στο τελευταιο μου  ποστ  επειδη διαβασα και τη φραση σου " Τα σπασίματα μειώνονται σε αποδεκτό βαθμό μόνο με πλήρη απενεργοποίηση της επεξεργασίας εικόνας, όπου εκεί όμως χάνεις απίστευτα στην ευκρίνεια της εικόνας λόγω του motion blur."  Εγραψα και παλι πολυ κοσμια μια παραγραφο για το F.I. και οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να μειωσει το motion blur του 24p υλικου. Αρα οταν εκλεισες το F.I. το motion blur του υλικου δεν χειροτερεψε.   Γνωση σου εδωσα δωρεαν. Αν δεν σου αρεσει πετα την στα σκουπιδια.

Kαθησα και εγραψα ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΙΑ  5 πραγματα, παραθετωντας στο τελος και πινακες που αφορουν το Motion handling θελοντας να υποδειξω οτι την αποψη του rtings δεν την συμμεριζονται ολοι οι υπολοιποι. Και οτι παρεθεσα, το παρεθεσα χωρις ιχνος ειρωνιας, επιθεσης  και ουτε εκανα επιθεση επι προσωπικου σε κανεναν.

Μπορει να μην ειπες οτι αγορασες lcd λογω του αργου πανελ, αλλα ουτε και εγω ειπα πως ειπες κατι τετοιο.

Τωρα ερχεσαι και μου λες οτι σου χρεωνω πως ειπες λογια, που δεν ειπες. ?  (τωρα ποιος χρεωνει ποιον ?)

Εγραψες επισης οτι και στο παρελθον σε εχω χρεωσει πραγματα που δεν ειπες. Με χαρα να στα εξηγησω κι εκεινα αν μου τα υποδειξεις, για να διαπιστωσεις πως δεν εχω τιποτε απεναντι σου.

Σε αυτο το topic  δηλωσες πως ΔΕΝ εχεις αποψη για τον ορισμούς judder/stutter (τι ειναι , τι σημαινουν δηλαδη αυτοι οι οροι).   Και οταν εγραψα εγω καποια πραγματα για να ριξω λιγο φως προς οποιον ενδιαφερεται να γινει συζητηση, τοποθετηθηκες λεγοντας: " Werewolf, στο rtings τα stutter και judder τα εξηγούν αντίθετα από ότι λες εσύ."

Θα το επαναλαβω για τελευταια φορα. Τα παραπανω ΔΕΝ ειναι αποψη μου, οσο κι αν  προσπαθεις πανθηρα να τα παρουσιασεις σαν τα "λογια ενος τρελλου" ή οτι αλλο.

Δοξα το Θεο συμμετεχω αρκετα χρονια σε ενα forum οπου το γνωστικο υποβαθρο ειναι τετοιο, οπου αν ενδιαφερεσαι μπορεις να μαθεις πολλα πραγματα και οχι μονο θεωρητικα αλλα και πρακτικα (tests, calibration κλπ) Σε περιπτωση που υστερα απο τοσα ποστ του θεματος δεν το εχεις αντιληφθει ακομη.....ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ γνωριζουν τι ειναι judder δεν το μαθαμε σημερα.  Οσον αφορα το stutter, ρωτα ακομα και ενα 15χρονο στο ινσομνια που παιζει παιχνιδια και ειμαι σιγουρος οτι θα σου εξηγησει τι ειναι το stutter που φυσικα δεν εχει καμια σχεση με το judder. Ειναι στιγμιαια κολληματα ή sκip frames που προκαλουνται απο διαφορες αιτιες λογω καθυστερησης rendering προβληματα software, cpu/gpu κλπ.

Αν δεν ξερουμε καν τι ειναι judder και τι stutter, πως εκφραζουμε αποψη για το αν το rtings εγραψε βλακεια ή οχι. ?

