tolstoy Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Επειδή από τα υπάρχοντα προγράμματα μουσικής μόνο το Garageband με βολεύει (το είχα σε iPad mini) και επειδή θα πάω μετά σε Logic Pro, πρέπει να έχω έναν mac. Δεν γίνεται όμως να βρω με τίποτα τα χρήματα για καινούργιο, οπότε η μόνη λύση είναι μεταχειρισμένο από eBay, του 2009 μοντέλο -μάλλον- γύρω στα 200€. Ήθελα λοιπόν γνώμες από χρήστες παλιών mac για το πως τα πάνε αυτά τα λάπτοπ με την πάροδο του χρόνου. Εννοείται παιχνίδια δεν θα τρέχω εκτός από εξομοιωτές (ScummVM) ίσως και το Football Manager.
atheatos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δεν αξιζει. Να ψαξεις για μοντέλα απο το 2012 και μετα. 3
tolstoy Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 29 λεπτά πριν, BTL είπε MacOS over Windows? Λες για το VMware? Εντάξει αρκεί να βρω λάπτοπ με 8 γίγα μνήμη τουλάχιστον, έτσι έχω διαβάσει σε οδηγούς εγκατάστασης.
marmagia Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Για αυτό που θέλεις να κανείς δεν σου κάνει με τίποτα.
tolstoy Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Εννοείς να τρέξω Garageband με το VMware?
Yiannis87 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Χρησιμοποιούσα pro 13" 2009 το 2016. Για απλή χρήση (πχ max 15 tabs στο chrome). Είναι οκ για απλή χρήση, αλλά σίγουρα όχι να το εμπιστευτείς για Grageband (μπορεί να έχει κολλήματα που δεν τα θες σε live music). Δεν κάνω βέβαια τέταια χρήση αλλά και σε όσα έκανα εγώ έβγαζε το Loading εικονίδιο καμιά φορά. Μιλάμε για μηχάνημα 10ετίας οπότε τι νόημα έχει πως τα πάει με το χρόνο, αν και τώρα σου γράφω από imac 27" 2009. Οπότε λειτουργεί, αλλά καλύτερα περίμενε, μάζεψε χρήματα και βάλε άλλα 200 για mac 2012 που θα είναι οκ και πάει και μέχρι 16 ram να είσαι οκ Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2019 από Yiannis87 1
kriosgr Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Αν και δεν έχω ιδέα από προγράμματα μουσικής μπήκα στο site του Logic Pro X , είδα και 2 βίντεο. Από απαιτήσεις το Logic Pro X γράφει: macOS 10.12 or later, 64-bit processor. Δηλαδή Sierra και πάνω. Για να δεις ποια mac σηκώνουν Sierra κοίτα εδώ Όσο για τον επεξεργαστή κοίταξε εδώ αν κάνει. Tο web site του Pro logic X γράφει ότι είναι ένα εμπλουτισμένο garage band και πλήρως συμβατό. Είναι το next step δηλαδή.
tolstoy Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ναι, το ξέρω. Και το ένα σάιτ λέει ότι οι Core 2 Duo είναι 64bit. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2019 από tolstoy
mp0ukLas Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημερα φιλε μου! Κανω κ εγω τις ιδιες ακριβος δουλειες με εσενα κ εχω να σου πω απλα να κοιταξεις απο mid2012 κ πανω. Το macbook pro 13" mid 2012 νομιζω οτι θα σε καλυψει κ με το παραπανω γτ θα μπορεις να του κανεις κ upgrade σε ram κ σε δισκο. μπορει να το βρεις σε πολυ καλη τιμη κ ειναι αξιοπιστο. αυτη την στιγμη το δικο μου το εχω 5 χρονια full κ πριν 2 χρονια του εβαλα 16 RAM κ πριν 1 χρονο SSD 512. προχθες του εβαλα κ καινουργια μπαταρια κ του αλλαξα κ παστα στον επεξεργαστη. μονο κ μονο με αυτα τα upgrades πηρε ζωη για τουλαχιστον 10 χρονια ακομα. τρεχω Mojave χωρις κανενα θεμα κ κανω ολες του δουλειες που εκανα κ πριν χωρις κανενα προβλημα. Garage Band, Logic, traktor ableton κτλπ. αν δινεις 200 ευρω για λαπτοπ του '09 δωσε αλλα 200-300ευρω κ ψαξε σε κατι ποιο καινουργιο! Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2019 από mp0ukLas 1
