Προς το περιεχόμενο

Ενα βήμα πριν καεί το σύστημα μου? Ένας μικρός χαμός όταν παίζω σε 4k

DeareN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους και καλό μήνα 

Kατ'αρχήν να πω ότι είμαι άσχετος με το συγκεκριμένο θέμα και μου το έφτιαξε ένα φιλαράκι. -_-

Έχω ένα σύστημα με κουτί coolemaster silencio 500 στο οποίο έχω μέσα

i7  7700K

Motherboard Ashrock Taichi z270

Μνήμες 2 Gskill Trident Z σύνολο 16gb

Κάρτα 1080ti της inno3d με τον 3πλο ανεμιστήρα

Τροφοδοτικό δε θυμάμαι, είναι modular 550 νομίζω corsair

3 ssd και έναν m2 όχι nvme τον οποίο δεν τον πέρασα ακόμα.

Ψύξη έχω αερόψυξη από το προηγούμενο σύστημα μια παλιά τεράστια Noctua που άλλαξα το φαν σε ένα που πάει μεχρι 3000 στροφές από την επαγγελματική σειρά της.

Τώρα πάμε στο πρόβλημα, δεν έχω κάνει overclock  αλλά το έχω το pc μόνιμα σε high performance.

Απο την αρχή ο επεξεργαστής βαράει 90άρια αλλά τώρα τελευταία έχει ξεφύγει το πράγμα με τη φασαρία από τα φανς και λογικά τις θερμοκρασίες, έχω να αλλαξω και πάστα 1 χρόνο σχεδόν.

Με ένα budget κοντά στα 300 ευρώ με καινούργιο κουτί και υδρόψηξη τί θα μου προτείνατε να κάνω? Θα ήθελα και λίγο RGB . :D

Ο επεξεργαστής παιδιά απο τη πρώτη μέρα είναι σε τρελές θερμοκρασίες, είχα διαβάσει όταν τον πήρα ότι με delid πέφτουν αρκετά. Είμαι και επαρχία πού να ψάχνω για κάποιον να κάνει delid οπότε το άφησα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα, για ψύκτρα ρώτα εδώ 

Για κουτί, δες αυτό.
https://www.skroutz.gr/s/13503606/Fractal-Design-Meshify-C-TG.html

Με TG και πολλές θέσεις για ανεμιστηρες.

• Like 1

μου φαίνεται αδιανόητο να βαράει 90 αρια ο επεξεργαστής με τέτοια ψύκτρα.

έχει σίγουρα τοποθετηθεί σωστά; η ποσότητα πάστας που τοποθετήθηκε ηταν η σωστή;

Επειδή o/c δεν αναφέρεις αν έχει γίνει, σε εργοστασιακά ρολόγια θα έπρεπε να είναι σε νορμάλ τιμές η θερμοκρασία με noctua.

Κάτι δεν πάει καλά σίγουρα.

• Like 2

Από την πρώτη μέρα έπιανε αυτές τις θερμοκρασίες και με το φιλαράκι που μου έφτιαξε το σύστημα ανησυχήσαμε και του είπα ότι έτσι κάνει ο 7700k. Λάθος μου μάλλον.

Οπως και να χει θα πάω για υδρόψηξη σε καινούργιο κουτί αλλά επειδή είμαι άσχετος είπα να ρωτήσω εδώ πρώτα

Είχα στο μυαλό μου να πάρω αυτή γιατί διαβάζω καλά σχόλια σε συνδιασμό με ένα κουτί που το βάζω πιο κάτω

https://www.skroutz.gr/s/11921901/NZXT-Kraken-X62-Includes-AM4-Bracket.html?from=account_favorites

https://www.skroutz.gr/s/14515587/Thermaltake-View-37-RGB-Edition.html

Nα φαίνεται και όμορφα, χωρίς να ξέρω τί χρειάζεται άλλο να αγοράσω απο έξτρα. Πάμε βέβαια στα 330 έτσι αλλά οριακά το έχω.

