L-Griever Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Καλησπέρα. Έχω ένα πρόβλημα με την κάμερα Nikon D5300. Ξαφνικά όλες οι φωτογραφίες που βγάζω δεν φαίνονται καθαρές με τίποτα ακόμα και πορτραίτα. Δοκίμασα να βάλω το focus point στο πρόσωπο ή μάτι πχ και δεν εστιάζει σωστά. Φαίνεται πχ το ρούχο περισσότερο παρά το πρόσωπο. Δοκίμασα με διαφορετικούς φακούς και ρυθμίσεις και πάλι. Μήπως γνωρίζετε τι πρόβλημα υπάρχει; Παλιά δεν το έκανε αν θυμάμαι καλά. 4-5 ετών είναι και δεν τραβούσα πολλές φωτογραφίες..
babisskg Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 32 λεπτά πριν, L-Griever είπε Καλησπέρα. Έχω ένα πρόβλημα με την κάμερα Nikon D5300. Ξαφνικά όλες οι φωτογραφίες που βγάζω δεν φαίνονται καθαρές με τίποτα ακόμα και πορτραίτα. Δοκίμασα να βάλω το focus point στο πρόσωπο ή μάτι πχ και δεν εστιάζει σωστά. Φαίνεται πχ το ρούχο περισσότερο παρά το πρόσωπο. Δοκίμασα με διαφορετικούς φακούς και ρυθμίσεις και πάλι. Μήπως γνωρίζετε τι πρόβλημα υπάρχει; Παλιά δεν το έκανε αν θυμάμαι καλά. 4-5 ετών είναι και δεν τραβούσα πολλές φωτογραφίες.. https://nikonites.com/d5300/30640-auto-focus-calibration.html#axzz5eIuxTE6F Ρίξτε μια ματιά στο παραπάνω κείμενο και ελέγξτε αν προσομοιάζει σ' αυτό που περιγράφετε .
L-Griever Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 21 λεπτά πριν, babisskg είπε https://nikonites.com/d5300/30640-auto-focus-calibration.html#axzz5eIuxTE6F Ρίξτε μια ματιά στο παραπάνω κείμενο και ελέγξτε αν προσομοιάζει σ' αυτό που περιγράφετε . Στο περίπου αλλά μάλλον ναι. Όμως δεν έχει κάτι για να μπορώ να ελέγξω..Αυτό που λέει ο άλλος δεν το έχει η μηχανή D5300..
babisskg Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 17 λεπτά πριν, L-Griever είπε Στο περίπου αλλά μάλλον ναι. Όμως δεν έχει κάτι για να μπορώ να ελέγξω..Αυτό που λέει ο άλλος δεν το έχει η μηχανή D5300.. Σας το έστειλα ώστε να κάνετε πιο συγκεκριμένο το θέμα που σας απασχολεί , στην σελίδα όπου είμαι και μέλος πιστεύω θα βρείτε αρκετή βοήθεια . Ίσως να χρειάζεται να κάνετε focus calibration .
L-Griever Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, babisskg είπε Σας το έστειλα ώστε να κάνετε πιο συγκεκριμένο το θέμα που σας απασχολεί , στην σελίδα όπου είμαι και μέλος πιστεύω θα βρείτε αρκετή βοήθεια . Ίσως να χρειάζεται να κάνετε focus calibration . Κατάλαβα.. και για το focus calibration θα χρειαστεί να το πάω για service να φανταστώ;..
babisskg Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 12 λεπτά πριν, L-Griever είπε Κατάλαβα.. και για το focus calibration θα χρειαστεί να το πάω για service να φανταστώ;.. Όχι απαραίτητα ...... ρίξτε μια ματιά στην σελίδα σχετικά με την μηχανή σας πρώτα .
Ntinaras Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δοκιμασε να κανεις focus σε live view αρχικα...
L-Griever Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Σόρρυ που άργησα να απαντήσω γιατί είχα εξεταστική. Λοιπόν, δυστυχώς δεν λύθηκε το πρόβλημα. Είχα ρωτήσει καθηγητές και μου είπαν ότι είναι θέμα calibration back ή front focus.. οπότε αναγκαστικά μάλλον θα το πάω για service... ελπίζω να μην ζητήσουν πολλά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα