Επισκέπτης Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, tolstoy είπε Έχω βρει στο ebay γύρω στα 200 - 250. Κάπου εκεί είναι το όριο μου. Αλλιώς αν είναι πάω για mac mini. Ο,τι έχουν τα Mac mini μέσα έχουν και τα macbooks να ξέρεις. Αυτό άλλαξε μόνο με το Mac mini 2018 που δεν έχει mobile σειρά cpu αλλά κανονική που θα έμπαινε σε desktop. Οπότε το Mac mini, αν δε σε ενδιαφέρει το portability, είναι πιο οικονομική λύση! Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2019 από natural_sgf
CheOnWeb Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 18 hours ago, Dellapple said: Καλησπέρα.... Για να μην ανοίγω νέο θέμα... τι θα προτείνατε για να τρέχω το da Vinci resolve??? Έχω windows laptop δοκίμασα hacintosh και μου άρεσαν αλλά έχει θέματα κλασικά για τι δεν έχω ιδέα πως ν φτιάξω ν βλέπει την δυνατή κάρτα γραφικών και τον ήχο...του..!!!! Το θα μπορούσατε να μου πρότεινετε. ( Όχι επαγγελματικά) Ευχαριστώ Επαγγελματικά ή όχι, το Resolve θέλει γερό μηχανάκι και κατά προτίμηση nVidia GPU. Σκεφτόμουν το 15άρι Macbook αλλά είναι πολλά τα 3μιση χιλιάρικα και έτσι κατέληξα στο 1ο συνθετικό του ονόματός σου. Καλή ματ οθόνη, i7, 16RAM (θα βάλω 32), 1060 GPU, 500GB flash, 1TB HDD, USB-C με TB3 και 3 χρόνια εγγύηση. Βαρύ, μέτρια μπαταρία αλλά... 1.400+ΦΠΑ (0% για μένα). https://www.skroutz.gr/s/15077510/Dell-G5-5587-i7-8750H-16GB-1TB-512GB-GeForce-GTX-1060-UHD-W10.html 1
Dellapple Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, CheOnWeb είπε Επαγγελματικά ή όχι, το Resolve θέλει γερό μηχανάκι και κατά προτίμηση nVidia GPU. Σκεφτόμουν το 15άρι Macbook αλλά είναι πολλά τα 3μιση χιλιάρικα και έτσι κατέληξα στο 1ο συνθετικό του ονόματός σου. Καλή ματ οθόνη, i7, 16RAM (θα βάλω 32), 1060 GPU, 500GB flash, 1TB HDD, USB-C με TB3 και 3 χρόνια εγγύηση. Βαρύ, μέτρια μπαταρία αλλά... 1.400+ΦΠΑ (0% για μένα). https://www.skroutz.gr/s/15077510/Dell-G5-5587-i7-8750H-16GB-1TB-512GB-GeForce-GTX-1060-UHD-W10.html Και hackintosh....? Δεν το σκέφτηκες??? Εγώ με αυτπ παλεύω αυτές της μέρες...το είχα τ λαπτοπ σ με 1050 όμως. Τώρα είμαι με ένα assus strigx ... Αλλά δεν βρίσκω βοήθεια πουθενά για να τ κάνω να λειτουργεί η nvidia Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2019 από Dellapple
CheOnWeb Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 41 minutes ago, Dellapple said: Και hackintosh....? Δεν το σκέφτηκες??? Εγώ με αυτπ παλεύω αυτές της μέρες... Δεν μπλέκω, έχω δουλειές 😁 Τα W10 τα ελέγχω και κάθονται ήσυχα, μου λείπει μόνο ένα utility τής δουλειάς αλλά δεν είναι απαραίτητο. Εξ άλλου υπάρχει και iMac στο σπίτι.