Και οσοι ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ τι ειναι stutter, θα καταλαβαν και πως το μετραμε.  ΟΧΙ δεν μετραμε καμια αποκριση πανελ, καμια θερμοκρασια χωρου, ουτε ποσες καταθεσεις εχουμε στην τραπεζα.

Βαζουμε δυο πανελ διπλα διπλα να παιζουν το ιδιο υλικο και κοιταμε αν καποιο απο τα δυο κολλαει την εικονα του στιγμιαια σαν λοξυγγα. Τοτε λεμε οτι εχει stutter.

Πως διαολο τωρα με τη μετρηση αποκρισης πανελ καταληγουμε αν κατι εχει stutter. ? Αφου δεν υπαρχει cpu/gpu για να δημιουργησει τυχον προβλημα. Δημιουργει ομως το FALD οπως εξηγησα.

Δεν θες να το καταλαβεις βρε πανθηρα. ? οκ

Το καταλαβαινεις αλλα διαφωνεις γιατι αλλιως στα ειπαν εσενα. ? Παλι οκ.

ΟΤΑΝ παραθεσεις καποιο αρθρο που να εξηγει διαφορετικα τι ειναι judder/stutter/motion blur, τοτε το ξανα πιανουμε.

Μεχρι τοτε, μην με χρεωνεις οτι σου βαζω λόγια στο στομα. Αν δεν καταλαβες καποια τοποθετηση, ρωτησε με. Σε βρισκω αρνητικα προκατειλλημενο μαζι μου. Στο αλλο τοπικ τα ιδια ειχαμε και δεν ζητησες και συγνωμη απο κανεναν για την παραπληροφορηση που εσπερνες σε καθε ποστ.

Οπως και να εχει, τωρα που πηρατε μια ιδεα, ψαξτε, ρωτηστε να μαθετε τι ειναι judder/stutter και τι Motion blur (καλυτερα να βρειτε αρθρα που αφορουν την κινηματογραφια) και υστερα κανετε εναν κοπο να ξανα διαβασετε το rtings. Τοτε θα αντιληφθειτε το προφανες που τοση ωρα συζηταμε.

Επεξ/σία από warewolf
  • Like 1
Δημοσ.

@warewolf, καθώς έβαλα το Netflix στην OLED, παρατήρησα στο γκρι φόντο που έχει όταν φορτώνει, κάθετες γραμμές που με λίγο ψάξιμο εμφανίζονται ως "Vertical Banding?" Είναι νορμάλ; Σε ταινία δεν έχω προσέξει κάτι, τώρα έτυχε να φορτώσει αρκετή ώρα το Netflix και το παρατήρησα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, TzortzisJosh είπε

@warewolf, καθώς έβαλα το Netflix στην OLED, παρατήρησα στο γκρι φόντο που έχει όταν φορτώνει, κάθετες γραμμές που με λίγο ψάξιμο εμφανίζονται ως "Vertical Banding?" Είναι νορμάλ; Σε ταινία δεν έχω προσέξει κάτι, τώρα έτυχε να φορτώσει αρκετή ώρα το Netflix και το παρατήρησα

Αν υποθέσουμε ότι δεν σε ενδιαφέρουν τα αθλητικά που το vertical banding είναι μη αποδεκτό και βλέπεις μόνο σειρές η ταινίες τότε ανάλογα την ένταση του προβλήματος ίσως και να μην χρειαστεί να μπεις στην διαδικασία αλλαγής /service. 

Στο netflix ψάξε να βρεις την σειρά Marco polo. Στο τρίτο επεισόδιο και στο 14 λεπτό ξεκινάει μία σκοτεινή σκηνή που κάποια στιγμή δείχνει και ένα άλογο να κινείται κατά μήκος τής οθόνης. Αν εκεί το πρόβλημα είναι αισθητό η τηλεόραση χρειάζεται αλλαγή πάνελ. Αν είσαι εντός doa τότε άμεση επιστροφή στο κατάστημα διότι δεν θες πίστεψε με να μπλέξεις με το service που κατά πάσα πιθανότητα θα υποστηρίξει ότι δεν βλέπει τίποτα το περίεργο.Αν κατά καιρούς βλέπεις ποδόσφαιρο καλύτερα να την επιστρέψεις το συντομότερο. 

