Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω το macbook pro 2017 από Amazon : https://www.amazon.co.uk/Apple-13-Inch-Macbook-Pro-Retina/dp/B071K84QM1

Η ερώτηση μου είναι εάν είναι οκ να το αγοράσω από εκεί. Είναι πιο φθηνό μαζί με τα μεταφορικά σε σύγκριση με Ελλάδα και έχει την γνωστή υποστήριξη της Αμαζον.

Βλέπω πως στέλνει κανονικά στην Ελλάδα. 

Είχα το δίλημμα 128 VS 256GB καθώς θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για photo editing (PS/Lightroom). Κατέληξα στο 256 αφού τα 128 νομίζω δεν επαρκούν.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να αγοραστεί χωρίς ΦΠΑ (ενδοκοινοτικές). Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία; Αξίζει ή θα μπλέξουμε με τη γραφειοκρατεία;

Επεξ/σία από thephotoshoped
Δημοσ.

Η τιμή φαίνεται πολύ καλή.  Πωλητής είναι η ίδια η Amazon, απ' ό,τι κατάλαβα και όχι κάποιος τρίτος. Στην τιμή πρέπει να συνυπολογίσεις και κάποια πρόσθετη επιβάρυνση από την μετατροπή συναλλάγματος και τα μεταφορικά. Και πάλι είναι καλή τιμή, 1.463 ευρώ περίπου. Εάν γίνεται να το αγοράσεις και χωρίς ΦΠΑ τότε ναι αξίζει. Καλά κάνεις και προτιμάς τα 256 GB. Τα 128 είναι λίγα, ό,τι και να κάνεις. Εάν θες να επεκτείνεις τον αποθηκευτικό χώρο αγόρασε έναν εξωτερικό δίσκο usb 3.1 ή μία θήκη usb 3.1 και βάλε έναν ssd δίσκο m.2 sata  πχ (https://www.skroutz.gr/s/10858732/Transcend-M-2-SSD-Conversion-Kit.html). Εγώ έτσι έκανα και έχω εγκαταστήσει μέχρι και παιχνίδια στον εξωτερικό δίσκο χωρίς να καταλαβαίνω διαφορά σε απόδοση. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον τον αγοράσεις μην παραλείψεις να αγοράσεις και επέκταση εγγύησης applecare. Θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για τρία χρόνια με πλήρη service στην Ελλάδα και χωρίς άγχος. Laptop δεν έχω αγοράσει ποτέ από Amazon UK, άλλα προϊόντα ναι, αλλά ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ.

@lamargos

Η θήκη που προτείνεις δεν υποστηρίζει nmve, οπότε δεν είναι κ τόσο καλή επιλογη το 2019.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, natural_sgf είπε

@lamargos

Η θήκη που προτείνεις δεν υποστηρίζει nmve, οπότε δεν είναι κ τόσο καλή επιλογη το 2019.

Αυτό είναι σχετικό με το τί θες να κάνεις. Εγώ την χρησιμοποιώ κανονικά το 2019 με υπολογιστή του 2018. Εννοείται ότι το ιδανικό θα ήταν να είχες και θήκη και μνήμη NVme (tlc ή mlc) και thunderbolt 3 και μισθό 5.000 το μήνα και εξοχικό στη Μύκονο κοκ... 😉 Έκανα μία πρόταση λαμβάνοντας υπόψη χρήση και κόστος αγοράς. Εγώ πρότεινα κάτι συντηρητικό οικονομικά, που έχω χρησιμοποιήσει, με συνολική τιμή μικρότερη των 150 ευρώ για 1 tb και επιδόσεις SSD. Καθένας αγοράζει με βάση τις ανάγκες του και το πορτοφόλι του. Το ιδανικό θα ήταν και εγώ αντί να χρησιμοποιώ μαγνητικό σκληρό δίσκο πχ για backup να χρησιμοποιώ SSD, αλλά δεν το κάνω γιατί θεωρώ ότι δεν το χρειάζομαι ούτε αξίζει το κόστος. Αλλά όχι ότι το 2019 η μόνη καλή επιλογή είναι δίσκος SSD NVme σε σχέση με έναν απλό SSD, ειδικά εάν πρόκειται για εξωτερικό σκληρό δίσκο. Και ούτε θα μπορούσα να προτείνω ένα προϊόν που ναι μεν είναι καλύτερο αλλά ακόμα δεν υπάρχουν αρκετές επιλογές στην αγορά. Σε κάθε περίπτωση εάν χρειάζεται κανείς επιδόσεις NVme ας αγοράσει αντίστοιχη θήκη και μνήμη, αλλά όχι ότι το 2019 πρέπει να τα πετάξουμε όλοι τους απλούς SSD και να τρέξουμε να αγοράσουμε NVme.