Dellapple Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Εμένα το resolve κρασάρει αν τ αφήσω χωρίς ν κάνω κάτι η τ ελαχιστοποίησω.... κ μερικές φορές μπλε οθόνη με drivers υπάρχει θέμα αλλά δεν... γι'αυτό σκέφτηκα μακ
CheOnWeb Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 9 hours ago, Dellapple said: Εμένα το resolve κρασάρει αν τ αφήσω χωρίς ν κάνω κάτι η τ ελαχιστοποίησω.... κ μερικές φορές μπλε οθόνη με drivers υπάρχει θέμα αλλά δεν... γι'αυτό σκέφτηκα μακ Ψαξ' το. Το έχω σε 4 PC με Windows χωρίς κανένα πρόβλημα.
mp0ukLas Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 11/2/2019 στις 8:49 ΠΜ, natural_sgf είπε Γιατί να το κάνεις αυτό; Στα 550 ευρώ (350 που πρότεινε ο φίλος + 200 max που λες εσύ) ευρώ βρίσκεις έτοιμο από εξωτερικό retina 2012 με τα spec που αναφέρεις (16gb ram + m.2 ssd). Τι ακριβος κανω? δν καταλαβα! αν παρει το non retina κ πει να του βαλει full ram στα 16gb παει στο 100αρικο (αν βαλει βεβαια ram που να ειναι official mac ram. μπορει να βαλει κ του 50αρικο, εγω εγραψα ποσο θα του παει μαξ το upgrade αν βαλει καλα πραγματα πανω) + εναν καλο SSD (samsung πχ) τοσο θα παει + δν προτεινω το Retina γτ μπορει στο μελλον να χρειαστει εξτρα χωρο αρα μπορει να βγαλει το optical drive κ να ριξει αλλον εναν δισκο πανω στο λαπτοπ κ οπως εχουν πει σε πολλα φορουμ του εξωτερικου το 13" mid '12 non retina ειναι ισως απο τα κορυφαια λαπτοπ που εχουν βγει ποτε στην αγορα. δν ειναι τυχαιο που η apple το ειχε στα καταστηματα της κ το πουλαγε με τις official τιμες μεχρι κ περυσι! αλλιως το καλυτερο που μπορει να κανει ο φιλος ειναι να κρατησει τα λεφτα του + να μαζεψει κ αλλα κ να παρει κατι καλυτερο στην ποιο κοντινη τεχνολογια!!! Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2019 από mp0ukLas 1
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, mp0ukLas είπε Τι ακριβος κανω? δν καταλαβα! αν παρει το non retina κ πει να του βαλει full ram στα 16gb παει στο 100αρικο (αν βαλει βεβαια ram που να ειναι official mac ram. μπορει να βαλει κ του 50αρικο, εγω εγραψα ποσο θα του παει μαξ το upgrade αν βαλει καλα πραγματα πανω) + εναν καλο SSD (samsung πχ) τοσο θα παει + δν προτεινω το Retina γτ μπορει στο μελλον να χρειαστει εξτρα χωρο αρα μπορει να βγαλει το optical drive κ να ριξει αλλον εναν δισκο πανω στο λαπτοπ κ οπως εχουν πει σε πολλα φορουμ του εξωτερικου το 13" mid '12 non retina ειναι ισως απο τα κορυφαια λαπτοπ που εχουν βγει ποτε στην αγορα. δν ειναι τυχαιο που η apple το ειχε στα καταστηματα της κ το πουλαγε με τις official τιμες μεχρι κ περυσι! αλλιως το καλυτερο που μπορει να κανει ο φιλος ειναι να κρατησει τα λεφτα του + να μαζεψει κ αλλα κ να παρει κατι καλυτερο στην ποιο κοντινη τεχνολογια!!! Γιατί να το