Τί λέτε?

Φίλε μου ετσι ΔΕΝ κανει ο 7700Κ.
Τον ίδιο έχουμε και δεν έχω ξεπεράσει ποτέ τους 80C.

Τσέκαρε οπωσδήποτε την πάστα σου και να πατάει καλά η ψύκτρα, γιατι σε βλέπω να τον παίρνεις στα χέρια (τον επεξεργαστή έτσεεε)

• Like 2

Φίλε έχει γίνει λάθος με την τοποθέτηση της ψύκτρας του επεξεργαστή, στανταρ. Απο εκεί και πέρα, απ'οτι καταλαβαίνω το πρόβλημα σου το πραγματικό δεν είναι τι θα κάνεις με αυτό αλλά πως θα βάλεις κανα rgb παραπάνω καθώς και ένα καλύτερο κουτί, έτσι δεν είναι? 

45 λεπτά πριν, DeareN είπε

Η ψύκτρα η κρακεν μια χαρά είναι προφανώς, το θέμα είναι να τη βάλετε σωστά :P
Το κουτί αυτό το ζαχάρωνα και εγώ και σίγουρα είναι πανέμορφο (κατά τη γνώμη μου) απλά επειδή το έχω ψάξει πολύ, να ξέρεις οι το internet βρίθει απο αναφορές για το πόσο εύκολα γρατζουνιέται το τζάμι (καθώς είναι ακρυλικό και όχι TG φυσικά). Το πως να αξιολογήσουμε αυτές τις αναφορές είναι άλλο θέμα...

Για να είμαι ειλικρινής, και ειδικά αφου δεν κάνεις overclock (extreme μάλιστα για να δικαιολογήσεις 150 ευρώ σε ψύκτρα cpu!) θα πήγαινα σε αυτή που την θεωρώ και μια χαρά για την δουλειά σου και έχει και πολύ ωραίο rgb: https://www.skroutz.gr/s/15715306/Thermaltake-Riing-Silent-12-RGB-Sync-Edition.html

• Like 1

23 λεπτά πριν, Stamer είπε

Φίλε έχει γίνει λάθος με την τοποθέτηση της ψύκτρας του επεξεργαστή, στανταρ. Απο εκεί και πέρα, απ'οτι καταλαβαίνω το πρόβλημα σου το πραγματικό δεν είναι τι θα κάνεις με αυτό αλλά πως θα βάλεις κανα rgb παραπάνω καθώς και ένα καλύτερο κουτί, έτσι δεν είναι? 

Απο πριν 1.5 χρόνο περίπου που κράτησα ψύκτρα και κουτί από το παλιό μου σύστημα έλεγα να τα αλλάξω σε κάτι ομορφότερο και τώρα που χειροτέρεψε το θέμα θορύβου και ψύξης λέω ευκαιρία είναι να αλλάξουν και αυτά.

Πάντως το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να κοιτάξω το θέμα πάστας, λειτουργίας και πατήματος της ψύκτρας μιας και όπως κατάλαβα δεν είναι φυσιολογικό και ευτυχώς δε μου κάηκε τπτ ακόμα.

Σε πρώτη ευκαιρία το σύστημα έχει φύγει σε μαγαζί σέρβις να το δει ειδικός και όχι φιλαράκι αυτή τη φορά.

• Like 1

3 λεπτά πριν, DeareN είπε

Απο πριν 1.5 χρόνο περίπου που κράτησα ψύκτρα και κουτί από το παλιό μου σύστημα έλεγα να τα αλλάξω σε κάτι ομορφότερο και τώρα που χειροτέρεψε το θέμα θορύβου και ψύξης λέω ευκαιρία είναι να αλλάξουν και αυτά.

Πάντως το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να κοιτάξω το θέμα πάστας, λειτουργίας και πατήματος της ψύκτρας μιας και όπως κατάλαβα δεν είναι φυσιολογικό και ευτυχώς δε μου κάηκε τπτ ακόμα.

Σε πρώτη ευκαιρία το σύστημα έχει φύγει σε μαγαζί σέρβις να το δει ειδικός και όχι φιλαράκι αυτή τη φορά.

Αν έχεις όρεξη, δεν είναι τρομερά σπουδαίο να ασχοληθείς, μπορείς να βρεις ενα σωρό βιντεο στο youtube (και μάλιστα με τον επεξεργστή σου) και το πως βάζεις πάστα/ανεμιστήρα. Αν όχι, το πας σε κάποιον τεχνικό, δεν τρέχει τίποτα. Πάντως για να καεί εντελώς, δύσκολο, δεν καίγεται έτσι εύκολα, απλά όσο μεγαλύτερη θερμοκρασία, τόσο μειώνεται η διάρκεια ζωής. Αλλά και πάλι όταν λέμε μειώνεται, εννοούμε οτι αντί για 10 χρόνια θα την έχεις τη cpu 8 (χοντρικά πάντα).

9 λεπτά πριν, DeareN είπε

Γιατί να πληρώσεις κάποιον, εφόσον δεν είναι τεχνικά δύσκολο να το κάνεις;
Θα μάθεις και 5-6 πράγματα.
Καλό θα σου κάνει.

• Like 1

Πριν κάνεις κάτι δοκίμασε λίγο την στοκ ψύκτρα της ιντελ αν δεις ίδιες θερμοκρασίες ίσως φταίει κάποιος αισθητήρας ή δοκίμασε άλλο πρόγραμμα πχ hwinfo64(το καλύτερο για εμένα) 

Στις 1/2/2019 στις 2:55 ΜΜ, donblunts είπε

Γιατί να πληρώσεις κάποιον, εφόσον δεν είναι τεχνικά δύσκολο να το κάνεις;
Θα μάθεις και 5-6 πράγματα.
Καλό θα σου κάνει.

λέτε στο κάθε πιτσιρικι με μια άνεση "κανε-βγάλε-ξεβίδωσε,είναι εύκολο δες youtube"....

σας έχει περάσει απ το μυαλό οτι δε το χουν όλοι, κ αν δε το χει ξανακάνει είναι επίφοβος για ζημιά?

μετά βλέπουμε κανιβαλισμενες μητρικες σε αγγελιες κ αναρωτιωμαστε πως το καταφερε.....

κατι τετοιες συμβουλες καλο ειναι να μη δινονται σε αρχαριους χρηστες.

ειναι προτιμοτερο να πειραματιστουν πρωτα σε παλαιοτερο και  obsolete hardware παρα στο καινουριο pc....

• Like 4
  • Confused 1

Το desktop pc είναι φτιαγμένο με τη λογική του να είναι εύκολη η πρόσβαση στο υλικό του υπολογιστή για τη συντήρηση/βελτίωση/αντικατάσταση των περιεχομένων του. Οπότε ναι, δεν είναι κάτι δύσκολο ή πολύπλοκο να τοποθετηθεί ο επεξεργαστής, η πάστα ή η ψύκτρα. Όλα αυτά βέβαια από τη στιγμή που αυτός που θα επέμβει θα συμβουλευτεί το εγχειρίδιο χρήστη. Και με τα πολλά βίντεο και tutorials που υπάρχουν πλέον στο διαδίκτυο μπορεί να γίνει εύκολα και με ασφάλεια. Δε χρειάζεται λοιπόν να έχει πτυχίο κάποιος που θέλει να επέμβει στο εσωτερικό του υπολογιστή του, λίγη προσοχή και ενημέρωση μόνο.

Οι κανιβαλισμένες μητρικές οφείλονται σε λάθη χρηστών που προβαίνουν σε ανάλογες επεμβάσεις χωρίς προηγούμενη εμπειρία και χωρίς να συμβουλευτούν το εγχειρίδιο χρήσης ή κάποια άλλη πηγή. 