Επεξ/σία από lamargos
Δημοσ.
4 ώρες πριν, lamargos είπε

Η τιμή φαίνεται πολύ καλή.  Πωλητής είναι η ίδια η Amazon, απ' ό,τι κατάλαβα και όχι κάποιος τρίτος. Στην τιμή πρέπει να συνυπολογίσεις και κάποια πρόσθετη επιβάρυνση από την μετατροπή συναλλάγματος και τα μεταφορικά. Και πάλι είναι καλή τιμή, 1.463 ευρώ περίπου. Εάν γίνεται να το αγοράσεις και χωρίς ΦΠΑ τότε ναι αξίζει. Καλά κάνεις και προτιμάς τα 256 GB. Τα 128 είναι λίγα, ό,τι και να κάνεις. Εάν θες να επεκτείνεις τον αποθηκευτικό χώρο αγόρασε έναν εξωτερικό δίσκο usb 3.1 ή μία θήκη usb 3.1 και βάλε έναν ssd δίσκο m.2 sata  πχ (https://www.skroutz.gr/s/10858732/Transcend-M-2-SSD-Conversion-Kit.html). Εγώ έτσι έκανα και έχω εγκαταστήσει μέχρι και παιχνίδια στον εξωτερικό δίσκο χωρίς να καταλαβαίνω διαφορά σε απόδοση. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον τον αγοράσεις μην παραλείψεις να αγοράσεις και επέκταση εγγύησης applecare. Θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για τρία χρόνια με πλήρη service στην Ελλάδα και χωρίς άγχος. Laptop δεν έχω αγοράσει ποτέ από Amazon UK, άλλα προϊόντα ναι, αλλά ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Κατά πάσα πιθανότητα θα προχωρήσω σε αγορά από Amazon! Η πρόταση σου ήταν πολύ καλή για SSD. Μπορείς να μου προτείνεις και έναν ποιοτικό αντάπτορα που να καλύπτει ανάγκες USB, Card Reader, HDMI; 

Επίσης δε βρίσκω πουθενά πως να γίνει η αγορά του Apple Care.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, thephotoshoped είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Κατά πάσα πιθανότητα θα προχωρήσω σε αγορά από Amazon! Η πρόταση σου ήταν πολύ καλή για SSD. Μπορείς να μου προτείνεις και έναν ποιοτικό αντάπτορα που να καλύπτει ανάγκες USB, Card Reader, HDMI; 

Επίσης δε βρίσκω πουθενά πως να γίνει η αγορά του Apple Care.

Να και μια επιλογή για θήκη NVme (μόνο αυτή βρήκα στα γρήγορα) για να κάνουμε και το χατήρι του φίλου natural_sgf: .https://www.skroutz.gr/s/17061606/DeLock-External-Enclosure-for-M-2.html?keyphrase=nvme+θηκη.

Όταν λες αντάπτορα τί εννοείς?? Μήπως εννοείς κάτι σε docking station;;; Προσωπική εμπειρία δεν έχω. Υπάρχουν όμως πολλές επιλογές, ειδικά για Apple. Ρίξε μια ματιά στα προϊόντα της Satechi στο skroutz. Έχει καλό όνομα σαν εταιρία, αλλά σου είπα υπάρχουν πολλές επιλογές και προσωπική εμπειρία δεν έχω. Μην προτιμήσεις κάτι πολύ φθηνό. Το ιδανικό θα ήταν να είναι thunderbolt 3 και όχι απλά usb-c gen 1 ή 2 αλλά μετά ανεβαίνουμε σε τιμή. Κατέληξε σε μια που ταιριάζει στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σου.

Αναφορικά με το applecare, το αγοράζεις πλέον μόνο μέσω ίντερνετ ή εκτός αν τύχει και βρεις κάποιο κουτάκι σε στοκ. Ξεκίνα από το www.apple.com, αφού βέβαια πρώτα αγοράσεις τον υπολογιστή (έχεις δικαίωμα να ενεργοποιήσεις το applecare μέσα στον πρώτο χρόνο από την αγορά).

Επεξ/σία από lamargos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...