poulinos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 22 hours ago, andreaspapp said: Αυτό ακριβώς έκανα, δοκίμασα πάλι reset αλλά δε δούλεψε, οπότε πήρα σήμερα το πρωί και μου το διόρθωσαν αυτοί άμεσα. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! μια χαρα.δεν ξερω γιατι σε πολλουε δεν τα φερνει πλεον αυτοματσ Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2024 από poulinos
mr.Vox Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2024 Με την αναβάθμιση μου σε fiber στην Cosmote και με router Speedport Plus 2 έχω το εξής θέμα. Με το router της SpeedPort Plus 2 ARCADYAN λοιπόν δεν έχω καταφέρει να «περάσω» κλήσεις VOIP με αντίστοιχη τηλεφωνική συσκευή πχ Gigaset Voip, Grandstream και την χρήση άλλων παρόχων. Οι αριθμοί γίνονται registered αλλά ούτε ακούω, ούτε με ακούνε στις εξερχόμενες και στις εισερχόμενες. Ίσως μία κλήση στις 100 να είναι επιτυχής. Ο αριθμός COSMOTE #[email protected]# λειτουργεί κανονικά από την Line 1 ή Line 2.) Το πρόβλημα για να είμαι κατανοητός είναι με συσκευές IP συνδεδεμένες στις LAN. Με το προηγούμενο router το SpeedPort Plus και με γραμμή VDSL δεν υπήρχε θέμα. Το θέμα υπήρχε και με το Zoiper. Με την εφαρμογή Zoiper για android στο κινητό βρέθηκε λύση. Στην αρχή οι κλήσεις δεν «περνούσαν» από το WiFI αλλά μόνο μέσω κινητής 4G. Η λύση για να «περνούν» μέσω του Speedport Plus2 και το WiFi ήταν στις ρυθμίσεις της εφαρμογής Network -> Transport Type επιλέγουμε TLS. Επίσης δεν μπορώ να κάνω κλήσεις μεταξύ δικτύου gigaset. (Το δικό της που έχει η gigaset και λειτουργεί αποκλειστικά δωρεάν μεταξύ συσκευών gigaset Voip παγκοσμίως). Έκανα Port forwarding και triggering στο router το οποίο δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Επίσης δεν υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης του SIP ALG μέσω Web interface στα συγκεκριμένα router. Ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες: How to Detect and Disable a SIP ALG VoIP Troubleshooting Tools Knowledgebase : VoIP Troubleshooting Tools Προσπάθησα να απενεργοποιήσω το SIP ALG από το router μήπως και βοηθήσει αλλά δεν υπάρχει αυτή η επιλογή Σκέπτομαι επίσης να απενεργοποιήσω την τηλεφωνία Cosmote από το router και να περάσω τον λογαριασμό σε μια άλλη συσκευή αλλά φοβάμαι μην τα κάνω χειρότερα. Έτσι δεν θα χρησιμοποιώ καθόλου τις LINE 1 και LINE 2Ακούω προτάσεις
Aris_ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2024 18 minutes ago, mr.Vox said: ....... Σκέπτομαι επίσης να απενεργοποιήσω την τηλεφωνία Cosmote από το router και να περάσω τον λογαριασμό σε μια άλλη συσκευή αλλά φοβάμαι μην τα κάνω χειρότερα. Έτσι δεν θα χρησιμοποιώ καθόλου τις LINE 1 και LINE 2Ακούω προτάσεις απο οτι ξέρω η cosmote δίνει δικό της cloud τηλεφωνικό κεντρο με χρέωση σίγουρα θα κάνεις δουλειά με voip απο την modulus σου δινει free trial
mr.Vox Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2024 45 λεπτά πριν, Aris_ είπε απο οτι ξέρω η cosmote δίνει δικό της cloud τηλεφωνικό κεντρο με χρέωση σίγουρα θα κάνεις δουλειά με voip απο την modulus σου δινει free trial Σε αυτή την φάση θα ήθελα κάποια λύση με την υπάρχουσα υποδομή. Πήγαμε σε fiber για καλύτερα. Σε routers , Vodafone και fiber με τον ίδιο εξοπλισμό , VoIP συσκευών και το ίδιο settings όλα λειτουργούν κανονικά
Aris_ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2024 3 minutes ago, mr.Vox said: Σε αυτή την φάση θα ήθελα κάποια λύση με την υπάρχουσα υποδομή. Πήγαμε σε fiber για καλύτερα. Σε routers , Vodafone και fiber με τον ίδιο εξοπλισμό , VoIP συσκευών και το ίδιο settings όλα λειτουργούν κανονικά όπως τα λες ειναι vodaphone η cosmote τα κλειδωνει, με τα fritz router μπορείς να κάνεις register τα voip τηλ ,αλλα πολυ συχνά εχω διακοπές απο το τηλ κέντρο τους = ψηλοάχρηστα
mr.Vox Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2024 58 λεπτά πριν, Aris_ είπε όπως τα λες ειναι vodaphone η cosmote τα κλειδωνει, με τα fritz router μπορείς να κάνεις register τα voip τηλ ,αλλα πολυ συχνά εχω διακοπές απο το τηλ κέντρο τους = ψηλοάχρηστα Έχω κάνει escalate το θέμα ζητώντας Fritz. Να δούμε. Δεν ξέρω μήπως βάλω κάποιο άλλο router και βάλω το speedport σε bridge mode και ετσι γίνει κάτι. Αν γίνεται κιόλας.
poulinos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2024 On 16/10/2024 at 15:42, mr.Vox said: Έχω κάνει escalate το θέμα ζητώντας Fritz. Να δούμε. Δεν ξέρω μήπως βάλω κάποιο άλλο router και βάλω το speedport σε bridge mode και ετσι γίνει κάτι. Αν γίνεται κιόλας. Με τα Fritz μπορεις να στησεις μινι τηλεφωνικο κεντρο και βεβαια να χρησιμοποιησεις fritz!fon ή ακομα και το κινητο σου ως συσκευη μεσα στο δικτυο αλλα και εξω απο αυτο με vpn(για να λαβεις και να κανεις κλησεις)
mr.Vox Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2024 2 ώρες πριν, poulinos είπε Με τα Fritz μπορεις να στησεις μινι τηλεφωνικο κεντρο και βεβαια να χρησιμοποιησεις fritz!fon ή ακομα και το κινητο σου ως συσκευη μεσα στο δικτυο αλλα και εξω απο αυτο με vpn(για να λαβεις και να κανεις κλησεις) Μακάρι να το δώσουν. Αυτή την στιγμή βλέπω ότι οι εισερχόμενες δεν έχουν πρόβλημα. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο γιατί δεν έκανα πολλές δοκιμές. Αυτό σημαίνει ότι κάτι τρέχει με το arcsdyan router και τα port. Κανονικά θα έπρεπε να μπορούσα να καταργήσω το τηλέφωνο 210XXXXXXX της Cosmote από την line 1 και 2 και να το παραμετροποιούσα στην συσκευή VoIP Gigaset A690ip που είναι υβριδική. Ή και στο Grandstream. Δεν έχω τους κωδικούς της γραμμής Cosmote και δεν έχω κάνει ακόμα δοκιμές. Στο router speedsport smart που έδινε κάποια στιγμή η Cosmote μπορούσες να συνδέσεις κάποιες συσκευές όπως το ακουστικό της Gigaset AS690HX χωρίς καλώδιο. Το router αυτό υποστηρίζει συσκευές CAT-iq 2.0. Δεν ξέρω όμως πόσους αριθμούς μπορούσες να δηλώσεις στο ,router και αν μπορούσες και από άλλους παρόχους. Θα την βρω την άκρη αλλά σιγά σιγά.