1 ώρα πριν, dancer_69 είπε

Το desktop pc είναι φτιαγμένο με τη λογική του να είναι εύκολη η πρόσβαση στο υλικό του υπολογιστή για τη συντήρηση/βελτίωση/αντικατάσταση των περιεχομένων του. Οπότε ναι, δεν είναι κάτι δύσκολο ή πολύπλοκο να τοποθετηθεί ο επεξεργαστής, η πάστα ή η ψύκτρα. Όλα αυτά βέβαια από τη στιγμή που αυτός που θα επέμβει θα συμβουλευτεί το εγχειρίδιο χρήστη. Και με τα πολλά βίντεο και tutorials που υπάρχουν πλέον στο διαδίκτυο μπορεί να γίνει εύκολα και με ασφάλεια. Δε χρειάζεται λοιπόν να έχει πτυχίο κάποιος που θέλει να επέμβει στο εσωτερικό του υπολογιστή του, λίγη προσοχή και ενημέρωση μόνο.

Οι κανιβαλισμένες μητρικές οφείλονται σε λάθη χρηστών που προβαίνουν σε ανάλογες επεμβάσεις χωρίς προηγούμενη εμπειρία και χωρίς να συμβουλευτούν το εγχειρίδιο χρήσης ή κάποια άλλη πηγή. 

Και να προσθέσω οτι δε λέει κανείς κάνε το οπωσδήποτε ή θα είσαι χαζός αμα δεν το κάνεις. Απλά σπαταλάς 15', ρίχνεις μια ματιά σε κανα βιντεάκι, πιάνεις το νόημα και κρίνεις μόνος σου. Έτσι κι αλλιώς πρέπει να σου αρέσει κιόλας κάτι τέτοιο για να ασχοληθείς. Ξέρω πολλούς (ανα διαστήματα και εμένα) που παρόλο που μπορεί να ξέρεις να κάνεις 5 πράγματα, δεν το κάνεις απλά λόγω βαρεμάρας και το δίνεις αλλού να στο κάνουν.

8 ώρες πριν, koolisk6 είπε

λέτε στο κάθε πιτσιρικι με μια άνεση "κανε-βγάλε-ξεβίδωσε,είναι εύκολο δες youtube"....

σας έχει περάσει απ το μυαλό οτι δε το χουν όλοι, κ αν δε το χει ξανακάνει είναι επίφοβος για ζημιά?

μετά βλέπουμε κανιβαλισμενες μητρικες σε αγγελιες κ αναρωτιωμαστε πως το καταφερε.....

κατι τετοιες συμβουλες καλο ειναι να μη δινονται σε αρχαριους χρηστες.

ειναι προτιμοτερο να πειραματιστουν πρωτα σε παλαιοτερο και  obsolete hardware παρα στο καινουριο pc....

Τι λες ρε φίλε;
Δεν είναι ούτε εφαρμοσμένα μαθηματικά, ούτε πυρηνική φυσική.
Μεράκι θέλει και προσοχή.

Κάτι ουσιαστικό έχεις να προσφέρεις σε αυτό το τόπικ, η απλά μπήκες να πείς την εξυπνάδα σου;

1 ώρα πριν, donblunts είπε

Τι λες ρε φίλε;
Δεν είναι ούτε εφαρμοσμένα μαθηματικά, ούτε πυρηνική φυσική.
Μεράκι θέλει και προσοχή.

Κάτι ουσιαστικό έχεις να προσφέρεις σε αυτό το τόπικ, η απλά μπήκες να πείς την εξυπνάδα σου;

ναι,ν απευθυνθεί σε κάποιον που ξέρει κάτι περισσότερο απ αυτόν αφού όπως και ο ίδιος δήλωσε είναι άσχετος,

μη προσπαθούμε με το ζόρι να τον κάνουμε να βάλει χέρι σε κάτι που δε το κατέχει,

για εσένα,εμένα κ πολλούς άλλους μπορεί να φαίνεται απλό κ οτι δεν είναι πυρηνική φυσική,

αλλά δεν είναι όλοι το ίδιο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...