Λογικά έχεις την φετινή σειρά b8. Πίστευα ότι αυτό το πρόβλημα θα έχει μειωθεί φέτος αλλά όπως και στην σειρά 7 το vertical banding παρουσιάζεται και φέτος Στην περσινή σειρά και ειδικά στην c7 το πρόβλημα ήταν μεγάλο. 

Επεξ/σία από Rebel21
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Rebel21 είπε

Αν υποθέσουμε ότι δεν σε ενδιαφέρουν τα αθλητικά που το vertical banding είναι μη αποδεκτό και βλέπεις μόνο σειρές η ταινίες τότε ανάλογα την ένταση του προβλήματος ίσως και να μην χρειαστεί να μπεις στην διαδικασία αλλαγής /service. 

Στο netflix ψάξε να βρεις την σειρά Marco polo. Στο τρίτο επεισόδιο και στο 14 λεπτό ξεκινάει μία σκοτεινή σκηνή που κάποια στιγμή δείχνει και ένα άλογο να κινείται κατά μήκος τής οθόνης. Αν εκεί το πρόβλημα είναι αισθητό η τηλεόραση χρειάζεται αλλαγή πάνελ. Αν είσαι εντός doa τότε άμεση επιστροφή στο κατάστημα διότι δεν θες πίστεψε με να μπλέξεις με το service που κατά πάσα πιθανότητα θα υποστηρίξει ότι δεν βλέπει τίποτα το περίεργο.Αν κατά καιρούς βλέπεις ποδόσφαιρο καλύτερα να την επιστρέψεις το συντομότερο. 

Λογικά έχεις την φετινή σειρά b8. Πίστευα ότι αυτό το πρόβλημα θα έχει μειωθεί φέτος αλλά όπως και στην σειρά 7 το vertical banding παρουσιάζεται και φέτος Στην περσινή σειρά και ειδικά στην c7 το πρόβλημα ήταν μεγάλο. 

Βρήκα αυτό που λές, προφανώς εννοείς το 2ο επεισόδιο στο 14:20. Δεν φαίνεται κάτι, ίσως εάν στρέψεις τα μάτια σου με εξαιρετικά μεγάλη προσοχή σε κάποια σημεία, φαίνεται 2/10 αν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι. Εάν δηλαδή δεν ήξερα για το πρόβλημα αυτό, δεν θα το αναγνώριζα. Το θέμα είναι πως when you see it, you can't unsee it. Αυτόματα, θα ψάχνω Vertical banding σε κάθε γκρι σκηνή.

Ευτυχώς, ποδόσφαιρο δεν βλέπω ποτέ.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, TzortzisJosh είπε

Βρήκα αυτό που λές, προφανώς εννοείς το 2ο επεισόδιο στο 14:20. Δεν φαίνεται κάτι, ίσως εάν στρέψεις τα μάτια σου με εξαιρετικά μεγάλη προσοχή σε κάποια σημεία, φαίνεται 2/10 αν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι. Εάν δηλαδή δεν ήξερα για το πρόβλημα αυτό, δεν θα το αναγνώριζα. Το θέμα είναι πως when you see it, you can't unsee it. Αυτόματα, θα ψάχνω Vertical banding σε κάθε γκρι σκηνή.

Νομίζω υπάρχουν παρόμοιες σκηνές και στα δύο επεισόδια. Ρίξε μία ματιά και στο τρίτο επεισόδιο. 

Προσωπικά θεωρώ το vertical banding μη αποδεκτό σε οποιαδήποτε μορφή. Όπως είπες και εσύ όταν το δεις δεν γίνεται να μην πέφτει το μάτι σου επάνω. Το πρόβλημα θα σου παρουσιάζεται και σε άλλες περιπτώσεις πχ σκηνές ουρανού, θάλασσα και ίσως κάποια στιγμή έρθουν σπίτι φίλοι και δείτε κάποια μεγάλη διοργάνωση ποδοσφαίρου που συνήθως βλέπουν και άνθρωποι που κανονικά δεν ασχολούνται. Θα σου χαλάσει την ψυχική ηρεμία να στο πω αλλιώς σε σημείο να μην έχεις όρεξη να ανοίξεις την τηλεόραση σου. 

Κάνε και κάποια άλλα τεστ πριν πάρεις την  τελική απόφαση σου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, TzortzisJosh είπε

Τυχαίο γεγονός, στιγμιαία αδυναμία. Συμβαίνει σε όλα τα panel και δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω σε συγκεκριμένο σημείο που το εντόπισες να το ξαναδείς. Μην αγχώνεσαι.

Επεξ/σία από Pleo
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Rebel21 είπε

Νομίζω υπάρχουν παρόμοιες σκηνές και στα δύο επεισόδια. Ρίξε μία ματιά και στο τρίτο επεισόδιο. 

Προσωπικά θεωρώ το vertical banding μη αποδεκτό σε οποιαδήποτε μορφή. Όπως είπες και εσύ όταν το δεις δεν γίνεται να μην πέφτει το μάτι σου επάνω. Το πρόβλημα θα σου παρουσιάζεται και σε άλλες περιπτώσεις πχ σκηνές ουρανού, θάλασσα και ίσως κάποια στιγμή έρθουν σπίτι φίλοι και δείτε κάποια μεγάλη διοργάνωση ποδοσφαίρου που συνήθως βλέπουν και άνθρωποι που κανονικά δεν ασχολούνται. Θα σου χαλάσει την ψυχική ηρεμία να στο πω αλλιώς σε σημείο να μην έχεις όρεξη να ανοίξεις την τηλεόραση σου. 

Κάνε και κάποια άλλα τεστ πριν πάρεις την  τελική απόφαση σου. 

Ντάξει όχι είπαμε. Ποδόσφαιρο σπίτι δεν θα παίξει σε καμία των περιπτώσεων και ευτυχώς όυτε φίλοι/γνωστοί βλέπουν. Η μόνη στιγμή που παρατήρησα τις γραμμές αυτές είναι στο Startup screen του Netflix, φαίνονται ελαφρώς ορισμένες πιο σκούρες χοντρές γραμμές δεξιά και αριστερά από το λογότυπο. Δεδομένου ότι σε κάθε τηλεόραση υπάρχουν κουσούρια, το θεωρώ αποδεκτό. Σε ταινία δεν παρατήρησα κάτι μέχρι τώρα, έχω δει κάμποσες

4 λεπτά πριν, Pleo είπε

Τυχαίο γεγονός, στιγμιαία αδυναμία. Συμβαίνει σε όλα τα panel και δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω σε συγκεκριμένο να το ξαναδείς. Μην αγχώνεσαι.

Ψυχολογία: +100

• Like 1
Δημοσ.

Banding εχουν ολες οι Oled απο 1-5% γκρι. Για να το δεις, θα πρεπει να βαλεις μια γκρι καρτελα 5% ή να πεσεις σε καποιο γκρι ενιαιο φοντο σκοτεινης σκηνης ή γκρι backround οπως ανεφερες.

Στα αθλητικα δρωμενα banding δεν υπαρχει, ειναι αρκετα φωτεινες οι σκηνες σε αυτα.

Οι αχνες γραμμωσεις ειναι ανεκτες εαν ειναι ορατες μεχρι το 5%. Αν εμφανιζονται και σε μεγαλυτερα ire και τις βλεπεις εντονα σε κανονικο υλικο ειναι προβλημα.

Οπως και να εχει, ακομα και στις σκηνες που φαινεται, αυτο που θα δεις ειναι μακραν ανωτερο, απο το να εβλεπες την ιδια σκηνη σε μια lcd.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...