poulinos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) On 18/10/2024 at 18:38, mr.Vox said: Μακάρι να το δώσουν. Αυτή την στιγμή βλέπω ότι οι εισερχόμενες δεν έχουν πρόβλημα. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο γιατί δεν έκανα πολλές δοκιμές. Αυτό σημαίνει ότι κάτι τρέχει με το arcsdyan router και τα port. Κανονικά θα έπρεπε να μπορούσα να καταργήσω το τηλέφωνο 210XXXXXXX της Cosmote από την line 1 και 2 και να το παραμετροποιούσα στην συσκευή VoIP Gigaset A690ip που είναι υβριδική. Ή και στο Grandstream. Δεν έχω τους κωδικούς της γραμμής Cosmote και δεν έχω κάνει ακόμα δοκιμές. Στο router speedsport smart που έδινε κάποια στιγμή η Cosmote μπορούσες να συνδέσεις κάποιες συσκευές όπως το ακουστικό της Gigaset AS690HX χωρίς καλώδιο. Το router αυτό υποστηρίζει συσκευές CAT-iq 2.0. Δεν ξέρω όμως πόσους αριθμούς μπορούσες να δηλώσεις στο ,router και αν μπορούσες και από άλλους παρόχους. Θα την βρω την άκρη αλλά σιγά σιγά. fritz θα μπορουσες να αγορασεις και εσυ απο το εμποριο. τους κωδικους οταν τους ζητησεις καλο ειναι να τους περασεις στο router του οτε (speedport) ωστε να ενεργοποιηθουν και μετα να τους βαλεις σε οποιον αλλον εξοπλισμο θες.το λεω διοτι αν περασει καποια ωρα και δεν εχει γινει Register το τηλεφωνο τοτε θα ακυρωθουν και θα πρεπει να τους ξαναζητησεις .(τουλαχιστον αυτο ισχυε παλια) Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2024 από poulinos
mr.Vox Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 1 λεπτό πριν, poulinos είπε fritz θα μπορουσες να αγορασεις και εσυ απο το εμποριο. τους κωδικους οταν τους ζητησεις καλο ειναι να τους περασεις στο router του οτε που σου εχουν δωσει ωστε να ενεργοποιηθουν και μετα να τους βαλεις σε οποιον αλλον εξοπλισμο θες.το λεω διοτι αν περασει καποια ωρα και δεν εχει γινει Register το τηλεφωνο τοτε θα ακυρωθουν και θα πρεπει να τους ξαναζητησεις .(τουλαχιστον αυτο ισχυε παλια) ξεχασα οτι εχεις vodafone Έχω Cosmote. Αν έγραψα κάπου ότι έχω Vodafone έκανα λάθος. Vodafone έχω κινητό. Δεν θέλω να το πληρώσω για το Fritz.. Είναι αυτονόητο ότι έπρεπε να δουλεύουν τα Voip τηλέφωνα αφού είναι αγορασμένα από εδώ και έχουν και άδεια από την EETT. Πριν δηλαδή γιατί δούλευαν; Τα άλλα με τους κωδικούς ισχύουν όπως τα λες.
poulinos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 Just now, mr.Vox said: Έχω Cosmote. Αν έγραψα κάπου ότι έχω Vodafone έκανα λάθος. Vodafone έχω κινητό. Δεν θέλω να το πληρώσω για το Fritz.. Είναι αυτονόητο ότι έπρεπε να δουλεύουν τα Voip τηλέφωνα αφού είναι αγορασμένα από εδώ και έχουν και άδεια από την EETT. Πριν δηλαδή γιατί δούλευαν; Τα άλλα με τους κωδικούς ισχύουν όπως τα λες. ναι το εκανα edit πιο πανω.καπου το χασα και εγω τι εχεις. ο παροχος σου δινει τα στοιχεια και σου λεει οτι εχω κανει δοκιμες με αυτα και με αυτα.απο εκει και περα ειναι δικο σου ρισκο και δικο σου θεμα να βρεις γιατι δεν παιζει με το χ router ή με το x τηλεφωνο ή γενικα συσκευη.ο καθε παροχος δεν γινεται να σου κανει δοκιμη ολες τις συσκευες για να δει που μπορει να υπαρχει προβλημα.βεβαια το κακο ειναι οτι και τα router που δινουν οι παροχοι ειναι του 5 ευρου οποτε υποστηριξη μηδεν.και μετα απο μισο χρονο θα εχουν βγαλει και αλλο μοντελο και το παλιο εκει που δεν πιανει μελανι. παντα μπορει να υπαρχουν ασυμβατοτητες δυστυχως