κάνεις αυτό; Γιατί να δώσεις τόσα λεφτά παραπάνω και πάλι να μείνεις σε non-retina μοντέλο. Αυτό εννοούσα. Το καλύτερο μοντέλο (από τα παλιά) της apple είναι το retina 2012 που αλλάζουν ram/SSD (εκτός από μπαταρία). Είναι Retina (και όχι η χάλια ανάλυση) και σίγουρα πιο λεπτό (και ωραίο εμφανισιακά ihmo). Το γεγονός ότι βάζεις δεύτερο SSD με hdd caddy (όπως έχω κάνει σε δικό μου παλιό) είναι θετικό αλλά μέχρι εκεί καθώς στο 2012 retina μπορείς να του βάλεις μέχρι 2tb nmve SSD, αν θες, με πολύ ανώτερες επιδοσεις. Όσον αφορά το γεγονός ότι το πουλούσε για χρόνια μετά, αυτό ανάγεται στο γεγονός ότι ήταν το μόνο που μπορούσε να πουλήσει που είχε ακόμα optical drive (για όποιον ήταν must αυτό το feature). Είναι η ίδια λογική με το μοντέλο του 2015. Το πουλούσε από το site της μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Προσέφερε κάτι που η καινούργια σειρά δεν μπορούσε να καλύψει. Τέλος, η apple κάνει αυτό που θεωρεί σωστό για αυτήν πρώτα και μετά σωστό για μας τους καταναλωτές. Ποιος σου λέει εσένα ότι δεν είχε stock από εκείνο το non-retina μοντέλο και ήθελε να το διώξει χωρίς να ζημιώνει τη νέα σειρά όμως (εξού και η φουσκωμένη τιμή στα παλιά); Είδες πρόσφατα που εν έτει 2019 άρχισε να ξεστοκαρει iPhone SE (μοντέλο του 2015, έτσι;) Τι σημαίνει αυτό; Ότι παραμένει κορυφαίο το SE; Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2019 από natural_sgf Τυπογραφικά
CheOnWeb Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 18 minutes ago, natural_sgf said: Είδες πρόσφατα που εν έτει 2019 άρχισε να ξεστοκαρει iPhone SE (μοντέλο του 2015, έτσι;) Για την ακρίβεια, μοντέλο τού 2016 με CPU του 2015. 1
laserscout Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 33 minutes ago, natural_sgf said: Τι σημαίνει αυτό; Ότι παραμένει κορυφαίο το SE; ΝΑΙ!!! Small form factor phone!! 2
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 14 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Για την ακρίβεια, μοντέλο τού 2016 με CPU του 2015. Εντάξει, repackage ειναι. Δεν αλλάζει την ουσία όμως. 1 λεπτό πριν, laserscout είπε ΝΑΙ!!! Small form factor phone!! Άρα απλά καλύπτει κάτι που η τρέχουσα σειρά iPhone δε μπορεί να δώσει. Αυτο δε σημαίνει ότι είναι απαραίτητα καλή αγορά ή ότι αξίζει μετά από τόσα χρονια (για τη πλειοψηφία).
Yiannis87 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Στις 11/2/2019 στις 11:38 ΜΜ, CheOnWeb είπε Δεν μπλέκω, έχω δουλειές 😁 Τα W10 τα ελέγχω και κάθονται ήσυχα, μου λείπει μόνο ένα utility τής δουλειάς αλλά δεν είναι απαραίτητο. Εξ άλλου υπάρχει και iMac στο σπίτι. Πόσο καλά συγρονίζονται τα W10 με icloud? Ρωτάω μιας και με δελεάζει το surface, αλλά 5 χρόνια δουλεύω mac/apple και δεν έχω πιάσει w10 ακόμα.