tolstoy Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Μακάρι να τα βρω. Ευχαριστώ για την ενημέρωση
laserscout Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 https://www.ebay.com/itm/MacBook-Pro-13-Mid-2012-MD101LL-A-2-5GHz-i5-4GB-500GB-/142914671886 Πολύ αξιόλογο μαγαζί, και έχει από τα φθηνότερα MacBook pro 13' 2012. 350€ βγαίνει μαζί με τα μεταφορικά και το προπληρωμένο τελωνείο. Απλα φεύγουν πολύ γρήγορα, οπότε πρέπει να το έχεις στο νου σου. Επίσης δεν είναι όλα στην καλύτερη κατάσταση εμφανισιακά, οπότε αν δεν σου αρέσει ένα, περίμενε για το επόμενο. Όπως επίσης έχει μεγάλες διάφορές στην κατάσταση της μπαταρίας. Οπότε έλεγχε και το full battery capacity να είναι όσο πιο κοντά στο αρχικό 5800mAh. Πριν ένα μήνα ένας φίλος αγόρασε έναν με 5200 αν θυμάμαι καλά... Μετά την αγορά, άλλο ένα 60€ για έναν ssd + έξτρα μνήμη και είσαι μια χάρα! Τέτοιο μηχάνημα χρησιμοποιώ καθημερινά. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, laserscout είπε https://www.ebay.com/itm/MacBook-Pro-13-Mid-2012-MD101LL-A-2-5GHz-i5-4GB-500GB-/142914671886 Πολύ αξιόλογο μαγαζί, και έχει από τα φθηνότερα MacBook pro 13' 2012. 350€ βγαίνει μαζί με τα μεταφορικά και το προπληρωμένο τελωνείο. Απλα φεύγουν πολύ γρήγορα, οπότε πρέπει να το έχεις στο νου σου. Επίσης δεν είναι όλα στην καλύτερη κατάσταση εμφανισιακά, οπότε αν δεν σου αρέσει ένα, περίμενε για το επόμενο. Όπως επίσης έχει μεγάλες διάφορές στην κατάσταση της μπαταρίας. Οπότε έλεγχε και το full battery capacity να είναι όσο πιο κοντά στο αρχικό 5800mAh. Πριν ένα μήνα ένας φίλος αγόρασε έναν με 5200 αν θυμάμαι καλά... Μετά την αγορά, άλλο ένα 60€ για έναν ssd + έξτρα μνήμη και είσαι μια χάρα! Τέτοιο μηχάνημα χρησιμοποιώ καθημερινά. Δεν αξίζει το συγκεκριμένο γιατί ναι μεν είναι μοντέλο 2012 αλλά δεν είναι το retina 2012 οπότε επίσημα δεν παίρνει Mac Os X Mojave (υπάρχει τρόπος όμως να πάρει, ανεπίσημα). Επιπρόσθετα, αντί να το φέρεις από Αμερική και να επιβαρυνθείς και έξοδα τελωνείου, το φέρνεις από eBay.co.uk (μέχρι τις 29 Μαρτίου, λόγω brexit προφανώς). Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2019 από natural_sgf
atheatos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, natural_sgf είπε Δεν αξίζει το συγκεκριμένο γιατί ναι μεν είναι μοντέλο 2012 αλλά δεν είναι το retina 2012 οπότε επίσημα δεν παίρνει Mac Os X Mojave (υπάρχει τρόπος όμως να πάρει, ανεπίσημα). Επιπρόσθετα, αντί να το φέρεις από Αμερική και να επιβαρυνθείς και έξοδα τελωνείου, το φέρνεις από eBay.co.uk (μέχρι τις 29 Μαρτίου, λόγω brexit προφανώς). Μια χαρα επισημα τρεχει το mojave στο συγκεκριμένο. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2019 από atheatos 1
laserscout Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 17 minutes ago, natural_sgf said: Δεν αξίζει το συγκεκριμένο γιατί ναι μεν είναι μοντέλο 2012 αλλά δεν είναι το retina 2012 οπότε επίσημα δεν παίρνει Mac Os X Mojave (υπάρχει τρόπος όμως να πάρει, ανεπίσημα). Επιπρόσθετα, αντί να το φέρεις από Αμερική και να επιβαρυνθείς και έξοδα τελωνείου, το φέρνεις από eBay.co.uk (μέχρι τις 29 Μαρτίου, λόγω brexit προφανώς). Τρέχει επίσημα Mojave, και το τρέχει μια χαρά. Τα έξοδα τελωνίου περιλαμβάνονται στα 350€ και προπληρώνονται από το ebay. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι όταν σου ζητηθεί από την DHL, να στείλεις ένα ΑΦΜ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα