Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Μα ειναι τελειως ασχετο το ενα με το αλλο.

Η intel απο πιο παλια ποτε δεν εδινε παραπανω υποστηριξη στα socket(τουλαχιστον τα τελευταια χρονια απο εποχες ivy/sandbridge),παντα 2 socket στην καλυτερη υποστηριζε.

Σε αυτο που αναφερεσαι Ζ170 και Z270 ειναι η υποστηριξη που εδωσε η ιδια ακριβως που εδινε και στις προηγουμενες Z87/z97 μητρικες και πιο πριν στις Z77,z67.

Οτι εγινε και με τους καφεδες με το z370/z390.

Πρωτον το z270 δεν εκατσε ουτε χρονο σε αντιθεση με τα προηγουμενα. Επισης γενικοτερα αυτη η τακτικη δεν ειναι σωστη και πρεπει να εχει υποστηριξει τουλαχιστον 2 γενιες το καθε socket. Αυτα τα εκανε γιατι δεν υπηρχε ανταγωνισμος αλλα τωρα χτυπανε οι σειρηνες.

Επεξ/σία από mtifosi
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Fulgore είπε

Οτι δηλαδη εσυ αγοραζεις επεξεργαστες αναλογα με το ονομα του καθε CEO μιας εταιρειας :)

Δε μου εμπνέει... Γι'αυτό πήγα από FX 6300 σε R5 2600...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/2/2019 στις 4:58 ΜΜ, basilis_k6 είπε

Απλα όχι. Τα νουμερα δειχνουν μονο τον ευκολο τροπο για βραχυπρόθεσμες λύσεις. Αν ήταν έτσι δεν θα χρειαζόντουσαν οι μανατζερ, θα ηταν ολοι λογιστες. Η δουλεια του μανατζερ ειναι να βρει λυση που να δουλεψει στο μέλλον. Παρε παράδειγμα τον κοτσωβολο. Μεσα στην κριση πήρε την αποφαση να βάζει δοσεις με ταυτοτητα. Αποτέλεσμα να έχει τζίρο που οι αλλοι ουτε που φανταζονται και τα μιντια να κοντευουν να κλεισουν. Θα μπορουσε απλα να διωξει κοσμο. Τυπικα η ευκολη λυση οταν δεν πουλας ειναι να διωξεις κοσμο η να μειωσεις εξοδα. Ετσι μειωνεις και την ποιοτητα των προιόντων σου ή την ποιοτητα των υπηρεσιων σου. Άλλο παράδειγμα το mouth-to-mouth. Όταν άλλοι ξόδευαν εκατομμύρια σε μπανερ κάποιοι ειπαν θα τα ρίξουμε στην ποιοτητα και ταυτόχρονα θα μειώσουμε τιμές για να παει απο στομα σε στομα η φημη μας. Δουλεψε προφανως. Δεν ειναι όλα νουμερα οπως δεν υπάρχουν και μαγικες λυσεις. Γιαυτο πάντα ο οικονομικος ηταν οικονομικος και ο μανατζερ... μανατζερ. H intel εν προκειμένω είναι πολύ μεγάλη για να κοιτάει μονο νουμερα. Ο λόγος που βαζει αυτον σε αυτη τη θέση ειναι προφανώς κίνηση πανικου επειδη βλέπει άσχημα νουμερα. Δεν λεω οτι θα της βγει σε κακο απαραίτητα αλλα δεν νομιζω οτι θα της βγει σε καλο...

Απλά ναι. Απ΄ότι κατάλαβα δεν έχεις καμία σχέση με επιχειρήσεις. Επειδή εγώ έχω με αρκετές, η σειρά είναι ως εξής:

α) Ο λογιστής καταγράφει στη βάση δεδομένων του πληροφοριακού συστήματος (ERP) κάθε οικονομικό γεγονός που λαμβάνει χώρα στην επιχείρηση καθημερινά (αγορές πρώτων υλών, πωλήσεις, πληρωμές, έξοδα, δαπάνες κτλ)

β) Το πρόγραμμα ERP δίνει τη δυνατότητα εκτύπωσης οικονομικών καταστάσεων, μεταξύ άλλων. Βασικά κάνει πολλά περισσότερα, αλλά δε θέλω να τα αναλύσω εδώ...

γ) Οι οικονομικές καταστάσεις δίνονται στις ομάδες που αφορούν, ανάλογα με το είδος τους.

δ) Ο μάνατζερ προΐσταται ενός τμήματος, δεν παίρνει επιχειρηματικές αποφάσεις. Μπορεί να κάνει προτάσεις προς το διοικητικό συμβούλιο, αλλά τις τελικές αποφάσεις τις παίρνουν άλλοι.

ε) Το διοικητικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου είναι συνήθως οι μέτοχοι της επιχείρησης, συνεδριάζει και λαμβάνει υπόψη τα νούμερα που δίνει το λογιστήριο, τις αναφορές των προϊσταμένων των τμημάτων και οποιοδήποτε άλλη χρήσιμη πληροφορία (πχ δημοσιευμένες καταστάσεις ανταγωνιστικών εταιρειών, στατιστικά από προηγούμενες χρήσεις κτλ). Παίρνει αποφάσεις και χαράσει επιχειρησιακή στρατηγική.

Κανείς δεν παίρνει αποφάσεις "γιατί έτσι του γουστάρει". Αυτά μόνο σε ταινίες και σε ατομικές επιχειρήσεις...Ο κάθε πρόεδρος λογοδοτεί στους μετόχους του και συνήθως εκλέγεται από το συμβούλιο. Αν δεν παίρνει αποφάσεις που οδηγούν στην κερδοφορία, τότε τον σχολάνε και βάζουν άλλο. Απλά τα πράγματα. 

Επειδή, όλα τα στατιστικά και τα νούμερα πρέπει να ληφθούν υπόψη, βάζουν άτομα που έχουν σχέση με τα οικονομικά και μπορούν να ερμηνεύσουν (θεωρητικά πάντα) τις πληροφορίες που λαμβάνουν καλύτερα και να προβλέψουν τις βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και μακρυπρόθεσμες επιπτώσεις.

Αυτά που γράφεις είναι λίγο άσχετα. Μπορεί να έχουν κάποια στοιχεία αληθινά, αλλά η όλη σκέψη σου είναι λάθος. Όταν δεν κοιτάς νούμερα σε μία επιχείρηση, είναι σαν να οδηγάς με κλειστά μάτια και να περιμένεις να βγεις και πρώτος. Η επιχείρηση στο παράδειγμά σου, είδε ότι έχει κεφάλαιο κίνησης και σκέφτηκε να μην απολύσει κόσμο, για να μη δώσει άσχημη εικόνα στην αγορά. Άρα έβαλε δόσεις (σε υψηλές τιμές) και κράτησε τον κόσμο της. Για αυτή της την απόφαση έγινε χρημοατοοικονομική μελέτη με τις οικονομικές επιπτώσεις που θα είχε η μαζική απόλυση προσωπικού και είδαν ότι δε συμφέρει. Η έρευνα έγινε από το οικονομικό τμήμα της, από κάποιον οικονομολόγο και παραδόθηκε στο συμβούλιο της εταιρείας, όπου πάρθηκε η απόφαση. Για αποφυγή σύγχυσης: μέρος του οικονομικού τμήματος είναι το λογιστήριο. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Βασικά έχεις μπλέξει τα νούμερα με τις αποφάσεις.

Τα νούμερα δίνουν μια εικόνα, βάσει αυτής χαράσεται επιχειρησιακή στρατηγική, αλλά από μόνα τους δε δίνουν λύσεις. Προφανώς και η Intel κοιτάζει νούμερα.

Επεξ/σία από johncorfas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπου το μέλλον της εταιρίας καθορίζεται απο το "Excel" ή την "καρδιά" το τέλος είναι κοντά.... 

Χρειάζεται συνδιασμός... Θεωρώ λάθος να πιστεύουμε ότι κάποιοι Manager πέτυχαν χωρίς να κοιτάνε νούμερα όπως λάθος είναι και το αντίστροφο... 

Δυστυχώς η έλλειψη στελεχών (αλλα και διοικήσεων) που να καταλαβαίνουν και τις δύο πλευρές και να βρίσκουν την χρυσή τομη οδηγούν πολλές εταιρίες σε εφημερες επιτυχίες και μακροπροθεσμα στο τέλος τους... 

 

Επεξ/σία από dpilio

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...