Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, jkoukos είπε

Για αρχή, οι ρυθμίσεις στην πρώτη εικόνα είναι σωστές.

Ωστόσο στις άλλες εικόνες, ότι έχεις ορίσει είναι αχρείαστα. Ο λόγος είναι ότι αφορούν ρύθμιση του VoIP από ξεχωριστή σύνδεση όταν σε Cosmote (σε αντίθεση με Vodafone) δουλεύει μέσω της κύριας του internet. Οπότε ούτε κλήση γίνεται ούτε παίρνει άλλη ΙΡ όπως ζητούν οι ρυθμίσεις, αλλά ούτε άλλο VLAN ή  VPI/VCI χρειάζονται.

Για δείξε ποιες ρυθμίσεις έχεις κάνει στο Technicolor.

Τέλος στην πρώτη εικόνα λείπουν τα πεδία username/password του VoIP, οπότε σε συνδιασμό και με τα υπόλοιπα είναι αδύνατον να δουλέψει η τηλεφωνία.

Ωραία. Άρα δεν πειράζω τίποτα στις δεύτερες φωτό γιατί δεν χρειάζεται. Τα user-pass είναι σε άλλη καρτέλα, απλά δεν θεώρησα σημαντικό να τα βάλω, καθώς εκεί δεν μπορείς να κάνεις και λάθος.

Στο technicolor δεν έκανα τίποτα το σημαντικό. Παραθέτω εικόνες. Στο ZTE στο username, δοκίμασα και "sip:+3021xxxx". Και πάλι όμως τίποτα. 

3.png

4.png

1.png

2.png

• Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
On 27/12/2024 at 11:12, LLLEFTERIS said:

Δεν ειχα καταφερει τιποτα με αυτο παλι με εκοβε μεχρι που η καινουρια εκδοση του Avast πλεον δεν με κοβει.

Εχω ενα αλλο κουφο προβλημα εχω βαλει το Qbittorrent να ξεκιναει με τον υπολογιστη και βλεπω οτι δεν εχω σωστη συνδεση οπως τοτε που με εκοβε το Avast μολις μπω στο Canyouseeme.org και τσεκαρω την πορτα μου μου γραφει οτι ειμαι οκ και αμεσω το Qbittorrent μου γραφει οτι εχω σωστη συνδεση.

Αν δεν μπω στο Canyouseeme.org να τσεκαρω την πορτα μου οση ωρα και ανα εχω ενεργο το Qbittorrent  θα δειχνει οτι δεν εχω σωστη συνδεση.

a.αν κλεισεις το avast αλλαζει τιποτα?seedareis ή κατεβαζεις τιποτα?γιατι αν το εχεις αδειο χωρις torrents δεν ξερω κατα ποσο θα στο βγαλει οκ. παρομοιο θεμα ειχα και εγω οταν ηθελα να ανεβασω τορρεντ.αν δεν ετρεχε τιποτα δεν με εβγαζε οτι ειμαι connected.επρεπε να γινει κινηση απο τορρεντ για να ανοιξει το port.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, poulinos είπε

a.αν κλεισεις το avast αλλαζει τιποτα?seedareis ή κατεβαζεις τιποτα?γιατι αν το εχεις αδειο χωρις torrents δεν ξερω κατα ποσο θα στο βγαλει οκ. παρομοιο θεμα ειχα και εγω οταν ηθελα να ανεβασω τορρεντ.αν δεν ετρεχε τιποτα δεν με εβγαζε οτι ειμαι connected.επρεπε να γινει κινηση απο τορρεντ για να ανοιξει το port.

Δεν κατεβαζα αλλα εδινα οποτε υπηρχε κινηση.

Πλεον που διεγραψα τα αρχεια δηλαδη δεν δινω τιποτα μου δειχνει οτι εχω κανονικα συνδεση.

Θα δοκιμασω να κατεβασω κατι και να το seedαρω.

Δημοσ.
Just now, LLLEFTERIS said:

Δεν κατεβαζα αλλα εδινα οποτε υπηρχε κινηση.

Πλεον που διεγραψα τα αρχεια δηλαδη δεν δινω τιποτα μου δειχνει οτι εχω κανονικα συνδεση.

Θα δοκιμασω να κατεβασω κατι και να το seedαρω.

κανονικα ναι πρεπει να δινεις,παιρνεις κατι για να βγουν σωστα. μαλλον εστρωσε .

Δημοσ.
Μόλις τώρα, poulinos είπε

κανονικα ναι πρεπει να δινεις,παιρνεις κατι για να βγουν σωστα. μαλλον εστρωσε .

Το κουφο ειναι οτι ειχα 5 αρχεια που τα εδινα και αν δεν ανοιγα το canyouseeme δεν ειχα σωστη συνδεση με το που εκανα ελεγχο στο canyouseeme αμεσως μου εγραφε στο Qbittorrent οτι εχω κανονικη συνδεση λες και ηθελε το canyouseeme να το ξυπνησει.

Δημοσ.
11 minutes ago, LLLEFTERIS said:

Το κουφο ειναι οτι ειχα 5 αρχεια που τα εδινα και αν δεν ανοιγα το canyouseeme δεν ειχα σωστη συνδεση με το που εκανα ελεγχο στο canyouseeme αμεσως μου εγραφε στο Qbittorrent οτι εχω κανονικη συνδεση λες και ηθελε το canyouseeme να το ξυπνησει.

ειναι παραξενο.οπως και το αναποδο.αν δεν εχεις ανοιχτο το qbit torrent δεν θα σου βγαλει οτι η πορτα ειναι ανοιχτη διοτι δεν θα υπαρχει καμια κινηση.