mr.Vox Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 2 ώρες πριν, poulinos είπε ναι το εκανα edit πιο πανω.καπου το χασα και εγω τι εχεις. ο παροχος σου δινει τα στοιχεια και σου λεει οτι εχω κανει δοκιμες με αυτα και με αυτα.απο εκει και περα ειναι δικο σου ρισκο και δικο σου θεμα να βρεις γιατι δεν παιζει με το χ router ή με το x τηλεφωνο ή γενικα συσκευη.ο καθε παροχος δεν γινεται να σου κανει δοκιμη ολες τις συσκευες για να δει που μπορει να υπαρχει προβλημα.βεβαια το κακο ειναι οτι και τα router που δινουν οι παροχοι ειναι του 5 ευρου οποτε υποστηριξη μηδεν.και μετα απο μισο χρονο θα εχουν βγαλει και αλλο μοντελο και το παλιο εκει που δεν πιανει μελανι. παντα μπορει να υπαρχουν ασυμβατοτητες δυστυχως Μέχρι τώρα τα πάντα δούλευαν κανονικά ακόμα και με pstn και με όλα τα router. Τι άλλαξε τώρα; Οι απαντήσεις πρέπει από την Cosmote να είναι ασαφής. Για το SIP ALG δεν γνωρίζουν τι είναι. Μια επίσημη απάντηση θέλω. Όπως και να έχει ο διάλογος πάντα ωφέλιμος
poulinos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 51 minutes ago, mr.Vox said: Μέχρι τώρα τα πάντα δούλευαν κανονικά ακόμα και με pstn και με όλα τα router. Τι άλλαξε τώρα; Οι απαντήσεις πρέπει από την Cosmote να είναι ασαφής. Για το SIP ALG δεν γνωρίζουν τι είναι. Μια επίσημη απάντηση θέλω. Όπως και να έχει ο διάλογος πάντα ωφέλιμος δυστυχως δεν γνωριζω κατι παραπανω για να σου πω.για το sip alg η αληθεια ειναι οτι αν ειναι ενεργοποιημενο μπορει να δημιουργησει προβληματα σε εισερχομενες/εξερχομενες.σιγουρα δεν χανεις κατι να το κλεισεις για δοκιμη.
mr.Vox Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 3 ώρες πριν, poulinos είπε δυστυχως δεν γνωριζω κατι παραπανω για να σου πω.για το sip alg η αληθεια ειναι οτι αν ειναι ενεργοποιημενο μπορει να δημιουργησει προβληματα σε εισερχομενες/εξερχομενες.σιγουρα δεν χανεις κατι να το κλεισεις για δοκιμη. Όπως έχω γράψει και παραπάνω στο router speedsport plus 2 δεν υπάρχει πρόσβαση σε αυτή την ρύθμιση. Είναι όμως ενεργοποιημένο όπως φαίνεται και σε δοκιμή με εφαρμογή που έκανα. Έχω βάλει και screenshot. Σε παλαιότερα router που έδιναν υπήρχε η δυνατότητα πρόσβασης στην ρύθμιση και το απενεργοποιούσα. Τώρα σε αυτό δεν υπάρχει.
poulinos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 36 minutes ago, mr.Vox said: Όπως έχω γράψει και παραπάνω στο router speedsport plus 2 δεν υπάρχει πρόσβαση σε αυτή την ρύθμιση. Είναι όμως ενεργοποιημένο όπως φαίνεται και σε δοκιμή με εφαρμογή που έκανα. Έχω βάλει και screenshot. Σε παλαιότερα router που έδιναν υπήρχε η δυνατότητα πρόσβασης στην ρύθμιση και το απενεργοποιούσα. Τώρα σε αυτό δεν υπάρχει. Λογικα θα δινει προσβαση αν μπεις ως root/admin που δεν νομιζω να ξερεις τα στοιχεια.εναλλακτικα ζητησε τους να την κλεισουν αν μπορεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα