Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους!

Αφου το επομενο εξαμηνο τελειωνω την σχολη μου (ΤΕΙ Πληροφορικης), αποφασισα οτι θα κανω μεταπτυχιακο, σιγουρα στο εξωτερικο και κυριως στην Ολλανδια γιατι ακουω πολυ καλα λογια. Απ' αυτα που εχω ακουσει το σημαντικοτερο ειναι οτι μπορεις να βρεις μια part-time δουλεια για να τα βγαζεις περα με το full-time master.
Ψαχνοντας λοιπον στο ιντερνετι, ειδα οτι πολλα Πανεπιστημια δεν δεχονται ατομα με πτυχιο ΤΕΙ! (Radbound, TU Eidhoven, TU Delft, Utrecht, Gronigen)
Η αληθεια ειναι οτι εχω ξενερωσει πολυ και θα ηθελα την αποψη σας/εμπειρια σας πανω σε αυτο. Αν, δηλαδη, καποιος/α που εχει βρεθει στην ιδια θεση, τι εκανε, πως το χειριστηκε.

Τελος, θα ηθελα να ακουσω και για αλλες χωρες, προτασεις/εμπειριες να τσεκαρω και εκει. Ως τωρα εχω ψαξει για Σουηδία και Νορβηγια, για την πρωτη, εχουν κλείσει οι αιτησεις στα Πανεπιστημια που με ενδιαφερουν.

Με ενδιαφερει ο τομεας του Computer Engineering και δεν αποκλείεται το Computer Science.

Δημοσ.

Λογικά σε όσα δεν δέχονται από ΤΕΙ, μπορείς να κάνεις ένα χρόνο premaster και να ξεκινήσεις μετά. Στο Λάιντεν εξ'όσων γνωρίζω δέχονται ακόμα από ΤΕΙ και στο Βαχενίγκεν - για το τελευταίο δεν είμαι σίγουρος αν έχει Πληροφορική. 

Παλιά ήταν πιο χαλαρά, ποιος ξέρει τι έγινε και άλλαξαν πολιτική, αλλά από την εμπειρία μου, δεν είναι και πολύ ελαστικοί στο να τους εξηγήσεις ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις και δεν χρειάζεσαι premaster. Τώρα αν έχεις κανένα φοβερό βαθμό και καμιά πρακτική, μπορεί να αλλάζει το πράγμα.

Tο ότι θα βρεις part-time δουλειά δεν ξέρω που το άκουσες αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο χωρίς να μιλάς τη γλώσσα συν του ότι το μάστερ θα είναι απαιτητικό και δεν θα έχεις και τόσο χρόνο. Αν παρ'ολα αυτά καταφέρεις και βρεις, αν δουλέυεις πάνω από ένα αριθμό ωρών την εβδομάδα δικαιούσαι το stufi που είναι έξτρα λεφτά και δωρεάν μετακινήσεις με τα ΜΜΜ.

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, doctor_667 είπε

Λογικά σε όσα δεν δέχονται από ΤΕΙ, μπορείς να κάνεις ένα χρόνο premaster και να ξεκινήσεις μετά. Στο Λάιντεν εξ'όσων γνωρίζω δέχονται ακόμα από ΤΕΙ και στο Βαχενίγκεν - για το τελευταίο δεν είμαι σίγουρος αν έχει Πληροφορική. 

Παλιά ήταν πιο χαλαρά, ποιος ξέρει τι έγινε και άλλαξαν πολιτική, αλλά από την εμπειρία μου, δεν είναι και πολύ ελαστικοί στο να τους εξηγήσεις ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις και δεν χρειάζεσαι premaster. Τώρα αν έχεις κανένα φοβερό βαθμό και καμιά πρακτική, μπορεί να αλλάζει το πράγμα.

Tο ότι θα βρεις part-time δουλειά δεν ξέρω που το άκουσες αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο χωρίς να μιλάς τη γλώσσα συν του ότι το μάστερ θα είναι απαιτητικό και δεν θα έχεις και τόσο χρόνο. Αν παρ'ολα αυτά καταφέρεις και βρεις, αν δουλέυεις πάνω από ένα αριθμό ωρών την εβδομάδα δικαιούσαι το stufi που είναι έξτρα λεφτά και δωρεάν μετακινήσεις με τα ΜΜΜ.

Δεν εχω βρει κατι σχετικο με pre master, θα το ψαξω περισσοτερο αυτο.
Δεν εχω φοβερο βαθμο η αληθεια ειναι (6,5), αλλα εχω 6 - μηνη πρακτικη σε Εθνικο Ερευνητικο κεντρο καθως και πτυχιακη αλλα και μια δημοσιευση. Φανταζομαι θα τα λαβουν υποψιν αυτα, αλλα θα δικαιολογουν το πτυχιο μου;

Το part-time job ειναι το σημαντικοτερο και κυριο κομματι. Εχω ακουσει για δουλειες το ΣΚ με ικανοποιητικους μισθους αλλα και 4ωρα μεσα στην εβδομαδα. Μηπως εχεις καποιο λινκ σχετικα με το stufi?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, doctor_667 είπε

Αν παρ'ολα αυτά καταφέρεις και βρεις, αν δουλέυεις πάνω από ένα αριθμό ωρών την εβδομάδα δικαιούσαι το stufi που είναι έξτρα λεφτά και δωρεάν μετακινήσεις με τα ΜΜΜ.

Τα έμαθες δόκτορ τα νέα; Το stufi για HBO/WO δεν είναι πια δωράκι, είναι δάνειο! https://duo.nl/particulier/studiefinanciering/waar-bestaat-het-uit.jsp

• Sad 1
Δημοσ.

Στο TUM (Γερμανια) που ειμαι ξερω ατομο που μπηκε απο ΤΕΙ. Και γενικα νομιζω εδω το αναγνωριζουν ως Bachelor το ΤΕΙ οποτε μπορεις να προχωρησεις σε Μαστερ. Εχει πλεον και αρκετα αγγλοφωνα προγραμματα το πανεπιστημιο αλλα και πολυ καλο ονομα στο Computer Science, ψαξτο και ισως βρεις κατι στο αντικειμενο.

• Like 1
Δημοσ.

Με ΤΕΙ επίσης δέχονται σε Δανία (με έχουν πει) και σίγουρα Σουηδία ( ή τουλάχιστον το '17 που βοήθησα με την αίτηση την ανιψιά) .

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Εγω κανω μεταπτυχιακο Δανια και ειμαι απο ΤΕΙ. Δεν θα εχεις προβλημα αρκει να διαλεξεις κατι σχετικο και να κανεις αιτηση, γιατι ειναι πολυ αυστηροι και ακολουθουν το curriculum κατα γραμμα. Συνηθως αναγραφεται τι σχολες δεχονται.

Οσον αφορα το θεμα δουλειας, εγω δουλευω part-time σε εστιατοριο και παιρνω το φοιτητικο επιδομα (SU). Πρεπει να δουλευεις περιπου 42 ωρες τον μηνα για να το δικαιουσαι και ειναι περιπου 750 ευρω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...