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, poulinos είπε

ειναι παραξενο.οπως και το αναποδο.αν δεν εχεις ανοιχτο το qbit torrent δεν θα σου βγαλει οτι η πορτα ειναι ανοιχτη διοτι δεν θα υπαρχει καμια κινηση.

Τωρα εχω βαλει μια ταινια να κατεβαζω εχω κανονικα συνδεση χωρις να ξυπνησω την πορτα με το canyouseeme ειμαι περιεργος οταν τελειωσει το κατεβασμα και θα ειναι σε κατασταση seed θα μου ανοιγει η πορτα;

Δημοσ.
7 minutes ago, LLLEFTERIS said:

Τωρα εχω βαλει μια ταινια να κατεβαζω εχω κανονικα συνδεση χωρις να ξυπνησω την πορτα με το canyouseeme ειμαι περιεργος οταν τελειωσει το κατεβασμα και θα ειναι σε κατασταση seed θα μου ανοιγει η πορτα;

kane reboot το pc και θα δεις.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 27/12/2024 στις 7:44 ΜΜ, dj_takis είπε

Στο technicolor δεν έκανα τίποτα το σημαντικό. Παραθέτω εικόνες. Στο ZTE στο username, δοκίμασα και "sip:+3021xxxx". Και πάλι όμως τίποτα. 

H διαφορά στις ρυθμίσεις απ' ότι βλέπω είναι ότι στο Technicolor ορίζεις και την WAN μέσω της οποίας θα δουλεύει το VoIP.

Όπως ήδη ανέφερα σε Vodafone το VoIP δουλεύει σε ξεχωριστή σύνδεση με τις αντίστοιχες ρυθμίσεις (VoIPa για ADSL και VoIPv για VDSL), ενώ σε Cosmote θα πρέπει να δουλεύει μέσω της κύριας σύνδεσης (HSIa για ADSL και HSIv για VDSL).

Kάνε μια δοκιμή επιλέγοντας την κύρια σύνδεση για το Internet και απλά ενεργοποίησε και το VoIP στο πεδίο Service List, μαζί με το INTERNET.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, jkoukos είπε

H διαφορά στις ρυθμίσεις απ' ότι βλέπω είναι ότι στο Technicolor ορίζεις και την WAN μέσω της οποίας θα δουλεύει το VoIP.

Όπως ήδη ανέφερα σε Vodafone το VoIP δουλεύει σε ξεχωριστή σύνδεση με τις αντίστοιχες ρυθμίσεις (VoIPa για ADSL και VoIPv για VDSL), ενώ σε Cosmote θα πρέπει να δουλεύει μέσω της κύριας σύνδεσης (HSIa για ADSL και HSIv για VDSL).

Kάνε μια δοκιμή επιλέγοντας την κύρια σύνδεση για το Internet και απλά ενεργοποίησε και το VoIP στο πεδίο Service List, μαζί με το INTERNET.

Και ναι!!! Έγινε register κατευθείαν. Χίλια ευχαριστώ. Και έχω και κανονικό ήχο όταν το σηκώνω, πράγμα που δεν έχω στο Technicolor, που είναι ένας συνεχόμενος τόνος. (Αν ξέρεις το γιατί συμβαίνει, δεκτή κάθε πρόταση.) Αλλά έγινε η δουλειά. Και πάλι ευχαριστώ.

Update: Βιάστηκα να πανηγυρίσω... Ενώ οι εισερχόμενες δουλεύουν κανονικά, οι εξερχόμενες δείχνουν όλες κατειλημμένες. Καμιά ιδέα;

Επεξ/σία από dj_takis
Δημοσ.

Οι τόνοι κλήσης έχουμε να κάνουν αποκλειστικά με ποιους χρησιμοποιεί το λογισμικό της συσκευής κι αν αλλάζουν ανάλογα την χώρα που λειτουργεί αυτή (αν υπάρχει δυνατότητα επιλογής).

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Οι τόνοι κλήσης έχουμε να κάνουν αποκλειστικά με ποιους χρησιμοποιεί το λογισμικό της συσκευής κι αν αλλάζουν ανάλογα την χώρα που λειτουργεί αυτή (αν υπάρχει δυνατότητα επιλογής).

Κατάλαβα. Δεν βλέπω κάποια επιλογή για αλλαγή στο gui, εκτός αν γίνεται μέσω telnet. Θα το ψάξω κάποια στιγμή. Δεν με πολυαπασχολεί αφού δουλεύει το τηλέφωνο. Έχεις κάποια ιδέα όσον αφορά γατί δεν δουλεύουν οι εξερχόμενες στο ΖTE; Στα ports είναι όλα σωστά θεωρώ.

Update: Άκυρο στο παραπάνω, με ένα restart έστρωσαν όλα. Ευχαριστώ πολύ για την λύση του προβλήματός μου @jkoukos

1.jpg

Επεξ/σία από dj_takis
Δημοσ.
2 hours ago, dj_takis said:

Κατάλαβα. Δεν βλέπω κάποια επιλογή για αλλαγή στο gui, εκτός αν γίνεται μέσω telnet. Θα το ψάξω κάποια στιγμή. Δεν με πολυαπασχολεί αφού δουλεύει το τηλέφωνο. Έχεις κάποια ιδέα όσον αφορά γατί δεν δουλεύουν οι εξερχόμενες στο ΖTE; Στα ports είναι όλα σωστά θεωρώ.

Update: Άκυρο στο παραπάνω, με ένα restart έστρωσαν όλα. Ευχαριστώ πολύ για την λύση του προβλήματός μου @jkoukos

1.jpg

δυστυχωςτα περισσοτερα πραγματα στο technicolor γινονται απο το cli interface και οχι απο το web.ειχα παρομοιο θεμα και εγω.σιγουρα αλλαζει αλλα το πως δεν το ξερω.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...