CheOnWeb Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 52 minutes ago, Yiannis87 said: Πόσο καλά συγρονίζονται τα W10 με icloud? Ρωτάω μιας και με δελεάζει το surface, αλλά 5 χρόνια δουλεύω mac/apple και δεν έχω πιάσει w10 ακόμα. Δεν το έχω στο iCloud το Dell, είναι μόνο για Editing. Έχω τον iMac γι' αυτά.
studiokristo Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Yiannis87 είπε Πόσο καλά συγρονίζονται τα W10 με icloud? Ρωτάω μιας και με δελεάζει το surface, αλλά 5 χρόνια δουλεύω mac/apple και δεν έχω πιάσει w10 ακόμα. Συγχρονίζει αρκετά καλά. Ωστόσο, σε εμένα στο Outlook 365 Calendar όταν κάνω αλλαγές καμιά φορά δεν ενημερώνει το icloud και βγάζει μήνυμα λάθους. Οπότε μπαίνω απαυθείας από τον browser και δεν είναι πολύ βολικό, άσε που και όλοι οι browsers, ειδικά με τα addons δε δουλεύουν πολύ καλά. Προσωπικά, επειδή ο χρόνος μου είναι χρήμα, τα έκανα όλα Apple και ξεμπέρδεψα. Το αν συμφωνώ με τις τακτικές της Apple, αυτό είναι άλλη συζήτηση. Όσες φορές πάντως πήγα σε Android με συγχρονισμό Windows, κάποια δούλευαν πολύ καλά, κάποια ήθελαν σετάρισμα εύκολο, κάποια δύσκολο και κάποια δε δούλεψαν ποτέ. Αν δε σε πειράζει να κάθεσαι αραιά και που και να παλεύεις με τους συγχρονισμούς, το Surface είναι προφανώς πολύ καλή επιλογή. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2019 από studiokristo 1
Yiannis87 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, CheOnWeb είπε Δεν το έχω στο iCloud το Dell, είναι μόνο για Editing. Έχω τον iMac γι' αυτά. Προτιμάς το mac ή τα windows για την επαγγελματική / editing δουλειά σου? Δηλαδή αν είχες 3,5 θα έπαιρνες mac ή κάτι αντίστοιχο ή και πιο turbato σε windows? 1 ώρα πριν, studiokristo είπε Συγχρονίζει αρκετά καλά. Ωστόσο, σε εμένα στο Outlook 365 Calendar όταν κάνω αλλαγές καμιά φορά δεν ενημερώνει το icloud και βγάζει μήνυμα λάθους. Οπότε μπαίνω απαυθείας από τον browser και δεν είναι πολύ βολικό, άσε που και όλοι οι browsers, ειδικά με τα addons δε δουλεύουν πολύ καλά. Προσωπικά, επειδή ο χρόνος μου είναι χρήμα, τα έκανα όλα Apple και ξεμπέρδεψα. Το αν συμφωνώ με τις τακτικές της Apple, αυτό είναι άλλη συζήτηση. Όσες φορές πάντως πήγα σε Android με συγχρονισμό Windows, κάποια δούλευαν πολύ καλά, κάποια ήθελαν σετάρισμα εύκολο, κάποια δύσκολο και κάποια δε δούλεψαν ποτέ. Αν δε σε πειράζει να κάθεσαι αραιά και που και να παλεύεις με τους συγχρονισμούς, το Surface είναι προφανώς πολύ καλή επιλογή. Για calendar ίσως μπορεί να δουλευτεί η εφαρμογή otulouk for ios? Εγώ έχω λίγο σπαστεί με το μαρκετινγκ/τακτική της apple, αν και η ευκολία συγρχονισμού που προσφέρει είναι ωραία. Ωστόσο, το surface έχει και touch input για να σχεδιάζεις/γράφεις και κάμερα για να τραβάς φωτογραφίες και να τις ενσωματώνεις όπου/ όποτε χρειάζεται και πλέον κοντράρει άνετα το macbook pro με quad-core σε πιο φορητή και εύχρηστη υλοποίηση. Τώρα αν θα είναι εύχρηστο και στο λογισμικό δεν ξέρω. Με φωτογραφίες επίσης τι γίνεται? Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2019 από Yiannis87
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα