Προς το περιεχόμενο

OLED και Burn-In [LG]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρετε,

Πρόσφατα αγόρασα την LG OLED65B8PLA. Από το κατάστημα αγοράς, με ενημέρωσαν πως προκύπτει το Burn in, πως μπορεί να αποφευχθεί όμως έχω λίγες ακόμη απορίες.

Αρχικά, την ημέρα το Maximum να δώ 3-4 ώρες τηλεόραση και αν. Συνήθως βλέπω Netflix και άντε καμιά καλή ταινία αν παίζει στην τηλεόραση. Παρατηρώ ότι τα κανάλια έχουν το λογότυπό τους μονίμως σε ένα σημείο, δεν υπάρχει περίπτωση μακροχρόνια να δημιουργήσει Burn in?

Επίσης, άλλαξα τα settings γιατί παρατήρησα πως ήταν πολύ σκοτεινή, το έβαλα στο Vivid που είναι αρκετά πιο φωτεινό από το Standard. Παίζει να δημιουργήσει θέμα;

Θα ήθελα γνώμες από χρήστες Oled (και μη) για το πως θα αποφύγω κατά το μέγιστο το φαινόμενο αυτό.

Επεξ/σία από TzortzisJosh
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

Καλησπέρα και καλοθέατη. Εξαιρετική επιλογή έκανες. 

Αν διαβάσεις σ' αυτό το νήμα αυτά που γράφει ο @warewolf θα ενημερωθείς πλήρως. 

Ευχαριστώ. Η αλήθεια είναι πως την "φοβήθηκα λίγο" αλλά εντάξει. Σε γενικές γραμμές λοιπόν, η τηλεόραση πρέπει να κλείνει κάθε 3-4 ώρες για τουλάχιστον 6 λεπτά ώστε να πραγματοποιείται το CC. Επίσης, όσο πιο χαμηλή φωτεινότητα έχεις, τόσο πιο πολύ προστατεύεται. Σωστά;

Δημοσ.

Ναι εν γένει. Τώρα αν δεν την κλείσεις στις 3 ωρες και την κλείσεις στις 5 δεν έγινε και τίποτα.  Εγώ την λυχνία Oled την έχω στο 70 μόνιμα, εκεί με ικανοποιεί. 

Πιστεύω ότι και ως κάτοχος 2 πλάσμα,  για να πάθεις burn in πρέπει να είσαι τελείως πέρα βρέχει στην χρήση της. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, HALF EVIL είπε

Ναι εν γένει. Τώρα αν δεν την κλείσεις στις 3 ωρες και την κλείσεις στις 5 δεν έγινε και τίποτα.  Εγώ την λυχνία Oled την έχω στο 70 μόνιμα, εκεί με ικανοποιεί. 

Πιστεύω ότι και ως κάτοχος 2 πλάσμα,  για να πάθεις burn in πρέπει να είσαι τελείως πέρα βρέχει στην χρήση της. 

Ευχαριστώ φίλε μου, εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες. Καλή συνέχεια :)

@HALF EVIL ξέχασα να σε ρωτήσω, έχει κάτι ρυθμίσεις Shift noise κλπ. Γενικότερα, υπάρχουν ρυθμίσεις που λειτουργούν ως δικλίδες προστασίας στην τηλεόραση και καλό θα ήταν να ενεργοποιήσω;

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, TzortzisJosh είπε

Ευχαριστώ φίλε μου, εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες. Καλή συνέχεια :)

@HALF EVIL ξέχασα να σε ρωτήσω, έχει κάτι ρυθμίσεις Shift noise κλπ. Γενικότερα, υπάρχουν ρυθμίσεις που λειτουργούν ως δικλίδες προστασίας στην τηλεόραση και καλό θα ήταν να ενεργοποιήσω;

Μετακίνηση εικόνας   ΝΑΙ

Ρυθμιση λογοτυπου  ΧΑΜΗΛΗ

ΔΕΝ κάνεις ανανέωση ρυθμού pixel παρά μόνο ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ περίπτωση που διαπιστώνεις πρόβλημα burn in, παρά τα CC.  Αυτή την λειτουργία την κάνει μόνη της η τηλεόραση σχεδόν μια φορά το χρόνο , ανάλογα με τις ώρες λειτουργίας της. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

Μετακίνηση εικόνας   ΝΑΙ

Ρυθμιση λογοτυπου  ΧΑΜΗΛΗ

ΔΕΝ κάνεις ανανέωση ρυθμού pixel παρά μόνο ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ περίπτωση που διαπιστώνεις πρόβλημα burn in, παρά τα CC.  Αυτή την λειτουργία την κάνει μόνη της η τηλεόραση σχεδόν μια φορά το χρόνο , ανάλογα με τις ώρες λειτουργίας της. 

Τέλεια. Επίσης, η εικόνα είναι αρκετά σκοτεινή σε ταινίες, τηλεόραση κλπ. Δεν ξέρω αν είναι θέμα συνήθειας λόγω του απόλυτου "μαύρου". Έχω δοκιμάσει να πειράξω αρκετές ρυθμίσεις αλλά τίποτα.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, TzortzisJosh είπε

Τέλεια. Επίσης, η εικόνα είναι αρκετά σκοτεινή σε ταινίες, τηλεόραση κλπ. Δεν ξέρω αν είναι θέμα συνήθειας λόγω του απόλυτου "μαύρου". Έχω δοκιμάσει να πειράξω αρκετές ρυθμίσεις αλλά τίποτα.

Θα μπορούσα ίσως να σου στείλω στο Viber τις ρυθμίσεις που έχω εγώ. 

Δημοσ.

ριξε και μια ματια στις ρυθμισεις εικονας της τηλεορασης. Νομιζω πως εξ ορισμου εχει ενεργοποιημενη την εξοικονομηση ενεργειας (eco) του πανελ.

Ενας αισθητηρας διαβαζει την φωτεινοτητα στον χωρο και αναλογως αυξομοιωνει την φωτεινοτητα στο panel.

Ισως αυτος να ειναι ο λογος που θεωρησες οτι ολα τα Mode ηταν σκοτεινα. Πηγαινε και βαλτο στο off και αφησε το εκει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...